Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Drept de proprietate
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Legislatie
Jenkins
Salutare,

am nevoie de cateva informatii despre cum ar trebui procedat in urmatoarea situatie: se da un apartament din Bucuresti achizitionat de la stat prin rate . Ratele au fost platite cu ani buni in urma, insa viitorul proprietar n-a mai facut demersurile ulterioare (probabil din comoditate), adica a ramas cu contractul de vanzare-cumparare dintre el si stat. Intru-cat proprietarul este destul de batran (70+ de ani) , as prefera sa alerg eu in locul lui (cu o procura notariala eventual), mai ales ca el nu mai sta in Bucuresti. Care sunt pasii? Mai intai trebuie facut un cadastru banuiesc si apoi mers cu el si cu contractul de vanzare, unde? la primarie?


Multumesc anticipat.
b76bgaarh
cadastru, intabulare.

iti trebuie si un proces verbal de receptie.
espacern
Intabulare...prima data.
b76bgaarh
trebuie sa vezi si daca mai exista entitatea cu care a avut contractul.
tunderbird
Ce vrei sa faci? Sa cumperi de la batran?
Daca da, atunci faci mai intai cadastrul. Cel care face cadastrul face si inscrierea in cartea funciara.
O sa-ti spuna el. ce acte trebuiesc la dosar pentru probarea dreptului de proprietate al batranului.
Dupa aceea mergi la notar care pe langa cadastru va mai solicita si certificat fiscal.
Nu te baza 100% pe forum! Mergi la cadastrist si la notar pentru consultanta serioasa!
Brainie
Care este scopul ? Dacă bătrânul vrea să vândă, trebuie întabulare. Pentru asta trebuie act de proprietate, adică: contract de construire + PV recepție (dacă l-a cumpărat de nou (ca pe vremea lu' Ceaușescu); dacă era cu chirie și l-a cumpărat de la stat (Icral sau cum s-a numit ulterior), bănuiesc că trebuie acel contract de vânzare-cumpărare, și PV predare-primire.
Mai trebuie dovada că a achitat tot creditul. Probabil că creditul a fost prin CEC, dacă e poveste mai veche. Pentru București e (era acum câțiva ani) o singură agenție care se ocupa cu eliberarea dovezilor că creditul e achitat. Cererea o poate depune (aproximativ) oricine, dar adeverința se dă titularului contractului (sau împuternicitului cu procură, cred că notarială, nu simplă).
În funcție de cine e proprietar (numai bătrânul, sau bătrânul + soție, decedată poate), începe circul următor, cu succesiune, moștenitori, etc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.