Sa fie ambreiajul ? Sa fie altceva ?, Trepidatii, smucituri
![]() ![]() ![]() |
Sa fie ambreiajul ? Sa fie altceva ?, Trepidatii, smucituri
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Johnny, please da-ti cu parerea si in topicul asta. Chiar nu stiu ce sa cumpar. Sa fie asa prost cel de 336 lei ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Ori e contafacut, ori nu e complet. O lipsi ceva din el, daca zici ca e Valeo.
Nu te juca cu el.. ti-as recomanda sa-l iei direct de la reprezentanta si sa-l si montezi la ei. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
No freaking way !!!!! costa 15 milioane cu totul, la reprezentanta. Si asta fara cablu. La Promotor (kitul) si Nea Nelu (montajul) ies la 6,5 milioane.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
adica tu preferi sa dai banii la promotor (acolo unde ai mai avut probleme) decit sa iei dintr-un loc sigur? (chiar si fara f.f.)...zau ca nu te mai inteleg...
This post has been edited by Adi R5: 10 Aug 2009, 20:04 |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Incearca sa intelegi asta: Acelasi ambreiaj (foarte probabil).
Varianta 1. 490 lei fara factura si garantie. Varianta 2. 336 lei cu factura si garantie. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Garantia se acorda daca este montata intr-un service Autorizat.
Acum, ca sa te sperii un pic : - la a mea, desi am schimbat kitul de ambreiaj de vreo 3000 km si am mers in mare parte extraurban (adica nu l-am prea frecat), am impresia ca rulmentul de presiune e pe moarte DEJA. Pe liber se aude un fel de bultubuceala de am zis ca e de la motor ceva, iar cand apas ambreiajul se face liniste. Asta am observat-o cu motorul cald, la un semafor, cand am avut impresia ca se face verde, am calcat ambreiajul, am bagat in tr.1 si.. nu s-a facut verde ![]() NU stau cu picioru pe ambreiaj apasat la semafor, nu ma joc cu el degeaba.. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Si tu ai pus original. Ai caramba !
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Mda.. asa ca ai grija ce iti iei, de care iti iei si unde il pui..
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Pai daca tot ai pus original si la service Renault si face bube, ce grija mai pot eu sa am ?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Valeo pe vapor ? Nu am intrebat eu daca e contrafacut si tu ai spus ca nu are cum ?
Si de cand e cel de 490 facut in Spania ? Nu a spus cel de acolo ca poate fi facut oriunde ? This post has been edited by ricochet2: 11 Aug 2009, 16:45 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
prin spania a se intelege UE ...iar prin vapor a se intelege ..asia. fulia aia ...prima ...unde era facuta?
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
De parca am stat sa ma uit. Probabil Germania. Eu nu pledez in favoarea acelui ambreiaj de 336 lei, dar stau si ma intreb daca Promotor vinde in tot magazinul ala (si e mare, nu e o spelunca) piese care se defecteaza dupa 25 km. Asta nu e bine pentru business. Apoi eu sint 99% convins ca ambreiajul de 490 si cel de 336 reprezinta unul si acelasi lucru. Din nou intreb. Sa fie o porcarie pe care doar scrie Valeo ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
nu poti spune "probabil germania" daca tu nici macar nu te-ai uitat.
io ma bucur ca masina ta merge si nu trebuie sa fii obligat de situatie sa cumperi kitul de ambreiaj (adica masina sa stea din acuza acestui kit)...ca tot io cred ca ar trece o carutza de timp pina sa gasesti kitul cel mai eftin....dar poate ca datorita crizei asteia ,carutza de timp s-ar reduce la un carucior...(adica preturile intra la apa) This post has been edited by Adi R5: 11 Aug 2009, 17:14 |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
ba pot spune probabil germania. daca ma uitam spuneam sigur germania
![]() am banii de ambreiaj (si scump si ieftin) dar cum banii nu ma dau afara din casa, vreau sa aleg cea mai buna solutie, tinand cont ca masina nu e noua si nu se merita sa investesti foarte mult. prefer sa dramuiesc bugetul pentru mai multe componente (prezente sau viitoare - ex. sabotii, distributia, pardalnicul de rulment stanga spate, etc.) |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
serveru' |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 22 December 08 ![]() |
in final daca tot ai fost peste tot cu masina ai putea sa te duci si unde ti-am recomandat eu.in sagului linga profi.
|
--------------------
renault
megane scenic 1.4 16v 2002
2002
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu am fost peste tot. Deocamdata am o idee destul de clara de ce ar trebui sa schimb si am gasit si service-ul. Cu procurarea pieselor e problema. Nu stiu de care. Ieftine sau scumpe. Oferta e din ambele.
