Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: drumuri pitoresti, asfaltate
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Calatorii si Intalniri > Coltul biciclistului
nasty
se asfalteaza cu 85% bani CE f multe drumuri, la care nu se face prea multa publicitate, decat poate pe plan local.
Ar fi interesant de facut o lista, actualizata periodic cu ce mai aflati.

Incep cu DJ687D, care astazi la radio au anuntat ca s-a asfaltat:

"... modernizarea DJ 687 D, Drumul pădurenilor, între localitățile Teliucu Inferior, Toplița, Dăbâca, Hășdău, Lunca Cernii de Sus - Gura Bordului, limită județ Caraș-Severin. Tronsonul rutier are o lungime de 34 de kilometri, iar modernizarea lui va permite dezvoltarea turismului.
...În plus, accesul din municipiul Hunedoara spre județul Caraș-Severin se va face mult mai ușor, fără să mai fie nevoie de un ocol în lungime de 60 de kilometri”

adica se poate ajunge la Ruschita?
argon
Drumul se termina brusc la limita de judet, cu masina cam trebuie sa te intorci daca nu e de teren, poze e pe bune, nu e din filmele cu prosti.
tatabobu
Esti tu sigur ca nu-i alterata? Ai facut-o tu?

EDIT: am gasit un articol, chiar pare reala. Tara lu' peste prajit...
corbex
Io prefer partea neasfaltata. Pe un drum greu nu intilnesti decit oameni care au treaba sau carora le place natura. Poate nici nu e greu.
Markos
QUOTE(tatabobu @ 19 Nov 2013, 13:03)
EDIT: am gasit un articol, chiar pare reala. Tara lu' peste prajit...
*


adica asta.
MuciX
Imi place ca de acolo ai voie sa depasesti wub.gif
tatabobu
QUOTE(Markos @ 19 Nov 2013, 15:34)
adica asta.
*



Nu, io-l gasisem pe asta.
argon
QUOTE(tatabobu @ 19 Nov 2013, 14:03)
Esti tu sigur ca nu-i alterata? Ai facut-o tu?


*



Nu mai sunt asa sigur, poza e cel mai probabil lucrata, si preluata de toti stiristii. Drumul exista, nu se opreste in padure, dar nu e asfaltat.
Markos
Păi nici în poză nu se oprește drumul, doar asfaltul biggrin.gif
nasty
http://www.4tuning.ro/alte-stiri-auto/tran...zata-22923.html

pare interesant, Gărâna ( festival de jaz) Trei Ape ( stațiune) pe traseu

In comentariile de pe 4tuning se zice că poza nu e din Banat, dar poate că după asfaltare, trece pozarul de la goagăl.
"Drumul are o lungime de 60 km
Se numeste DJ 582 Valiug - Slatina Timis
Soseaua e localizata in Caras-Severin
Reabilitarea soselei a costat 20,5 milioane Euro, din care 86% a fost finantat de Uniunea Europeana. Finalizarea in procent de 100% se va face in aceasta vara."

info mai exacte:
http://www.infocs.ro/video-fotoreportaj-tr...teptam-turisti/
Laurentziu83
Poza din articol e facuta pe Transalpina, la Trepte, in cel mai inalt punct, nici vorba sa fie in Banat. radmasa.gif

Stiu sigur deoarece exact acolo mi-am indoit un prag la Matiz la urcare cand nu era asfaltat si am mai trecut apoi si cu Megane-ul dupa ce s-a pus asfaltul ala amarat acolo.


