Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

talon suspendat, parasolar

andu911
post 28 Apr 2009, 00:05
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti - Berceni

Pe mine, in calitate de coleg de trafic, mai mult ma deranjeaza masinile cu folie decat parasolarul lui. Ala chiar nu ma deranjeaza deloc. Pe el poate il deranjeaza, asta nu stiu.

Dar cand stau intr-o intersectie in care am "stop" sau cedeaza si se pune langa mine un foliat, nu mai vad nimic.

Nu ma plang... ca vai ce probleme imi creaza... spuneam asa ca idee, referitor la parasolarului lui.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sweetboy89
post 28 Apr 2009, 07:45
Post #62

Dacia Logan Driver

From: Slobozia

QUOTE(andu911 @ 28 Apr 2009, 00:05)
Pe mine, in calitate de coleg de trafic, mai mult ma deranjeaza masinile cu folie decat parasolarul lui. Ala chiar nu ma deranjeaza deloc. Pe el poate il deranjeaza, asta nu stiu.

Dar cand stau intr-o intersectie in care am "stop" sau cedeaza si se pune langa mine un foliat, nu mai vad nimic.

Nu ma plang... ca vai ce probleme imi creaza... spuneam asa ca idee, referitor la parasolarului lui.
*

poate te aude si pe tine un politist. dar na ce sa ii faci. am fost eu prost ca nu cunosteam legea bine k ma luam de el. eu avea vizibilitate buna la condus, iar legea spunea clar care estompeaza vizibilitatea. au ceva cu mine politistii astia de la mine de la tara. cred ca ia ciomagit tata bine cand erau pe la varsta mea si nu aveau gradu pe umar...

--------------------
DACIA Logan 2010 Berlina Laureat - IL-18-YFL
Conduc Dacia Logan si sunt mai tare ca Van Damme !!!
+
varu_vyyp
post 15 Jun 2009, 18:41
Post #63

Membru

QUOTE(sweetboy89 @ 23 Mar 2009, 08:24)
salutare. vineri seara m-a oprit militianu la control (nu era prima data). i s-a parut lui suspecte parasolarele mele ca cica imi trebuie auotrizatie la ele si ca am parbrizu si luneta acoperite circa 50%. mi-a suspendat talonul si amenda 1200 RON. ce sa fac in cazul asta pentru a imi ridica talonu? dar vreau sa imi pastrez si parasolarele. dar ce sa fac si in cazul amenzii?
*

QUOTE(sweetboy89 @ 23 Mar 2009, 09:13)
am doar parasolare. agentu care m-a sactionat a spus ca trebuie dovada ca le-am dat jos
*

nu stiu cum de a reusit sa iti ia talonu pentru asa ceva. in legislatie scrie ca orice defectiune remediata la fata locului nu se sanctioneaza. dai parasolarele jos si nu mai are ce sa iti zica.
fratele meu a pati asa ceva acum 2 ani. Avea folii pe geamurile din spate si luneta. a intrebat politaiu daca ii ia certificatu.....el a raspuns ca da......si asa sa hotarat fratimiu ca e mai bn sa sparga geamurile si sa nu ii ia certificatu. A spart geamurile cu ciocanu......a luat certificatu si la tras curent pana acasa.
cu bani care platea amenda a cumparat geamrile si nu a mai mers pe la politie dupa certificat.

This post has been edited by varu_vyyp: 15 Jun 2009, 19:03

--------------------
dacia 1300 berlina 1984
veata si acordeoane!...
+
cristi87
post 15 Jun 2009, 22:15
Post #64

fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii

bai frate,dar tu chiar tii la autocolantul ala de pe parbriz...mai toata lumea are unul p fata...dar nici chiar asa ma nene.faceai si tu un pic de gargara cu garcea si le dadeai jos in fata lui.dar pun pariu ca tu te-ai luat si cu el in gura si cine stie ce i-o-i mai fi zis de s-a suparat nenea garcea:(

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16v 82Kw 2007 - Unknown..yet
[COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
+
Madriann
post 15 Jun 2009, 22:37
Post #65

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(varu_vyyp @ 15 Jun 2009, 18:41)
nu stiu cum de a reusit sa iti ia talonu pentru asa ceva. in legislatie scrie ca orice defectiune remediata la fata locului nu se sanctioneaza. dai parasolarele jos si nu mai are ce sa iti zica.

