megane sport diesel, ajutor!
![]() ![]() ![]() |
megane sport diesel, ajutor!
rhadoo14 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 18 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
honda
CR-V
2008
|
|||
dodoPan |
![]()
|
![]() eres Group: Members Posts: 65 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti/Constanta/Brasov ![]() |
din romania nu poti pentru ca nu se importa, deci doar sa-l iei de afara.
singura motorizare disponibila diesel este megane sport dci, cu 175 CP si 360 Nm. uite link aici de la renault.fr: http://www.renault-sport.fr/fr/gamme_renau...meganersdci.php ![]() |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
dar de ce sport dci?
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pentru ca isi inchipuie ca va fi mai ieftina intretinerea decat la un motor pe benzina.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
|
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
- ** *1 ***
2012 Initiale Paris Fara semnatura
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
din pacate nu ai nimerit o:RS-ul este unul dintre cele mai apreciate hot hatch...
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
"din pacate nu ai nimerit o:RS-ul este unul dintre cele mai apreciate hot hatch..."
La fel si Leon Cupra, Golf Gti, S3, Focus........ etc ![]() Toamna trecuta vazusem in FR - parcarea de la Technocentre MEGANE RS DCI 10oookm la cca 18ooo€. Arata ca nou..... ![]() Problema e ca plaja de turatii la "dizel" e cam scurta si cutia cred ca e aceeasi ca si a mea, deci schimbari dese... Nu vad ce mare sportivitate o fi... 1,9DCi - 300Nm, iar RS DCi - 370Nm. Deci se merita diferenta de pret? Mai bine iti iei un 1,9DCi si il "tunezi" tu. Vorba colegilor de forum - mai bine benzinar RS. This post has been edited by pitzy_is: 19 Oct 2008, 02:46 |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
RS-ul a fost hothatck-ul anului cu motorul pe benzina. Cel diesel este bun dar este facut mai pt. o masina de zi cu zi, asta e parerea mea. Si orice masina din aceasta clasa daca ar fi sa-mi iau echivalentul RS-ului l-as lua benzina.
Este o singura motorizare, cea de 2.0dCI care standard are 150CP, acesta fiind modificat pt. RS cu 175CP This post has been edited by Ryk: 19 Oct 2008, 03:34 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
bambu |
![]()
|
![]() RS club Group: Members Posts: 649 Joined: 31 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Poate omu' o avea impresia ca va avea un consum mai civilizat, desi benzinarul nu ia asa mult.
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
2.0T 2008/2012 viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro www.anularefiltrudeparticule.ro |
|
segcm |
![]()
|
Parerea mea este ca un "hot" nu e "dizel". RS DCi este un motor "fortat", insa mai mult ca sigur nu o sa aiba valente cu adevarat sportive, eliminand tinuta si stabilitatea. Nu mai zic fiabilitate, ca daca isi ia "forja", turbina "crapa" pana in 100k km, avand in vedere ca "dizelu'" e mult mai complicat.