QUOTE(corbex @ 19 Nov 2013, 14:30)
Io prefer partea neasfaltata. Pe un drum greu nu intilnesti decit oameni care au treaba sau carora le place natura. Poate nici nu e greu.
*


Exact. Eu regret ca s-a asfaltat Transalpina.
argon
Ce mentalitate de kk, si eu regret ca s-au facut autostrazi, numai tarani pe ele, era mai bine ca acum 80 de ani cu piatra cubica.
nasty
Nu va dați seama că dacă se asfaltează toate drumurile din țara, densitatea de țărani ( nu e expresia mea) pe șosele scade?
In Austria e asfaltat tot și densitatea a scăzut spre zero...mă refer la locurile pitoresti, care sunt cu miile, nu ca la noi, unde sunt 3 (trei) (4? asfaltate)
Ia incearcă să faci un grătar, să arunci niște peturi sau să dai muzică la maxim în orice alta țară, să vezi dacă poți! Deci problema nu e decât de densitatea de oameni și aplicarea legilor (civilizația se face numai cu "poliție", eventual și cu taxe de intrare).
Asfaltul atrage si turiști străini, deci agroturism, pensiuni, locuri de muncă, euro, nu mai vorbesc de cei români, care caută un loc decent, cu drumuri bune, unde să se plimbe cu bicicleta, de ex. si sunt nevoiți să facă 2000 km, în altă țară.
corbex
Densitatea de tarani pe sosele scade, creste in locurile pitoresti, fiindca se ajunge usor si e cool sa faci un gratar, sa asculti o manea la maxim, sa lasi niste peturi si alte plastice.
nasty
Urmăriți traseul turului Sibiului, cred că au ales traseul pe drumuri reabilitate recent:

http://www.ciclism.sibiu.ro/2/index.html

Pe când un tur ciclist al Romaniei, care sa trecă și prin Transalpina si Transfagărășan? Ar fi asemănător, ca grad de dificultate si peisaje, cu munții Alpi din turul Franței.
Cu ocazia asta ar trebui să le asfalteze oglindă.

S-ar putea face un traseu prin Romania alegând numai drumuri cu albastru:

http://i.imgur.com/SQqnHjr.png
UXE
Dupa parerea mea este destul de riscant sa mergi in grup cu bicicleta pe Transalpina si Transfagarasan si in special pe drumurile cu prapastie si fara parapeti. Gandeste-te ce se poate intampla daca se lovesc 2-3 biciclisti si ceilalti sunt luati si ei prin surprindere si la randul lor cad si ei.. In momentele alea incerci sa eviti ciocnirea cu colegii din fata ta si poti sa ii imipingi pe altii in lateral ... Este destul de usor sa iesi de pe carosabil in situatiile astea...
corbex
Perfect ontopic:
Ocna Sibiului - Mandra - Slimnic - Seica Mare - Mihaileni - Vecerd - Nocrich - Marpod - Sasaus - Noul Roman - Arpasul de Jos. In afara de portiunea Slimnic - Seica Mare, aproape ca nu circula nimeni pe restul.
nasty
Biserici fortificate săsești?
corbex
Inclusiv. Dar e drum frumos oricum. Pe care mergi pasnic, nederanjat de nimeni.
nasty
QUOTE(UXE @ 23 Jul 2014, 08:27)
Dupa parerea mea este destul de riscant sa mergi in grup cu bicicleta pe Transalpina si Transfagarasan  si in special pe drumurile cu prapastie si fara parapeti.   Gandeste-te ce se poate intampla daca se lovesc 2-3  biciclisti si ceilalti sunt luati si ei prin surprindere si la randul lor cad si ei..  In momentele alea incerci sa eviti ciocnirea cu colegii din fata ta si poti sa ii imipingi pe altii in lateral   ...  Este destul de usor sa iesi de pe carosabil in situatiile astea...
*



Chiar e f periculos, pt că se merge cu peste 100km/h și nici prin Alpi sau prin Pirinei nu am vazut (la TV) parapeți (poate 5-10%) măcar asfaltul e oglindă. Parapetul nu prea ar ajuta - bicicleta rămâne și ciclistul zboară peste.

http://youtu.be/X6jwsbE9HXY
Laurentziu83
Stai linistit ca nu prinzi 100 la ora la nivel de amatori. Am coborat Transfagarasanul catre Cartisoara si nu am reusit sa sar de 50-55 din cauza curbelor prea dese, maxim am prins 67 km/h pe o coborare intre Fundata si Cheile Dambovicioarei, acum o luna si jumatate, in conditiile in care am anvelope de sosea de 1.5, daca aveam anvelope cramponate de MTB, sigur nu prindeam atat.