Parasolarul e defectiune? blush.gif
Nu imi vine sa cred ca ai permis...
QUOTE(varu_vyyp @ 15 Jun 2009, 18:41)
fratele meu a pati asa ceva acum 2 ani. Avea folii pe geamurile din spate si luneta. a intrebat politaiu daca ii ia certificatu.....el a raspuns ca da......si asa sa hotarat fratimiu ca e mai bn sa sparga geamurile si  sa nu ii ia certificatu. A spart geamurile cu ciocanu......a luat certificatu si la tras curent pana acasa.
cu bani care platea amenda a cumparat geamrile si nu a mai mers pe la politie dupa certificat.
*

radmasa.gif Tu crezi ce scrii aici?

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
sweetboy89
post 15 Jun 2009, 22:53
Post #66

Dacia Logan Driver

QUOTE(cristi87 @ 15 Jun 2009, 22:15)
bai frate,dar tu chiar tii la autocolantul ala de pe parbriz...mai toata lumea are unul p fata...dar nici chiar asa ma nene.faceai si tu un pic de gargara cu garcea si le dadeai jos in fata lui.dar pun pariu ca tu te-ai luat si cu el in gura si cine stie ce i-o-i mai fi zis de s-a suparat nenea garcea:(
*

ba deloc nu m-am luat c el in gura. el knd mi-a inmanat PV mi-a spus ca nu sunt parolist. oare la ce s-a referit?oricum problema am remediat-o cu o taxa de 75 RON la RAR pt dovada si am luat talonul + amenda platita. puteti inchide topicul

This post has been edited by sweetboy89: 15 Jun 2009, 22:54

--------------------
+
revoOO
post 18 Jun 2009, 17:14
Post #67

Membru cu Ambreiaj

From: Constanta

Salut, prietene parasolaru de pe geamul din fata e super ok.....dar pe cel din spate chiar... huh.gif te-as ruga sa-l dai jos, asta este sfatu meu..arata a cocalar.

--------------------
Dacia 1310 '83 TLX - CT-03-W L L
+
supremeon
post 18 Jun 2009, 23:17
Post #68

cam rareori membru...

From: din inima țării...

QUOTE(Madriann @ 15 Jun 2009, 22:37)
radmasa.gif Tu crezi ce scrii aici?
*

Da mai nene, omul are dreptate! Si pe vremuri se mai intampla ca la dacii sa ti se mai arda cate un bec de la gropi, sau sa iti iasa cablul de pe borna becului... si, te oprea nenea garcea cum ca nu iti merg stopurile. Iar tu te dadeai jos, infigeai bine cablul pe borne, sau schimbai becul, dupa caz, dupa care ardea stopul, si totul era ok...
cu multi anisori in urma, cand am facut io scoala (pe dacie, evident), instructorul a fost oprit pentru ca chestia aia de deasupra pe care scrie scoala nu era luminata. in 5 minute a luminat-o omul, legand firul, si motivand ca de fapt a fost legat, dar a sarit, de la gropi...
Mi se pare mult mai moral si mai folositor faptul de a inlatura un pericol, decat de a-l sanctiona...

Apropo de asta... era astazi unul in trafic cu un papuc transformat in dubita, si nu i se aprindea nici un stop. Si nici nu vedeam in fata lui, fiind inalta (era ca o duba, cu chestie dinaceea desupra), k sa observ cand franeaza cei din fata lui... pericol ambulant astia care merg fara stopuri, pe bune...

18 Jun 2009, 23:55:
QUOTE(revoOO @ 18 Jun 2009, 17:14)
Salut, prietene parasolaru de pe geamul din fata e super ok.....dar pe cel din spate chiar... huh.gif  te-as ruga sa-l dai jos, asta este sfatu meu..arata a cocalar.
*

Pe mine ma deranjeaza cei care au geamuri fumurii sau opace. Daca acele geamuri sunt legale sau nu, nu am de unde sa stiu, dar imi vine sa le sparg cu ciocanu!!!
Pentru ca, in trafic, se comporta ca si cum in fata mea ar fi un camion sau o duba. Adica, nu vad prin ele, ce face masina din fata lor, k sa pot anticipa eventuale situatii. Dar, ei merg si repede ca nebunii, si e mai greu sa ii depasesc, cum fac cu camioanele...
De regula, cei cu geamurile opace sunt smecherii care circula aiurea, schimba banda fara semnalizare, iti taie fata, franeaza brusc fara motiv, si multe multe altele. Tocmai deaceea ar fi necesar sa pot vedea masina din fata.. bine, nu orice, ci stopurile, caci alea se vad, cand se aprind...

