problema kilometraj, s-a blocat acul indicator de la kilometraj
![]() ![]() ![]() |
problema kilometraj, s-a blocat acul indicator de la kilometraj
johnnyburca |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 24 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane clasic
2000/1.6/8v
|
|||
playeroooo2000 |
![]()
|
![]() de ce inca mai merge? Group: Members Posts: 330 Joined: 26 October 05 ![]() |
1.acul este miscat de un motoras pas cu pas care nu mai functioneaza in parametri
2.angrenajul dintre axul motorasului si ac nu mai e functional(putin probabil pentru ca el a revenit inapoi in pozitia zero) Solutia>-repari ceasul(poate e desprins ceva pe acolo, contact imperfect cu placa) sau ii schimbi numai motorasul vitezometrului -cumperi alt bord(vand eu unul cu 80 ron) si il montezi in 15 minute -ramai cu el asa, mergi pe turometru si bunul simt al vitezei |
--------------------
renault
megane classic peste 500.000 km
2001 1,9 dti 59 kw/80 cp dynamique
- Y944 GHC
|
|
shaolin_taval |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 27 February 08 From: bucuresti ![]() |
la mine nu mai merge kilometraju dar cand fac testu acela cu contactul pus si butonu de pe maneta apasat se misca acu de la kilometraj.
icearca sa faci testu acesala sa vezi daca se misca.Si daca merge inseamna ca ai probleme de la senzor abs etc... |
--------------------
renault
megane
2002 break
- OT-87-RMY 1.6 16v 79kw
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
![]() de ce inca mai merge? Group: Members Posts: 330 Joined: 26 October 05 ![]() |
adica informatiile despre viteza vehicolului sunt date de abs(citeste cu acel senzor electromagnetic pe coroana dintata a rotii, sau pe undeva la planetara), eu credeam ca exista un cuplaj la cutia de viteze cu angrenaj mecanic, apoi un cablu de otel si un traductor electromagnetic(cel putin la varianta dti).
eu mai studiez.... |
--------------------
renault
- Y944 GHC
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
De la roata citeste viteza prin intermediul senzorului ABS.... nu este nimic mecanic nici la dTi... shaolin_taval are dreptate..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
asa este.viteza este citita de senzorii de pe fiecare roata si apoi transmisa la unitatea care controleaza franarea-centrala abs, apoi este data mai departe la calculator de injectie si ceas.
|
--------------------
renault
- Y944 GHC
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
si totusi de ce are megane captor viteza pe cutia de viteze? cel putin asa zice dialogys.
cititi si aici http://www.reno.ro/INLOCUIRE-SENZOR-VITEZA...t133844-s0.html . -la pagina 4 se spune ca incepand cu 2003 viteza e luata de la ABS. si totusi! |
--------------------
renault
- Y944 GHC
|
|
shaolin_taval |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 27 February 08 From: bucuresti ![]() |
salut ma si eu o problema asemanatoare de ceva timp.la mine nu se mai ridica acul de la kilometraj deloc.(cand fac testul acela cu butonul de pe maneta de la stergatoare apasat si contatcul pus se misca).am fost la cativa mecanic am facut si un test si unii au zis ca e de la senzorul de abs roata dreapta fatza.cand ma duc sa dau comanda imi zice ca nu exista senzor acolo si ca la modelul meu megane 1 break 2002 1.6 16v are doar in spate senzori.unii imi zic ca e pe cutie,altii ca e de la unitatea de abs,altii ca e pe cablu...mai au sa-mi zica ca e un pitic acolo care invarte kilometraju si acum a intrat in greva....acum eu nu mai stiu ce sa mai cred.am avut okazia sa cumpar si senzor si unitate.dar nush ce sa cumpar sa nu dau banii degeaba.voi ce ziceti??
|
--------------------
renault
megane
2002 break
- OT-87-RMY 1.6 16v 79kw
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
va trebui sa il dai jos si sa incerci sa il schimbi(cei cu twingo au reusit o inlocuire cu piesa de logan).si daca va functiona inseamna ca viteza de acolo e citita.
Attached thumbnail(s) captor_viteza_dti_f9q744.JPG ( Size: 119.66k ) Number of downloads: 2300 |
--------------------
renault
- Y944 GHC
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
... sau sa-i maresti salariul piticului ... (mi-a placut ideea).
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
shaolin_taval |
![]()
|
bun si daca e pe cutie am acces din interior sau trebuie sa caut pe sub masina?detalii ca daca e maine ma apuc sa caut si sa vad ce si cum
|
--------------------
renault
megane
2002 break
- OT-87-RMY 1.6 16v 79kw
|
|
playeroooo2000 |
![]()
|
poza cu captoru; este de pe forum/twingo si este aceeasi cu cea de pe dti f9q744(dupa cod), poza cu locul unde se afla este pentru o cutie de twingo, arata cam la fel cu megane.
ps.am fost la masina si nu am reusit sa gasesc acel senzor.acolo unde ma asteptam sa fie -langa demaror -am gasit o gaura, infundata la capat cu un surub, fara nici un fir. This post has been edited by playeroooo2000: 28 Mar 2010, 08:11 Attached thumbnail(s) captor.jpg ( Size: 64.42k ) Number of downloads: 1007 pozitie_captor.jpg ( Size: 71.07k ) Number of downloads: 949 |
--------------------
renault
- Y944 GHC
|
|
Hawk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Faza e foate simpla: Daca ai abs viteza o ia din abs, daca nu are nevoie de un alt senzor, acela fiind captorul de viteza. |
--------------------
Renault
Megane 1 classic 1.9 dTi
2000
- CT-87-GCA
|
|
calinu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 11 December 08 ![]() |
si in plus, asta de vorbiti voi de el se cheama vitezometru, nu kilometraj (ala contorizeaza kilometrii facuti)
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005 17" sunroof:X
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:08 |