Ca idee, in grupuri, sunt destul de putini cei ce se arunca la peste 40 la ora la coborari, cei ce vor mai mult de regula evadeaza si oricum pastreaza distanta mare intre ei si alte obstacole.
In concluzie, mie nu imi e frica de faptul ca as putea lovi alti ciclisti cat mi-e frica de eventualele gropi, care la 40-50 la ora te pot rani destul de serios (am avut 2 cazaturi recente, care din fericire s-au lasat doar cu genunchi si coate julite), idem si pentru portiunile de nisip din curbe (in special pe margini), ce trebuie abordate cu viteza cat mai redusa, altfel derapezi si te duci naibii.
nasty
Se cam merge în șir indian ( comentatorul repetă acest lucru de multe ori):
http://youtu.be/H4noVi-OdSg

Nici profesioniștii nu coboară toți bine, numai cei specializați. Chiar era un ciclist căruia din cauză că îi era frică de coborârea in grup, a evadat, să fie singur, pe coborâre.
nasty
http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/trans...54f/index.html#

"Una dintre cele mai frumoase și pitorești piste de biciclete din România a fost deschisă la Alba Iulia. Denumită de pasionații acestui sport „Transalpina de Mamut“, pista măsoară peste 5 kilometri și a fost amenjată printr-o pădure de pe dealul din zona de nord-vest a orașului."

Pe când o pista care sa lege Bucureștiul de Snagov și să continue în jurul lacului? Sper că v-ați dat seama că am glumit, știu că s-au împropietărit toți cei cu vile, ilegal, cu terenurile de lângă lac. Prin lege știam că nu poți deveni proprietar chiar la malul lacului, râului, mării...
b76bgaarh
pe terenul carui smecher?
nasty
http://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-m...bcc6/index.html

Bucureștiul nu are niciun proiect asemănător? Spre vreo padure sau lac?
argon
Era de asteptat aceasta pista, doar trece pe langa Iohanisfeld.
dr_mKe
Depinde de kilogramele biciclistului. Daca ai 70-80 kg, cu greu vei depasi 65 kmh pe coborari, pentru ca nu ai ''cu ce''.

La ~120 kg, sa ajung la 80 kmh nu este o problema deosebita. Pe Transfagarasan am fost tras pe dreapta de Salvamont dupa ce i-am depasit, aparent ei aveau 80 la ora pe ceas la masina radmasa.gif De subliniat, Maxxis Crossmark de 2.1 dry.gif

La 72 kmh m-am imprastiat in studentie, menisc rupt, nimic altceva blush.gif

Pisici, pe plat reusesc sa sar de 50 kmh pe distante foarte scurte, pe MTB.

Vis a vis de subiect, ar fi mult mai bine sa fie drumurile lasate cu macadam, neasfaltate, dar nah, asta-i doar parerea mea. Asfalt este destul in oras . . . . . O poteca de biciclete fara gropi si noroaie este mult mai faina.
argon
Te-ai trezit sa adugi ceva la o discutie de acu 6 luni, fara nici o legatura cu subiectul, bun bun.
nasty
https://www.youtube.com/watch?v=zLJiMd_-it8

"Noua șosea face legătura între localitățile Bălcești și Răchițele. Înainte era doar un drum de pământ, impracticabil un cea mai mare parte a anului. După o investiție de peste patru milioane de euro, din fonduri europene, s-a transformat într-o adevărată atracție turistică, care dezvăluie peisaje rare.

„Foarte frumos. E bun de mers cu bicicleta în timpul verii. Eu fac asta aproape săptămânal. E bine că nu mai circulă mașinile mari pe acolo. E chiar de-a dreptul spectaculos. Îi invit pe toți iubitorii de sport să meargă cu bicicleta ori pe jos”, a spus un localnic."