ASTA E SINGURA MEA PRETENTIE: SA VAD STOPUL APRINS AL MASINII DIN FATA TA!!!
Deci, daca parasolarele omului permiteau mie, din spate, sa vad stopul masinii din fata sa, atunci, din punctul meu de vedere, erau ok. In privinta legalitatii, eu zic ca, din moment ce exista nesimtiti cu geamuri opace sau fumurii, niste amarate de parasolare SUNT TOTUSI LEGALE! Fapta politistului mi se pare un abuz grosolan...

This post has been edited by supremeon: 18 Jun 2009, 23:55

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, primavara cu verde crud si albastru - pur pretutindeni!
+
Madriann
post 19 Jun 2009, 08:03
Post #69

Membru autentic

QUOTE(supremeon @ 18 Jun 2009, 23:17)
Da mai nene, omul are dreptate! Si pe vremuri se mai intampla ca la dacii sa ti se mai arda cate un bec de la gropi, sau sa iti iasa cablul de pe borna becului...
Mi se pare mult mai moral si mai folositor faptul de a inlatura un pericol, decat de a-l sanctiona...

Nu, nu are...asa cum nici tu nu ai ! Iti recomand sa mai treci din cand in cand prin Codul Rutier.
Nu poti compara un bec ars (defectiune ce poate aparea aleator, in timpul mersului, remediabila sau nu) cu actul voit de a restrange vizibilitatea conducatorului auto, respectiv de a monta parasolare "indecente".
RA OUG 195/2002:
Art. 148. – Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai:
...
10. Sa aiba aplicate, pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale afise, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii care restrâng sau estompeaza vizibilitatea conducatorului sau a pasagerilor, atât din interior cât si din exterior.

11. Sa aiba aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize, luneta ori pe geamurile laterale care restrâng sau estompeaza vizibilitatea, atât din interior, cât si din exterior, cu exceptia celor omologate si certificate, prin marcaj corespunzator, de catre autoritatea competenta.
Pe intelesul tau: Montarea acelor parasolare reprezinta un act VOIT de incalcare a art. 148 alin.10 si, conform OUG 195/2002, se SANCTIONEAZA drastic:
Art.102. - (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
....
36. aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare;

Intelegi, sper, consecinta: amenda de la 540 RON la 1200 RON.
Si lasa "moralitatea" la o parte...tie ti se pare "moral" sa incalci cu buna stiinta legea? blush.gif
Posturile lui Varu_vyppp sunt o gramada de bla-bla, fantezii sau cum "i-ar place" lui sa se intample...are o imaginatie foarte bogata.
De regula, cei cu geamurile opace sunt smecherii care circula aiurea, schimba banda fara semnalizare, iti taie fata, franeaza brusc fara motiv, si multe multe altele. Tocmai deaceea ar fi necesar sa pot vedea masina din fata.. bine, nu orice, ci stopurile, caci alea se vad, cand se aprind...

Parerea ta. Cel cu geamuri fumurii nu are nici o obligatie fata de tine, sa te "ajute" sa vezi prin parbrizul lui. Gandeste-te ca ai EXACT o dubita sau un TIR in fata...daca esti SOFER, conduci! Daca esti un SOFER PROST, te plangi!
In privinta legalitatii, eu zic ca, din moment ce exista nesimtiti cu geamuri opace sau fumurii, niste amarate de parasolare SUNT TOTUSI LEGALE! Fapta politistului mi se pare un abuz grosolan...