This post has been edited by ricochet2: 11 Aug 2009, 20:41 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
scumpe si de origine si nu mai pui mana pe acolo sau ieftine si te intorci dupa é saptamani
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
lag_ph |
![]()
|
Depinde de la caz la caz.. cazul meu, si original si scump.. si probabil va trebui reintervenit. Te tin la curent
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
90% e de la montaj...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Apai atunci Johnny, da-o incolo.
![]() Ce ma seaca e ca nu stiu exact de unde e. Am suspiciunile mele ca e ambreiajul, dar la 20 milioane sa incerc... Nu sa-i apar pe cei de la ProMotor, dar am vazut ca lumea apara si lauda Autokarma. Si acolo sint pretuirile mici. Ambreiaj Luk 405 lei, Sachs 480 (parca). Alea de acolo sint mai bune ? Astea ieftine chiar asa, sa crape asa repede ? In halul asta, aia tot ce ar vinde ar returna, de la clienti nemultumiti. Din nou, nu fac pledoarie, nu ii apar, ma intreb. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
ce kit de ambreiaj ti-am recomandat sa iti iei?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
te-am intrebat retoric Rico
ti-am recomandat sa iti iei original Renault incep sa ma satur de tampenii |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Apai scuza-ma atunci...
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu ai de ce sa iti ceri scuze
numai ca iar iti revin vechile obiceiuri; faci cum te taie capul, nu asculti pe nimeni apoi vii si te plangi ca nu merge |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Si bine fac. Nu ma simt vinovat. Trebuie sa aleg versiunea care imi convine cel mai bine, din punct de vedere pret/performante.
Extreme: -am schimbat o planetara uzata cu alta uzata (dar care nu batea), intr-un service de 2 parale. a mers brici. original in jur de 25 milioane, second 3,9 milioane -maister a schimbat ambreiaj original renault cu manopera renault. nu e pe deplin multumit Morala ? Nu e unde ar putea crede cei care gandesc superficial. Spun ca e ideal sa schimbi cu piese de origine si in service autorizat, dar stai si te intrebi daca merita, pentru ca masina e veche si se pot strica si altele si trebuie sa-ti drajmuiesti banii. Decizia e tot a mea pana la urma. Eu am vrut sa vad daca parerile sint clar intr-o parte sau alta, dar se pare ca sint amestecate bine. Unii spun sa-mi schimb in service-uri neoriginale sau "traiasca particularii" (vezi dodone). Altii spun la Renault. Unii spun sa iau original, altii de pe autokarma. Promotor e tot un fel de autokarma, aduce piese aftermarket, care sint mai ieftine. Poate sint proaste, poate nu. La fel cu manopera. E o loterie. Ambreiajul trebuie reglat. Unii vor spune ca nu (chiar de la Renault am auzit asta), desi am vazut clar manualul in care spune valorile de reglaj. Una peste alta, sint incertitudini. Daca am noroc iese bine, daca nu, nu. Dar nu sint singurul care se vaita si daca nu va iesi cum trebuie, nu va fi vina mea, ci va fi ghinion. In fond, majoritatea din noi nu avem un sac fara fund sa schimbam doar cu originale. Unele originale nici nu sint mai bune. De ex. acumulatorii. O baterie de 60 Ah la Renault costa in iarna 500 lei la Renault. Am luat Bosch, de 72 Ah cu 375 lei. Si sint convins ca e mai buna. Daca vrei, pot posta facturile de la service-ul Renault la care am fost si am schimbat una alta. Zeci de milioane am lasat acolo. Asta sa nu zici ca nu am cumparat piese de origine. This post has been edited by ricochet2: 13 Aug 2009, 14:32 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
atunci asuma-ti propriile greseli...si fii pregatit sa suporti consecintele
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Orice as alege, nu va fi nici o greseala. Greseala ar fi daca as cumpara o piesa pe sub mana si montata de cineva neautorizat. Piesa va fi noua, cu factura si garantie, iar service-ul va fi unul autorizat. Unde e greseala ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 21:36 |