Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

probleme cu aerul conditionat

natyshor
post 28 Jun 2010, 13:45
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 9
Joined: 27 June 10




nu raceste suficient si cand il cuplez in partea soferului merge iar spre passager ajunge cald, nu merge uniform
cine ma poate ajuta?


--------------------
renault scenic II 2005 2005 - cj-99-mlr
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danyos
post 28 Jun 2010, 19:50
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 273
Joined: 30 June 09
From: focsani /vrancea




SALUT ,TE INTREB SI EU DACA CUMVA AI MAI SCHIMBAT FILTRU DE POLEN ? ASTA POATE FI SI EA OCAUZA A DEFECTIUNI TALE smile.gif


--------------------
scenic 2 renault 2005 dynamique 1.5 dci - VN 10 XTX
danios
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
speedman
post 28 Jun 2010, 20:42
Post #3


Membru autentic


Group: Members
Posts: 3.035
Joined: 21 April 07




Nu ai suficient freon in instalatie. Du te si verifica daca mai este freon, incarca instalatia si vei vedea ca o sa ti mearga. Acelasi lucru l am patit la un C3 baga rece doar la sofer in dreapta baga aer cald.
Bafta!


--------------------
Renault Megane GT, Clio RS 2016, 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogo4all
post 5 Jul 2010, 08:44
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 879
Joined: 9 July 06




Am si eu o problema la scenicul(II) meu, 1,5 dci, este un senzor pe conducta de AC chiar langa termocupla in stanga cum privesti din fata, daca mufa e conectata pe senzor,merge aerul conditionat dar imi porneste termocupla, la tester am inteles ca senzorul indica aiurea presiunea si porneste termocupla, intrebarea mea e, se poate schimba senzorul acela?


--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romeo3108ro
post 5 Jul 2010, 15:54
Post #5


Conducator de Twingo


Group: Members
Posts: 1.218
Joined: 4 March 06
From: Dirty Bucharest




QUOTE(bogo4all @ 5 Jul 2010, 09:44)
Am si eu o problema la scenicul(II) meu, 1,5 dci, este un senzor pe conducta de AC chiar langa termocupla in stanga cum privesti din fata, daca mufa e conectata pe senzor,merge aerul conditionat dar imi porneste termocupla, la tester am inteles ca senzorul indica aiurea presiunea si porneste termocupla, intrebarea mea e, se poate schimba senzorul acela?
*


se poate schimba fara sa dai freonul afara


--------------------
i help if i can
Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH
Twingo 1.2 16 ventricole
ex angajat renou :))
Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aqua
post 5 Jul 2010, 16:06
Post #6


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.170
Joined: 24 February 05
From: Bucuresti




http://www.reno.ro/Schimbare-presostat-A-C...-2-t186002.html
la reno senzorul e in jur de 5 mil

This post has been edited by aqua: 5 Jul 2010, 16:07


--------------------
kia Sportage 1,6 GDI 2017
ex. megane dci 86 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jedimisu
post 3 Jun 2011, 18:26
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 244
Joined: 24 October 08
From: Bacau




Cum s-a rezolvat, natyshor, ca am aceeasi problema.
Poti sa ne spui, te rugam ?
Danke.


--------------------
Renault Captur, TCe EDC 2015
Energy flows where attention goes.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AMW
post 13 May 2013, 09:20
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 779
Joined: 7 March 06
From: Bucuresti




Salut,

Si eu intampin mai nou aceasta problema a aerului conditionat la Scenic II. Baga rece doar pe partea soferului nu si pe partea pasagerului.

Eu i-am mai bagat freon odata in 2011 si problema asta a aparut la sfarsitul verii trecute, deci dupa un an.

A mai avut cineva problema asta si a gasit un remediu?

This post has been edited by AMW: 13 May 2013, 09:20


--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
betamax
post 13 May 2013, 10:08
Post #9


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.343
Joined: 11 September 08
From: din lumea asta, prost făcută..




Da. Baga freon si verifica pe unde ai pierderi.


--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AMW
post 13 May 2013, 11:29
Post #10


Membru autentic


Group: Members
Posts: 779
Joined: 7 March 06
From: Bucuresti




Ok, deci e clar ca am pierderi pe undeva daca face asa?


--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
betamax
post 13 May 2013, 12:39
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.343
Joined: 11 September 08
From: din lumea asta, prost făcută..




Cam da.