Daca vrea "sport", RS - benzina !!! Daca vrea masina economica, sa arate "sport" si uneori sa-i mai dea forja, ii recomand sa-si configureze un 1,9Dci 130CP si 300Nm, isi alege o super culoare, etc... oricum o ia cu 10ooo€ mai ieftin decat RS DCi ( 294oo€), mai ales ca acum sunt atatea "oferte" ca Megane-ul II e la sfarsit de cariera. Apoi cu 5000€ iti poti lua o suspensie si sistem de franare "profi"+ body kit si cu 300€ un tuning la soft si ajunge la 150CP si 330Nm. Si are performante cu cca 5000€ mai ieftinsi masina "unicat". |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
VladH |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 18 June 08 ![]() |
QUOTE(pitzy_is @ 19 Oct 2008, 13:32) Parerea mea este ca un "hot" nu e "dizel". RS DCi este un motor "fortat", insa mai mult ca sigur nu o sa aiba valente cu adevarat sportive, eliminand tinuta si stabilitatea. Nu mai zic fiabilitate, ca daca isi ia "forja", turbina "crapa" pana in 100k km, avand in vedere ca "dizelu'" e mult mai complicat. Daca vrea "sport", RS - benzina !!! Daca vrea masina economica, sa arate "sport" si uneori sa-i mai dea forja, ii recomand sa-si configureze un 1,9Dci 130CP si 300Nm, isi alege o super culoare, etc... oricum o ia cu 10ooo€ mai ieftin decat RS DCi ( 294oo€), mai ales ca acum sunt atatea "oferte" ca Megane-ul II e la sfarsit de cariera. Apoi cu 5000€ iti poti lua o suspensie si sistem de franare "profi"+ body kit si cu 300€ un tuning la soft si ajunge la 150CP si 330Nm. Si are performante cu cca 5000€ mai ieftinsi masina "unicat". sa mori tu ca turbina la dizel crapa asa? eu am un 1.9 dCi si ii dau forja cel putin o data la 2 zile creca de ceva timp si nu are nici pe draq si nici macar nu a fost luata noua merge de rupe zona ca sa nu mai zic ca nici nu am ce face cu benzinare de 1,6 de la renault sau seat sau alte benzinare pana in 1,8 (asta deja ma cam depasesc la cai cu destul de mult) si cine a zis ca dieselu nu poate fi sport? pe aci pe zona brasovului si prin apropiere sfantu gheorghe etc la toate cursele de accelerare de mult timp in coace castiga un singur tip cu un BMW 530xd nemodificat la motor ....sa vezi cum rupe audi s8 si mercedesuri cu motoare de 5000 -5500 benzinare de nu se vad ...cu "kktul" lui de diesel nesportiv a facut o debara plina de trofee . |
--------------------
Renault
Megane II
2003 Renault Megane 2.1 2003 - 1,9dCi 120CP
|
|
segcm |
![]()
|
Pai mergi si tu numai cu peste 3500rpm si mai discutam. Tu crezi ca Reno-ul tau e BMW ? Si eu ii dau forja zilnic ca ajunge sa-mi dubleze consumul normal insa nu inseamna ca am un "Hot Hatch" - si despre fiabilitate... e fff fiabil daca mergi normal, daca ii dau talpa, scoate un fum la peste 3700rpm de le dau ceata la propriu celor din spate... Nu mai zic ca se infunda EGR-ul... Daca merg normal nu am treaba cu nimic.
Nu poti face "sport" cu un "dizel". ....Si vb despre "Renouri" aici. ![]() Cat despre BMW, am 2 exemple la niste cunostinte, masini diesel BMW, dupa 2002 la ambele le-a picat turbina si au dat pe piesa cam 80mil. Oameni normali, familisti care nu au bagat forja in masina, nu teribilisti. ![]() Ps - Nu cred ca daca compari un "RENO" cu BMW il convingi pe respectivul sa faca o alegere buna. Si mai ales daca dai un exemplu despre un "dizel" cu un cuplu de camion si tractiune integrala ca-i face pe altii cu motoare mari pe benzina. Poate erau si "soferi".... total irelevant! This post has been edited by pitzy_is: 20 Oct 2008, 19:16 |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
VladH |
![]()
|
QUOTE(pitzy_is @ 20 Oct 2008, 08:15) Pai mergi si tu numai cu peste 3500rpm si mai discutam. Tu crezi ca Reno-ul tau e BMW ? Si eu ii dau forja zilnic ca ajunge sa-mi dubleze consumul normal insa nu inseamna ca am un "Hot Hatch" - si despre fiabilitate... e fff fiabil daca mergi normal, daca ii dau talpa, scoate un fum la peste 3700rpm de le dau ceata la propriu celor din spate... Nu mai zic ca se infunda EGR-ul... Daca merg normal nu am treaba cu nimic. Nu poti face "sport" cu un "dizel". ....Si vb despre "Renouri" aici. ![]() Cat despre BMW, am 2 exemple la niste cunostinte, masini diesel BMW, dupa 2002 la ambele le-a picat turbina si au dat pe piesa cam 80mil. Oameni normali, familisti care nu au bagat forja in masina, nu teribilisti. ![]() Ps - Nu cred ca daca compari un "RENO" cu BMW il convingi pe respectivul sa faca o alegere buna. Si mai ales daca dai un exemplu despre un "dizel" cu un cuplu de camion si tractiune integrala ca-i face pe altii cu motoare mari pe benzina. Poate erau si "soferi".... total irelevant! eu cand am zis ca ii dau sa sara nu ma refer ca pana in 3000 stai tu linistit ii dau si cate 4200 i-am dat si 4500.....4000 ii dau cam la ordinea zilei ........nush ce ti se buleste la masina ta si ce draq ti se infunda eu o trates astfel pe a mea de multe multe luni si a fost luata si second si nu mi se intampla nimic nu mise infunda nimic ...totu merge perfect si din cate stiu eu egr-ul se infunda daca mergi subturat? corectati-ma daca gresesc. This post has been edited by VladH: 20 Oct 2008, 20:04 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Sa mori tu ca nu poti apasa direct pe add reply fara sa mai citezi inutil postul anterior!!
