laguna 1 phase1 sau phase 2, care e diferenta dintre ele si ce inseamna asta?
![]() ![]() ![]() |
laguna 1 phase1 sau phase 2, care e diferenta dintre ele si ce inseamna asta?
gbs01983 |
![]() ![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 15 November 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
- gl 49 myh
1.9 dCi dinamyque 2002 Laguna 6.2dci,820cai,dizal,64valve,32cilindri in veu,4 turbine,c.mixt 3.2L/100 /an'02,folie neagra neomolog,multi bashi cu geamu lasat in jos&manele:)
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
A ta e sigur Phase 1. Dar care e diferenta (sau care sint) intre ele si eu as fi curios sa aflu.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
nu are alarma sonora, din cate stiu eu, deci numai semnalizatoarele fac treaba.ce vezi tu sub capota, e butonul care actioneaza sistemul de protectie contra scurgerii combustibilului cand ai accident.mai bine nu te atinge de el.
phase 1 s-a fabricat din 94-98 mI, Phase 2 > 2000 dec.ph 2 are calculator de abs integrat in compul central, proiectoare rotunde, stopuri diferite, alta pozitie la filtrul de polen, si difera in motorizari si nivele de echipare. |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
gbs01983 |
![]()
|
multumesc mult pt lamuriti,deci a cazut faza cu alarma sonora,pe care o cam banuiam si eu ca nu are.puteti sa imi dati mai multe detalii la chestia cu ''incuietoarea de langa capota''?mai exact ce e cu sistemul ala specificat de ''pixule''.alta intrebare ar fi,la laguna din 94,in afara de filtru aer,ulei,combustibil,mai are si filtru de polen/habitaclu sau cum se mai numeste?si daca da,unde este situat la masina mea?din cat in cat se schimba,si in caz ca e infundat,ce reactii adverse pot aparea??sper ca nu va plictisesc cu atatea intrebari:((
|
--------------------
renault
laguna
- gl 49 myh
1.9 dCi dinamyque 2002 Laguna 6.2dci,820cai,dizal,64valve,32cilindri in veu,4 turbine,c.mixt 3.2L/100 /an'02,folie neagra neomolog,multi bashi cu geamu lasat in jos&manele:)
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
sistemul ala specificat de Pixule e automat si pe Phase 1. Broasca de sub capota e tot pentru alarma in cazul in care o duci in service. Las-o asa cum e ca daca nu ai cheia originala.
filtrul de polen este amplasat sub stergatorul din dreapta, sub grila de protectie. ca sa il montezi trebuie sa scoti stergatoarele, apoi grila. De schimbat se schimba la 30000 km sau la un an, depinde de care interval se sfarseste primul. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
gbs01983 |
![]()
|
aha,si daca nu este schimbat la timp,care ar fi urmarile?ce se int daca nu il schimbi la timp?
ms |
--------------------
renault
laguna
- gl 49 myh
|
|
jordy_seba |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 11 May 08 From: vaslui ![]() |
dupa cate stiu eu pot sa apara probleme cu caldura sau cu ac-ul,adica sa nu mai mearga la randamentul maxim,iar plus de asta cu siguranta se aburesc geamurile pe interior pe vreme de ploaie sau cand dai drumul la caldura
altceva nu prea stiu,la mine la laguna II,trage si motorul de la ventilatie mai din greu,asta ca la aspirator atunci cand este sacul de praf plin |
--------------------
renault
laguna
2002 1,8 16v
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
la ph2 e un capac mic in partea dreapta sub parbriz, nu trebuie demontate stergatoarele.la ph 1 nu stiu..
|
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
gbs01983 |
![]()
|
aham,deci si ala ar cam trebui skimbat.intrebarea este,il pot skimba singur??sau tre sa ma duk la service?ce scule imi trebuie?
