Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Turism gastronomic :)
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
ipiq
De pe topicul cu Transfagarasanu mi-a venit ideea acestui topic...

Deci:
-Unde se mananca BINE in adevaratul sens al cuvantului?
-Restaurante / pensiuni pentru care merita sa faci cativa zeci de km si iti ploua in gura numai cand te gandesti la ele.
-Fara shaormerii (in afara de aia de la Dristor) biggrin.gif si bodegi unde mananci ceafa cu cartofi piure dry.gif
-Celebritati de genu' micii de la Dedulesti, ciolanul cu fasole de la Miercurea Sibiului etc
-Locatie exacta, tip de mancare, preturi si poze daca se poate smile.gif


wink.gif
bucatzel
Si aici se mananca destul de bine tongue.gif
http://www.daciaclub.ro/https://www.reno.ro/index.php?showtopic=8016
ipiq
-nu m-am gandit sa caut la vecinii cu forum albastru tongue.gif
-80% din ce e acolo sunt restaurante din Bucuresti.
-eu ma gandeam la ceva de genul: O saramura de peste la Orsova (de exemplu) pe malul dunarii, o sarmaluta in varf de munte, o tochitura pe malul lacului X etc...

Daca se considera deplasat se poate sterge oricum biggrin.gif
aleksanders
pentru preparate din peste recomand Gura Portitei - Jurilovca
pentru prajituri delicioase cofetaria - Vatra ardeleneasca - Brasov
ciorba si mancare ardeleneasca - Sergiana- Brasov
scaricica delicioasa - pensiunea Apfelhaus Cisnadioara
gibonu
Interesant topic.
Doua recomandari.

1. Pentru peste Popasul Pescarilor dintre Neptun si Olimp.
Au o gramada de preparate de peste, insa io am ramas blocat pe scrumbia lor.
Delicioasa.

Platou (rapane, icre de stiuca, hamsii si alte minini):
[attachmentid=1627739166]

Scrumbie:
[attachmentid=1627739167]

Platoul este pentru 3 persoane, insa cinci insi mananca lejer din el.
Partea mea de platou, scrumbia, o cola, o apa la kil si un desert au facut 90 de lei.
Cam scump, dar nu mananc fineturi din astea in fiecare zi.

2. Desi nu este in RO, cred ce merita mentionata.
Se numeste carciuma lui Toma, este in Serbia, pe clisura, vreo 10 km in aval de castelul de la Golubac.
Toate lumea aici vorbeste romaneste iar plata se poarte face in euro fara probleme.
Mancare este de vis (desi poza nu spune mare lucru).
Plescavita (carnea de mici intinsa)
[attachmentid=1627739168]

In afara de mancare, locatia face toti banii.
Carciuma este amplasata direct pe malul Dunarii, la umbra unor salcii.
Cam asa arata.
[attachmentid=1627739170]

Pe scurt, de fiecare data cand am fost pe acolo, nu imi mai venea sa plec.

Pret: cam 10 -12 euro de om (plecavita, salata, doua cola si o cafea).

Mai merita si micii (cevapcicici in sarbeste).
Fata de ai nostri, sunt mai subtiri si mai lungi.
Portia are 10 mici, insa daca ajungeti pe acolo, rugati-l pe Toma sa va aduca doar 5.
Cei 10 mici sunt prea mult.

P.S. Peste vreo 3 saptamani sunt din nou prin zona, revin cu poze si informatii.
aleksanders
gibonu- sa nu uitam de preturi totusi biggrin.gif - gura portitei este peste popas ca preparate si la pret cam cu 30% mai putin biggrin.gif

si daca tot trecem granita - recomand lantul de restaurante Centimeter din Viena wink.gif
SorinCT
La restaurantul New Safari din Constanta. O priveliste excelenta, se vede tot Portul Tomis si marea pe o portiune foarte mare. Localul e curat, are un meniu bogat si servirea este foarte buna.

