Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cafea
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3
vallixx
Ca sa nu stricam topicul de Black Friday hai sa discutam aici.

Deci eu folosesc cafea boabe, pentru ca imi place sa fie macinata atunci, pe loc.....si pentru ca in cea macinata cred ca se pun potentiatori.

O prepar la un expresor automat, mai mut din comoditate...apas un buton si-mi vad de treaba. Krups, 999 RON de la Flanco, luat anul trecut.

Pana acum am folosit Amaroy, Doncafe, Jacobs si Segafredo. Bune dar nu sa ma dea pe spate. Acum am Tchibo Barista. Parca imi place un pic mai mult. Mai am un pachet nedesfacut de Lavazza Crema e Gusto, abia astept sa-l desfac sa vad cum e. Urmatoarea .....am zis ca incerc Movenpick.

Imi place o cafea buna dar nu sunt un cafegiu din ala hardcore asa ca pentru mine un automat si o cafea decenta e suficient.
AndreiMR
În materie de cafea boabe le-am cam încercat pe toate din supermarket. Cum nu sunt mare pasionat am zis sa încerc cât mai diverse. Cel mai mult mi-a plăcut cea de la Davidoff, dar e destul de scumpă. Altfel, din cele la preț mediu mi-a plăcut cel mai mult Julius Meinl...cea în ambalaj negru, și cam la fel de buna mi s-a părut și movenpick. Nu mi-a plăcut deloc Jacobs în nicio varianta..a fost singura pe care efectiv nu am băut-o.
dandobre
Ani de zile am folosit, asemenea lui meganus, un filtru de cafea Philips (primit la nuntă în 2004... wise_guy.gif ), pe care încă îl mai am și folosesc ocazional. Uneori, când mai aveam chef de o schimbare, preparam la ibric. Cel mai mult am folosit Lavazza (diverse modele) și Jacobs, dar și diverse cafele "artizanale", pe care le cumpăram de curiozitate din supermarket sau magazine specializate... Sincer, nu am simțit mare diferență...
Orice cafea pare bună când abia deschizi punga... biggrin.gif

Apoi, după ce am băut la un amic o cafea din asta la capsule, am luat și eu un Bosch Tassimo și am încercat cam toate rețetele de la ei. Face o cafea foarte bună și sunt f mulțumit de el.
Apoi, ca o evoluție firească, am trecut la un espressor DeLonghi, pe care îl folosesc in prezent cu cafea boabe Jacobs (de cele mai multe ori). Am încercat și alte branduri de boabe, bio, barista gen etc, dar nu îmi vin in minte acum...
MyKe89
Noi am renunțat la cafeaua de duzină de câțiva ani, cumpărăm doar din microloturi, de la doamnă pasionată de așa ceva. O cumpără verde și o prăjește în micul ei magazin. Și, deși nu sunt fan (soția e), am constatat până și eu că cea de larg consum e prea arsă.
tatimeu
pai o arde ca sa iti lase senzatia de tarie biggrin.gif
dandobre
Am vazut niste clipuri pe YT in care se spunea ca adevarata cafea e aia proaspat prajita, nu doar proaspat macinata si ca, dupa incerci asa ceva, nu mai poti bea cafea normala...un fel de once you go black... laugh.gif

Intr-adevar, de multe ori cand beau Jacobs, imi da impresia ca aroma e prea puternica, probabil din cauza ca e prea arsa. Alte branduri nu sunt asa de "tari"/agresive la gust...
tzavalau
Eu nu-s mofturos, pina acum ~2 ani am baut "d-aia" de la lidl "bio" la 1 kg(au dublat pretul la ea) si de atunci am trecut la "belaroma", la 1/2 kg , boabe(zice-se)100% arabica.... merge....
tatimeu
am vazut aseara pe BBC cum se fabrica nesul...ba frate mai frig ca la polul nord - 50-55 grade. face asa un sirop pe care-l ingheata si alte drocovenii tehnico/chimice blink.gif
b06fcn
Eu faceam cafeaua la moka, dupa ce macinam cat aveam nevoie si ii bagam si niste scortisoara in procesul de macinare. Ca sa iasa buna, fierbeam in prealabil apa pe care o bagam in caferiera, astfel incat procesul de producere a aburului sa fie mai rapid si sa nu incalzeasca cafeaua inainte de contactul cu aburul. Iesea un espresso la fel de bun ca ala din Italia.
Doar boabe de la Segafredo, Illy sau Lavazzam ori, cand aveam timp sa ma duc sa iau, un blend de arabica braziliana nu foarte prajita de la Florescu, din Rosetti.
einstein1984
QUOTE(MyKe89 @ 3 Nov 2020, 12:43)
Noi am renunțat la cafeaua de duzină de câțiva ani, cumpărăm doar din microloturi, de la doamnă pasionată de așa ceva. O cumpără verde și o prăjește în micul ei magazin. Și, deși nu sunt fan (soția e), am constatat până și eu că cea de larg consum e prea arsă.
*


