Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cum se face executarea silita a bunurilor mobile?
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Legislatie
kxz
Cum se executa bunurile mobile?
Inteleg ca executorul are dreptul oricand sa intre in casa pentru executarea silita in virtutea faptului ca executa hotararea judecatoreasca? Sau trebuie sa vina cu un act anume la usa?

Sa zicem ca vine executorul acasa, cum stabileste ca bunurile din casa sunt ale tale si nu ale altcuiva, sora, frate, prieten care ti-a imprumutat un obiect, etc, situatii pot exista multe.
Trebuie sa dovedeasca executorul care bun e al tau, sau trebuie sa dovedesti tu cu acte ce nu e al tau, adica pentru bunuri sa ai acte ca sunt pe numele altei persoane. Si ce nu ai acte pe numele altei persoane se executa?
Sau executorul ia la hurta din casa, fara sa-l intereseze ce si cum?

Si in general, cum se face executarea asta? Ia bunurile fizice din casa si pleaca cu ele, teveul, canapeaua, dulapul?
b34uen
Nu iti ia televizorul sau canapeaua stai linistit. Ca persoana fizica iti ia masina maxim (o ai cu acte la Adm. Finaciara). In cazul firmelor se iau bunurile mobile trecute in patrimoniu. In principiu executorul te contacteaza si vine la tine acasa, tu il primesti ca un om civilizat si te intreaba: casetofonul ala e al tau? nu e a lu varu!. Si oricum putina lume apeleaza la executari pe bunuri mobile.
kxz
Am un prieten care are o datorie stabilita de instanta de judecata de 100 milioane lei vechi. Sta in chirie, are o masina dar e taxi si oficial e in proprietatea unei firme, nu e el proprietar, deci in privinta asta nu are ce sa-i fie executat.
Raman bunurile din casa.
Timp de vre-o 4 luni pana in decembrie, a achitat cam 30 de milioane din datorie, apoi nu a mai lucrat, singurul venit a ramas cel de pe taxi, in medie 5 milioane pe luna, deci nu a mai achitat nimic la datorie.
Instanta nu a stabilit o rata, ci doar suma totala, cu titularul datoriei nu s-a putut intelege de nici o culoare de la inceput, o tine una si buna, ca vrea banii toti odata, desi presupun ca a luat banii dati pana acum.

Poate forta executorul sa vina sa ia din casa? Sau asta isi face treaba cum stie si cum crede el si il va trimite la plimbare, pe motiv ca nu exista bunuri de executat, sau mai stiu eu ce?
b34uen
nu ii ia nimic din casa. Numai bunuri carora li se pot stabili cu exactitate proprietarul (masina, casa). In schimb cel care cere executarea silita va plati executorul (care nu e ieftin), care se va adauga la cuantumul datoriei.
Daca nu face nici un demers legal de executare in termen de 3 ani datoria se prescrie. In schimb orice plata partiala, chiar si de un leu intrerupe prescrierea.
Prietenul tau poate platii si prin crearea depozit la CEC si instiintarea creditorului. (asta daca refuza sa primeasca banii) Sub nici o forma sa nu dea bani fara chitanta, sau orice alta forma de hartie la mana.
kxz
Merci de info, inseamna ca nu are cum sa vina sa ia din casa, la hurta, si chiar daca o sa vina, o sa sustina ca nu sunt ale lui bunurile. Din start bunurile necesare traiului nu se pot executa silit, presupun ca astea sunt frigiderul, aragazul, mobila, asta din urma macar partial. Ii mai ramane un tv si un calculator.
Pana acum, ce bani a dat, a dat executorului, pe baza de chitanta.
Nu se gandeste el la prescriere, doar sa dea in functie de posibilitati. Si cu cel caruia trebuie sa-i dea banii, nu se intelege de nici o culoare.
maho
QUOTE(b34uen @ 10 Mar 2012, 13:19)
nu ii ia nimic din casa. Numai bunuri carora li se pot stabili cu exactitate proprietarul (masina, casa).
*


QUOTE
kxz      Posted Yesterday, 16:03
      Cum se executa bunurile mobile?

De cand a devenit casa "bun mobil" ? Doar daca nu e pe roti...
Se poate pune poprire pe conturi in banci, salariu, pensie, actiuni, alte venituri cu care e inregistrat la stat. Si pe masina, daca executorul dovedeste (si nu e greu) ca firma il are ca asociat unic pe debitor...
La 100 mil. se poate risca si de o batuta buna + alte "artificii", ca poate-l incalzeste mai bine pe creditor, decat banii stransi cu taraita, in zeci de ani.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.