Va mai pot recomanda o terasa mai modesta unde are numai peste proaspat. Am fost de cateva ori si intotdeauna am plecat multumit. Ciorba de peste cu Cega separat + ciusca iute rau icon_mrgreen.gif , un soi de aperitiv cu peste afumat, platouri mixte de sturion, hamsie, guvizi, scrumbie, calcan cu mamaliga. Nici nu va imaginati cat de bine intra hamsia aia prajita cu un mujdei de usturoi si o bere rece!
Preturile sunt bune avand in vedere ca intotdeauna se serveste peste proaspat. Ca sa ajungeti acolo, la iesire din Agigea, inainte de Eforie Nord faceti dreapta pe podul de RO-RO si mergeti pana la ultima casuta.
Locatia exacta aici, e casa din mijloc: http://maps.google.com/?ll=44.082219,28.64...002411&t=h&z=19
Repet nu e cine stie ce, niste mese, niste bancute, o vita de vine, un televizor si nimic sofisticat dar merita deplin.
Fratzica
La New Safari am bagat un carpaccio de ton rosu acum 2 saptamani. Recomand.
bucatzel
QUOTE(ipiq @ 28 Jul 2011, 13:22)
-80% din ce e acolo sunt restaurante din Bucuresti.
*



Is peste 1400 de post-uri. nu-i doar despre Bucuresti acolo tongue.gif

On-topic:
Timisoara, piata Unirii, restaurant Intermezzo.
Ciorba de fasole. N-are nimic de-a face cu ciorba clasica de fasole romaneasca, e ceva reteta pur italieneasca, cu rosii, ardei iute, etc.
ipiq
hai ca incepe sa-mi placa biggrin.gif

Recomand si eu Fantanita haiducului. O gasiti pe drumul dintre Sibiu si Brasov la vreo 12 km de la iesirea din Sibiu, intre Vestem si Bradu.
Tot complexul e super, cred ca are 4 stele, apartine lantului Best Western si are un restaurant (cu terasa) extraordinar.
Ultima data erau cam piperate preturile dar merita! Daca ajungeti pe acolo nu ratati fasolea sau sarmalutele cu afumatura!!! wink.gif
gospodina
ipiq, subscriu pentru fantanita haiducului. cea mai buna ciorba de fasole in paine pe care o poti manca. 38.gif
Ghidioneanu
Pentru cei ce merg pe Dn2 .
La iesirea din Buzau la Moara Dragaicelor, imediat cum treci podul ( reparat de Base'!) pe dreapta. Va recomand carnatii de Plescoi...
La iesirea din Roman pe dreapta la restaurant Mariko In , va recomand " camasa bucatarului" .
Peste granita de exemplu la Balcic, restaurantul Ariciu, o gramada de preparate , dar mai ales ardei gras copt umplut cu branza si prajit... nu mai tin minte denumirea bulgareasca, oricum chelnerul stia romaneste... dar a fost supeeer !
Pofta mare ![attachmentid=1627739354] [attachmentid=1627739355]
gibonu
Am promis ca revin cu detalii despre carciuma lui Toma.
Sambata, 13.07.2011 am fost acolo.
Carciuma se afla la 8 km in aval fata de castelul de la Golubac.
Pentru o localizare mai exacta, indicatorul asta este chiar langa carciuma.

[attachmentid=1627744034]

Desi este pentru biciclete, distantele sunt date pe sosea, pe asfalt, pe acolo pe unde trec si masinile.

Salata si painea.

[attachmentid=1627744035]

Somn cu usturoi.

[attachmentid=1627744036]

Cevapcici.

[attachmentid=1627744037]

Ce se vede in pozele de mai sus, plus o apa, o cafea si o cola a costat 1600 de dinari, adica 16 euro.
Personalul carciumii vorbeste romaneste si se poate plati in euro.

