motor 1.9 dci nu accelereaza
![]() ![]() ![]() |
motor 1.9 dci nu accelereaza
dan.acer77 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 3 May 14 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
RX4
2002
|
|||
contofanicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 14 November 13 ![]() |
curata DEBITMETRU sau schimbal poate sa fie si de la el. incearca poate merge ca la mine a mers ... succes !!!
|
--------------------
renault
scenic
- bc-01-abm
2004-2-1,9dci
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
dan.acer77, o diagnoza simpla te poate ajuta sa nu mergi orbeste.
|
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
Dragos34 |
![]()
|
![]() You`ll never walk alone Group: Members Posts: 222 Joined: 19 August 10 From: Botosani ![]() |
Vă salut. Am întâmpinat recent o problemă, urcând din Sinaia pe TransBucegi. Am oprit pentru poze la jumătatea drumului, după ce am urcat preț de 20 min. După ce am plecat, am constatat că mașina gâfâie și nu se mai accelerează. Am urcat cu chiu cu vai până unde se termină drumul. În parcarea de acolo, nu am reușit să parchez mașina pentru că îmi murea motorul când luam piciorul de pe ambreiaj. Exclus ambreiaj defect, niciun miros. După 3-4 ore, la plecare, plin de speranță că poate s-a răcit și merge, am fost nevoit să ies din parcare împins, pentru că nu puteam urca o panta de 5 grade măcar. Culmea e că la vale, după 200 metri, mașina a început să tragă normal și s-a accelerat corespunzător. Așa am putut ajunge la Botoșani cu bine.
Debitmetrul l-am curatat cu spray de contacte în această primăvară, EGR la fel. Care să fi fost cauza acelei lipse de putere? |
--------------------
Renault
Scenic 1,9 dCi
2001 Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ce martori aveai aprinsi in bord?
Ai incercat sa scoti mufa de la EGR si sa vezi daca isi revine? Dar cea de la debitmetru? This post has been edited by cj98czh: 31 Jul 2014, 13:22 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
DIDE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 2 May 08 ![]() |
Una dintre cauzele probabile poate fii turbina defecta.Iti doresc insa sa fie altceva pt. ca turbina nu e deloc ieftina.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC 1/2
- HD-01-RXE
2001/RXE
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Senzor de presiune....zic si eu!
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Dragos34 |
![]()
|
![]() You`ll never walk alone Group: Members Posts: 222 Joined: 19 August 10 From: Botosani ![]() |
cj98czh: Am deconectat borna - de la baterie, am scos mufa egr si de la clapeta de acc si le-am dat spray de contacte, fara rezultat insa.
Martor in bord am doar cel de bujii, care palpaie mai mereu, de vreo 2 ani, fara a influenta in vreun fel mersul masinii. Turbina am suspectat-o si eu, dar masina nu scoate niciun fum vizibil, nici la 3000 rpm. Din cate stiu, la turbina defecta, fumul este albicios. Ce am uitat sa va spun anterior, este ca atunci cand incercam sa parchez masina si mai apoi, la plecare, oricat as fi apasat pedala, acceleratia nu trecea de 2000 rpm. Espacern, prietene, care e senzorul de presiune? This post has been edited by Dragos34: 31 Jul 2014, 21:37 |
--------------------
Renault
Scenic 1,9 dCi
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
La scos eu ma refeream asa .. scoti mufa de la EGR si incerci fara ea sa vezi daca mai face ... la fel si cea de la debitmetru ... daca nu mai face ai gasit vinovatul.
Espacern zice el ceva acolo, de investigat clar .. ![]() Turbina este exclusa, daca era ea comportamentul era altul .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Dragos34 |
![]()
|
E bine de stiut, dar sper sa nu se mai intample si nici prea curand nu mai am de urcat pe asemenea trasee solicitante pentru masina. Dar ce am patit acolo, m-a pus serios pe ganduri si vreau sa aflu cauza.
Revin, unde e acel senzor de presiune ce ar trebui suspectat/investigat? |
--------------------
Renault
Scenic 1,9 dCi
|
|
lagunainlove |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 4 May 10 From: Galati ![]() |
Am avut si eu simptome asemanatoare de lipsa putere la urcarea pantelor si accelerari greoaie si problema era de la cablul de acceleratie. Verificati-l si pe acela, ca daca nu e prins bine de panoul ignifug nu face cursa completa si nu mai trage bine de clapeta de acceleratie.
|
--------------------
renault
scenic
2001 1.9 dci
|
|
VisDaniel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 15 February 12 ![]() |
Sal! aceasi problema am avut si eu, Scenic 1 din 2000 care nu mai tragea, nu urca nici peste un musuroi. Bref, am fost pe la reprezentante Renaul, stift!,,, schimba senzor ax cu came, ba e debitmetru, sau pompa de vacuum (care comanda turbina)... nici una, problema era de la catalizator care era infundat si ne mai avand debit de evacuare ECU nu alimenta decat pana la o turatie de 1800 - 2000. Am testat motorul fara catalizator, si ce sa vezi... minune a demarat cu scartait de roti ca un benzinar!!!!
|
--------------------
Renault
Scenic
2000 1.9dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 15:49 |