Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

revizii renault megane 2, treaba de mantuiala

cazan_dragos
post 9 Sep 2009, 11:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am un megane 2 fabricat in nov 2007 si fiind in garantie am facut reviziile numai la service autorizat. dupa a 3-a revizie am constatat ca nu mai am nici un surub de fixare a scutului si ca acesta e fizat cu 2 holtzsuruburi!!!!. la intrebarea mea referitoare la acest fapt mi s-a raspuns ca la toate masinile se rup piulitele din sasiu si nu mai pot fi fixate cu suruburile originale deci ne fac favoarea de a ne monta acele holtzsuruburi ca sa nu pierdem scutul !!! . dupa investigatii -alte service-uri ,vocea clientului etc.- am aflat ca nu au posibilitatea tehnica sa inlocuiasca acele piulite (nu au presa si nici piulitele si chiar daca le-ar avea ar trebui demontat prea multe (radiator, intercoolel poate si motorul+cutia) ca sa poata monta piulitele asa ca sa zic mersi ca nu e legat cu sarma.
daca vreau sa vand masina cand face 2 ani si o sa spun cumparatorului ca masina a fost ingrijita, tinuta in garaj, revizii la service autorizat bla, bla, ... si o sa dea cu ochii de holtzsuruburile alea si cine mai stie ce improvizatii poate mai iau si bataie .
la voi e la fel?, ce improvizatii a-ti mai gasit ?

This post has been edited by cazan_dragos: 9 Sep 2009, 13:02

--------------------
renault megane2 - b71x.. 2007/privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai_dorin
post 9 Sep 2009, 12:41
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

La ce service ai facut reviziile? Sincer nu am mai auzit de asa ceva.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
cazan_dragos
post 9 Sep 2009, 13:00
Post #3

Membru incepator

reviziile au fost facute la meridian vest si serus din bucuresti

--------------------
+
$$ilvviu
post 9 Sep 2009, 13:20
Post #4

Membru autentic

From: Roman/NT

Eu am o singura piulita care a sarit, si masina are 7 ani.

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
Solon
post 9 Sep 2009, 13:21
Post #5

Membru autentic

Serus, deci! ph34r.gif
Incepem?

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Catalinmodena
post 9 Sep 2009, 13:25
Post #6

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Eu cred ca ai avut parte de mecanici ori grabiti,ori nepriceputi.La mine sunt acolo,si a fost dat scutul jos in 2 ani,de vreo 12-15 ori cred.Chiar nu inteleg cum se rup daca sunt prinse bine.Poate ai dat/lovit ceva cu el,vreo piatra/bordura ceva!

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
andreiani
post 10 Sep 2009, 12:55
Post #7

Membru

Treaba de mantuiala se face peste tot la noi...sincer pana acum nu am avut parte de mecanici care sa-si faca treaba asa cum trebuie...
Apropo de revizie...stie cineva un service in Iasi care sa lucreze cat de cat ok? Ultima data cand am fost in service cu mashina (acum 1 luna) pentru revizie am schimbat toate filtrele (nestiind cat de simple sunt aceste operatiuni) mai putin cel de motorina. La asta chiar nu vreau sa ma bag si as vrea sa-l schimb intr-un service care macar imi pune toate suruburile la loc. mad.gif In ultimul service nu ma mai duc nici in ruptul capului pentru ca: 1.meseriasul de-acolo nu avea absolut nici o idee ce filtru de motorina imi trebuie (tare mult ma bucur pentru ca Dumnezeu stie ce bucurie mi-ar fi facut); 2. dupa ce mi-a schimbat tot ce era de schimbat pe la masina a uitat sa puna vreo doua suruburi pe la masca de la roata blink.gif ; 3(si cel mai grav). deoarece filtrul habitaclu a fost montat in stil romanesc fara a da torpedoul jos (dupa ce am scos filtrul respectiv pentru a-l curata am observat ca era indoit foarte tare si nu ajungea pana in capat si am scos un pumn de frunze care au trecut de filtru) mi s-a infundat scurgerea de la aerul conditionat si m-am trezit cu o maaaaaaare balta in partea dreapta, din fata pana in spate (va puteti imagina ce placere e sa desfaci tot interiorul masinii sa usuci buretii si mocheta 022.gif 183.gif ) Deci daca este cineva din Iasi si a avut vreodata experiente PLACUTE cu vreun service din zona il rog foarte mult sa-mi spuna si mie...many thanks...