Mancarea a fost buna, insa asa ceva mananci orinde prin Serbia.
Ce face carciuma asta deosebita este locatia.
Se vede mai bine in pozele de mai jos.

[attachmentid=1627744038]

[attachmentid=1627744039]

[attachmentid=1627744040]

Firma.

[attachmentid=1627744041]

Traducerea:
Domace kuhinje = bucatarie locala
Osnovan 1914 = fondat in 1914.

In final, aveam aceiasi senzatie ca si anii trecuti: nu imi mai venea sa plec de acolo.

Cam asta a fost.
Asadar, daca aveti drum prin zona, merita o oprire la Toma.
Iar daca n-o sa va placa, puteti sa ma injurati pe mine.

drrond
O informatie in special ptr. gibonu: acelasi patron ca al carciumii de mai sus a deschis un restaurant sarbesc in statiunea Caciulata. Am mancat in seara asta kobasica si lipia lor specifica, iar fetitele o ciorba de pui. Am mancat si la sarbi in vara ( la Toma ) cand ne intorceam din concediu, dar atunci am luat toti cate o ciorba de vacuta, asa ca inca nu pot sa spun daca sunt diferente.
Carciuma e pe partea stanga dinspre Rm.Valcea, chiar inainte de ultima curba spre cele 3 hoteluri mari ( sau daca vreti la intrarea spre vechiul strand termal ), se numeste tot Toma cu pct. deasupra literei "T", iar chelnerita ne-a spus ca e acelasi patron.
dragoselu
Ca bine ai facut de-ai deschis aceasta discutie... hmmm... turism gastronomic... Cel mai bine am mancat la Restaurantul Soimul (la iesirea din Comanesti spre Tg., asta acum vreo 3 ani, cand lucram ca profesor prin Moinesti) http://www.cabanasoimul.ro/restaurant.htm ... Nu va mint, cu 60 de lei am servit doua persoane urmatoarele:
- doua portii de Strachina haiducului (ce-as mai manca si-acuma o strachina din aia!)
- 2 mixed grill
- 4 clatite
- 1 bere si un suc natural de portocale
- 2 cafele

Tot la Soimul mai serveam ciorba de vacuta, excelenta, foarte consistenta.
De atunci n-am mai gasit niciun restaurant din care sa ies multumit, prin Galatiul asta. sad.gif Abia astept sa dau o fuga pana la Comanesti. happy.gif

PS: Ca tot vorbiti de l'etranger, de Serbia etc., etc., prin 2003 cand eram prin Franta, cel mai bine am mancat la restaurantul Crocodile din cartierul Bezons, du buffet à volonté (bufet suedez): cu aprox. 11 Euro iata cam ce mancam: http://www.restaurantscrocodile.fr/fr/a-pr...fets-a-volonte/, nu mai pun la socoteala bautura, efectiv tampeai de cata crapelnita era acolo... wacko.gif
drrond
Nu-i rau ca ai adus in discutie genul asta de restaurante. Bine ar fi cine mai stie despre asa ceva si in alte tari sa ne spuna si noua. Se mananca bine si ieftin.

Adaug si eu: Mineiro din Portugalia. Brazilian. Am mancat la Setubal cu cate 7,50 E noi si cate 3,75 E copiii. Mancai cat voiai, tip bufet suedez, si in plus primeai o bere sau un suc plus o cafea. Am vazut pe net ca mai au unul in Lisabona.
ydaniel
In campulung muscel recomand restaurantul Hangita:portii maricele,preturi medii si calitate mare+ pe peretii localului sunt diverse tablouri/vederi cu imagini din oras in urma cu 50-100 de ani.
http://www.hangita.ro/restaurante_campulung_muscel-2.html
St
QUOTE(aleksanders @ 28 Jul 2011, 12:22)
pentru preparate din peste recomand Gura Portitei - Jurilovca
*


Am fost week-end-ul trecut acolo. Foarte frumoasa zona. Mancarea delicioasa, preturi decente. O saramura de crap (400g peste, 200g legume) a fost 20 lei sau pe acolo.
Pentru peste si fructe de mare merge si ON plonge, in portul turistic din Constanta, mai la nord un pic de Casino.

