Problema cu geamul nemaiantalnita, coboara sacadat fara sa actionez vre-un buton
![]() ![]() ![]() |
Problema cu geamul nemaiantalnita, coboara sacadat fara sa actionez vre-un buton
emil_cj |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 29 August 13 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Bicorp
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
A intrat apa sau ai umezeala in interior?
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Asa cum se semneaza Espacern:
"RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!" |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
nicu_45 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 5 December 12 ![]() |
va salut.....deaca tot e vorba de geamuri asi dori si eu un sfat de la cei care s-au confruntat cu o problema asemanatoare
![]() |
--------------------
Renault Megane Sedan
2.2 1.6 16v
dec 2007
|
|
emil_cj |
![]()
|
,, espacern ,, sa stii ca am observat urme de apa in interior la usa , si acum cand a fost demontat capitonajul am observat ca in interior curge putina apa ... oare ce sa defetat si cum de imi intra apa deoarece garniturile de la gem strang bine si sunt destul de bune ??
Ce sa putut defecta daca a intrat apa si ce as putea schimba sa imi mearga dinou bine ?? This post has been edited by emil_cj: 30 Aug 2013, 11:31 |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Bicorp
|
|
emil_cj |
![]()
|
Chiar nu a intampinat nimeni problema care o am eu la geam , sa stiu si eu ce sa fac c, sau ce sa schimb sa imi mearga normal dinou
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Bicorp
|
|
ARAMIS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 7 March 07 ![]() |
sigur nu o fi luat-o motorasu razna ?... cauta la dezmembrari un altu si probeaza... poate o fi poate nu, da merita incercat
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2003 hatch 1.5dCi 82>100 HP (Ph1) Authentique
- BR - - NKD
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Prezenta apei inseamna ca microcontactele sunt corodate si implicit transmit erori la conectare.
Verifica/schimba buton,mufa,cablaj si ai rezolvat problema. In interiorul butonului ai verificat? Eventual dupa verificare si tratament cu spray de contact izoleaza bine spatiile pe unde se scurge apa. Apa este cel mai mare dusman al electronicii imbarcate! @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Am experimentat eu o asemenea problema pe partea pasagerului!
Pur si simplu gaseam geamul lasat (ultima oara intr-o parcare de hypermarket din Ungaria! ![]() Cred ca espacern are dreptate, umezeala este vinovata! Dupa mine, a ajuns o picatura de apa in cutiuta modului de impuls. O alta posibiitate ar fi ca s-au deteriorat izolatiile unor fire si fac atingere (mai putin probabil). Remediu: - V1: alt modul de impuls; - V2: demontata fata de usa, demontat modului de impuls, curatit cat se poate la exterior (nu este chiar atat de etans insa fiind incapsulat nu se poate demonta fara taierea caspulei si dezlipirea contactelor), uscat bine, bine la caldura si remontat. Eu am demontat prin taiere un modul. Daca erai mai aproape de Arad ti-l puteam imprumuta pentru verificare. Sfatul meu este sa rezolvi problema pana nu raceste vremea. Dupa aceea va fi mai greu, toate plasticele sunt rigide ... etc. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
cbmarius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 14 April 13 ![]() |
Salut,
Eu am patit o problema similara cu geamul din dreapta spate care la un moment dat a inceput sa coboare singur; il ridicam eu inapoi de la usa soferului, ajungea sus dupa care cobora inapoi; Solutia: am dus masina la reprezentanta ca inca era in garantie si electricianul a lucrat la usa de la sofer la cablaje (mai stiu ca a strans cu mana manunchiul de cabluri asta inainte sa desfaca usa si geamul si-a revenit in sensul ca nu mai cobora) dar tot a desfacut usa sa gaseasca defectul si s-a remediat; Din pacate nu stiu ce a facut ca nu am dus eu masina la service; Pot sa pun schema electrica dar momentan am imprumutat manualul de reparatii la cineva si trebuie sa-l recuperez... |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / Saloon - Privilege
- TM 59 CMC
|
|
bodriadrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 16 August 14 ![]() |
eu am scos mufa fata de la usa ,m-am uitat la ea apoi am introdus-o la loc si apoi a aparut problema geamul soferului merge sacadat ,mentionez ca inainte sa scot mufa mergea normal.
|
--------------------
renault laguna 3
2.0
2008 limousine
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
E ca si cand scoti bateria, trebuie sa-i faci initializare, ca e cu impuls.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bodriadrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 16 August 14 ![]() |
sa-l tin apasat sau ce sai fac ca nu prea ma pricep ,mersi oricum de raspuns
|
--------------------
renault laguna 3
2.0
2008 limousine
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
- se coboara geamul pana la capat si se mentine apasat butonul cel putin doua secunde.
- se ridica geamul pana la capat si se mentine butonul ridicat cel putin doua secunde. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
O problema similara am si eu dar cu geamul stanga spate ... geamul coboara de la butonul pasagerului spate (fara impuls) dar nu mai urca ... daca il activez sus/jos de la butonul soferului merge perfect. Am verificat butonul din spate si l-am schimbat cu cel din dreapta .. merge, e ok ... nu mai inteleg aproape nimic ....
![]() Verificand schema electrica de la geamuri se pare ca am o problema de conexiune intre buton si motor ... mai are cineva vreo idee ? Inca nu am desfacut fata de usa sa verific tot cablajul ... @emil_cj Daca te ajuta cu ceva ... iti atasez schema electrica...vezi diagrama 4 Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
mike12 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 789 Joined: 3 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai schimbat butoanele intre ele si merge inseamna ca ai butonul defect, in buton mai sunt niste diode care e posibil sa fie arse .
|
--------------------
renault
megane
sedan 2006 expresion, clima, 1.6 16 V
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Scuze, poate nu m-am exprimat eu bine ... Am pus butonul de pe stânga pe dreapta si geamul se misca bine ... După l-am folosit pe cel din dreapta in stânga si aveam aceeași problema.
Butonul l-am desfăcut si am verificat toate diodele, sunt ok ... Inițial de acolo an crezut ca e problema deoarece am mai avut un buton stricat la șofer pe care l-am reparat înlocuind diodele. |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 01:19 |