tapiterie piele, probleme, intretinere sintetica/naturala
![]() ![]() ![]() |
tapiterie piele, probleme, intretinere sintetica/naturala
Fuzz |
![]()
|
||
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|||
claudius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 September 05 ![]() |
FlorinZ, mihai_c:
aceeasi problema o am si eu la 1 an jumate. Crapaturi orizontale pe partea laterala a scaunului de la sofer. Pur si simplu a crapat de la cate ori m-am asezat pe scaun. Vreau sa precizez ca e foarte PUTIN uzata masina, e proprietate personala, unic sofer, am grija de ea. S-a crapat "pielea" de proasta ce e. Ce as vrea sa aflu e cum s-au comportat cei de la Renault cand i-ati aratat crapatura. mihai_c, tu ai mai fost? Ai rezolvat ceva? FlorinZ spune ca a avut un happy end, i-au schimbat-o baietii. Voiam sa stiu daca au schimbat-o in urma unui scandal, daca a trebuit sa te certi cu ei, daca ai avut pile sau daca pur si simplu au fost amabili. Eventual vreun sfat? Zilele viitoare ma duc si eu la ei. Multumesc, Claudiu. |
-------------------- |
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Pentru "pielea" din MII folositi cu incredere DOINA romaneasca ... masina din 2005, oct, folosita zilnic numai de mine si nu am astfel de pb.
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
intrati pe www.mafra.ro gasiti acolo tot ce va trebiue
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Dupa o saptamana de folosinta, sigur ca nu am prebleme cu pielea din masina. Dar parca este cam de "sintetica" .
Eu nu sunt convins ca este veritabila, nu prea pare sa fie piele nici pe volan. Stie cineva mai precis? |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pielea de pe volan/frana de mana este naturala, cea de pe scaune este insa piele sintetica. DIferenta o vezi cel mai bine in oric emagazin mare de mobila unde poti compara o canapea de piele cu una din piele ecologica.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Blast3R |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 3 September 07 ![]() |
Pielea de pe scaunul meu s-a albastrit( nu foarte rau dar o nuanta) din cauza unor blugi de calitate( mama lor de chinezi !!!).Aveti idee cu ce pot sa o fac ca noua?
![]() |
--------------------
-
-
- -
- Megane Sedan Privilege 1.5 dCi 100 cp
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am cumparat din Mobexpert un tub cu spuma (un fel de detergent) pentru curatare/intretinere canapele de piele, destul de eficient si ce poza crezi ca era pe tub? Una foarte asemanatoare cu avatarul tau!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
La mine se tine foarte bine dupa un an. Ieri am dat cu crema de maini, ceva de la Oriflame. Cred ca fetele de scaune, langa partea textila, sunt totusi din piele...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Revigorez un pic topicul ptr. a raspunde ultimilor 3 coforumisti si asta din cauza ca doar ce am facut o curatenie in masina asa ca dupa iarna, cu mochete, tapiterie, plafon, precum si piele...
La piele am folosit cu 100% rata de succes laptele DOINA. Inainte am incercat si de la Mafra si de la Sonax care au facut ceva treaba dar nu in proportie de 100%... Acum pot spune sa folositi cu incredere laptele Doina ptr. ca pe langa faptul ca a curatat mizeria in profunzime, a facut mai fina pielea si toate astea la un pret de 6-7 lei cat e tubul, nu 40-50 lei cat e cel de la mafra sau sonax...Plus de asta miroase super marfa.... Spor... |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.194 Joined: 4 August 07 ![]() |
da aprob si eu cu laptele doina intradevar s a curatat aproximativ 90 la suta, e de frecat frate:)).. si eu cred e ca piele de pe volan si frana de mana e veritabila , poate si de pe scaun doar partea din fata... absorbea foarte bine laptele doine in skimb pe spatele scaunelor doar se intindea... am niste pete pe scaun pe partea de material nu pe piele ce mi recomandati sa folosesc? as incerca la spalatorie sa spal toata tapiteria dar e in jur de 500 de mii si nu stiu daca merita...