--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dacus_Malus
post 14 May 2013, 07:36
Post #12


OM


Group: Members
Posts: 756
Joined: 24 July 07
From: Brasov / Rasnov




am si eu 2 intrebari:
1.e normal ca electroventilatorul sa functioneze nonstop cand AC este pornit?
2. cum se poate verifica presostatul de freon ca sa-mi dau seama ca e sau nu e defect?
Multumesc!

This post has been edited by "BandiT": 14 May 2013, 10:22


--------------------
Toyota Prius 2 2006
Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
betamax
post 14 May 2013, 14:54
Post #13


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.343
Joined: 11 September 08
From: din lumea asta, prost făcută..




1. Da


--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 14 May 2013, 20:00
Post #14


ART-ist


Group: Moderatori
Posts: 17.089
Joined: 14 August 09




2.Montezi unul nou/bun si vezi daca este diferenta!
Sau pe tester...mai bine.

@+


--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reme
post 20 May 2013, 22:40
Post #15


Membru incepator


Group: Members
Posts: 20
Joined: 3 December 08




QUOTE(AMW @ 13 May 2013, 12:29)
Ok, deci e clar ca am pierderi pe undeva daca face asa?
*



si eu sunt de acord cu baietii. Recomand o verificare profi. Pas cu pas ca sa depistezi si unde e pierderea ca sa poti remedia. Posibil sa ai o fisura sa una din conducte sau un ohrring (garnitura de etansare). Eu iti pot recomanda un service auto foarte bun. Aparatura buna si moderna care spune totul pe sleau, asa cum e! boschul e foarte bun si sunt si doua in bucuresti. Eu am fost acolo si am reparat si am fost multumit. Nu stai mult si e si ieftin. Vezi ca sunt doua in bucuresti. Recomand Gold Auto - Berceni. Adresa este Str. Actiunii, dupa intrarea in magazinul Dedeman pe dr. venind din Sos. Giurgiului. Daca nu te descurci contact me si te indrum.


--------------------
Renault Megane 2002 Classic 1.2 - B 33 RDU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sorin2
post 11 Jun 2013, 13:43
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 62
Joined: 24 January 13
From: Bucuresti




Poate va este de folos situatia mea.
Am incarcat instalatia de A/C cu agent frigorific la dacoserv militari (130 lei). Aerul conditionat a functionat o luna (ultimele 2 zile din ce in ce mai slab). M-am intors la dacoserv pentru constatare/reparare. A inceput cautarea pierderii de agent racire. Pasii urmati in service:
1. demontat roata stanga (pozitie sofer)
2. demontat protectie roata
3. demontat scut motor
4. demontat bara fata
5. urmarit cu lampa fluorescenta traseul agentului de racire
Constatare: racordul care duce agentul de racire la radiator/condensator climatizare avea pierderi pe la garnitura (din fotografii), si posibil si pe la garniturile celor doua racorduri care intra in filtru uscator(butelia metalica de pe instalatia de A/C). Au fost curatate racordurile si schimbate cele 3 garnituri apoi incarcata instalatia.
Costuri:
1. garnituri (4 bucati/set) 135 lei - f.foarte scumpe
3.manopera inlocuire garnituri si incarcare instalatie agent racire si ulei 250 lei

This post has been edited by Sorin2: 11 Jun 2013, 13:45

Attached thumbnail(s)
DSC06505.JPG ( Size: 99.03k ) Number of downloads: 755
DSC06506.JPG ( Size: 91.67k ) Number of downloads: 788
DSC06509.JPG ( Size: 106.72k ) Number of downloads: 778


--------------------
Renault Scenic II 2008 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AMW
post 17 Jun 2013, 13:42
Post #17


Membru autentic


Group: Members
Posts: 779
Joined: 7 March 06
From: Bucuresti




Am rezolvat pana la urma problema aerului, intr-adevar avea nevoie de freon.

Am fost la Auto Coblacescu, au verificat si instalatia si au bagat freon cu solutie de contrast si ulei.

Acum e iarna in masina smile.gif

@Reme - mersi mult pentru sfaturi, insa am rezolvat inainte sa vad postul tau.


--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gsmart
post 6 Mar 2019, 01:24
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 63
Joined: 14 July 17




Salut! Nu imi pleacă ac, nu se aude compresorul, nu pleacă ventilatorul de la radiator… si vară trecută făcea figuri, ba pleca , ba nu pleca… deci banuiesc partea electrică, senzor, ceva dar nu stiu ce, aveti vreo sugestie?