Daca ar fi mai multe drumuri asfaltate, nu s-ar duce toti numai pe Valea Prahovei...
nasty
QUOTE(corbex @ 22 Jun 2014, 20:49)
Densitatea de tarani pe sosele scade, creste in locurile pitoresti, fiindca se ajunge usor si e cool sa faci un gratar, sa asculti o manea la maxim, sa lasi niste peturi si alte plastice.
*



S-a găsit soluția:
yhattori
QUOTE(dr_mKe @ 28 Nov 2014, 11:41)
Pisici, pe plat reusesc sa sar de 50 kmh pe distante foarte scurte, pe MTB.
*



Dar pe cursiera?

b76bgaarh
nu il tine.
nasty
cred ca au terminat asfaltarea pe ultimii aproximativ 500 de metri intre hotel Pestera si telecabina.
Se lucra in luna iulie:
nasty
http://www.news.ro/economic/ministerul-eco...016080915538299

"Ministerul Economiei propune amenajarea de trasee pentru biciclete în toată țara, ca să crească numărul de turiști. Consiliile județene vor fi amendate dacă nu organizează comisii pentru ciclotrasee

Ministerul Economiei, care are în subordine și Autoritatea Națională pentru Turism, vrea să atragă și mai mulți turiști români și străini prin amenajarea unor trasee pentru biciclete, luând ca model Germania, care furnizează anual milioane de cicloturiști ce vizitează pe biciclete alte țări europene.

Ministerul precizează că există numeroase surse de finanțare pentru acest proiect, inclusiv fonduri nerambursabile comunitare, însă fondurile nu pot fi accesate din cauză că nu există un suport legislativ privind standardele, metodologia, proiectarea, implementarea și omologarea acestei categorii de trasee turistice.
"Crearea, amenajarea și omologarea traseelor de cicloturism va duce la creșterea circulației turistice la nivel național, regional sau local", arată un proiect de Hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice privind crearea, amenajarea și omologarea traseelor de cicloturism.

Proiectul de act normativ stabilește și amenzi care pornesc de la 3.000 de lei și ajung până la 20.000 de lei, dacă, de exemplu, consiliile județene nu vor organiza comisiile județene de ciclotrasee, care vor fi entitățile care vor aviza realizarea de ciclotrasee noi, modificarea sau desființarea celor existente.

Amenzi de până la 20.000 de lei vor primi și cei care emit avize și aprobări pentru declararea unor trasee cicloturistice ca ciclotrasee sau dacă le marchează fără respectarea legii."
buzasparta
http://www.natgeomaps.com/trail-maps/pdf-quads poate ajuta pe cineva.
nasty
http://www.freerider.ro/calendar-eveniment...-bike-fest-2016

"A doua ediție a evenimentului „Transalpina Bike Fest” are loc în intervalul 19-21 august 2016, perioadă în care pasionați ai ciclismului montan vor ajunge la Târgu-Jiu și pe Transalpina, cea mai înaltă și frumoasă șosea din Europa.

Vor fi 3 zile în care bicicliștii și iubitorii de natură au parte de Concursuri MTB – TBF ediția 1 (20 august 2016), plimbări cu bicicleta, drumeții, muzică, dans, concursuri și mâncare tradițională. În cadrul festivalului se va desfășura și un Târg de Echipamente și Accesorii pentru biciclete și activități outdoor."
nasty
Am încercat cu bicicleta parțial asfaltul din Bucegi, din cauza reviziei telecabinei Bușteni-Babele.
Deci traseul făcut:
Sinaia-Cota 2000 telecabină,
cu bicicleta Cota2000-intersecția cu drumul asfaltat dintre Dichiu și Piatra Arsă - Șaua Dichiu - CabanaBolboci - Șaua Dichiu - Sinaia.
Total vreo 45 km din care la vale vreo 35 km, cu frâne să nu prind 100km/h.
Peisaje splendide, aer tare, fără particule, fără noxe.
Bicicleta galbena
Județele Cluj, Alba și Bihor, unite printr-un traseu pentru biciclete, prin Munții Apuseni, de peste 200 de kilometri /

https://www.g4media.ro/judetele-cluj-alba-s...ne-de-euro.html

wub.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.