La Conti la timisoara m-au servit cu o cafea de la FLORESCU, ala de o prajea pt ceausescu.... Erau f mandrii de ea, facuta la espresor saeco, cu apa Dorna, nu de la robinet.
Mizerie mai arsa ca aia nu am baut nici de la aparatul de la munca, nu stiu cine o alesese dar chiar daca eau o cafea pe luna sau mai rar, aia tot oribila era. Zici ca beam cenusa.
Eram cu un coleg care e pasionat de subiect si bea cateva cafele pe zi, si a zis acelasi lucru.

3 Nov 2020, 16:17:
QUOTE(tatimeu @ 3 Nov 2020, 15:05)
am vazut aseara pe BBC cum se fabrica nesul...ba frate mai frig ca la polul nord - 50-55 grade. face asa un sirop pe care-l ingheata si alte drocovenii tehnico/chimice blink.gif
*


se cheama liofilizare, exista si mancare conservata asa, folosesc alpinistii si astronautii, e f santoasa si pastreaza aroma.
Bwwlan
Mie imi place o cafea buna, insa mi s-a belit Saecco-ul (habar n-am ce are, posibil sa fie ceva serios sau sa fie o bagatela) si pana gasesc un service in München unde sa-l duc la reparat si curatat, imi place sa beau sambata si duminica dimineata ness de la Davidoff sau Jacobs (Amigo nu se gaseste la nemti), 2 limgurite cu varf, una de zahar brun si lapte fierbinte pana la buza canii.
mircea_aq
Eu ma descurc cu capsule illy, cafeaua buna, dar nitel cam scumpa.
Solon
Espressor Philips Saeco. A fost vreo 3500 lei acum vreo 8-9 ani. Garantie 2 ani. Cu o luna inainte de expirare i-a picat displayul. Dus la esd in garantie, schimbat fara probleme. Nu il folosesc la adevarata valoare, cu spuma de lapte&shit. E setat pe aceleasi criterii din prima zi cand am facut peste 40 cafele sa vad gusturi, cantitati. Cand mai vin prieteni pe la noi, isi mai fac tot felul de tampenii cu el.
Despre cafea: folosesc numai cafea boabe, ca le rasneste stimabilul. Am folosit davidoff, lavazza, tchibo,julius meinl si moevenpick. Jacobs exclus. De mai bine de 4-5 ani am ramas cu moevenpick. O gaseam numai pe la magazinele de cafea. Era scumpa ca porcu'. Dupa aia a pierdut brusc 20 lei din pret. Acum e si prin carfur la punga micuta, la vreo 28 lei.
Am grija de el, ca o data pe luna ii vine ciclul si vrea decalcarare.
Mie imi place.
Nu ma omor cu cafeaua, dar chiar nu suport illy, starbucks, rauch reci. Alea chiar sunt mizerii.
wolfin
E adevarat ca un astfel de expresor e responsabil pt cresterea nr de cafele pe zi?

Vs ibric de exemplu??
Solon
In cazul nostru, nu. 2 cafele dimineata din care bem cam jumatate. Foarte rar seara, in loc de ceva dulce, cazul meu.
wolfin
Un prieten de cand si a luat un dasta saeco il rupe pe zi..6..7

De ce..ca e usor
Solon
Undeva e normal. Espresso-ul fiind o cafea slaba poate sa nu satisfaca toata nevoia de cofeina a prietenului.
cj98czh
cine a zis ca este slaba? mie imi face un ristretto tare de numa ... eu nu pot sa beau cafea lunga .. nu-mi place .. si nu creste nr de cafele ... de mulri ani beau 2 dimineata .. de ibucei una acssa si una la birou ... ma rog de cateva luni bune .. 2 acasa 😀

a treia o beau dupaamiaza dar doar daca am o noapte mai lunga ..
mars
Solon are dreptate. Un ristretto are mai putina cofeina decat o cafea "lunga". Tie ti se pare tare pentru ca e aroma concentrata, dar nu asta da taria cafelei. Cu cat trece mai multa apa prin filtru, cu atat mai multa cofeina e extrasa. Iar o cana de cafea la filtru sau la ibric are cam de doua, trei ori mai multa cofeina decat un espresso facut corect.

Inainte de pandemie, avand la firma cafenea 146 I Love Coffee, portia zilnica era de doua cafele de specialitate, dar acum ma multumesc cu micul meu prieten "pastilat": Illy Francis Francis X7.1 iperEspresso. Eu sunt multumit de calitatea cafelei, beau una pe zi, uneori doua, mai ales in weekend.