QUOTE(aleksanders @ 28 Jul 2011, 12:43)
si daca tot trecem granita - recomand lantul de restaurante Centimeter din Viena  wink.gif
*


Am mancat si eu acolo, ieftin si bun.

Ca sa adaug: Cabana Plaiul Foii: ciorba de fasole cu ciolan in coaja de paine plus alte mancaruri asemanatoare
SorinCT
QUOTE(St @ 26 Sep 2011, 22:09)
Pentru peste si fructe de mare merge si ON plonge, in portul turistic din Constanta, mai la nord un pic de Casino.

Ca sa adaug: Cabana Plaiul Foii: ciorba de fasole cu ciolan in coaja de paine plus alte mancaruri asemanatoare
*


Nu recomand On Plonje nimanui, mi-au spus cativa care isi fac veacul prin portul Tomis de unde si cand isi iau pestele si mai bine ma feresc de asa ceva. Nu ai sa vezi peste proaspat la ei, totul e congelat bocna de ceva timp.
In schimb de Cabana Plaiul Foii zici bine, am mancat si eu ciorba de fasole cu ciolan acolo, absolut geniala, ca sa nu mai zic de clatitele cu afine care m-au bagat in boala rolleyes.gif
klaus
QUOTE(SorinCT @ 26 Sep 2011, 22:26)
am mancat si eu ciorba de fasole cu ciolan acolo, absolut geniala,
*

Recunoaste drept, ciorba aia era atat de geniala ca avea si doctoratul luat in stiinte gastronomice, pe langa masteratul si cateva lucrari stiintifice ce le avea in CV.
Dan73
QUOTE(St @ 26 Sep 2011, 22:09)
Am fost week-end-ul trecut acolo. Foarte frumoasa zona. Mancarea delicioasa, preturi decente. O saramura de crap (400g peste, 200g legume) a fost 20 lei sau pe acolo.
*


Acum 4 ani cand am fost eu acolo era scump...si nu era prea diversificat meniul in ceea ce priveste pestele. Ospatarii erau din Bucuresti dar eu zic ca ar fi fost mai interesant sa intruiasca ceva localnice tinerele din Jurilovca...blonde, evident rolleyes.gif .
Vad ca inca e scump ...acolo e mama pestelui, totusi. In rest, numai de bine...de gatit gatesc bine, nu am ce reprosa...putine localtii ca aia in tara..ce sa mai zic de litoral ca in afara de Sfantu Gheroghe nu prea gasesti asa ceva.
drrond
QUOTE(drrond @ 25 Sep 2011, 20:26)
O informatie in special ptr. gibonu: acelasi patron ca al carciumii de mai sus a deschis un restaurant sarbesc in statiunea Caciulata. Am mancat in seara asta kobasica si lipia lor specifica, iar fetitele o ciorba de pui. Am mancat si la sarbi in vara ( la Toma ) cand ne intorceam din concediu, dar atunci am luat toti cate o ciorba de vacuta, asa ca inca nu pot sa spun daca sunt diferente.
Carciuma e pe partea stanga dinspre Rm.Valcea, chiar inainte de ultima curba spre cele 3 hoteluri mari ( sau daca vreti la intrarea spre vechiul strand termal ), se numeste tot Toma cu pct. deasupra literei "T", iar chelnerita ne-a spus ca e acelasi patron.
*




Revin cu info ptr. gibonu, ptr. ca am vazut ca s-a intors din concediu. Nu vreau sa fiu plictisitor dar si el m-a trimis in vara la TOMA si bine am mai mancat!!! ( sau poate ne era noua foame, ca veneam tocmai din Slovenia... dry.gif)
AR-18-MOS
QUOTE(ipiq @ 28 Jul 2011, 13:14)
-Celebritati de genu' micii de la Dedulesti
*


