Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aparat aer conditionat "inverter" vs. "clasic"
Reno.ro - Forum Renault Romania > Alte discutii > Cafenea
Axe
Toamna se monteaza un aparat de aer conditionat daca vrei sa-ti fie montat corect, fara graba si mai ales au reduceri substantiale. Deci hop si eu acus. Am studiat tot felul de aparate si am inteles ca cele inverter functioneaza pana la o temp ext. de -20grade, asa ca este interesant sa te incalzesti cu ele in conditiile in care gazul a luat-o razna la preturi. Daca este un specialist aici, rog frumos sa incercam sa lamurim daca merita investitia pt ca un inverter costa aproape de trei ori cat un ap. clasic !?
Am intrebat o echipa de montatori care este cea mai indicata/laudata/fiabila marca de aparat pt care ar trebui sa optez, raspunsul a fost Fuji sau Fujitsu. La magazine, parerea ar fi ca cel mai cel este Samsung. huh.gif
R19/16v
Fujitsu! up.gif
mister
Recomand Daikin

Raspuns la intrebarile tale: sursa
Axe
QUOTE(mister @ 24 Aug 2008, 10:59)
Recomand Daikin

Raspuns la intrebarile tale: sursa
*



Corect super firma, are si de ce sa fie mentionata insa are si SUPER preturi ! sad.gif

Tehnoogia inverter este ludata pt consumul scazut de energie, dar hai sa vedem ca nu este chiar asa !? Cum se face pt a demonta teoria ? Se iau de ex doua aparate de la aceeasi firma, aceeasi putere, unul clasic, celalalt inverter, iata ;
http://www.aerconditionat.info.ro/index.ph...itionat=fujitsu

http://www.aerconditionat.info.ro/index.ph...itionat=fujitsu

Deci avem clasic, pe incalzire : capacitate 13600btu la consum 1040W si inverter 16400btu la 1240W, ambele de 12000btu
Prin regula de trei simpla avem un randament identic cu un consum aproape identic !!!! Unde-i deci avantajul ??? Referitor la functionarea la temperaturi exterioare mult mai scazute decat sistemul clasic avem date cotradictorii intre -7 si -20grade. Deci sa fie doar o vrajala noua precum aparatul de barbierit cu 12 lame care te barbiereste in somn ?! smile.gif

25 Aug 2008, 08:47:
am gasit ceva mai la subiect , iata :

Poate incalzi astfel incat sa tina loc de centrala

O functie importanta, dar pe care putini o iau in seama cand achizitioneaza un aparat de aer conditionat, este capacitatea de incalzire. Un astfel de aparat poate inlocui centrala termica si poate incalzi pana la o temperatura de 32 de grade Celsius, in conditiile unei temperaturi exterioare de pana la minus 20 de grade Celsius.

In general, aparatele de aer conditionat nu pot functiona la temperaturi foarte scazute, pentru ca unitatea centrala este plasata pe exteriorul cladirii, unde, din cauza temperaturilor foarte joase, uleiul din compresor devine vascos si exista riscul sa caleze motorul. Puteti opta insa pentru un aparat cu Inverter, al carui motor este incalzit inainte de pornire.

Putere mai mare pentru caldura

In primul rand, tehnologia Inverter ofera performante mai bune de racire si incalzire a aerului. Temperatura dorita, selectata prin telecomanda, este atinsa de doua ori mai rapid, capacitatea de racire si incalzire fiind cu 30%-50% mai mare.

Aparatele cu Inverter includ o functie Turbo, similara functiei Jet Function incorporata de alte modele, dar cu o putere mai mare de racire si incalzire. Temperatura minima la racire este de 18 grade Celsius, iar cea maxima la incalzire este de 32 de grade Celsius.

Tehnologia Inverter controleaza frecventa electrica a compresorului, in functie de conditiile de temperatura din camera. Atunci cand este necesara mai putina energie electrica, frecventa este scazuta, reducand astfel consumul de energie, cu pana la 30% in comparatie cu alte tehnologii conventionale.

Astfel de aparate pot fi utilizate la incalzirea apartamentelor in perioadele mai reci ale anului, cand vremea este mai capricioasa si nu corespunde perioadei calendaristice (inceputul toamnei, cand se pot inregistra temperaturi foarte scazute).
Axe
se pare ca cea mai tare tehnologie in domeniu este cea "pam inverter", super economica si cu garantie totala de 7 ani !!!
http://www.temperzone.biz/SRK_63,71ZE%20Gen.info.pdf


semit
Tu intrebi tu raspunzi smile.gif
Axe
mda, se pare ca cel mai bine te ajuti singur. intre timp m-am informat si am tras niste concluzii asa ca le mai impartasesc si eu smile.gif)))))
elro
si pe ce aparat/firma ai pus ochii?ca ma tenteaza si pe mine icon_mrgreen.gif
Axe
pai firme de luat in seama ar fi: hitachi, fuji, fujitsu, daikin, mitsubishi si PUNCT.
TOATE INVERTER.