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pielea de pe scaune si de pe usi este sintetica si punct. Puteti voi sa vizati cat vreti la piele naturala ca nu e. Din cauza asta se si rupe la scaun pe lateral (si eu am patit la amblele scaune fata). Sincer nu stiu daca are vreun efect ca dati cu nu stiu ce creme pe pielea sintetica!!! pe volan si schimbator (doar maciulie) da, acolo cu singuranta conteaza.
|
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Laptele Doina e si ptr. a curata
![]() Daca si 6-7 lei e mult ......... This post has been edited by dantes: 14 Jul 2008, 12:23 |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
La mine ,la nici un an de la cumparare a plesnit tapiteria la scaunul soferului ,in lateral,spre usa,problema rezolvata pe garantie.
Desi aratoasa tapiteria de pe privilege,este mult mai rezistenta cea din material textil(la clio nu am avut absolut nici o problema) Am observat ca atat la tapiteria scaunelor cat si la pielea de pe volan,gaurile cusaturilor s-au cam marit,mai exact ata cusaturii a strapuns materialul in sensul orientarii acesteia...Probabil de la soare,nu stiu insa daca problema se agraveaza apelez la garantie. Referitor la intretinere, cred ca apa cu sapun,asa cum recomanda insusi producatorul,este cel mai indicat mod .Eu doar la pielea de pe volan si maciulia schimbatorului mai aplic cremele speciale,din cand in cand. This post has been edited by cata70: 14 Jul 2008, 12:30 |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
chitsro |
![]()
|
pt tapiteria normala ce mi recomandati pentru curatare ? ca am niste pete de la suc:)
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Vanish.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
andrei.dumitrescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 25 January 07 ![]() |
Ieri a fost placut afara, cu ocazia asta am curatat si tapiteria, inclusiv mocheta.
Am folosit asa: - ArmorAll Multi-Purpose Cleaner (pe plastice si pe "piele"). Solutia e relativ buna, necesita putina frecare, dar in final ramane curat (mai putin darele de cauciuc de pe usi ![]() - Maxi Foam Pulitore per Interni Auto (pe tapiteria de pe scaune si pe mocheta). Ce sa zic... slabuta solutia, adica spuma:) - Liqui Moly - pe asta am luat-o dupa ce am vazut ca nu merge cu cea din urma. Intr-adevar, e ceva mai buna si am reusit sa curat destul de bine mocheta. Atasez si pozele la produse sa va faceti o idee. Attached thumbnail(s) 01102008252.jpg ( Size: 278.88k ) Number of downloads: 1563 01102008253.jpg ( Size: 269.61k ) Number of downloads: 1562 01102008254.jpg ( Size: 240.58k ) Number of downloads: 1550 |
--------------------
Renault
Megane
2006 Sedan 2.2 M 2.2, 1.9 dCi, Privilege.
|
|
chitsro |
![]()
|
am niste pete pe banketa din spate, am spalat o cu biocarpet, petele au iesit dar problema este ca mi s a uscat cu pete , nu stiu ce sa i fac...am folostit spray din ala cu spuma...am si freccat putin ...
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
m-am interesat si eu aici pe forum, si am folosit lapte doina dupa cum ati recomandat atatia. masina am luat-o de noua in septembrie dar e fabricata in ianuarie, si "pielea" de pe scaune era cutata, la fel si pielea de pe volan. Intr-adevar se vede o diferenta la volan si la schimbator partea de sus. La scaune parca mai greu. Daca este sintetica nu vad cum de ar functiona laptele doina care ar fi organic. Ce vreau sa stiu de la voi: cam ce strat dati pe o parte de sezuta la scaun si daca chiar a functionat, la fel pe volan si cu ce anume dati? eu am folosit de obicei o bucata de bumbac dintr-un cearceaf rupt. trebuie ceva mai pufos? un prosop ceva? si in cat timp sa ma astept la imbunatatiri si la cat timp sa folosesc laptele asta?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
nimeni?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
din cate stiu piele e doar pe volan si pe schimbator (pe maciuca), Asa ca bine ai observat ca acolo functioneaza. Pe volan si schimbator se poate.
Pe scaune e sintetica si asa e mai cutata in unele locuri, poate niste doina are efect placebo ![]() This post has been edited by ghertzoi: 13 Oct 2008, 23:17 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
dantes |
![]()
|
Dupa cum spuneam..doar cateva posturi mai sus...
QUOTE(dantes @ 14 Jul 2008, 13:22) Pe musamaua de care zici e normal ca va avea doar efectul de curatare. Insa pe volan, frana de mana si schimbator si curata si face pielea mai fina. Astfel ca normal ca pe scaune, usi, etc nu prea s-a vazut, ptr. ca nu se vede! Curata de curatat dar atat. Pe volan si schimbator e alta treaba. |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
aramiso |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 October 07 From: ALBA ![]() |
Salut la toata lumea!
