Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Preechipare telefon la Megane

Vesnic_nemultumitu'
post 29 Feb 2008, 13:47
Post #31

Membru

Group: Members

M-ar interesa detalii legate de partea cu "poate fi cuplat si GPS".

Intentionez sa-mi iau si un PDA sau PNA. Se pot integra cumva cu Parrot, sau a inceput imaginatia mea sa zburde pe campii?

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OVIDIUS
post 1 Mar 2008, 10:37
Post #32

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Da, se cupleaza la GPS, are in meniu optiunea. Nu stiu mai multe detalii pentru ca nu am GPS, dar iti pot oferii informatii din cartea tehnica a kitului, depide ce te interesaza...
Toate bune!

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
Vesnic_nemultumitu'
post 1 Mar 2008, 18:15
Post #33

Membru

Intentionez sa-mi iau si un pda cu gps bineinteles. Totusi as evita sa iau un dispozitiv care sa le contina pe toate, pe motiv ca astea de le contin pe toate nu sunt la fel de performante ca dispozitivele dedicate.

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
RADU__
post 3 May 2008, 22:36
Post #34

Membru autentic

From: Brasov

Astazi am achiziionat de aici de pe forum un PARROT 3200LS-COLOR , adica asta.

Dupa primele teste facute in casa cu un radio-cass Grundig 6500RDS pare sa functineze ok si sa aiba toate functiile "vitale"

Am coborat in garaj sa gasesc minunata mufa de preechipare telefon, am desfacut consola schimbator putin mai greu ca-i CVA si am cautat de mi-a sarit basca dupa mufa si nici vorba. Asa ca am renuntat pe moment si am zis sa caut pe net mai precis ce si cum. si am gasit ca mai trebuie un cablu. Nimic nou pana aici, doar bca Parrot fabrica acest cablu si este disponibil si pentru Renault megane sedan sau altul al carui documentatie si conexiune o gasiti aici

Sapand putin mai adanc problema rezulta ca noi nu putenm folosi decat bornele:
+15 contact la pinul 3
+30 alim direct la pinul 4
-31 masa la pinul 2
MUTE la pinul 5

Posibil sa fie si microfonul in mufa cu pricina desi conform schemei din pdf-ul din link nu rezulta. Nici vorba de transmitere si catre displayul multifunctional vreo info.
Maine am sa-mi fac timp sa desfac mai multe pe pe la radio sa vad ce terminale mai are pe mufa ISO In mod normal mai sunt 2 fire , unul verde si unul maro in aceeasi mufa care pentru un sistem simplist nu sunt folosite. Curios de stiut daca la Renault sunt bransate.

Daca cineva a mai facut sapaturi pe tema asta si are detalii, rog sa posteze sa nu mai batatoresc deja un drum care-i facut probabil autostrada deja.

4 May 2008, 19:18:
Din schemele care le prezint atasat rezulta ca mufa de preechipare are tot ce-i trebuie in ea. Doar antena de telefon este cu mufa separata.
Firele microfonului care se afla intre parasolare trece prin mufa de pe stalp R301 prin mufa multimedia de sub bord R369 so ajunge pe pinul 7 si 8 in mufa de preechipare. Difuzorul de telefon 693 se afla deasupra plansei de bord in dreptul ceasurilor de bord (la unele echipamente) sau nu se fooseste si este inlocuit de canalul st fata din radio. Pinii de conectare sunt 5 si 6.
Pinul 2 si 3 sunt cele doua alimentari cu tensiune respectiv cu si fara contact (15 si 30) si ajung la sigurantele 1N si F5F.
Pinul 4 este masa si se lega la surubul de sub frana de mana.
In fisierul 'schema microfon.pdf gasiti schema electrica
In fisierul 'conection.doc' gasiti conexiunea si descrierea la mufa de preechipare.
Mufa se afla in fata schimbatorului de viteze conform '251.pdf'
Maine la servici am sa incerc sa fac conexiunile provizoriu. apoi voi aproviziona o mufa de legatura pentru preechipare.

