Socuri electrice la Megane?, Descarcari electrostatice la Megane
![]() ![]() ![]() |
Socuri electrice la Megane?, Descarcari electrostatice la Megane
B39WGR |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 20 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II Sedan 16V
2004
|
|||
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() si, am rezolvat problema.. obisnuindu-ma sa inchid usa.. apasand pe geam.. nu pe partea metalica.. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
ktmbull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
sau manerul, parca e din plastic.
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 12:08 |
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Daca o sa coborati din masina tinandu-va de o parte metalica a caroseriei, veti evita curentatul
![]() Testat si verificat nu numai pe megane (la toate marcile se intampla asta). Ah .. si incarcarea electrostatica apare la frecarea hainelor (din anumite materiale) de tapiterie , atunci cand coborati ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
corneliustacitus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 12 March 05 From: Brasov ![]() |
Da, ma enerveaza si pe mine chestia asta, de regula inchid portiera evitand sa ating partile metalice cu mana, ii mai dau cate un cot ca sa nu pun degetele pe geam. Ce e ciudat: la Dacie nu mi se intampla chestia asta!
![]() |
-------------------- Megane 2 Sedan 1,5dCi 80CP, Confort Privilege, Gri-Eclipse
Ford Fiesta 1,4 TDCi |
|
@tt@ck |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 12 September 05 ![]() |
Subscriu si eu...
Da daca stau sa ma gandesc micile socuri sunt chiar ok... ma mai trezesc putin. ![]() |
--------------------
Megane 2
1.6 16V
2003 Hatchback Renault, Megane 2 Bicorp, Confort Dinamique, 1.6 16V 115CP, 2003
|
|
verzuiul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 7 January 05 ![]() |
CEA MAI BUNA METODA:Eu tin brelocul de la card in mina(de partea metalica) si ating o parte metalica de la usa(deschisa) inainte de a cobori din masina.Scinteia se produce intre cheie si usa ,deci nu o simt(dar o vad)...
![]() |
-------------------- Megane E,Techno fara optiuni,gri shist.
|
|
zah |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 16 October 05 ![]() |
Sunteti o ceata de paranormali
![]() Pe mine ma mai curenteaza cateodata gagica, masina niciodata.. ![]() *************** Moderator ************ Aveti un warn de 10 % .. poate data viitoare nu mai vorbiti off-topic ! ************************************ |
--------------------
Renault
Megane
2000 1.6 16v M2.2 Coupe
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
si eu patesc la fel, chiar si atunci cand ating coltul usii sa o inchid.
PS: daca aceasta descarcare nu ar avea loc, in momentul in care ati alimenta, s-ar produce scanteie intre masina si chestia de alimentare de la pompa |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
Paranoia |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 20 April 07 ![]() |
Am masina de vreo saptamana si credeam ca sunt singurl nebun care primeste electrosocuri de la portiera.. sincer ma bucur sa intalnesc si pe altii
![]() Recunosc, mi-e frica sa mai cobor din masina ![]() ![]() Ce vreau sa intreb este daca este vorba doar de incarcatura electrostatica sau e o problema tehnica a masinii? A fost cineva la vreun service cu problema asta? In alte masini nu am patit asa ceva (Dacia, Matiz, Opel Astra, VW Golf etc) Edit: hehe.. ultimul post era din 2005.. oops This post has been edited by Paranoia: 20 Apr 2007, 15:30 |
--------------------
Renault
Megane II.2
- IF 49 MMY
2007 - 1.5 dCi - 85 CP Live Fast Die Young!
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Si la alte masini se intampla nu numai la Megane.
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Paranoia |
![]()
|
Sunt convins ca se intampla si la alte masini uneori dar la mine se intampla de FIECARE DATA.
aaa.. si am uitat sa zic - numai dupa ce opresc motorul am parte de "soc".. sau cel putin asa mi s-a parut ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2
- IF 49 MMY
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Si la vechea Dacie mi se intampla, si la Megane mi se intampla... dar parca numai dupa ce da caldura... iarna nu... las' ca face bine contra reumatismului
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
cc_dorin |
![]()
|
Colectionar de minusuri Group: Members Posts: 77 Joined: 17 December 06 ![]() |
O fii din cauza tapiseriei?se intampla chestia asta si la scaunele imbracate in piele?daca da inseamna ca toata masina se incarca electrostatic?
ar putea fii vina cauciucurilor. |
--------------------
Renault
megane 2
2003 hatch 15 dci
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
La mine si la sotioara mea chestia cu electrocutatul se intimpla doar in luna aprilie (amandoi sintem nascuti in aprilie).Are vreo legatura?Eu nu cred
![]() Solutia cu inchisul portierei prin impingerea geamului nu e intotdeauna o solutie. Am luat saptamana asta o "doza" de mi s-a facut parul maciuca.Inchis usa masinii in garaj prin apasarea pe geam,fericit ca am scapat de curentare,doar ca pentru a iesi din garaj mai trebuie deschisa si usa pietonala ..... si zbang ![]() |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
sinmaxus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 6 April 06 ![]() |
Mi se intampla si mie des, si cred ca e incarcarea electrostatica si nu are legatura cu masina.