Recomand! icon_mrgreen.gif
ipiq
drrond: baga ceva despre slovenia! este topic. sunt curios pe unde ai ajuns.
poate am trecut unu pe langa altu' si habar n-am avut! smile.gif

vecine: wink.gif
drrond
Doar in tranzit. Am dormit o noapte in Catez ob Savi, langa granita cu croatii, la pensiunea BUDIC.
Si ca sa fie in topic am mancat bine la micul dejun cu 20 E ( 2 adulti + 2 copii ), dar nu ceva iesit din comun. In schimb la TOMA.... Recomand, insa cea mai buna ciorba din Serbia am mancat-o tot la DIMICI, la vreo 60 Km de la granita, inainte de Negotin ( cum de duci pe stg. ).
gibonu
@ drrond

Multumesc frumos pentru informatie.
Maine o sa fiu prin zona, asa ca o sa ma opresc si la carciuma lui Toma din Caciulata.
Revin cu detalii.
Victoras2001
QUOTE(dragoselu @ 25 Sep 2011, 21:54)
Tot la Soimul mai serveam ciorba de vacuta, excelenta, foarte consistenta.
*


QUOTE
SERVÍ, servesc, vb. IV. 1. Tranz. A îndeplini anumite funcții, însărcinări, datorii față de cineva; a sluji.  Intranz. A face serviciu, a funcționa ca...  Intranz. A lucra în calitate de om de serviciu, a sluji.  A lucra în interesul, în slujba cuiva; a susține, a sprijini. Îmi servesc prietenii.  A fi de folos, util cuiva. Cu ce te pot servi? 2. Intranz. (Despre lucruri) A folosi la..., a fi utilizat ca..., a avea rolul de...  Refl. (Despre oameni) A se folosi, a face uz de... 3. Tranz. A pune, a aduce la masă mâncare, băutură etc.  A prezenta cuiva o mâncare ca să ia din ea, a trata pe cineva cu ceva; a da să mănânce.  Refl. A lua să mănânce sau să bea. Se servi cu câteva bomboane.  Fig. A da, a transmite. Încearcă să-i servească ultimele noutăți.  (Despre vânzători, funcționari etc.) A oferi solicitanților cele cerute; a executa o comandă.  A asigura o prestare de serviciu; a deservi. Ascensorul servește etajele de sus. 4. Tranz. (La unele jocuri sportive cu mingea și la jocul de cărți) A pune mingea sau cărțile în joc.  A plăti, a furniza. A servi o rentă. – Din fr. servir.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de claudia | Greșeală de tipar | Permalink

Jur ca nu i-as fi stricat topicul omului, dar e a mia oara cand spui asta. Si esti profesor, omule! mad.gif Cineva chiar a sustinut ca si-ar lasa copiii pe mana lu' matale. wink.gif E a saptea spita la caruta expresia ta si suna jalnic din gura unui profesor.
DragosP
Ce-ai mă cu el? Își suplimenta și el veniturile pân' să înceapă contrabanda cu usturel...
gibonu
Am promis ca revin cu detalii despre carciuma lui Toma din Caciulata.
Locatia este cea indicata de drrond.
Mai exact, in curba, vis-à-vis de Izvoarele nr. 1 si 2 Caciulata (cred ca asta este strandul).

[attachmentid=1627756161]

Oricum, exista un banner mare in drum (chiar in curba).

[attachmentid=1627756162]

Si un banner mai mic, langa intrare.

[attachmentid=1627756163]

Carciuma in interior arata ca o carciuma romanesca normala.
In afara de muzica, nimic sarbesc.
Muzica in schimb era interesanta, un fel de etno sarbesc, chiar suna bine.
In rest, lipsa totala de fantezie.
N-am reusit sa inteleg ce cauta tablouri cu Parisul intr-o carciuma care se vrea a fi sarbeasca.
Dupa mintea mea, macar puteau pune pe pereti niste imagini din Serbia.

