Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema cu geamul nemaiantalnita, coboara sacadat fara sa actionez vre-un buton

emil_cj
post 29 Aug 2013, 23:33
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut pe toti utilizatori forumului , si scuzati ca va mai deranjez cu aceasta problema dar in speranta ca cineva ma poate ajuta daca poate .
De vre-o luna a inceput geamul din dreapta fata sa imi faca figuri singur ( se tot coboara singur sacadand doar cate putin se opreste dupa cateva secunde mai coboara sacadat putin iar se opreste si incepe dinou sa coboare tot asa pana jos la maxim , cand ajunge la maxim se aude un sunet ca si cum as tot actiona butonul sa coboare ii da ceva comanda ) fara a umbla la el sau la bornele de la baterie , fara sa intrerup alimentarea .
In timp ce tot coboara daca apas pe buton sa urce nu ia comanda cand se opreste pot sa il ridic normal dr dupa cateva secunde iar coboara singur , a mai avut cineva problema aceasta ?

Dupa ce am tot citit pe forumuri am demontat toata fata usi si sa caut ceva fir intrerupt sau contactele butoanelor dar nici un rezultat , nu e intrerupt nici un fir le-am masurat cu aparatul de masura , butoanele nu au contacte imperfecte , nimic , nimic , nu am putut sa ii dau de capat
Mai mare mi-a fost mirarea cand a inceput sa coboare dinou si eu lucram la el si am scos toate mufele de la butoane si cele din stanga de la sofer toate cele 3 mufe si din dreapta , numai mufa am lasat-o de la alimentarea principala la circuitul de impuls si atat si geamurile tot coborau si se opreau fara comenzi

Va rog sa ma ajutati daca puteti careva ca deja nu mai inteleg ceca , cineva mi-a spus sa deconectez alarma ca poate fi de la ia dar cand am deconectat-o la fel , mi-a mai spus ceva de ceva circuit dar sincer nu mai stiu nu cred ca EGR , ca trebuie schimbat

Sincer nu mai am nici un habar , si stau cu ura desfacuta de o saptamana si ma tot intreb ce o fi si tot intrebb mecanici si se uita la ea ca la avioane numai isi dau cu parerea

Imi cer scuze ca am detaliat atat dar nu stiam cum sa va explic mai bine ca sa elimin raspunsurile cu : ai umblat la bornele msini ? , scoate bornele sa resetezi geamurile ( am facut si asta ) , reinitializeaza geamul (si asta am facut si degeaba
) , ai ceva contact imperfect ( leam verificat pe toate dar sunt ok ) , ai ceva intreruper pe fire ( le-am verificat si sunt ok )

--------------------
Renault Megane 2 2004 Bicorp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 30 Aug 2013, 06:42
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

A intrat apa sau ai umezeala in interior?

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
ritter
post 30 Aug 2013, 08:50
Post #3

Membru autentic

Asa cum se semneaza Espacern:

"RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!"

--------------------
Fost Renault Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V 2007 Sport Dynamique
+
nicu_45
post 30 Aug 2013, 11:05
Post #4

Membru autentic

va salut.....deaca tot e vorba de geamuri asi dori si eu un sfat de la cei care s-au confruntat cu o problema asemanatoare biggrin.gife vreo 3 saptamini geamul stinga fata de la meganul meu nu reactioneaza normal la comanda butonului,in sensul ca atunci cind vreau sa il ridic el coboara in continuare...oricum as da comanda, ridicare-coborire el coboara in continuare,de ridicat nici gind....ca sa il ridic pot sa o fac doar din telecomanda cu dubluclic...!!! banuiesc un contact inperfect...!!! dupa un timp isi revine singur...!!nu prea ma streseaza treaba asta dar ma cam deranjaza.....stima NICU !!

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.6 16v dec 2007
+
emil_cj
post 30 Aug 2013, 11:29
Post #5

Membru incepator

,, espacern ,, sa stii ca am observat urme de apa in interior la usa , si acum cand a fost demontat capitonajul am observat ca in interior curge putina apa ... oare ce sa defetat si cum de imi intra apa deoarece garniturile de la gem strang bine si sunt destul de bune ??

Ce sa putut defecta daca a intrat apa si ce as putea schimba sa imi mearga dinou bine ??

This post has been edited by emil_cj: 30 Aug 2013, 11:31

--------------------
+
emil_cj
post 31 Aug 2013, 18:43
Post #6

Membru incepator

Chiar nu a intampinat nimeni problema care o am eu la geam , sa stiu si eu ce sa fac c, sau ce sa schimb sa imi mearga normal dinou

--------------------
+
ARAMIS
post 1 Sep 2013, 06:34
Post #7

Membru autentic

sigur nu o fi luat-o motorasu razna ?... cauta la dezmembrari un altu si probeaza... poate o fi poate nu, da merita incercat

--------------------
Renault Megane 2.1 2003 hatch 1.5dCi 82>100 HP (Ph1) Authentique - BR - - NKD
+
espacern
post 1 Sep 2013, 07:40
Post #8

ART-ist

From: Mihalaya

Prezenta apei inseamna ca microcontactele sunt corodate si implicit transmit erori la conectare.
Verifica/schimba buton,mufa,cablaj si ai rezolvat problema.
In interiorul butonului ai verificat?
Eventual dupa verificare si tratament cu spray de contact izoleaza bine spatiile pe unde se scurge apa.
Apa este cel mai mare dusman al electronicii imbarcate!

