Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Socuri electrice la Megane?, Descarcari electrostatice la Megane

crn
post 2 May 2007, 10:20
Post #31

Membru

Group: Members

Si eu patesc treaba asta aproape de fiecare data. Am crezut ca este din cauza volanului. Exista vreo solutie?

--------------------
Renault Symbol 2005
Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
richie
post 2 May 2007, 18:02
Post #32

The Right Member

Poate fi din multe cazuri....Dar cel mai pregnant se manifesta din cauza volanului din plastic si din cauza hainelor lungi, in special cele de lana, pe care le purtam in perioada rece. Nu tu te incarci electrostatic, ci hainele. In momentul in care tu atingi usa cu mana, creezi un conductor cu rezistenta destul de mica pentru ca hainele sa se descarce pe caroserie. Eu de obicei ating prima data maneca de usa, iar aceasta se descarca imediat si scap astfel de socuri tongue.gif. Cand vom trece la maneca scurta, veti observa ca fenomenul se va diminua zdravan.

P.S. La Megane, nu am patit-o decat de vreo 2 ori. La fel si la Nissan, ambele cu volan de piele. La Honda, care are volan de plastic, o patesc frecvent.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
Dantee
post 11 May 2007, 22:02
Post #33

Membru

Baieti si eu patesc la fel la toate masinile din semnatura, chiar si la batrina dacie. Toata chestia vine e de la frecarea hainelor si miinilor cu scaunele respectiv volanul. In alta ordine de idei aduceti-va aminte de orele de Fizica de la scoala generala cind faceati experimentul cu rigla de plastic frecata pe par sau lina si cu hirtia atrasa de rigla. Asta e fenomenul care se intimpla si la noi numai ca la noi sarcina electrostatica e mult mai mare si din aceasta cauza apare aceasta descarcare

PS: De multe ori ma mai descarc electrostatic la contactul cu alte obiecte din jur ( clanta de la usa, masa metalica etc. ) si asta fara sa ma fi dat jos din masina . Cauza hainele pe care le purtam mai bine zis compozitia fibrelor din care e tesut materialul lor si frecarea lor cu corpul. Asta duce la incarcare electrostatica.

--------------------
Renault Megane III - B21HIM 2010 / Sport Tourer / Privilege
Megane III Sport Tourer Privilege 1.5dci 105cp 2010
MeganeII Privilege 1.6 16v 2005
Clio Symbol Fidji 1.5dci 85cp 2006
+
eeedi
post 10 Jun 2009, 17:33
Post #34

Membru incepator

From: Brasov

si mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa ma curentez cand cobor din masina. e foarte enervant.
am observat ca se intampla numai atunci cand hainele care le port au in compozitia lor material sintetic. daca sunt imbracat in bumbac nu se intampla niciodata.
ultima oara cand am purtat niste pantaloni de costum m-am dat jos cu grija si am pus degetul pe geam sa inchid usa. m-am curentat de mi-a amortit degetul..... blink.gif

daca agat o sarma sub masina oare scap de blestemul asta? a incercat cineva?

--------------------
renault laguna II grandtour 2005 1.9 dCi
+
elro
post 11 Jun 2009, 12:00
Post #35

Membru

From: Ct

v-am rezolvat problema icon_mrgreen.gif

http://www.accesoriiauto-online.ro/32,brel...4-carpoint.html

am intalnit si eu aceeasi problema(doar cand este frig afara) la diferite masini,nu doar la Megane,masina nu are nimic tongue.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
Vesnic_nemultumitu'
post 12 Jun 2009, 21:57
Post #36

Membru

Si eu o patesc, destul de des. Seara e o priveliste frumoasa fiindca vad scanteia ce se formeaza intre degetul meu si marginea de cauciuc a portierei.
Chiar am vazut multe priviri nelamurite la adresa mea, cand ma dadeam jos din masina si incercam sa ating usa sarind ca ars aproape de fiecare data.

Dupa cateva luni de electrosocuri, creierul meu s-a hotarat sa miste ceva si a gasit o solutie care functioneaza destul de bine, scutindu-ma de senzatia neplacuta.

Acum pot sa admir scanteile fara sa simt si placuta senzatie. Cum ? Pai e chiar simplu dupa ce mi-a venit ideea...ies din masina fara sa ating partile metalice si apoi ating usa cu unghia de la un deget...scanteia se produce pe unghie si nu doare. biggrin.gif

E cam penibil daca ma vede cineva dand bobarnace usii de la masina...dar functioneaza.