Mancarea a fost o plescavita umpluta.
Adica o plecavita simpla, cu niste cascaval pe ea.

[attachmentid=1627756164]

Buna, dar parca cea originala din Serbia este mai buna.
In rest, personal foarte de treaba si amabil, servirea foarte rapida.
L-am intrebat pe chelner de Toma si mi-a spus ca este doar asociat la carciuma asta.
Ce se vede in poza de mai sus, plus o cafea si un Pepsi la jumate = 40 lei.

Concluzia mea: copia nu depaseste niciodata originalul.
Adica este interesanta carciuma din Caciulata, insa nu se compara cu originalul de pe Clisura.
Insa, ca variatie la micii de la Dedulesti, merge.
mateimatei
Mie mi se pare mult 40 ron.
ianni
Pentru a avea o idee in Sarajevo (centrul loc vechi la o Cevapzincarie) 10 cevapci sunt 5 marci adica 2,5 euro.
Sa nu mergeti la restaurantul Mexican ca vor sa-ti de teapa la schimb si n-au card.
Oricum cand intrati in Sarajevo dinspre Dubrovnik o sa vedeti si constructii care rrRomanica o sa le aibe peste ....40 ani.
Toti ne-au intrecut...
ipiq
ca tot zicea cineva de restaurantul centimeter din Viena:
Este unul chiar in spate la primarie. Se mananca extrem de bine si fff ieftin. Platoul ala cu coaste+cartofi+sosuri a fost 19 euro si mananca 4 oameni din el lejer...
kaspersky
QUOTE(ipiq @ 14 Dec 2011, 18:35)
ca tot zicea cineva de restaurantul centimeter din Viena:
*


daca mai ai drum prin Viena incearca Salm Brau: mincare super ok, de berule nici nu mai pomenesc, extraordinare

Szeged: Fehértói Halászcsárda - e in afara orasului, linga autostrada, mincare foarte buna

Budapesta (de fapt e in Vecses, linga aeroport): Pensiunea Sarokhaz

Frankfurt am Main: Paulaner am Dom chiar linga dom, mincare bavareza si paulaner la greu biggrin.gif
ipiq
kaspersky: pe ala din szeged il stiu! la noi ii se zice "la cazane" tongue.gif
Arpad
Fehértói – Szeged - ciorba de peste 38.gif
Paprika - gulas unguresc si ciolan 38.gif
GIC
E mortal ciolanu' de la Paprika. Merita incercata si costita pe vatra.
zapata
Am fost saptamana asta prin Tg Mures si mancat cea mai buna ciorba de burta si cel mai bun gulas de pana acum la restaurantului motelului Gemini. Motelul Gemini este situat langa Selgros.
Din pacate nu am facut poze....
ipiq
sa "revergoram" o leaca topicul. de prin lume adunate:
Pt cei ce au drum spre vest:
1. Pe autostrada M5 (inainte cu vreo 12 km de intrarea pe M0) in drept cu localitatea Inarcsi, opriti-va la Venusz Panzio. Are restaurant si pe o parte si pe cealalta a autostrazii deci merge sa-ti umpli stomacul si la dus si la intors. Platesti 900 de forinti (vreo 13 lei) si mananci Bob-gulyash (gulas cu fasole) beton! Nu mai punem la socoteala ca e pensiunea unui roman...
[attachmentid=1627864026]