Si am reusit sa-mi dau seama in care post ai fost on topic. Ce de-a reisari pe motorina prin zona... ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
VladH |
![]()
|
nu era nicaieri vorba de raceri pe motorina era vorba ca si dieselu poate fi sport in limitele lui fara sa iti crapa turbina dupa primii 100km daca o forjezi si nici nu se infunda nimic .
This post has been edited by VladH: 20 Oct 2008, 20:30 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
dodoPan |
![]()
|
![]() eres Group: Members Posts: 65 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti/Constanta/Brasov ![]() |
sa muriti voi ca initiatorul topicului a pus o intrebare si-a ramas mut la toata pleiada voastra de "asa da dar asa nu" ?
![]() |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
segcm |
![]()
|
EGR-ul se mai infunda ca are peste 100k km si nu a fost curatat desi cred ca ar tb. Dupa ce ii dau forja peste 120 cu a3a, se curata ca merge bine o perioada apoi iar mai da in nas iar... si tot asa. Mergi tu numai asa cu peste 3500 si vb peste 15000km. O sa vezi pompa de injectie, turbina , injectoare.
Daca "duce" nu inseamna ca e recomandat sa mergi tot timpul "blana". Hai ca deja suntem Off Topic ![]() Pentru initiatorul topicului: Ia-ti RS benzinar ca "zice lumea ca se merita" |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
mully |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 26 July 05 ![]() |
blah blah blah, pareri sunt multe pe lumea asta, una mai neavizata ca alta
si ca sa nu par rautacios gratuit, un chip tuning nu iti da in veci sasiul de pe RS This post has been edited by mully: 21 Oct 2008, 14:17 |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2.0 16v 108Kw Megane II.2 RS, 2.0T 225cp, 2007
|
|
segcm |
![]()
|
« ..... nu iti da in veci sasiul de pe RS » - Ai pus punctul pe I.
Nu vreau sa par rautacios dar initiatorul topicului pare sa vrea si o masina economica in acelasi timp- "vreau si eu sa imi achizitionez un megane sport dci si nu stiu ce motorizari sunt disponibile". Poate ca nici pretul nu il stie ![]() ![]() Un RS DCi in Germania e aproape 30ooo€, nejustificat de mult zic eu… Cu acesti bani iei un RS benzinar de la noi cu toate optiunile si mai ai si de combustibil. This post has been edited by pitzy_is: 21 Oct 2008, 20:35 |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Mama ce aiureli in topicul asta....Nici nu stiu de unde sa incep.