Foliile cu autorizatie/omologare RAR sunt legale (vezi art. 148 alin 11).
Parasolarele ce acopera peste 30% suprafata vizibila a lunetei/parbrizului nu sunt legale (vezi art. 148 alin 10).
Punct(.) smile.gif

This post has been edited by Madriann: 19 Jun 2009, 08:05

--------------------
+
supremeon
post 20 Jun 2009, 02:16
Post #70

cam rareori membru...

Da, mersi, sunt tare prost... deaceea cand am un camion in fata, il depasesc dracului, caci imi muradareste masina tare de tot (mai sar si pietre, si, de bun ce e renault-ul, sare vopseaua), si ma enerveaza faptul ca nu vad dincolo de el... sunt prost daca vreau sa vad in fata... ceilalti, care stati cu vederea obturata, k la inchisoare, si nu vreti sa vedeti nimic dincolo de zidul (camionul) din fata voastra, sunteti tare destepti... ce mi-ar place mie sa dispareti voi de pe strada !

A, era sa uit: tot prost sunt si cand ma plang de cei care nu semnalizeaza in trafic si taie fata (nu ma plang pentru ca imi taie fata, ci pentru ca nu semnalizeaza, k sa stiu si eu ce vor sa faca). Prost sunt ca ma plang de desteptii care imi taie fata in sensurile giratorii, de mai multe ori pe zi...
Cea mai frecventa nestiinta la soferi este circulatia in giratorii. La pietoni este raspunsul la intrebarea "ce inseamna cand vezi luminile (albe) ale unei masini" (cred ca 80% din babe nu stiu sa raspunda)...

Inca o data, multumesc.

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, primavara cu verde crud si albastru - pur pretutindeni!
+
Madriann
post 20 Jun 2009, 07:48
Post #71

Membru autentic

QUOTE(supremeon @ 20 Jun 2009, 02:16)
Da, mersi, sunt tare prost... ... sunt prost daca vreau sa vad in fata... ceilalti, care stati cu vederea obturata, k la inchisoare, si nu vreti sa vedeti nimic dincolo de zidul (camionul) din fata voastra, sunteti tare destepti... ce mi-ar place mie sa dispareti voi de pe strada !
A, era sa uit: tot prost sunt si cand ma plang de cei ...... Prost sunt ca ma plang de desteptii care imi taie fata .....

Esti irecuperabil... sad.gif
Mai citeste odata ce am scris...era vorba de SOFER sau SOFER PROST! Gradul tau te inteligenta nu ma intereseaza.
QUOTE(supremeon @ 20 Jun 2009, 02:16)
La pietoni este raspunsul la intrebarea "ce inseamna cand vezi luminile (albe) ale unei masini" (cred ca 80% din babe nu stiu sa raspunda)...

Fata, spate, bord, portbagaj ? Care lumini albe? icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Victoras2001
post 20 Jun 2009, 08:19
Post #72

Membru autentic

QUOTE(sweetboy89 @ 15 Jun 2009, 23:53)
ba deloc nu m-am luat c el in gura. el knd mi-a inmanat PV mi-a spus ca nu sunt parolist. oare la ce s-a referit?oricum problema am remediat-o cu o taxa de 75 RON la RAR pt dovada si am luat talonul + amenda platita. puteti inchide topicul
*

Bai nene, ti-au trebuit 3 pagini ca sa afli la ce s-a referit? radmasa.gif
Daca ai vazut Romania - Olanda, la CE, te prindeai mai repede. Pe scurt, s-au rugat olandezii de noi juma' de meci sa-i batem, noi nu si nu, ca suntem baieti buni, dupa care s-au saturat aia si ne-au calcat in picioare.
Asa si cu tine. S-a rugat ala de tine sa-i dai de-o ciunga' si tu nu si nu. Daca l-ai facut sa-ti dea maximu' de amenda numai pentru ca aveai un parasolar parat in geam, imi dau seama cat a transpirat batandu-ti apropouri. radmasa.gif

LE.
Sa-ti mai spun un secret, dar ramane intre noi.
Cand iti spune militianu' ca amenda e intre "atat si atat", asta se traduce prin "judeca si tu cam cat ai de platit si da-mi mie juma' din suma". Altfel l-ar durea-n aia cu care face pipi daca stii tu sau nu cat e amenda. Ti-o da si gata. wink.gif

This post has been edited by Victoras2001: 20 Jun 2009, 08:24

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
supremeon
post 20 Jun 2009, 10:42
Post #73

cam rareori membru...