Ma bucur ca pot sa raspund in sfarsit tuturor acelora care inca se mai indoiesc de faptul ca in combinatia ''textil+piele'', standard la Privilege , ar fi piele naturala.Ei bine,va pot spune cu siguranta ca este piele naturala!! Faptul acesta mi s-a confirmat acum cateva zile cand am schimbat ,pe garantie, sezutul la scaunul din stanga ,din cauza unei fisuri de vreo 4-5 cm in laterala de musamaua dinspre portiera.Am mers la Reprezentanta,au constatat si mi l-au schimbat fara comentarii.Pana mi-au demontat scaunul m-am uitat pe toate partile pe bucata noua de sezut si am vazut ca , intr-adevar , bucatile prinse de partea de textila sunt dintr-o piele maronie ,destul de groasa.Doar partile laterale sunt din musama. Deci, ![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE Sedan II
- AB 11 ABA
6 DEC 2007-LUX PRIVILEGE,negru;1,6-16V;110Cp
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Nu vorbesc pe ce nu am,dar pe site la Serus,gasesti la dotari la versiunea Privilege,"inlocuitor piele".
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
din cate am inteles si vazut ( inclusiv in cazul meu ), masina in varianta de echipare privilege vine in combinatie textil + INLOCUITOR PIELE. insa, daca se schimba pe garantie, vine textil + PIELE NATURALA. nu stiu de ce dar am 2 prieteni care au schimbat si la ambii le-a venit la fel ( autoeuropa timisoara ) s-ar putea ca piesele de pe garantie sa vina de la alti producatori decat cele care au fost montate pe masina initial in turcia ( vorbind de varianta sedan )
|
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
aramiso |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 October 07 From: ALBA ![]() |
Haideti sa va povestesc mai pe larg cum devine problema,ca sa se evite reinceperea discutiilor in contradictoriu si ''prelungirea betesugului'' in dilema a fi sau a nu fi piele!
Am masina din 6 decembrie 2007;mi-a placut din martie 2007,am studiat-o in amanuntime vreo trei luni citind tot Forumul,am comandat-o in august 2007 si am primit-o pe la sfarsitul lui septembrie.De atunci a stat in parcul auto al Reprezentantei pana in decembrie 2007 ,cand am putut sa-mi pun ''afacerile'' la punct si s-o ridic.Asta ca sa plasez in timp achizitia.Deci mai are 8 luni de garantie. Acum am 33000 de Km si sunt foarte multumit de ea.Intrand,insa,intr-o zi pe Forum,la sectiunea ''Cum rezista tapiteria de piele''-sau ceva de genul asta,sa ma mai informez cu ce substante isi mai protejeaza romanasii pielea de pe scaune,am vazut o groaza de pareri pro si contra si polemici,mai mult sau mai putin fondate,referitoare la materialul din piele cu care vine Privilege-ul in standard.Unii spuneau ca ''piele'' e doar o sintagma pe care cei de la Renault o arunca in ochii cumparatorului ca pe-un praf,intr-o miscare dibace de promovare a produsului,ascunzand realitatea,altii pareau gata sa jure ca nu poate fi altceva decat piele naturala,pentru ca nu stiu ce prieten scapase tigara si-o gaurise...etc.Citind toate astea am inceput sa-mi pun intrebari si sa-mi fac probleme in legatura cu materialul folosit in masina mea,am inceput parca sa ma simt cumva inconfortabil,daca nu chiar inselat,pacalit,mintit! Pana-ntr-o zi cand,m-a lovit si pe mine ''norocul'' si mi s-a crapat musamaua pe lateralul scaunului din stanga,asa cum v-am mai povestit in postarea anterioara,fiind astfel nevoit sa schimb husa sezutului.Abia asteptam sa vad cum arata aceasta,originala,daca pielea e piele si temerile mele sunt justificate.Am rasuflat usurat cand am vazut ca husa originala era cu piele adevarata.Deci cei de la Renault nu ma inselasera.Am luat husa cealalta venita cu garantia,i-am intrebat dac-o pot scoate din folia de plastic in care era sigilata si am inspectat-o si pe asta in amanunt.Chiar daca pe eticheta scria Made in Turkey,era foarte robust lucrata,estetic,si...exact! aceeasi portiune din piele naturala.Am si pozat-o,dar nu mi-au iesit niste poze prea reusite,probabil din cauza agitatiei... Ei bine,acum s-o luam si dintr-un alt unghi de vedere.Masina a fost comandata in august 2007.La acea data,in pliantul acela despre Renault Megane sedan,la dotari standard pentru versiunea Privilege(cea comandata de mine) scria : ''AMBIANTA PRIVILEGE ... Interior Armonie interioara bej Plansa de bord........ Tapiterie(zona centrala a spatarului si sezutului/textil)material textil Fedora/piele si material sintetic cu aspect de piele.[...].'' Mie mi se pare foarte clara,si cred ca oricui,diferentierea dintre pielea naturala si inlocuitorul ei.Precizez ca in acel moment,versiunea standard 1,6 16V pe benzina,avea pretul de baza(cu T.V.A.) de 16351 euro. 28 Mar 2009, 00:25: ![]() ''Tapiterie mixta,material textil/inlocuitor piele TEP'' ceea ce este cu totul altceva si nu lasa loc de interpretari!Precizez din nou ca pretul acestei versiuni,la SERUS,astazi,este de 16502 euro,deci cu 151 de euro mai mult.Ce concluzie se poate trage?Ca cei de la Renault au aplicat o tactica suficient de subtila incat sa nici nu sperie lumea ,si nici sa nu riste cu ramanerea marfii pe stoc.Cu tot succesul avut in 2006, 2007 si partial in 2008 la vanzarile acestei variante (realizandu-si planul propus)ei nu numai ca nu au scazut (sau macar mentinut) pretul masinii,ci chiar l-au crescut aproape insesizabil ,reducand in acelasi timp calitatea unei dotari pe care multi o vad ,dar...o pot trece cu vederea ,in ambitia si orgoliile lor de preamarire si infatuare,proprii de fapt unui intreg popor roman postdecembrist.Cei de la Renault se pare ca au mizat pe acest aspect,pe nebagarea de seama si indolenta celui care de fapt se da fudul si domn ,poate dorindu-si tapiterie de piele ,dar de cele mai multe ori nestiind nici macar cum ar trebui sa arate! ![]() 28 Mar 2009, 00:41: Cu toate ca mi se pare o varianta hazlie si chiar putin stupida (no ofense)ceea ce-a scris ''alexxis 2001''in legatura cu...in dotare cu musama iar schimbata in garantie,cu piele!...,as tinde sa cred mai degraba ca la noi in tara chiar este posibil orice!Spunand ca husa mea ,venita pe garantie ,e tot productie Turcia,de unde e si cea originala pe care am schimbat-o,as crede ca i-am raspuns partial si indirect si colegului meu de Forum,lasandu-l sa traga singur concluziile ce se deslusesc! In final,va multumesc pentru rabdare si va reamintesc ca am devenit si mai mandru de masina mea odata cu ''descoperirea'' ca Renault totusi nu m-a tradat,numai de dragul unei campanii promotionale! ![]() This post has been edited by aramiso: 28 Mar 2009, 00:41 |
--------------------
RENAULT
MEGANE Sedan II
- AB 11 ABA
|
|
crosbyx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 5 November 07 ![]() |
Are idee careva cat costa mai nou inlocuirea sezutului unui scaun? Poate cineva care l-a schimbat recent pe garantie a vazut un pret?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
Privilege, 2006, 2.0, 16V, 135cp, 6viteze Renault Clio Symbol Expression, 2006, 1.4, 75cp
|
|
aramiso |
![]()
|
''FlorinZ'' in mesajul cu nr.94 spune ca l-a costat 1500 de lei
![]() 30 Mar 2009, 22:21: Iar ''Megane 1'' ,in mesajul nr 44, spune ca sezutul costa aproximativ 231 de euro.In 18 sau 19 februarie 2009,nu-mi mai aduc aminte exact. Deci,compara si trage-o concluzie! ![]() This post has been edited by aramiso: 30 Mar 2009, 22:21 |
--------------------
RENAULT
MEGANE Sedan II
- AB 11 ABA
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
salutare!ziceti ca pielea de pe volan e naturala?atunci mie de ce mi s`a crapat in doar 2 luni jumate? a mai patit cineva? partea perforata din stanga-sus si cea neperforata tot de acolo s`au crapat...are idee careva daca pot cere inlocuirea pe garantie?
|
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
du-te peste ei...!!!!!
|
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 08:31 |