[attachmentid=1628122298]
koldun
Eu de la un timp merg pe Illy facuta la Sage. Inainte am avut un Philips dar am renuntat repede la el.
Solon
Cj, mai documenteaza-te inainte.
vallixx
Da, asa e, cafeaua facuta la expresor e mai intensa la gust dar mai slaba la cofeina.

QUOTE(Solon @ 3 Nov 2020, 15:58)
De mai bine de 4-5 ani am ramas cu moevenpick. O gaseam numai pe la magazinele de cafea. Era scumpa ca porcu'. Dupa aia a pierdut brusc 20 lei din pret. Acum e si prin carfur la punga micuta, la vreo 28 lei.
*


Punga de 1 KG , boabe, e vreo 50 RON la Selgros.
tatimeu
mai eu nu stiu ce sa zic de tarie si altele dar zic din proprie experienta.
cafea la filtru obijnuit insemna la mine 2 doua lingurite de cafea cu varf la o cana din aceasta normala de apa adica de 200 banui.

acum la expresor dintr-o pastila de zat (cafeaua macinata de el) am jumate cantitate de zama.
taria banuiesc ca e data de concentratia de cofeina si avand in vedere presiunea la care lucreaza expresorul fata de apa din cofetiera banui ca am mai multa cofeina in cea facuta de expresor.


si mai e o chestie! cafeaua aia italieneasca mica si cu spuna nu e expreso? stiu ca am baut si a doua nu am avut nevoie in ziua respectiva.
einstein1984
Extarctia depinde cat timp sta apa in contact cu zatu, nu de presiune. Si in filtru sta mult mai mult.
Aia mica cu spuma e ristretto;
tatimeu
da stiu si chestia asta cu timpu, dar totusi la filtru apa respectiva nu sta peste cafea mai mult de 2-3 minute nici nu cred ca conteaza timpul respectiv.
in schimb am baut o cafea "facuta la rece" de catre al meu fecior, adica apa rece peste cafea si lasata 24 ore in frigider. Era buna mergea spre foarte buna.

oricum daca cafeaua e buna nu mai prea conteaza modalitatea in care o prepari, caci doar nu suntem degustatori de vin...si acolo cati zic ca e superb ce buchet are iar pentru tine e down.gif
einstein1984
mult snobism si in materie de cafea smile.gif cum ziceam mai sus. Important e sa-ti placa si sa iti pice bine.
Bwwlan
Am vazut ca Patrascu ala care prezenta Starea Natiunii mai nou o arde pe cafea boabe verzi pe care o prajeste el in fiecare dimineata si zice ca toate sortimentele vandute la pungavsunt, de fapt, cenusa de cafea si noi bem zeama de gunoi.
O fi, io nu-mi permit luxul de a sta in fiecare dimineata sa prajesc cafeaua, s-o macin si dupa aia sa merg la job dry.gif
Aerius
Si asta tot zeama de gunoi? biggrin.gif
Bwwlan
Daca nu-i Kopi luwak, nu se pune.
tatimeu
Cum am spus....ce buchet ce savoare...nu gust de cafea...azi maine daca cumpar struguri din piata o sa o aud de vanzatoare ca are un buchet minunat de prune cu tenta de scortisoara si nucsoara.
Strugurele e doar forma. Asa si cu cafeaua
mars
Cam radicala abordarea ta, desi nu esti departe de adevar. Nici eu nu simt aromele de ciocolata, caramel sau mai stiu eu de care din cafea (nici la degustarile de vinuri nu ma pot preface ca le simt), dar e totusi o diferenta intre o cafea de un leu de la un automat si una facuta la un CIME CO-05 de cineva priceput. Cu toate astea, nu consider espressoarele automate un compromis, ci o solutie decenta pentru cei care nu au timp sau rabdare sa cantareasca, sa macine, sa taseze, sa invarta rotite etc.
dandobre
QUOTE(vallixx @ 4 Nov 2020, 09:27)
Da, asa e, cafeaua facuta la expresor e mai intensa la gust dar mai slaba la cofeina.
Punga de 1 KG , boabe, e vreo 50 RON la Selgros.
*



Merci de hint. Hai ca incerc si eu daca o laudati atat biggrin.gif
padre
Hai ca am scris o groaza in fast reply si am pierdut tot. Incerc sa sumarizez....

Daca va doriti sa beti o cafea buna acasa, in primul rand trebuie sa renuntati la cafeaua cumparata de la super-market, cafea de calitate indoielnica si prajita cine stie cu cate luni sau ani in urma fata de achizitie.