Pai sofer, draga Madriann.... tot ce e pe forum-ul asta se refera la sofat... tot ce scrisesem in acea postare se referea la sofat:) ... nu am scris despre facut cartofi prajiti sau despre vidanjare smile.gif
in fine, cum zici tu, asa sa fie smile.gif

--------------------
+
POPEYE
post 24 Jun 2009, 00:47
Post #74

Membru incepator

bueey ma lesi unde scrie in codul rutier ca nu am voie cu parasolare atata timp cat nu sunt mai mari de 49% din toata suprafa parbrizului nu vad care e problema iar acesti smecheri care ii avem pe forum si comenteaza aiurea ca de fiecare data offtopicuri mai lasati-ne fratilor cu bagarea in seama omu a vrut sa stie rezolvarea la problema lui iar voi ati aberat prin 3 pagini de offtopicuri daca le stiti pe toate plecati fratilor in lume. Si vb romanului "MARE II GRADINA LUI DUMNEZEU, DAR MULTI S-AR GARDU CU POARTA DESCHISA. SI IN AL DOILEA RAND GUSTURILE NU SE DISCUTA NICIODATA. Am vazut in alte tari masini modificate care abia se vedea soferu si nu le spunea Politia nimic dar noi traim in Romania si asta e politai cu 4 clase care habar nu au sa completeze un proces verbal.

--------------------
DACIA 1310 tlx 1990 - GL-86-PIF
+
sweetboy89
post 24 Jun 2009, 07:38
Post #75

Dacia Logan Driver

rog un moderator sa inchida topicul.eu doar am cerut sfaturi pentru recuperarea talonului ceea ce am facut de mult. nu vreau sa mai vad fel si fel de discutii despre masina mea. nu iti place nu mai posta frate. daca te dai in vant dupa posturi e problema ta, dar problema ta nu e aceea de cum arata masina mea.

QUOTE(POPEYE)
  bueey ma lesi unde scrie in codul rutier ca nu am voie cu parasolare atata timp cat nu sunt mai mari de 49% din toata suprafa parbrizului nu vad care e problema iar acesti smecheri care ii avem pe forum si comenteaza aiurea ca de fiecare data offtopicuri mai lasati-ne fratilor cu bagarea in seama omu a vrut sa stie rezolvarea la problema lui iar voi ati aberat prin 3 pagini de offtopicuri daca le stiti pe toate plecati fratilor in lume. Si vb romanului "MARE II GRADINA LUI DUMNEZEU, DAR MULTI S-AR GARDU CU POARTA DESCHISA. SI IN AL DOILEA RAND GUSTURILE NU SE DISCUTA NICIODATA. Am vazut in alte tari masini modificate care abia se vedea soferu si nu le spunea Politia nimic dar noi traim in Romania si asta e politai cu 4 clase care habar nu au sa completeze un proces verbal.

iti multumesc pentru sustinere.

--------------------
+
R19/16v
post 24 Jun 2009, 07:48
Post #76

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

papaie, asteptam cu mare interes sa ramai si tu fara talon biggrin.gif

Politistii aia cu 4 clase sunt, de obicei, capabili sa scrie corect gramatical, spre deosebire de tine wink.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
cj98czh
post 24 Jun 2009, 08:14
Post #77

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(POPEYE @ 24 Jun 2009, 01:47)
*

Pui pariu ca dac era in Germnia de exemplu aveau autorizatii si omolagare TUV pt.t ce este pe masina...??

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
klaus
post 24 Jun 2009, 10:03
Post #78

步步

From: Bucuresti

La cererea initiatorului se inchide.
Cu recomandarea catre userul POPEYE (suparat de altfel pe polita romana ca si-a permis sa-l ia cu radarul cu 101 km prin localitate, deci cu 51 de km peste viteza legala) sa citeasca in timpul liber OUG art. 102 al. 1 pct. 35, 36 care fac trimitere la normele RNTR1 ale RAR care se pot gasi pe pagina de reglementari a RAR-ului ( http://www.rarom.ro/RO/article--Reglementari--266.html ).

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
3 Pages < 1 2 3
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 06:59
Dacia