<span class='edit'>3 Sep 2008, 12:56:</span>
ba nu !!!
cea mai tare tehnologie este "V-PAM INVERTER" ui' aici : smile.gif


http://fujielectric.ro/
GeX
Asta e un fel de reclama sau mi se pare? ph34r.gif
Axe
normal, reclama la un sistem, nu la o firma........ blush.gif
Liviu
Tehnologia inverter nu are avantaje in consumul de curent ci in confortul termic.
Un aer cond. clasic va merge in burst-uri ca sa mentina o temperatura setata. Adica: afara sunt 35 de grade, eu setez la 25 in camera.

cazul 1: aer clasic: Aerul porneste, merge in full power pana cand temp ajunge la 24-24.5 si se opreste. Cand temp crestre la 25.5-26, aerul porneste iar in full power pana la 24-24.5 grade. Si tot asa. Cand zic full power ma refer la compresorul din unitatea externa (ala papa curentu de fapt).

cazul 2: Un sistem inverter va merge full power pana atinge 25 de grade si apoi trece in mod "ralanti" (consumand mai putina energie instantanee) si MENTINE 25 de gade in continuu.

Daca masori kilowatii consumati pe parcursul a 24 de ore in cele doua cazuri vei observa ca nu e nici o diferenta. Dar confortul termic al celor din casa este net superoir in cazul 2.
Axe
da, asta este unul din avantaje, mare zic eu, chiar si din pdv al zgomotului. pornirile si opririle compresorului se aud chiar tare, la inverter presupun ca nu.
ei insa se lauda cu economie de energie de pana la 40%, daca citesti cu atentie documentele de mai sus !
Liviu
si Renaultul se lauda cu consumuri fantoma in oras smile.gif ...

Haidi bre, una e reclama si alta e produsul.
Energia e energie. Ca sa racesti in camera iti trebuie o pompa de caldura. Aerul conditionat este o pompa de caldura. Ca sa scoti X KW de caldura din casa, cheltui Y KW de energie electrica. Randamentul aerelor conditionate este cam la fel la toate => cheltui echivalent cu orice aer. Problema se pune insa cum cheltui banii aia, constant, sau in hopuri.
Axe
Probabil ultimele modele de compresoare, sunt mai economice si au randament mai mare.Daca tot este sa comparam cu masinile atunci cea mai buna comparatie ar fi aceea cu vechile motoare fata de cele actuale care consumau mult mai mult pt a deplasa o masina de greutate egala.
Nu cred ca-si permit sa scrie minciuni ref la consumul de curent pt ca exista "organe" care ii controleaza si efetueaza teste de laborator pe diferite modele si nu cred ca-i convine vreunui fabricant sa retraga ulterior modelul de pe piata pt o minciuna !
Liviu
Tu incerci sa te convingi singur sau cum ?

Repet, e o chestiune de marketing. Intr-adevar, dupa stabilizarea temperaturii dorite, daca ma sori consumul instantaneu vei observa ca la aparatul cu inverter este cu cca 30% mai mic decat la aparatul fara inverter. Dar consumul mediu este cam la fel (cu mici diferente).

Tehnologia actuala de pompare de caldura in mediu casnic foloseste acelasi principiu: compresie/decompresie a unui agent frigorific. Compresoarele sunt alimentate de un motor electric. Factorul de compresie/decompresie are un maxim tehnologic care ese deja atins iar motoarele electrice au acelasi randament de cand au fost inventate.
Nu prea ai ce imbunatati la randament. Imbunatatirea vine de la modul de functionare, nu de la randament.

Dar ma rog, vad ca tu intrebi ceva si daca nu ti se da raspunsul asa cum vrei tu incepi sa speculezi. Eu ti-am spus un fapt. Il poti accepta sau nu dar el tot un fapt ramane.

P.S.: Daca tot ai intrat in domeniul invertoarelor, vezi ca sunt si cuptoare cu microunde cu invertor. Si alea eficientizeaza ceva .. dar de data asta e vorba de energia instantanee (repet, INSTANTANEE) pe care o degaja in camera cuptorului.
Axe
da,..., daca zici cu atata foc smile.gif
pe mine ma interesa tehnologia inverter mai mult pentru functionare pe incalzire, din ce am inteles merg pana la -20grd, fata de clasic pana la -7grd


Dar cum se explica atunci diferentele de consum dintre aceste doua aparate de aceeasi putere ?! minciuna repet, nu poate fi, pt ca sunt contolate in laboratoare.