This post has been edited by gsmart: 6 Mar 2019, 01:25


--------------------
Grand Scenic Renault 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ProfiBv
post 6 Mar 2019, 06:10
Post #19


Membru autentic


Group: Members
Posts: 416
Joined: 12 June 16
From: Bv




QUOTE(gsmart @ 6 Mar 2019, 02:24)
Salut!  Nu imi pleacă ac,  nu se aude compresorul,  nu pleacă ventilatorul de la radiator… si vară trecută făcea figuri,  ba pleca , ba nu pleca… deci banuiesc partea electrică,  senzor, ceva dar nu stiu ce,  aveti vreo sugestie?
*


Prima data vezi daca mai are freon.


--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gsmart
post 19 Mar 2019, 18:21
Post #20


Membru incepator


Group: Members
Posts: 63
Joined: 14 July 17




Am apasat pe venitul rapid si a iesit aer cu presiune


--------------------
Grand Scenic Renault 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yocozoro
post 19 Mar 2019, 18:36
Post #21


Membru incepator


Group: Members
Posts: 91
Joined: 17 October 14
From: cluj napoca




deci acum ai mai putin freon decat atunci cand aveai putin freon si nu pornea comresorul!


--------------------
Renault Grand scenic 3, 1.5 dci,EDC, Kangoo, Nissan Tiida 2013, 2003,2008 - CJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gsmart
post 19 Mar 2019, 19:15
Post #22


Membru incepator


Group: Members
Posts: 63
Joined: 14 July 17




Posibil si asta… freon iam pus anul trecut cam prin perioada asta, a fost vidata instalatia 8 minute si nu au fost pierderi dar a trecut un an, posibil orice… mașină am luat masina fără freon, sa umblat pe la motor, ideea e ca din momentul cand am pus freon mai zis tipul să îl pornesc si nimic. Am plecat spre casă și a pornit, dubios, si a mers o perioadă, apoi nu a mai plecat, iar a mers si cert e ca toamna si o parte din iarnă a functionat, acum neam. I-am dat bara jos am apasat butonul verificat tensiunea la bornele compresorului si nu ajung 12 v ..am sunat firele… firul portocaliu e in mufa ppe2 din cutia cu sigurante iar negru ajunge în un Contractor traiasca pdf ul cate lam gasit pe forum… si ma gandesc ori contractorul, ori senzorul de presiune ...speram să fie careva care a patit si a remediat

20 Mar 2019, 16:53:
Am schimbat azi presostatul, senzorul de presiune sau cum se numeste el si tot nimic.
Urmează contractorul si daca nu e nici o schimbare nu stiu ce sa fac..stiti unde pot merge sa o pun pe testar în Ilfov, bucuresti si cât ar costă?

This post has been edited by gsmart: 20 Mar 2019, 15:53


--------------------
Grand Scenic Renault 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ProfiBv
post 20 Mar 2019, 21:59
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 416
Joined: 12 June 16
From: Bv




QUOTE(gsmart @ 19 Mar 2019, 20:15)
...
<span class='edit'>20 Mar 2019, 16:53:</span>
Am schimbat azi presostatul, senzorul de presiune sau cum se numeste el si tot nimic.
Urmează contractorul si daca nu e nici o schimbare nu stiu ce sa fac..stiti unde pot merge sa o pun pe testar în Ilfov, bucuresti si cât ar costă?
*



pe langa cantitatea de freon si ulei necesara , sistemul mai are nevoie si de niste conditii de presiune, temperatura exterioara, temperatura vaporizator(aeroterma din bord ) , cerinta de temperatura setata , temperatura interioara din masina , D+ .....
Nu mai cauta "contractori" sau alte relee si pune mai bine un tester pe masina .
In plus , daca te imprastii pe mai multe subiecte, o sa fie varza de pareri in solutionare
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=251...dpost&p=4817724


--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gsmart
post 21 Mar 2019, 00:32
Post #24


Membru incepator


Group: Members
Posts: 63
Joined: 14 July 17




Da, ai dreptate. E "usoara" disperare biggrin.gif o sa ma duc sa pun testarul si vad ce spune… am postat intradevar pe cam tot ce am gasit despre aer condiționat pentru scenic în speranța că a mai avut cineva problema mea… ventilatoru din habitaclul functioneaza acum, am avut probleme si acolo, nu imi mai functiona pe treapta a treia, mufa la acel modul era vinovată. O problemă destul de comuna am inteles. Freon am pus in primavara anului trecut si cand a zis tipul să pornesc ac ul nu a plecat. În drum spre casa m-am trezit ca baga aer rece si ba mergea, ba nu mergea când îți era lumea mai bună. Gen oprit în trafic... Stiu ca aerul conditionat nu pleacă pe rece sub 5 grade, sper sa nu ma insel. Speram ca o pot remedia babeste dar pierd timp, bani si tot nu remediez problema.