2. Pe M0 (centura Budapestei), exact inainte de podul peste Dunare este un hotel cu restaurant: Gastland M0. Aici platesti 1200 de forinti (aprox. 18 RON) si timp de 2 ore mananci cat poti icon_mrgreen.gif
Au vreo 20 de feluri de mancare si vreo 5 feluri de deserturi. Pana acum m-am oprit de 2 ori acolo si cu greu m-am mai ridicat de la masa. smile.gif Au gulash, tocanite de pui, de porc, chiftele, peste, orez, cartofi de 3 feluri, conopida pane, paste, spanac, fasole, gomboti, prajituri etc. Nu e mancare "de lux" e mai ca la cantina facultatii asa, dar f. buna!
[attachmentid=1627864025]

maine vine continuarea! wink.gif
ipiq
3. Steak House ->in Parndorf (se iese de pe autostrada pe langa Designer Outlet, se merge pana la primul giratoriu din sat unde este o benzinarie Shell si de acolo sunt semne)
Se recomanda carnivorilor wink.gif Merita incercat coaste si fripturile de vita argentiniana. Sosurile sunt extraordinare.
Ultima data am mancat o friptura de porc cu cartof copt in coaja, garnisita cu porumb, ceapa caramelizata si nu mai stiu ce si am platit 16 euro. => preturi rezon.
http://www.steak-house.at/ pt detalii

4. Un restaurant cu mancare decenta, normala, dar priveliste extraordinara: Hotel/Restaurant Ajda din Bled, Slovenia.
http://www.vila-ajda.si/en/
AR-18-MOS
Aradene, cand ai drum la Szeged, trage o tura la John Bull Pub! Mai ales daca esti amator de carne. Au niste coaste de miel la cuptor, dementiale. smile.gif
ipiq
ai trecut mai devreme cu Espasu pe langa mine pe Saguna. misto balena! wink.gif
Nu-mi place mielu' da' daca au si de porc ma risc. Unde-i John Bull pub asta?
Merced
Aradene, ai vandut Laguna pana la urma?
Am o ruda care e in cautarea uneia fix ca aia.
AR-18-MOS
QUOTE(ipiq @ 26 Jan 2013, 14:53)
ai trecut mai devreme cu Espasu pe langa mine pe Saguna. misto balena! wink.gif
Nu-mi place mielu' da' daca au si de porc ma risc. Unde-i John Bull pub asta?
*


E chiar in centrul Szegedului, langa muzeul Moran Ferenc, la doua strazi de malul Tisei.
P.S. Intr-o luna, o sa ma vezi numai cu un cotet de pe la Jurnal de Bord. tongue.gif
ipiq
faci din 3 cotetze un cotetz mai nou si mai bun? biggrin.gif
cam asta-i planu' de viitor si la mine...

mercede: ai pemeu
adipetrica
A mai fost cineva mai nou pe la Gastland M0? Cu potolul tot asa stau lucrurile? care mai sunt preturile?
UXE
Stie careva in ce perioada cade Festivalul International al Sarmalelor de la Praid? as dori un articol oficial
kaspersky
26-27 septembrie

programul complet va fi facut cunoscut cu 2 saptamini inainte de festival

oficial (primaria praid): zice ca in fiecare an se organizeaza in ultimul w/e din sept.
gibonu
05.06.2014

Restaurantul Marea Neagra din Sulina.

Pentru inceput, icre de crap (de stiuca nu aveau) cu multa ceapa si paine prajita.

[attachmentid=1627954894]

Am continuat cu o ciorba de peste (storgeag).

[attachmentid=1627954895]

Iar scrumbia, cu mult mujdei, a pus capac la tot (poate nu era scrumbie de anul asta, insa nu m-a deranjat).

[attachmentid=1627954896]

Vinul (Aligote de Macin) excelent.

[attachmentid=1627954897]

A doua zi, la micul dejun, o omleta.

[attachmentid=1627954898]

Si o portie de clatite cu ciocolata.

[attachmentid=1627954899]

Servirea este prompta si personalul serviabil si de treaba.

Asadar, daca ajungeti pe la Sulina, nu-l ratati.
UXE
La un restaurant din Campulung Moldovenesc


[attachmentid=1627955078] [attachmentid=1627955079]
UXE
Ma poate ajuta cineva cu un calendar Gastronomic pe 2015?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.