In primul rand, RS dCi are motor preparat de Renault Sport, turbina mai mare, watercooled, etc. E clar ca nu are sigla de RS si pe dedesubt e masina de familie, motorul ala se tureaza pana la 5000 rpm, nu ca tractoarele noastre de se limiteaza la 4500 si peste 4000 pierd din suflu. Poti fi linistit cand tragi de ala ca de un RS pe benzina. In al doilea rand, cutia difera fata de cea de pe 1.9 dCi, nu doar ca etajare ci si ca arhitectura interna (aici nu stiu foarte multe detalii, dar de ex. tr. de mers inapoi o cuplezi tragand de inel si bagand in tr. intai). Dar clar e modificata pentru a face fata cuplului de 360NM (da, e mare diferenta de la 300 la 360NM). Pe urma faza cu "daca ii dau talpa, scoate un fum la peste 3700rpm de le dau ceata la propriu celor din spate... Nu mai zic ca se infunda EGR-ul... Daca merg normal nu am treaba cu nimic." pitzy_is, no offense, ce scrii tu e tocmai pe dos...ii dai talpa, se curata EGR, de aia iti si scoate atata fum la turatie mare. Mergi subturat sau in aglomeratie bara la bara, si se infunda. "Cat despre BMW, am 2 exemple la niste cunostinte, masini diesel BMW, dupa 2002 la ambele le-a picat turbina si au dat pe piesa cam 80mil. Oameni normali, familisti care nu au bagat forja in masina, nu teribilisti." Cum s-o face ca turbina asta crapa mereu la oameni care merg in stil "familist"? Sa fie depuneri de la mersul subturat sau in aglomeratie? Ma rog, mai sunt perle pe aici, nu vreau sa critic pe nimeni, dar cand nu stii, nu te bagi. Modifici un 1.9 dCi si ajungi la aceleasi performante ca un RS dCi, si ca tinuta de drum (cumparand un kit de suspensie), si ca motor...Ala sa crape daca il modifici ca sa scoti 180CP din el si ii dai forja zilnic, nu RS-ul dCi. Cateva poze pe care le-am facut asta vara pe Champs Elysees unde Renault Sport are un showroom cu toate modelele sport pe care le prepara (in ultima poza e turbina): This post has been edited by poseidon06: 24 Oct 2008, 14:09 Attached thumbnail(s) P1040242.JPG ( Size: 242.95k ) Number of downloads: 179 P1040243.JPG ( Size: 206.84k ) Number of downloads: 208 P1040250.JPG ( Size: 147.45k ) Number of downloads: 191 P1040251.JPG ( Size: 322.18k ) Number of downloads: 199 |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
segcm |
![]()
|
"nu vreau sa critic pe nimeni, dar cand nu stii, nu te bagi"
Adica? Eu nu am vrut decat sa-i arat dezavantajele unui RS pe motorina. E clar ca omul nici nu stie ce e aia RS Dci atunci cand intreaba ce motoare sunt disponibile..... Sunt sigur ca nici pretul asa piperat nu-l cunoaste. Am vrut sa-i zic doar ca e mai bine sa-si i-a un RS benzinar daca e "reisar", iar daca e interesat de consum ii recomand cu caldura un 1,9 Dci si sa-l upgradeze el dupa plac, caci daca e nevoie de o depasire, ceva te ajuta si "tractorasul". Cat despre motorul Rs Dci e normal sa fie diferit fata de 1,9 - Alta turbina, alta pompa inj, alte injectoare,chiulasa 16v - nustiu daca e alt "bloc"... (Merita sa dai diferenta pe 15% performante in plus) Cutia insa la fel de scurta mi se pare, pentru a pune in valoare reprizele. In plus fata de un 1,9 Dci "banal" : Caroseria si suspensia mai rigide, 60Nm in plus dispusi mai "liniari", 0-100km/h 8,3s fata de 9,6s la 1,9; si o viteza maxima cu cca 20km in plus... Merita sa platesi aproape dublu ? "motorul ala se tureaza pana la 5000 rpm" Asa si? Tot diesel e !!!!!!!!!!!! "Nu mai zic ca se infunda EGR-ul" Eu traiesc ca si alti "useri" in oras si in ultima vreme o conduc doar in oras si e normal sa ai pb cu EGR-ul... ![]() ![]() ![]() Tu daca ai vrea sa iti iei o "sportiva" sau un "hot hatch" si ai avea 29400€, i-ai da pe un RS DCi ? Nu cred...... ![]() Aici vroiam sa ajung. PS - Initiatorul topicului nu a mai postat... RS benzina e mai ieftin si mai bun :)si..... - Da ai ghicit, Sunt anti RS DCi !!! ![]() PS² - Am vazut poza pusa cu turometrul , zona rosie e de la 5000... si gradat pana la 6000. La mine pe bord e gradat pana la 7000 si fara zona rosie..... ![]() ![]() ![]() This post has been edited by pitzy_is: 24 Oct 2008, 23:31 |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
VladH |
![]()
|
daca as avea bani sa fiu sincer singuru motiv pt care mi-as lua benzina ar fi ca sa ii pot monta valva de blow-off
![]() cat despre sasiu fiind RS dCi normal ca are si sasiul sport si eu cred ca e mai "flexibil " un RS dCi in sensu ca daca vrei scoti consum bun daca vrei sa ii "dai" ai de unde .....la un benzinar ai de unde sa ii dai poate mai mult dar consum nu o sa scoti niciodata ........si dat fiind faptu ca nu cred ca iti iei mashina sa concurezi cu ea non stop ci pt a fi smecher prin oras si pt a si avea de unde sa ii dai umpic de forja tot RS dCi cred eu ca e mai bun pt flxibilitatea sa..... cat despre probleme si benzinele au probleme lor la noi e EGRulla ei e altceva...... |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
segcm |
![]()
|
Da Vlad, dar ai da pretul ala pe ea? Iti iei 2 masini noi de banii aia......