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
daniel4ro
post 12 Jun 2009, 22:10
Post #37

forumist anti

From: B U Z Ă U city

QUOTE(rcosmin @ 11 Jun 2009, 13:00)

ai rezolvat o mare problema

smile.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
eeedi
post 13 Jun 2009, 00:10
Post #38

Membru incepator

From: Brasov

mersi de sfat.
dar am o nelamurire...
cu brelocul asta ating usa daca nu vreau sa ma electorcutez sau care e treaba cu el?
a cumparat cineva?

--------------------
renault laguna II grandtour 2005 1.9 dCi
+
radunre
post 2 Jul 2009, 13:17
Post #39

Membru autentic

From: Tg Mures

Incarcarea electrostatica apare prin frecarea dintre haine si tapiterie de aceea in 99% din cazuri neplacerea apare la iesirea din masina, in acel moment persoana face diverse manevre care produc frecari serioase si implicit acumularea de sarcina electrostatica.
Pt. a evita neplacerile, eu am urmatoarele "obiceiuri":
- cobor din masina tinandu-ma de stalpul masinii, dreapta/stanga depinde unde stau (asta este si o necesitate data fiind inaltimea constructiva smile.gif )
- inchid portiera atingand sticla, daca masina e in panta (cu botul in sus) sunt nevoit sa reduc viteza de inchidere prin atingerea geamului de ambele parti...
- daca totusi am ramas incarcat electrostatic (sau presupun ca am ramas) ajunge sa ating un deget de perete, gard etc. (NU metalic) pt. o fractiune de secunda, astfel sarcinile se echilibreaza si pot ulterior atinge obiecte metalice sau chiar alte persoane fara a transmite un "mesaj" electrizant smile.gif Asta cu peretele a invatat-o de cand eram copil, acasa aveam in bucatarie o mocheta pacatoasa care incarca electrostatic pe oricine umbla pe acolo, distractie mare cand puneam mana pe robinete sau frigider smile.gif

--------------------
Clio III K9K772 / Clio III K9K772 - MS 2009
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
+
papa_mulo
post 8 Jul 2009, 20:07
Post #40

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Vesnic_nemultumitu' @ 12 Jun 2009, 22:57)
E cam penibil daca ma vede cineva dand bobarnace usii de la masina...dar functioneaza.
*

Solutia cea mai buna se regaseste prin topic de cel putin 2 ori : dupa ce ai deschis usa ramai cu mana pe rama metalica a usii si apoi pui piciorul jos din masina...descarcarea se va produce fara soc.

Scanteia neplacuta se produce daca atingi metalul dupa ce ai pus picioarele jos din masina!

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
supremeon
post 1 Aug 2009, 22:31
Post #41

cam rareori membru...

From: din inima țării...

QUOTE(papa_mulo @ 8 Jul 2009, 20:07)
Solutia cea mai buna se regaseste prin topic de cel putin 2 ori : dupa ce ai deschis usa ramai cu mana pe rama metalica a usii si apoi pui piciorul jos din masina...descarcarea se va produce fara soc.

Scanteia neplacuta se produce daca atingi metalul dupa ce ai pus picioarele jos din masina!
*

Tin sa te contrazic! Eu am obiceiul sa ating cu mana stanga coltul din stanga-sus al usii sofer... si ma curentez aproape de fiecare data, chiar si acum, vara, cand nu port decat un amarat de tricou (100% bumbac, nu te miri ce plastice), pantaloni, chiloti si sandale. Iarna ma curentez mai tare, si chiar doare. Cand conduc timp mai indelungat, socul este mai mare, cand am condus timp mai putin, socul e mai mic... Culmea, volanul e din piele, deci nu ar trebui sa fie socuri in maini... Dar, am facut proba: faptul ca inca nu am pus picioarele jos din masina, nu are influenta! tot ma descarc... pe intuneric se si vede scanteia, iar daca e relativ liniste, se si aude...
Nu ne-a raspuns Cosmin: care e faza cu acel breloc? sa il iau in mana stanga inainte de a atinge usa, sau ce?
Pace, all...

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
Adila16
post 27 Aug 2009, 13:13
Post #42

mecanic aero (sau aerian?)

Parca am mai scris, dar....
Zic ca am rezolvat-o cu "sudura" in arc voltaic electrostatic... Cu 4 lei jumate, din Cora: o panglica de cauciuc, cu un multifilar prin ea, atarnata de o traversa a barii de protectie de pe care am racait un pic vopseaua.
Dezavantaje? La mersul in marsarier, mai ales iarna cand se rigidizeaza cauciucul, haraie deranjant... Dar, cat merge lumea indarat?

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 16:51
Dacia