Eu consum de mai multi ani doar cafea de specialitate/origine cumparata de la prajitorii, gasiti o groaza in Bucuresti sau online. Va recomand clarocafe.ro, aici au cafea foarte buna la preturi normale, sau oricum nu foarte mari. Mai este si Mabo Cafe, aici prajeste un vice-campion mondial.
Daca vreti sa beti o cafea gata preparata si sunteti in centrul Bucurestiului va recomand Garage Cafe (au si un van in Pipera) - au cafea foarte buna si aparate de top, plus barista buni.

Foarte importanta in prepararea cafelei este rasnita, din setarile ei puteti scoate o cafea foarte buna sau una foarte proasta, in functie de pricepere si experienta (nu e rocket science biggrin.gif se descurca oricine). Eu folosesc o rasnita manuala Kinu M47 si espressoare un Lelit si un Gaggia (care a cumparat Saeco Poemia). La espressoare e poveste lunga si cu foarte multi bani, plaja e foarte larga asa ca nu intru in detalii.

Pe scurt, cumparati cafea proaspat prajita de la prajitorii (fereasta optima de consum a cafelei prajite este intre 7-10 si 30-40 zile) si investiti intr-o rasnita buna (de preferat cu setari stepless).
tatimeu
QUOTE(padre @ 4 Nov 2020, 23:59)

Foarte importanta in prepararea cafelei este rasnita,
*



ce miros era acum multi multi ani cand o foloseau ai mei pe dinsa[attachmentid=1628122326]
meganus_bicorpus
Sa dai 1000 lei minim pe o rasnita, cafea de fite, ibric cu maner de aur si alte figuri...mai bine imi beau cafeaua zilnic la cea mai smechera cafe-tarie si tot raman cu ceva bani in buzunar...
wolfin
eu cand ti am aratat oala de 10 litri ai zis ca sunt plecat in porumb

einstein1984
QUOTE(mars @ 4 Nov 2020, 22:05)
Cam radicala abordarea ta, desi nu esti departe de adevar. Nici eu nu simt aromele de ciocolata, caramel sau mai stiu eu de care din cafea (nici la degustarile de vinuri nu ma pot preface ca le simt), dar e totusi o diferenta intre o cafea de un leu de la un automat si una facuta la un CIME CO-05 de cineva priceput. Cu toate astea, nu consider espressoarele automate un compromis, ci o solutie decenta pentru cei care nu au timp sau rabdare sa cantareasca, sa macine, sa taseze, sa invarta rotite etc.
*


Am deviatie de sept, deci mai prost cu mirosul. Am baut la camera din fata Jamaica blue moutain (cica asta se eba la casa alba) facuta la esperesor de fite din ala mare, rasnita proaspat etc. Nu am cazut de pe scaun de placere. Oi fi profan si-mi place aia de la OMV mai mult.
vallixx
QUOTE(padre @ 4 Nov 2020, 23:59)
Va recomand claro.ro
*


Esti sigur? unsure.gif
iulia_boris
Si tu ti-ai luat-o? radmasa.gif
vallixx
CLARO ! radmasa.gif
wolfin
Daca v a mancat...curiozitatea
tongue.gif
vallixx
Altu' care si-a furat-o. laugh.gif
wolfin
Nix

N am luat teapa ca nu s curios.

vallixx
Ce sa zici si tu acum... tongue.gif
wolfin
daca am zis nu ..e Nu.

unde va trimite? ca m ai facut curios
vallixx
Da-i un click. icon_mrgreen.gif

Nu e virus.....adica e, dar nu de PC.

radmasa.gif
psychoo
Din cauza ultimelor postari am intrat si eu sa vad care e faza.
Va dati seama ce crestere de vizualizari a paginii au pentru azi? Cineva primeste un bonus
Bwwlan
QUOTE(meganus_bicorpus @ 5 Nov 2020, 09:27)
Sa dai 1000 lei minim pe o rasnita, cafea de fite, ibric cu maner de aur si alte figuri...mai bine imi beau cafeaua zilnic la cea mai smechera cafe-tarie si tot raman cu ceva bani in buzunar...
*



Corect. Pe de alta parte, ce-i drept ca nici mana baristei cu care s-a scobit la ciuperca vaginala, pe aia n-o ai acasa.
wolfin
incepe sa ma roada..dar sa fiu al drak daca intru.


a .... material pornografic.

padre..intre rar dar intre bine tongue.gif
padre
QUOTE(vallixx @ 5 Nov 2020, 15:19)
Esti sigur? unsure.gif
*



Scuze, www.clarocafe.ro. Era tarziu si am pierdut ce am scris intial...
Referitor la costuri si restul comentariilor, investitia se face in timp... intr-o luna iei rasnita, in alta iei espressorul, etc. Sau, cine dispune... "dupa buget, coane Fanica".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.