Consum marisor
![]() ![]() ![]() |
Consum marisor
costicutz |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 12 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|||
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
La sonde nu ma bag.
Diagnoza se face la bras, unde mi-au cerut 180 ron. Se mai face si pe la altii, la fel de destepti. In final, m-am dus la m****r service (tel. si programari la 0232-235.222) din bd. poitiers (se trece pasarela bucium, se face dreapta, se trece de "benzinaria lui norocea" si apoi imediat este service-ul, pe dreapta). Numele nu-l dau ca sa nu fiu gresit inteles. Acolo mi-au cerut 70 ron. Am ramas cu impresia ca individul stia ce face, dar este posibil sa ma fi inselat ! |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100 Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu influenteaza foarte mult clapeta de aer cald aer rece.
Sa nu fie o sonda de temperatura aer de pe galerie . Clapeta la mine este pe aer cald .nostim asta vara era blocata pe aer rece .. |
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
aliynutz_84 |
![]()
|
![]() renault 19 Group: Members Posts: 184 Joined: 4 November 07 From: ZALAU ![]() |
sal
masionile astea au mufa pt diagnoza pe calc sau nu? daca au cine imi spune si mie unde se gaseste acea mufa. am un prieten care are tester din ala cu diagnoza pe calc. masina e din 91 spre 92 phase 2. multumesc. |
--------------------
renault
19
- SJ 65 ALY
1991 benzina 1721 cm F3NL740 54 kw
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
mufa este in dreapta sigurantelor si este acoperita de un capac maro.
asa este la mine. |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
costicutz |
![]()
|
pana la urma am dat ieri comanda de sonda lambda....urmeaza azi sa o schimb.va spun rezultatul mai tarziu...
|
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Cata costat sonda ? eu pt phase 1 din 1988 cu motor 1721 pot face diagnoza? am mufa stie cineva?Sie ventual un service bun (unde baietzi arata ca stiu meserie si nu-mi spun ca totul este in regula
![]() |
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
costicutz |
![]()
|
sonda m-a ajuns 175 roni, cat despre diagnoza...am fost pe langa bila la un service si mi-au zis ca nu au soft pt "masini asa de vechi" si o diagnoza ajunge cam 100 roni.Eu nu am mai fost sa fac diagnoza, am schimbat direct sonda. E cam greu de schimbat sonda asta la modelul meu (e ingramadit tare), pe langa asta mai am si instalatie gpl(chamade '91 -1721 cmc-54 KW-injectie monopunct- si cred ca e F3N). In fine azi termin de montat si sonda si papuceii....si pe urma am sa fac un plin sa vad ce consum are.Am uitat sa va zic ....am stat ieri cam vreo 3-4 ore sa o scot
![]() ![]() This post has been edited by costicutz: 17 Jan 2008, 10:56 |
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Exista soft si pentru masini "asa" de vechi. In Ploiesti o diagnoza costa 50 de lei.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Eu i-am spus unde să se ducă în Iași, dar dacă n-are ochi de auzit (sau urechi de văzut), ce să-i fac ...
|
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
costicutz |
![]()
|
nu am fost acolo unde ai spus tu ca sunt satul sa aud acelasi lucru
![]() |
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Sondele de temp si apa le-ai verificat?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
costicutz |
![]()
|
nu le-am verificat. zi-mi si mie unde sunt si cum le verific
![]() |
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|
Aleks |
![]()
|
Pentru F3N și C3J :
http://pagesperso-orange.fr/super5/MRINJMONOPOINTBENDIX.pdf Spuneai în primul post că acum vreo 2 ani te-ai dus la diagnoză, ți-a ieșit sonda lambda defectă, ai schimbat-o și nu ai rezolvat nimic. Adică ai mers în ultimii 2 ani cu un asemenea consum ?! Și acuma, ai dat iarăși 175 ron pe sondă lambda ?! Măcar ți-a montat-o cineva ? Asta n-ai mai spus. Dacă tot ai cumpărat-o, apoi monteaz-o și după aia vezi de alte sonde. Și pentru că se tot vorbește despre "sonde, sonde, sonde", tăticul lor e mihai1677. ![]() Și dacă ai pierde numai puțintel timp pe secțiunea Renault 19 ai avea foarte mult de cîștigat și ai fi și foarte uimit de cîte vei afla. Ca și mine, de altfel. Mult noroc. This post has been edited by Aleks: 18 Jan 2008, 12:41 |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
costicutz |
![]()
|
apropo .... i-a spuneti-mi cum se merge mai economic....sa mergi in frana de motor sau pe liber(scos din viteza)...ma refer la o vale....sau prin oras..La mine batranu aplica metoda cu scosu din viteza ( a avut dacie) si vreau sa stiu procedeaza corect? eu i-am zis ca asa uzeaza mai repede discul de ambreaj...da na ...e zgarcit
![]() |
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|
R19/16v |
![]()
|
Insist sa citesti sectiunea R19 de pe forum. Raspunsurile la toate intrebarile tale se gasesc acolo.