|
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
VladH |
![]()
|
da dar nici un RS
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
segcm |
![]()
|
Pai ce nu iti place cum suna un RS benzinar la 6500 de ture?
![]() |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
VladH |
![]()
|
nu as avea de unde sa stiu
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu iti spun cu mana pe inima ca as da banii aia pe RS dCi...Dar nu l-as tine stock sub nici o forma. Ti-am zis ca se tureaza pana la 5000 pt ca ziceai ca are plaja ingusta dieselul.
![]() ![]() Am condus zilele trecute un Golf GTI cu cutie DSG, fantastica masina, motorul se aude foarte frumos, accelereaza liniar, dar nu are brutalitatea unui diesel, care mie imi place ![]() Scuze daca am fost mai acid, dar nu prea mi-a placut ca ai desfiintat dieselul saracu ![]() Un sfat daca imi perimiti cu EGR-ul, cand ai loc sa bagi 50 km/h, mergi de cateva ori in tr. a doua, are 3000 rpm. Cand ai liber, sunt sigur ca ii poti da pana la 4000 in tr a doua din cand in cand (70 km/h) si atunci nu o sa mai ai depuneri. ![]() P.S. Mda, faza cu gradatul pana la 7000 rpm nu o inteleg, si la mine e la fel ![]() This post has been edited by poseidon06: 25 Oct 2008, 00:36 |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
segcm |
![]()
|
Te cred ca ai da, da' nu 30k pe unul nou. Unul SH e cam 15-17k;). Masina asta se depreciaza in 2 ani cu 15k, asa ca atentie!
![]() Faza cu motoare diesel in competitii e doar "marketing" (dupa parerea mea), masinile diesel sunt un pic mai scumpe, publicul le prefera pentru consum, afara cred ca peste 50% din masini sunt diesel... si toate scot un fum........si alea vechi si alea noi. Asa daca ar fi superpeformante, am vedea si Ferrari Multijet... Oricum pana se rezolva dezavantajele dieselului cred ca or sa papara vehicule electrice produse in serie mare. Ii mai "dau"... dar trebuie luat in calcul ca am peste 100k km. Inclin sa cred ca am si un contact imperfect la vreun senzor de mai face figuri. PS - "e" si tractorasele noastre un "soi" de "eresuri" This post has been edited by pitzy_is: 25 Oct 2008, 01:06 |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
bambu |
![]()
|
![]() RS club Group: Members Posts: 649 Joined: 31 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare extrem de mult diferenta de pret dintre benzina si motorina. Adica eu am dat in jur de 23 full si ala era 34?! Pai cu diferenta imi iau un clio dci pentru drumurile in aglomeratie. GTI ul avand DSG normal ca tragea liniar si nu te baga in scaun la schimbarea treptelor dar iti garantez ca RS ul benzinar iti va da exact senzatia pe care o cauti. O alta senzatie este zgomotul motorului acompaniat de suieratul turbinei...Despre consum, nu cred ca e asa o diferenta mare la buzunar, hai sa luam in calcul pretul ambilor combustibili si al reviziilor. Mi se pare total nejustificat sa dai banii aia pe DCI. Pai de 11000euro imi iau benzina pana crapa masina si tot mai raman cu o cisterna.
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
2.0T 2008/2012 viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro www.anularefiltrudeparticule.ro |
|
segcm |
![]()
|
|
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 12:06 |