--------------------
Grand Scenic Renault 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ProfiBv
post 21 Mar 2019, 10:41
Post #25


Membru autentic


Group: Members
Posts: 416
Joined: 12 June 16
From: Bv




QUOTE(gsmart @ 21 Mar 2019, 01:32)
...
*


Scuze. Daca este clima cu comanda manuala , nu stiu daca te ajuta prea mult un tester clip .
As merge totusi sa fac o recuperare a cantitati de freon si apoi, daca e lipsa mare as face o proba de presiune cu azot pana la 16 bari.
Daca este ok, as trece la vacumare 20 minute si incarcare 550g freon si 20 ulei .
Cu o lampa UV sau o lanterna cu led ultra violet poti vedea si tu urmele de pierdere de freon , chiar si cele vechi uscate .


--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gsmart
post 21 Mar 2019, 13:39
Post #26


Membru incepator


Group: Members
Posts: 63
Joined: 14 July 17




Deci testul clip este pt clima, eu am ac manual, atunci asta o sa fac. O sa fac recuperarea de freon si vad ce reiese… daca îmi amintesc 560 g freon si 150 ml ulei a bagat tipul. O sa revin cu informatii. Multumesc mult pentru sfaturi!


--------------------
Grand Scenic Renault 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ProfiBv
post 21 Mar 2019, 15:19
Post #27


Membru autentic


Group: Members
Posts: 416
Joined: 12 June 16
From: Bv




150ml ulei bagi daca schimbi compresorul!
50ml pentru radiatoare sau vreun furtun.


--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gsmart
post 21 Mar 2019, 15:44
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 63
Joined: 14 July 17




Eu nu am schimbat nimic. Nu stiu exact cat ulei a pus, tipul a pus după catalogul aparatului cu care a pus freon … instalatia era goala, nici un gram de freon nu a gasit in instalatie, era goală, nu stiu de ce, asa am cumparat masina. Aparatul cu care a pus era automat, ia bagat gramajul si el sa facut programul, am primit un bon cum ca in 8 minute de vid e totul ok. O sa ma duc sa scoata freonul să văd cât mai este în instalatie… banuiesc ca pot sa ii cer lui vidare 20 de minute daca nu scoate macar 500g de freon, stiu ca se mai consuma, pierde în timp.


--------------------
Grand Scenic Renault 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gsmart
post 3 Apr 2019, 15:46
Post #29


Membru incepator


Group: Members
Posts: 63
Joined: 14 July 17




Salut!
Am fost la diagnoza si intradevar era în avarie si practic nu avea cum să pornească… ma întrebat dacă am schimbat recent senzorul acela de pe conducta ....in fine, a sters eroarea, mia arătat ca la apăsare butonului ac senzorul detectează presiune si uph sau pc ul da comanda de pornire dar nu pleacă. Tipul a zis ca e electric, fulia sau compresorul dus.

This post has been edited by gsmart: 3 Apr 2019, 17:19


--------------------
Grand Scenic Renault 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ProfiBv
post 3 Apr 2019, 15:55
Post #30


Membru autentic


Group: Members
Posts: 416
Joined: 12 June 16
From: Bv




QUOTE(gsmart @ 3 Apr 2019, 16:46)
Salut! 
Am fost la diagnoza si intradevar era în avaria si practic nu avea cum să pornească… ma întrebat dacă am schimbat recent senzorul acela de pe conducta ....in fine,  a sters eroarea mai arătat ca la apăsare butonului ac senzorul detectează presiune si uph sau pc ul da comanda de pornire dar nu pleacă.  Tipul a zis ca e electric,  fulia sau compresorul dus.
*


La compresor poate fi bobina din fulie adica ceva de genul asta:
https://www.google.com/search?q=bobina+ambr...iw=1280&bih=667

Leaga in locul bobinei , un bec P21w (para) si vezi daca ti-l aprinde la pornirea A/C .Nasol e ca o poti face doar pe sub masina si fara scut , nu cred ca ajungi de sus la cablajul de pe compresor .


--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th August 2019 - 15:01
Dacia Server hosting