Daca evit contactul cu partea metalica a masinii simt socul cand ating manerul usii de la garaj ![]() Oricum se intampla numai uneori, nu am observat sa fie anumite conditii.. |
--------------------
Renault
Modus
2005, 1.5Dci Renault Modus Confort Dinamique 1.5dCi 65CP, 2005
|
|
VladL |
![]()
|
![]() Bored at work Group: Members Posts: 292 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu imi aduc aminte sa ma fi trezit vreun soc electric cand m-am dat jos si am inchis portiera sau or fi fost prea mici sa le simt. Cei drept am tapiterie cu insertii de piele sau ce-o fi aia.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II.2 Luxe Privilege - 1.5 100CP
2006
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Si eu am la fel, 50% piele sau cum e, echiparea de la Luxe Privilege, dar tot ma mai bazaie
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
bdf |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 12 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Toate masinile straine "face" asa!
![]() Verificat pe Crysler, Ford, Dodge.....imi luam electrosocul de fiecare data cand inchideam portiera. M-am obisnuit ... |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege 2.2,
2007, 1.6 16V Euro 4, 110 CP (ESP,MP3)
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cred ca la tapiseria din piele nu se intampla. 19le nu m-a curentat niciodata, in schimb Scenicul parca ma pandeste si ma loveste cand ma astept mai putin
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Si eu patesc faza asta,de fiecare data cand cobor din masina si inchid usa din dreapta sus(partea de cauciuc)ma curentez si e destul de enervant
![]() This post has been edited by DRD: 21 Apr 2007, 22:57 |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
La Clio mi se intampla foarte des, la Focus nu mi s-a intamplat niciodata (tot tapiterie textila).
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
VPP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 30 April 06 ![]() |
Secretul consta in ce te imbraci. Descarcarea are loc datorita faptului ca tu esti cel incarcat electrostatic!
|
-------------------- MEGANE SEDAN 2.2, Pack Autentique 1.6 16V, Albastru ROY, mp3, MAI 2006
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu, patesc si eu asa ceva, dar depinde foarte mult cu ce sunt imbracat. Am un hanorac de lana si de cate ori cobor din masina ma descarc destul de tare. Este de altfel singurul lucru care duce la aparitia acestui fenomen.
Ca sa evit curentarea, atunci cand ies din masina, ating cu maneca de la hanorac portiera dupa care, fiind deja descarcat, pun linistit mana pe portiera sau maner. Numai bine si la mai putine curentari ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
roty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 19 May 06 ![]() |
Asta e motivul pentru care au pus materialul ala negru pe stalpii centrali...sau cel putin asa a zis dealeru
![]() Cica e material antistatic si nu te mai curentezi...va zic eu ca nici ala nu face fata uneori. Dar e normal. Poate ne atarnam sarme sub masina ca troleele sau oltciturile ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
2006, 1.4 16V Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
mi se intampla si mie de fiecare data cand cobor din masina si e foarte enervant. m-am obisnuit sa inchid usa impingand de geam.
io am observat ca a aparut chestia asta cu socurile de cand mi-am pus neste huse sintetice. inainte aveam bile d-alea de lemn si parca erau mult mai rare socurile astea. acu', de cand cu husele astea sintetice mereu am parte de socuri. si cateodata is destul de nasoale. cateodata se aude si un "plici" cand ating usa. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Paranoia |
![]()
|
E chiar amuzanta treaba asta cu electrosocurile.. Parca imi imagineaz aceasta ceata de forumisti fiecare avand propriul "ritual" de coborare din masina
![]() Unul atinge partea metalica cu brelocul, altul inchide cu cotul portiera, altii imping de geam.... ![]() PS: Am reusit sa trec week-endul fara sa am parte de "electrostimularea reumatica" - metoda: inchid portiera impingand de geam ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2
- IF 49 MMY
|
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
pe mine a inceput sa ma curenteze usa, dupa ce am dat cuiva curent de la baterie. am crezut ca e o legatura directa, dar incep sa cred ca e o concidenta. acum am senzatie ca ma curenteaza in zilele in care bate soarele pe masina. de atunci inchid usa impingind de geam
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
GeT |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 15 August 06 ![]() |
Eu pateam chestia asta la batrana Dacie a lui tata, dupa ce schimbasem tapiteria cu un material plusat. Pur si simplu sunt anumite materiale care te incarca electrostatic, fie ele tapiterie de scaun sau imbracaminte. La urcarea in masina nu se intampla, decat daca vii gata incarcat, asta probabil ca se petrece mult mai rar.
|
--------------------
Renault
Zoe ZE50
2020 Clio III 1.5 dci - erat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 20:37 |