Socuri electrice la Megane?, Descarcari electrostatice la Megane
![]() ![]() ![]() |
Socuri electrice la Megane?, Descarcari electrostatice la Megane
crn |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 1 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2005 Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
|
|||
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Poate fi din multe cazuri....Dar cel mai pregnant se manifesta din cauza volanului din plastic si din cauza hainelor lungi, in special cele de lana, pe care le purtam in perioada rece. Nu tu te incarci electrostatic, ci hainele. In momentul in care tu atingi usa cu mana, creezi un conductor cu rezistenta destul de mica pentru ca hainele sa se descarce pe caroserie. Eu de obicei ating prima data maneca de usa, iar aceasta se descarca imediat si scap astfel de socuri
![]() P.S. La Megane, nu am patit-o decat de vreo 2 ori. La fel si la Nissan, ambele cu volan de piele. La Honda, care are volan de plastic, o patesc frecvent. |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
Dantee |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 7 December 05 ![]() |
Baieti si eu patesc la fel la toate masinile din semnatura, chiar si la batrina dacie. Toata chestia vine e de la frecarea hainelor si miinilor cu scaunele respectiv volanul. In alta ordine de idei aduceti-va aminte de orele de Fizica de la scoala generala cind faceati experimentul cu rigla de plastic frecata pe par sau lina si cu hirtia atrasa de rigla. Asta e fenomenul care se intimpla si la noi numai ca la noi sarcina electrostatica e mult mai mare si din aceasta cauza apare aceasta descarcare
PS: De multe ori ma mai descarc electrostatic la contactul cu alte obiecte din jur ( clanta de la usa, masa metalica etc. ) si asta fara sa ma fi dat jos din masina . Cauza hainele pe care le purtam mai bine zis compozitia fibrelor din care e tesut materialul lor si frecarea lor cu corpul. Asta duce la incarcare electrostatica. |
--------------------
Renault
Megane III
- B21HIM
2010 / Sport Tourer / Privilege Megane III Sport Tourer Privilege 1.5dci 105cp 2010
MeganeII Privilege 1.6 16v 2005 Clio Symbol Fidji 1.5dci 85cp 2006 |
|
eeedi |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 10 December 08 From: Brasov ![]() |
si mie mi s-a intamplat de mai multe ori sa ma curentez cand cobor din masina. e foarte enervant.
am observat ca se intampla numai atunci cand hainele care le port au in compozitia lor material sintetic. daca sunt imbracat in bumbac nu se intampla niciodata. ultima oara cand am purtat niste pantaloni de costum m-am dat jos cu grija si am pus degetul pe geam sa inchid usa. m-am curentat de mi-a amortit degetul..... ![]() daca agat o sarma sub masina oare scap de blestemul asta? a incercat cineva? |
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
v-am rezolvat problema
![]() http://www.accesoriiauto-online.ro/32,brel...4-carpoint.html am intalnit si eu aceeasi problema(doar cand este frig afara) la diferite masini,nu doar la Megane,masina nu are nimic ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 December 07 ![]() |
Si eu o patesc, destul de des. Seara e o priveliste frumoasa fiindca vad scanteia ce se formeaza intre degetul meu si marginea de cauciuc a portierei.
Chiar am vazut multe priviri nelamurite la adresa mea, cand ma dadeam jos din masina si incercam sa ating usa sarind ca ars aproape de fiecare data. Dupa cateva luni de electrosocuri, creierul meu s-a hotarat sa miste ceva si a gasit o solutie care functioneaza destul de bine, scutindu-ma de senzatia neplacuta. Acum pot sa admir scanteile fara sa simt si placuta senzatie. Cum ? Pai e chiar simplu dupa ce mi-a venit ideea...ies din masina fara sa ating partile metalice si apoi ating usa cu unghia de la un deget...scanteia se produce pe unghie si nu doare. ![]() E cam penibil daca ma vede cineva dand bobarnace usii de la masina...dar functioneaza. |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
QUOTE(rcosmin @ 11 Jun 2009, 13:00) ai rezolvat o mare problema ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
eeedi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 10 December 08 From: Brasov ![]() |
mersi de sfat.
dar am o nelamurire... cu brelocul asta ating usa daca nu vreau sa ma electorcutez sau care e treaba cu el? a cumparat cineva? |
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Incarcarea electrostatica apare prin frecarea dintre haine si tapiterie de aceea in 99% din cazuri neplacerea apare la iesirea din masina, in acel moment persoana face diverse manevre care produc frecari serioase si implicit acumularea de sarcina electrostatica.
Pt. a evita neplacerile, eu am urmatoarele "obiceiuri": - cobor din masina tinandu-ma de stalpul masinii, dreapta/stanga depinde unde stau (asta este si o necesitate data fiind inaltimea constructiva ![]() - inchid portiera atingand sticla, daca masina e in panta (cu botul in sus) sunt nevoit sa reduc viteza de inchidere prin atingerea geamului de ambele parti... - daca totusi am ramas incarcat electrostatic (sau presupun ca am ramas) ajunge sa ating un deget de perete, gard etc. (NU metalic) pt. o fractiune de secunda, astfel sarcinile se echilibreaza si pot ulterior atinge obiecte metalice sau chiar alte persoane fara a transmite un "mesaj" electrizant ![]() ![]() |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Vesnic_nemultumitu' @ 12 Jun 2009, 22:57) Solutia cea mai buna se regaseste prin topic de cel putin 2 ori : dupa ce ai deschis usa ramai cu mana pe rama metalica a usii si apoi pui piciorul jos din masina...descarcarea se va produce fara soc. Scanteia neplacuta se produce daca atingi metalul dupa ce ai pus picioarele jos din masina! |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
QUOTE(papa_mulo @ 8 Jul 2009, 20:07) Solutia cea mai buna se regaseste prin topic de cel putin 2 ori : dupa ce ai deschis usa ramai cu mana pe rama metalica a usii si apoi pui piciorul jos din masina...descarcarea se va produce fara soc. Scanteia neplacuta se produce daca atingi metalul dupa ce ai pus picioarele jos din masina! Tin sa te contrazic! Eu am obiceiul sa ating cu mana stanga coltul din stanga-sus al usii sofer... si ma curentez aproape de fiecare data, chiar si acum, vara, cand nu port decat un amarat de tricou (100% bumbac, nu te miri ce plastice), pantaloni, chiloti si sandale. Iarna ma curentez mai tare, si chiar doare. Cand conduc timp mai indelungat, socul este mai mare, cand am condus timp mai putin, socul e mai mic... Culmea, volanul e din piele, deci nu ar trebui sa fie socuri in maini... Dar, am facut proba: faptul ca inca nu am pus picioarele jos din masina, nu are influenta! tot ma descarc... pe intuneric se si vede scanteia, iar daca e relativ liniste, se si aude... Nu ne-a raspuns Cosmin: care e faza cu acel breloc? sa il iau in mana stanga inainte de a atinge usa, sau ce? Pace, all... |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
- pur pretutindeni!
primavara cu verde crud si albastru
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Parca am mai scris, dar....
Zic ca am rezolvat-o cu "sudura" in arc voltaic electrostatic... Cu 4 lei jumate, din Cora: o panglica de cauciuc, cu un multifilar prin ea, atarnata de o traversa a barii de protectie de pe care am racait un pic vopseaua. Dezavantaje? La mersul in marsarier, mai ales iarna cand se rigidizeaza cauciucul, haraie deranjant... Dar, cat merge lumea indarat? |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 16:51 |