|
--------------------
renault
laguna
- gl 49 myh
|
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
Uite aici ai modul de schimbare al filtrului de polen: http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all...au/HBf4rGiI.pdf
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
daca nu schimbi filtrul, te trezesti cu umiditate excesiva in masina. Plus boli respiratorii...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
gbs01983 |
![]()
|
ms mult pt manual,e usor de schimbat,dar daca tot trebuie sa skimb si f.de benz,ma duc la service.20 ron imi iau pt skimbarea filtrelor de benz si polen.eu zic ca nu e mult...ms
|
--------------------
renault
laguna
- gl 49 myh
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Nu e mult. Daca iei Mann, ai desenul si pe cutie cum trebuie montat.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
e mai bine sa schimbi filtrul de benzina in service decat singur...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
gbs01983 |
![]()
|
da...zis si facut.Azi cica sa rezolv treaba...Am schimbat f.de polen,de fapt am constatat ca nici nu avea pus(cica din fabricatie nu le pun filtre),dupa aceea am urcat masina pe elevator ca sa ii schimbam f de benz.acolo...surpriza,am costatat ca filtrul pe care l -am cumparat de la un mag de piese auto,nu se potrivea,era mai mic.Cel original era aproape dublu.Cica asta era de supernova.Deci va imaginati.Suna la magazinul ala,da-le codul de pe piesa ca sa isi beleasca ochii mai bine si sa caute filtrul corect...si-au cerut scuze si m-au chemat dupa vreo 2 ore,pe la 12 sa mi-l dea pe ala care trebuie.Plateste service-ul,ca deh...ce treaba aveau mecanicii ca boii aia mi-au dat alt filtru(eu nu stiam cum arata cel pt laguna).Dupa ce am luat filtru la 12,du-te lar la service,iar acolo,era full.M-au chemat joi dimineata sa il schimb.
Deci concluzia:o treaba ce trebuia sa dureze maxim 20 min cu tot cu fumatul mecanicului (schimbul la amandoua filtre),a durat toata ziua,plus ca nu am rezolvat nimic,iar bani tot au cheltuit.Si asta pentru ca traim in ROMANIA,si ne cam ocupa tot timpul:)) |
--------------------
renault
laguna
- gl 49 myh
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Bine ca mecanicul meu de la Renault nu a fumat. a baut in schimb vreo 10 cafele. Mic trebuie sa fi fost filtrul tau de benzina, daca eu a pus original si mi s-a parut tare mic. Eu am schimbat toate filtrele si a dracului daca simt ceva. Dar probabil ca daca nu le-as fi schimbat as fi simtit.
This post has been edited by ricochet2: 20 Jan 2009, 19:08 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
pixule |
![]()
|
mda.l-am schimbat singur, cu un cleste de cablu si o surubelnita, fara sa-i rup clemele.ce sa faci..
|
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 20 Jan 2009, 20:08) Bine ca mecanicul meu de la Renault nu a fumat. a baut in schimb vreo 10 cafele. Mic trebuie sa fi fost filtrul tau de benzina, daca eu a pus original si mi s-a parut tare mic. Eu am schimbat toate filtrele si a dracului daca simt ceva. Dar probabil ca daca nu le-as fi schimbat as fi simtit. nici macar la buzunar ? ![]() |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
La buzunar am simtit si eu si mecanicul. Eu am fost mai usor, mecanicul mai greu.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
sigur era original?
filtrul meu de benzina e cat o zi de post. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
fisshu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
diferenta dintre phase I si phase II din cate am observat eu cred ca sunt la designe daca va uitati atent la lagunele phase I stopurile din spate sunt negre cu rosu
proiectoarele din fata sunt ceva de genul oval butonul de la portbagaj e rotund pe cand la lagunele phase II stopurile din spate sunt galbene cu rosu proiectoarele din fata sunt rotunde butonul de la portbagaj e oval si din cate am mai observat laguna 1 phase II a inceput sa se fabrice de la jumatatea anului 1998 asta am observat la exterior poate au facut modificari si la motor da asta nu mai stiu |
--------------------
renault
laguna III grandtour
Ph.1 , 2.0 16v, 2008 140 CP "...don't judge me, you don't even know me"
|
|
Johnny78 |
![]()
|
ca la orice alta masina, Phase II e un face lift plus schimbari la nivelul motorizarilor si al dotarilor.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
just_illusions |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 406 Joined: 22 November 08 From: Timisoara ![]() |
"din cate am mai observat laguna 1 phase II a inceput sa se fabrice de la jumatatea anului 1998 asta am observat la exterior" ..
![]() .. la butonul de la portbagaj chiar ca nu m-am uitat si nu stiam ca la prima varianta e rotund !:D ... logic ca si motorizarile difera ... s-a vorbit pe forum despre asta in mai multe randuri, nu stiu daca poti gasi ... "r & d" parca facuse istoricul laguna 1, ambele faze intr-un post, dar nu mai stiu sa iti indic exact topicul ! |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
Johnny78 |
![]()
|
istoria Renault laguna e si pe Wikipedia
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 21:50 |