--------------------
Renault Megane 2.2 2006 Estate 1.5dCi
+
mihai_dorin
post 10 Sep 2009, 13:03
Post #8

Membru autentic

Singurul service Renault pe care il recomand este Star Service Tulcea, asta pentru cei din zona.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
zer0
post 10 Sep 2009, 16:32
Post #9

renault 11 sold: renault chamade sold

Ce ziceti de cei de la TiSuerom Cluj-Napoca, care nici macar nu mi-au schimbat uleiul la revizia facuta in garantie si cu alta ocazie sau cu aceeasi mi-au rupt una din piulitele de prindere a scutulu facand foarete dificila demontarea acestuia.Bine ca am iesit din garantie.

--------------------
renault megane 2.2; 1,5 dci 86 cp 2007/manager/bleu crepuscule
+
skorpio_bog
post 10 Sep 2009, 17:11
Post #10

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

treaba cu ruptul piulitelor de la scut e cunoscuta. la mine au cedat la prima desfacere a scutului. Insa le-am rezolvat usor aplicand cateva puncte de sudura. Acum au la activ multe desfaceri si strangeri si nu au mai cedat deloc. Sudura e baza.

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
Crip
post 10 Sep 2009, 21:41
Post #11

Membru incepator

QUOTE(zer0 @ 10 Sep 2009, 17:32)
Bine ca am iesit din garantie.
*

De ce bine ca ai iesit din garantie ? Garantia este un drept pe care il primesti cand achizitionezi masina.
Reviziile le poti face la orice service autorizat de RAR (singura institutie care autorizeaza serviceurile in Romania). Atata timp cat TU platesti aceste revizii, repet, le poti face oriunde doresti. Cu o precizare, cel care iti face revizia trebuie (asa cum este normal) trebuie sa-si asume raspunderea pentru ceea ce face.

Apropo, puteti sa va faceti reviziile la ce service vreti. Sa fie autorizat de RAR. Si sa faca reviziile, asa cum cere Renault, in carnetul de garantii.

This post has been edited by Crip: 10 Sep 2009, 21:42

--------------------
Renault Symbol Fidji 1.5 DCI, Megane Privilege 1.5 DCI 2007
+
cazan_dragos
post 11 Sep 2009, 12:17
Post #12

Membru incepator

nu am lovit masina pe nicaieri. daca gaseau cei de la service vreo urma rezolvau imediat problema pe banii mei din cauza exploatarii necorespunzatoare. piulitele s-au rupt in service cand au demontat scutul( 3 revizii + 2 interventii la ac.). sistemul de fixare al piulitelor e prost, este o piulita cu guler care se teseste pe traversa din fata . avand in vedere ca materialul din care e facuta piulita nu este elastic deci nu se poate tensiona singura forta care fixeza piulita este forta de frecare generata de strangerea dintre guler si traversa. la prima miscare jocul dintre cele doua piese creste si se invarte in gol piulita iar pentru demontare se fac tot felul de manevre cara largesc gaurile si distrug surubul. totusi este vorba de un scut metalic care are cam 4-5 kg la care se mai adauga ce se strange in scut deci 2 holtzsuruburi sunt insuficient. daca se rup in mers pot crea probleme atat masinii mele cat si a celor de langa mine sau pietonilor( un proiectil de cateva kg la o viteza de 60-80 km /h face ceva deranj).

--------------------
+
ciupi80
post 11 Sep 2009, 16:56
Post #13

Membru incepator

salutare,

am citit ce ati scris voi pe aici,iar eu cred ca acele suruburi de la scut au fost foarte tare stranse de fiecare data cand scutul a fost dat jos.exista posibilitatea ca un mecanic " foarte priceput " sa fi facut asta chiar cu pistolul de aer comprimat ca sa fie "stranse bine sa nu cada " si este normal sa forteze in piulita si cand au strans si cand au desfacut.
un alt motiv cred ca ar fi faptul ca nu au uns cu putina vasilina suruburile iar acestea au ruginit foarte tare iar cand au incercat sa le desfaca se invarteau cu tot cu piulita.

ideea este ca trebuie ca tu sa-l fixezi foarte bine sa nu ai probleme in cazul in care iti cade in timpul mersului.

toate cele bune.

--------------------
megan sedan lux privilege 2007/1.5/85cp
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 06:06
Dacia