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
adi_ar
post 1 Sep 2013, 09:02
Post #9

Membru autentic si conservator

From: Arad

Am experimentat eu o asemenea problema pe partea pasagerului!
Pur si simplu gaseam geamul lasat (ultima oara intr-o parcare de hypermarket din Ungaria! mad.gif ).
Cred ca espacern are dreptate, umezeala este vinovata!
Dupa mine, a ajuns o picatura de apa in cutiuta modului de impuls.
O alta posibiitate ar fi ca s-au deteriorat izolatiile unor fire si fac atingere (mai putin probabil).

Remediu:
- V1: alt modul de impuls;
- V2: demontata fata de usa, demontat modului de impuls, curatit cat se poate la exterior (nu este chiar atat de etans insa fiind incapsulat nu se poate demonta fara taierea caspulei si dezlipirea contactelor), uscat bine, bine la caldura si remontat.

Eu am demontat prin taiere un modul. Daca erai mai aproape de Arad ti-l puteam imprumuta pentru verificare.

Sfatul meu este sa rezolvi problema pana nu raceste vremea. Dupa aceea va fi mai greu, toate plasticele sunt rigide ... etc.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
cbmarius
post 3 Oct 2013, 13:25
Post #10

Membru incepator

Salut,

Eu am patit o problema similara cu geamul din dreapta spate care la un moment dat a inceput sa coboare singur; il ridicam eu inapoi de la usa soferului, ajungea sus dupa care cobora inapoi;

Solutia: am dus masina la reprezentanta ca inca era in garantie si electricianul a lucrat la usa de la sofer la cablaje (mai stiu ca a strans cu mana manunchiul de cabluri asta inainte sa desfaca usa si geamul si-a revenit in sensul ca nu mai cobora) dar tot a desfacut usa sa gaseasca defectul si s-a remediat; Din pacate nu stiu ce a facut ca nu am dus eu masina la service;

Pot sa pun schema electrica dar momentan am imprumutat manualul de reparatii la cineva si trebuie sa-l recuperez...

--------------------
Renault Megane 2 2007 / Saloon - Privilege - TM 59 CMC
+
bodriadrian
post 16 Aug 2014, 19:29
Post #11

Membru incepator

eu am scos mufa fata de la usa ,m-am uitat la ea apoi am introdus-o la loc si apoi a aparut problema geamul soferului merge sacadat ,mentionez ca inainte sa scot mufa mergea normal.

--------------------
renault laguna 3 2.0 2008 limousine
+
argon
post 16 Aug 2014, 19:40
Post #12

Mesaj semiautomat

E ca si cand scoti bateria, trebuie sa-i faci initializare, ca e cu impuls.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
bodriadrian
post 16 Aug 2014, 19:55
Post #13

Membru incepator

sa-l tin apasat sau ce sai fac ca nu prea ma pricep ,mersi oricum de raspuns

--------------------
renault laguna 3 2.0 2008 limousine
+
argon
post 16 Aug 2014, 20:01
Post #14

Mesaj semiautomat

- se coboara geamul pana la capat si se mentine apasat butonul cel putin doua secunde.
- se ridica geamul pana la capat si se mentine butonul ridicat cel putin doua secunde.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
DRD
post 16 Aug 2014, 20:38
Post #15

Membru autentic

From: Brasov

O problema similara am si eu dar cu geamul stanga spate ... geamul coboara de la butonul pasagerului spate (fara impuls) dar nu mai urca ... daca il activez sus/jos de la butonul soferului merge perfect. Am verificat butonul din spate si l-am schimbat cu cel din dreapta .. merge, e ok ... nu mai inteleg aproape nimic .... blink.gif

Verificand schema electrica de la geamuri se pare ca am o problema de conexiune intre buton si motor ... mai are cineva vreo idee ? Inca nu am desfacut fata de usa sa verific tot cablajul ...

@emil_cj

Daca te ajuta cu ceva ... iti atasez schema electrica...vezi diagrama 4

Attached File(s)
Attached File  Esquema_Completo_Renault_Megane_II_2002_.pdf ( 2.06mb ) Number of downloads: 112

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
mike12
post 17 Aug 2014, 09:14
Post #16

Membru autentic

From: Bucuresti

Daca ai schimbat butoanele intre ele si merge inseamna ca ai butonul defect, in buton mai sunt niste diode care e posibil sa fie arse .

--------------------
renault megane sedan 2006 expresion, clima, 1.6 16 V
+
DRD
post 17 Aug 2014, 09:28
Post #17

Membru autentic

From: Brasov

Scuze, poate nu m-am exprimat eu bine ... Am pus butonul de pe stânga pe dreapta si geamul se misca bine ... După l-am folosit pe cel din dreapta in stânga si aveam aceeași problema.
Butonul l-am desfăcut si am verificat toate diodele, sunt ok ... Inițial de acolo an crezut ca e problema deoarece am mai avut un buton stricat la șofer pe care l-am reparat înlocuind diodele.

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 01:19
Dacia