zgomot la rulare, la rulare se aude un huruit care se amplifica
![]() ![]() ![]() |
zgomot la rulare, la rulare se aude un huruit care se amplifica
gheorghetrusca |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 26 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Classic
1996
- B 27 GHI
|
|||
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
huruit care se amplifica odata cu cresterea vitezei poate veni de la motor/cutia viteze/roti
![]() This post has been edited by radunre: 28 Jul 2008, 21:00 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
gheorghetrusca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 26 July 08 ![]() |
Am facut asta, nu sunt probleme la roti. De fapt se aude ca si cum ar fi toba sparta.
|
--------------------
Renault
Megane Classic
1996
- B 27 GHI
|
|
Hawk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut, am si eu aceasi problema ca si tine, se aude un huruit pe ambele parti, atat stanga cat si dreapta, prima data a inceput din partea stanga, iar ulterior in dreapta.
Am fost la un mecanic, speriat ca ar fi rola intinzatoare de la distributie si mi-a zis ca sunt distrusi suportii de la motor, care la mine sunt pe baza de ulei.... mi-a zis ca odata distrusi toata trepidatia din motor si din rulare se simte in caroseria masinii.. inca nu am fost la un service renault sa-mi confirme ca huruiala este de la suporti dar la mine se observa ca sunt distrusi si inca nu i-am schimbat ca sa-ti confirm ca ei sunt problema dar te poti uita daca nu cumva si tu ai aceasi problema ca si mine!! Succes!! |
--------------------
Renault
Megane 1 classic 1.9 dTi
2000
- CT-87-GCA
|
|
polstel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 7 September 05 ![]() |
Si eu am avut un zgomot asemanator cu ce spui tu. La mine au fost rulmentii de pe spate. Initial am crezut ca e toba fiind ca zgomotul venea din spate. M-am dus la service si i-am schimbat pe amandoi si acuma zici ca e ca noua
![]() This post has been edited by polstel: 18 Aug 2008, 20:58 |
--------------------
renault
megane classic
1,9 dTi 2000
- B52USA "Daca Dacie n-aveam, Renault Dacie faceam!"
|
|
wxe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 23 August 08 From: Oradea ![]() |
subscriu! am patit-o si eu cu rulmentul pe spate destul de grav,doar ca aveam pe atunci un tampon busit,si ma concentram asupra dansei...nici nu ma gandeam ca e de la rulment,si am ramas gripat cu el pe drum
|
--------------------
Renault
Megane I
1.6e RT 'Furia Rosie'
|
|
Cretzuuu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 11 May 09 ![]() |
aceeasi problema o am si eu....de la 40km/h in sus e un huruit ingrozitor...sa fie rulmentii spate?...cineva mi-a spus ca e catalizatorul....cum pot afla care e baiul?un sfat va rog
|
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ridica masina pe un elevator si invarte de roti ... daca este rulment il auzi rapid ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Trebuie ridicata masina(sau suspendata)si invartit de roata cu mana.
Daca se aud zgomote gen huruit atunci este rulmentul. @+ PS Vad ca s-a raspuns dar mai bine mai multe sfaturi.... This post has been edited by espacern: 28 Oct 2011, 13:48 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Cretzuuu |
![]()
|
am facut cum mi-ai spus @espacern am scos din viteza la 80 km/h ...si huruie...deci sunt rulmentii spate....maine am sa ridic sa invart roata...sa vad...ai idee cat e un rulemnt? aproximativ
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Din spate ti se pare ca vine zgomotul sau de ce tot spui de rulmentii spate?
Costa aprox. 80-100 RON unul fata si 50-75 RON unul spate, depinde de producator .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Cretzuuu |
![]()
|
dada...din spate se aude zgomotul..
|
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Recomand schimbarea lor in pereche
![]() |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
cj98czh |
![]()
|
xjc0c0 - din cate stiu eu sunt multe componenete care se schimba doar in pereche .. cum ar fi discuri de frana, amortizoare, arcuri etc ... rulmentii nu se afla printre astea ... merge schimbat fara probleme doar cel responsabil cu galagia ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Fiabilitatea rulmentilor este masurata in numar de ore de functionare. Daca te lasa unul,este de asteptat sa te lase si celalalt. Exceptii fac cazurile cand unul este rebut,sau cand a mai fost schimbat seperat.
Depinde acum ce fel de "pitici" are fiecare. ![]() |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
Maxy25 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 26 March 11 ![]() |
Si eu recomand schimbarea tot in pereche (rulmenti , amortizoare , placute , discuri) mai ales ca dupa o perioada crapa si celalalt (cel neschimbat) si tot acolo ajungi , sa nu mai spun de efectele adverse ce apar daca mergi pe schimb de o singura parte .
|
--------------------
renault
megane
1,6 16v classic 2001
- bv79bcm
|
|
cj98czh |
![]()
|
Caz concret ... masina mea ... schimbat rulment dreapta fata cand am adus-o in 2005.. la ~ 84.000 km ... schimbat rulmeent stanga fata ... de vreo 2 luni ... la aproape 160.000 km ...
Amortizoarele si arcurile se schimba intotdeauna in pereche pt. ca daca unul este mai dur si altul mai moale influenteaza comportamentul masinii la franare, tinuta de drum etc ... si mai sunt destule piese care este obligatoriu sa fie schimbate in pereche .... dar repet ... in cazul rulmentilor de la roti nu exista nici o recomandare a producatorului sa fie schimbati in pereche ... This post has been edited by cj98czh: 30 Oct 2011, 22:17 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
Subscriu la ceea ce zicea cj98czh, n-au nici o legatura rulmentii intre ei, fiecare se invarte total independent de celalalt, dar in ceea ce priveste amortizoare sau discuri de frana, doar pereche se schimba.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 12:24 |