scartait in mers
![]() ![]() ![]() |
scartait in mers
Haustrum |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 10 July 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3/Clio 4/Megane 4 dci
2014/Pro1,2 75CP/2016/Intense 110cp
|
|||
AdiM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 21 January 06 ![]() |
E posibil sa fie de la discurile de frana.
Verifica sa nu fie tocite. |
--------------------
Renault
Renault
Clio III DCI 1.5 85CP
|
|
Haustrum |
![]()
|
Eu leg problema tot de schimbatul rotilor sau de faptul ca am mers prin gropile alea. Initial am crezut ca s-a agatat ceva pe sub masina si se freaca de asfalt, dar nu e cazul.
Placutele de frana le-am schimbat recent, de discuri nu stiu daca sunt tocite. Mi s-a parut ca au strans f tare prezoanele. Pot avea vreo importanta in contextul actual? This post has been edited by Haustrum: 19 Apr 2015, 20:40 |
--------------------
Renault
|
|
SanKraN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 9 February 15 From: Bucuresti ![]() |
Ai incercat sa izolezi sursa scartaitului ? sa vezi de unde provine? de sub capota sau de la toate 4 rotile?
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 1.5 dCi / 50kw 68CP
Gri Metalizat |
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Daca ti-a strans prezoanele cu pistolul de impact roaga-te sa nu fii nevoit sa dai vro roata jos, prezoanele se strang cu cheia dinamometrica.
Cum au zis si colegii, incearca sa izolezi sursa scartaitului, daca discurile de frana au protectie de tabla in jurul lor este posibil sa atinga discul in momentul cand virezi. Se aude cand mergi drept sau numai in viraje? |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
Haustrum |
![]()
|
De dimineata cand am plecat facea ca trenul, suiera din toate incheieturile, undeva din dreptul rotii stanga fata. Am mers 3-4 km si sunetul a disparut complet - ma gandesc ca e posibil sa fi agatat ceva de care se freca roata in mers, desi am verificat, fara sa se vada ceva. Inca mai stau cu frica, sa nu reapara zgomotul, dar pana acum e ok. Multumesc pentru ajutor. |
--------------------
Renault
|
|
Deliric88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 10 May 14 ![]() |
Masina este utilizata zilnic? Daca nu, e posibil sa fie de la frane. Dar in general dupa 1-2 km se curata de rugina sau alte mizerii dintre disc si frana. Sau incearca sa apesi mai tare frana si sa fii cu geamul deschis daca se aude ceva pentru a fi sigur daca este de acolo.
|
--------------------
Renault
Clio III
2007 - 1.2 16v
|
|
AdiM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 21 January 06 ![]() |
Scartaitul de la roata stanga fata e sigur de la discuri uzate. Apare cand se incalzeste si dispare din senin.
Daca n-ai schimbat niciodata discurile atunci e timpul sa o faci ! |
--------------------
Renault
Renault
Clio III DCI 1.5 85CP
|
|
Haustrum |
![]()
|
Merg zilnic cu masina, nu se pune problema sa fi fost de la rugina. Zgomotul se auzea si de dimineata cand am plecat, deci discurile erau reci.
Zgomotul a disparut complet, chiar opresc muzica si stau cu urechile ciulite, dar nimic - ma gandesc ca explicatia cea mai logica este tot aceea cu agatatul unui fier/sarme care se freca de roata in miscare. This post has been edited by Haustrum: 21 Apr 2015, 21:22 |
--------------------
Renault
|
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
Este din spate de la sistemul de ferodouri ce atinge de corpul metalic de fixare,nu ai ce sa-i faci...eu la Clio 3 la reprezentanta am verificat tot si chiar s-a uns usor cu vaselina coltul ferodoului dar dupa 2-3 sapt. a revenit scartaitul....tine la max 2-3 franari la rece si dispare,daca vrei sa-l elimini cred ca tb alte ferodouri pe spatechiar daca ele au uzura mica.
This post has been edited by 75AIM: 22 Apr 2015, 06:55 |
--------------------
Renault
Fluence
2013 Privilege,Clio 3 2007
- ex 99AIM
|
|
Haustrum |
![]()
|
E posibil sa ai dreptate sau sa fi fost un incident izolat, pentru ca acum se comporta absolut normal. Bine, am niste probleme cu stergatoarele, dar mi-am facut o idee despre rezolvare de pe topicul celalalt.
M-am cam speriat atunci, ma gandeam sa nu se strice mai rau daca folosesc masina, plus ca facea destul de urat in mers, se uitau pietonii la mine. Atunci eram convins ca baietii cu schimbatul cauciucurilor sunt de vina, ma gandeam ca au strans prea mult prezoanele, dar i-am banuit degeaba. This post has been edited by Haustrum: 22 Apr 2015, 19:57 |
--------------------
Renault
|
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
Daca zici ca ai placutele si discurile fata in normele acceptate de producator si ferodourile spate mai au carne atunci asta este,daca o lasi cu frana de mana noaptea vezi ca a 2 a zi numai face,verifica.
This post has been edited by 75AIM: 22 Apr 2015, 20:11 |
--------------------
Renault
Fluence
2013 Privilege,Clio 3 2007
- ex 99AIM
|
|
Haustrum |
![]()
|
Fac proba cu frana de mana, sunt chiar curios.
Revin cu informatii. |
--------------------
Renault
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 06:22 |