probleme climatronic, nu merge ventilatorul
![]() ![]() ![]() |
probleme climatronic, nu merge ventilatorul
uzzy_ca@yahoo.com |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 24 November 15 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III
2009
- bh00ggg
|
|||
uzzy_ca@yahoo.com |
![]()
|
Chiar nu are nimeni nici o idee ce ar putea fi?
|
--------------------
Renault
Laguna III
2009
- bh00ggg
|
|
val3nt1n |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 March 15 ![]() |
Pune testerul pe mașină și verifica modulul (calculatorul) climatronic. Poate e doar o problema de software. După mine e o problema de modul. Poate merge o resoftare. Dar pentru asta trebuie să ajungi într-o reprezentanta.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5dci 82cp
|
|
uzzy_ca@yahoo.com |
![]()
|
Au incercat sa puna testerul, insa nu au reusit sa il conecteze la modulul climatronic. Mi-au spus ca sunt periile ventilatorului uzate, aberatii cred intrucat daca ar fi uzate nu ar merge deloc.
|
--------------------
Renault
Laguna III
2009
- bh00ggg
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 749 Joined: 9 October 14 From: Dumbrava Timis ![]() |
Posibil sa fie dar ii posibil si sa nu fie adevarat. Stiu ca nu ii acelasi lucru dar la laguna 2 a mea sau dus periile de la motorasu de la stergatoare si functionau doar cand vroiau ele.
|
--------------------
Renault
Laguna
2 2002 1.9dci 88kw 120cp 290.000km
- M 3185 BK Renault Talisman 2021, 2.0 blue dCi 160cp Intens 75.000km
Renault Trafic 2006 1.9dCi 100cp 268000k, |
|
val3nt1n |
![]()
|
QUOTE(uzzy_ca@yahoo.com @ 29 Nov 2015, 18:48) Au incercat sa puna testerul, insa nu au reusit sa il conecteze la modulul climatronic. Mi-au spus ca sunt periile ventilatorului uzate, aberatii cred intrucat daca ar fi uzate nu ar merge deloc. Când nu s-au putut conecta la modul, ventilatorul mergea? Dacă nu mergea, atunci defectul este clar: fie modulul cu totul, fie contactele din mufe. Are doua. Curata-le cu spray de contracte și vezi ce se întâmplă. Modulul este după cutia de acte, în drepta sus. Este o cutie alba cam cat un portofel mai mare. Se poate umbla la el fără să se deconecteze bateria. Dar când se curata contactele trebuie deconectata bateria și lăsate cel puțin o jumătate de oră să se usuce. |
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5dci 82cp
|
|
val3nt1n |
![]()
|
Daca ai rezolvat problema, poti pune aici rezolvarea pentru a fi utila si altor useri.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5dci 82cp
|
|
uzzy_ca@yahoo.com |
![]()
|
Am incercat cu spray...nu merge...am fost azi iar in reprezentanta si mi-au zis ca ar fi ceva rezistenta...tre sa o schimb...sper sa se rezolve dupa ce o schimb ca e 550ron
|
--------------------
Renault
Laguna III
2009
- bh00ggg
|
|
val3nt1n |
![]()
|
Nu e rezistenta. O schimbi degeaba.
Pana nu reusesc sa intre cu testerul in calculatorul de climatronic, nu schimba nimic. Daca era rezistenta si calculatorul era ok, atunci trebuiau sa intre in calculator. Cauta o laguna 3 la dezmembrari si du-te si baga un calculator de climatronic in mufele tale. E cel mai sigur asa. This post has been edited by val3nt1n: 10 Dec 2015, 18:17 |
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5dci 82cp
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Eu suspectez modulul de comanda al ventilatorului habitaclu. Este montat in stanga ventilatorului, inspre plansa de bord si primeste semnale de la calculatorul AC.
Pozitia 1023 in acest .pdf ![]() Sincer, nu stiu cum se ajunge la el pe Laguna 3 dar cred ca seamana (sau e identic) cu cel din acest filmulet, apare la min. 1.08. https://www.youtube.com/watch?v=3KpGSgni8B0 De obicei, in acest modul se refac lipiturile unui tranzistor de putere sau se inlocuieste (tranzistorul, dar trebuie unul din surse de incredere, ~10-16 ron). Problema este f. discutata pe sectiunea Megane 2. Acest modul nu e acelasi cu calculatorul AC ! (despre care s-a discutat pana acum in acest topic) |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
val3nt1n |
![]()
|
QUOTE(radunre @ 14 Dec 2015, 09:01) Eu suspectez modulul de comanda al ventilatorului habitaclu.... Acest modul nu e acelasi cu calculatorul AC ! (despre care s-a discutat pana acum in acest topic) Aceea e rezistenta de care vorbim. Asa ii spun mecanicii. I se mai spune si reostat. Pe laguna 3 are 2 tranzistori. Problema este ca testerul nu a putut intra in calculatorul AC. Pana nu se poate intra cu testerul in calculatorul de AC nu trebuie trecut mai departe. Bineinteles presupunem ca intr-adevar nu s-a putut intra in calculator. |
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5dci 82cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 15:47 |