This post has been edited by RADU__: 4 May 2008, 18:18

Attached File(s)
Attached File  schema_microfon.pdf ( 17.81k ) Number of downloads: 67
Attached File  CONNECTION.doc ( 60.5k ) Number of downloads: 72
Attached File  251.pdf ( 243.35k ) Number of downloads: 47

--------------------
Renault Megane IV - BV 22 ROC Sedan TCE140 2022
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
+
RADU__
post 9 May 2008, 21:35
Post #35

Membru autentic

Am mai facut sapaturi si am gasit mufa cu pricina. Am demontat toata consola centrala pentru a o gasi. Nenorocitii de turcaleti au lasat-o sub izolatia fonica, undeva in dreptul schimbatorului de viteze. Asta dupa ce am taiat putin izolatia ca altfel nu o vedeam.
Pentru cei ce face interes, nu mai faceti ca mine. Cautati in stanga sau in dreapta mufei de test OBD un manunchi de 6 fire matisat (este singurul asa acolo) si trageti de el ca vine ea draguta.
Tot acolo gasiti si faimosul cablu de antena pentru GSM. Este unul subtire si negru. Se distinge imediat de celelante. ATENTIE sa nu confundati cu cele de la centurile de siguranta. Mai bine aruncati inatai o geana in lateralul prinderilor de pe scaun la centuri sa vedeti care sunt.

Tot acolo dar in stanga schimbatorului, de data asta in manunchiul de fire matisat (cam cat degetul mare) am mai gasit patru mufe identice, dar de culori diferite, si anume albastra, gri, maro cu cate 5 fire si una rosie cu 4 fire. Seaman a fi mufe speciale de butoane, probabil pentru scaune incalzite sau geamuri. Am sa mai sap prin scheme sa vad ce si cum.

revenind la preechiparea de telefon, mufa contine dupa cum am spus 6 fire si anume conform locatie in mufa:
1 roz = +12V prin centrala de gestiunea a contactului
2 galben MUTE pentru radio
3 rosu +12V permanent prin siguranta F5 la tabloul de sigurante
4 gri masa
5 liber
6 liber ambele trebuiau sa fie conectate la difuzorul suplimentar pentru carkit dar nu au mai montat baietii
7 negru microfon
8 maro microfon microfonul nu este dinamic, probabil piezo ca are rezistenta infinit
9 liber
10 liber

Mufa de antena este standard pentru carkit, coaxiala cu filet. Nu stiu denumirea exacta. Firul este destul de lung ca sa ajunga pana la suportul de pahare de ex sau mai departe si sa mufezi telefonul astfel incat sa scoti radiatia din abitaclu.
Poze din pacate doar cu telefonul de data asta, dar am sa fac poze frumoasa cand voi monta carkitul Parrot

Am gasit la o firma din Tg Mures ( nu stiu daca este voie sa dau numele aici) cablul de legatura specializat pentru Parrot si Renault Megane sau Espace. Se gaseste pe net cu codul AC000052AA Marti o sa ajunga la mine si o sa fac si poze. Costa 80ron + tva. In Franta l-am gasit la distribuitor Parrot cu 29€

Si acum si pozele:

Am sa revin cu noutati la montaj.

Attached thumbnail(s)
Imagine_1_.jpg ( Size: 94k ) Number of downloads: 210
Imagine_2_.jpg ( Size: 104.61k ) Number of downloads: 226
Imagine_3_.jpg ( Size: 100.25k ) Number of downloads: 219
Imagine_4_.jpg ( Size: 120.12k ) Number of downloads: 246

--------------------
tel.0742044570
+
RADU__
post 11 Sep 2009, 21:47
Post #36

Membru autentic

Am incercat astazi sa conectez altfel decat clasic un device Parrot 3200ls prin instalatia de preechipare telefon.
Din start lipsete microfonul din "tavan" turcii nu au binevoit sa-l mai mufeze. Cablajul exista si are corespondent in mufa de preechipare telefon, dar microfonul nu este. Asa ca am montat microfonul din dotare in locul celui Renault.

Totul functioneaza dar am o nelamurire si va cer ajutorul.
Sistem are audio out si am incercat sa-l conectez la audio IN pe mufa binecunoscuta deja. Dar dispozitivul face mute aparatul de radio din momentul cand telefonul suna.
Acum vine intrebarea....
Cum se poate face sa faca mute doar radioul sau CDplayerul si sa lase calea de AUX (audio IN) deschisa ca sa se poata auzi convorbirea???

This post has been edited by RADU__: 11 Sep 2009, 21:47

--------------------
tel.0742044570
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 06:43
Dacia