http://www.climashop.ro/index.php/midea-12000-btu/h.html

http://www.climashop.ro/index.php/fuji-ele...2000-btu/h.html
Axe
Cei care aveti deja si folositi invertere, ati observat randament mai bun si consum mai scazut la aceste aparate ?
pcs
Si la incalzire e aceeasi poveste ( bilant energetic ): aerul exterior este incalzit prin intermediul unei rezistente ( de exemplu ) Daca e nevoie de X KWh pentru a mentine temperatura de +20 cand afara sunt - 20, kilowatii-ora consumati sunt aceeasi, indiferent daca sunt produsi pe electricitate sau pe gaz ( centralele moderne au si ele randament de peste 90%) Diferenta este data de pretul diferit al kwh gaz/ electricitate, si cum kwh electric costa de trei ori mai mult decat kwh-gaz, tot cu o centrala pe gaz vei iesi mai ieftin.
PS: am cunostinte care s-au fript tare cu centrale / aer conditionat electric, datorita modului de facturare pe baza de istoric si citire la 6 luni practicat de E.ON, dupa patru luni = 2 facturi in care se bucurau cat de putin aveau de platit, a venit factura de regularizare si au trebuit sa faca grafic de esalonare ca sa o poata plati.
Axe
Man , nu inteleg ce legatura are gazul cu subiectul asta ?! biggrin.gif
Turkish
inverterul este mai ieftin cand munceste ca sa mentina temperatura; nu am avut ocazia unei comparati stiintifice dar una ochiometrica la concluzia asta m-a adus;

eu am acasa daikin si pot spune ca au o calitate exceptionala: extrem de silentioase atat la unitatea externa cat si la cea interna;

m-am convins de asta cand a trebuit sa achizitionez un aparat nou si am observat ca LG-ul inverter facea de nou mult mai mult zgomot decat cele doua daikin care aveau 4 veri de munca la activ fiecare

deci in cazul daikin pot spune ca banii in plus se regasesc cumva in calitatea produsului

despre restul nu stiu
b76bgaarh
eu tocmai am redescoperit ventilatorul.....
pcs
@Axe: Citat din primul post :"Toamna se monteaza un aparat de aer conditionat daca vrei sa-ti fie montat corect, fara graba si mai ales au reduceri substantiale. Deci hop si eu acus. Am studiat tot felul de aparate si am inteles ca cele inverter functioneaza pana la o temp ext. de -20grade, asa ca este interesant sa te incalzesti cu ele in conditiile in care gazul a luat-o razna la preturi."
Am vrut doar sa iti atrag atentia ca orice sistem de incalzire electrica, in conditiile din Romania, conduce la costuri mult mai mari.
Coro
vin sa intaresc postul #2
Fujitsu ruleaza.

si ar mai fi Liebert Hiross si Emerson, care intre timp a inglobat-o pe prima
tatimeu
daca aveti de gand sa va incalziti cu AC eu zic sa faceti economie pentru urmatoarele facturi de curent. E o alternativa doar acolo unde nu exista posibilitatea instalarii unei centrale termice pe gaz sau unde se poate pe lemn. Daca nu ma insel pentru astfel de aparat (AC) pe langa faptul ca fac si condens (deci atentie mare la nenea instalator) mai ai nevoie si de curent electric de la o priza cu impamantare, minim 16 amperi, recomandat siguranta separata in tabloul electric, daca cablul e de pe vremea lui nea Nelu facut traseu nou (spart pertii )
crisolro
AC-ul cu pompa de caldura (sau inverter sau cum s-o chema) e parfum toamna tarziu si spre sf. iernii cand inca nu se da caldura si respectiv se taie prea repede incalzirea centrala (nu comentam motivele icon_mrgreen.gif )

ca si marci, am inteles ca unele care nu ar trebui ocolite ar fi WHITE WESTINGHOUSE wink.gif

personal, sunt multumit de LG-ul meu
Axe
QUOTE(pcs @ 21 Jul 2010, 18:13)
@Axe: Citat din primul post :"Toamna se monteaza un aparat de aer conditionat daca vrei sa-ti fie montat corect, fara graba si mai ales au reduceri substantiale. Deci hop si eu acus. Am studiat tot felul de aparate si am inteles ca cele inverter functioneaza pana la o temp ext. de -20grade, asa ca este interesant sa te incalzesti cu ele in conditiile in care gazul a luat-o razna la preturi."
Am vrut doar sa iti atrag atentia ca orice sistem de incalzire electrica, in conditiile din Romania, conduce la costuri mult mai mari.
*


Acum am inteles ce ai vrut sa spui ! smile.gif
In legatura cu traseul separat direct de la contor sunt perfect de acord, eu am un ap de doar 9000btu care mi-a prajit o priza destul de buna si bine montata.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.