In frana de motor nu ajunge nicio picatura de benzina in camera de ardere. La relanti, motorul trebuie sustinut la turatia de relanti. Asta se face arzand benzina. |
--------------------
DS
5H
|
costicutz |
![]()
|
mersi fain.am trecut asa in mare prin sectiunea r19.am sa mai trec odata dar mai amanuntit.
![]() |
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|
dani20072008 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 10 November 07 From: medias-sibiu ![]() |
cam ce ar trebuii schimbat(inlocuit) ca sa scada consumul?
|
--------------------
ex: renault
19
coupe
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Intai trebuie aflata cauza, apoi remediat, dintre probleme enumar:
- filtru de aer, - bujii, fise, capac distribuitor, - aer fals, - sondele de temperatura (apa, aer), - sonda lamda, - presiunea in injector, - filtru de benzina, - garnituri injector, - starea tehnica a motorului (compresie), - ECU in ultima instanta |
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
cristiland30 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 16 October 07 From: Brasov ![]() |
intrebare... cum se face un calcul la consumul de benzina??? Eu cu 14 litri parcurg 148 de km... stiu ca par cam snob, dar as vrea sa stiu. Mersi... si o bere.
|
--------------------
Renault
19
- BV 90 CRD
1990 GTS ren 19....F2N-C7-10...65 KW... the best car...
|
|
R19/16v |
![]()
|
9,46l/100km
|
--------------------
DS
5H
|
cristiland30 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 16 October 07 From: Brasov ![]() |
si pt motorul meu cred ca consumul e ok in oras, nu-i asa???... trebuie sa-i fac si in afara sa vad...
This post has been edited by cristiland30: 30 Jan 2008, 18:43 |
--------------------
Renault
19
- BV 90 CRD
1990 GTS ren 19....F2N-C7-10...65 KW... the best car...
|
|
cham98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 19 January 06 ![]() |
Va salut,
Stimati colegi de suferinta, va deranjez si eu cu o intrebare: - la Chamade 19, GTS, motor benzina- 1,4 l Energy, an 1989, ce fel de benzina este mai bine de folosit: normala cu plumb, sau fara plumb(ecologica)?. Eu am folosit o perioada normala si acuma merg cu benzina fara pl. Nu prea am sesizat diferente, doar la demaraje (dar si aici difera pentru ca si benzinele sunt care mai de calitate buna sau mai proasta...) Ma gandesc care e mai buna pentru motor? cu sau fara ? Va multumesc, Cu stima. |
--------------------
Renault
Chamade
1989 - gts Renault 19 Chamade, GTS, 1,4 Energy, dec.1989
|
|
costicutz |
![]()
|
o clipa fratilor
am mai intrat si pe alte forumuri si m-am interesat de alte masini pe benzina.daca la un opel agila cu motor de 1,2 consumul in oras este de 10 litri, apoi la motorul meu de 1,7 mi se pare corect sa am un consum mai mare. atunci cand ma plangeam de consum am uitat sa precizez ca acel consum mare (15-16%) il aveam pe gaz(instalatie de gaz).intradevar inainte cu un plin de gaz mergeam 450 de km si acum merg 350 km.dar luand in considerare si urmatorii factori:1.temperatura ( cu cat temperatura este mai scazuta cu atat motorul se incalzeste mai greu deci rezulta consum mai mare si mi se pare normal ca masina sa consume mai multisor odata ce merg pana la serviciu o distanta de 5 km. am stat azi in parcare si am lasat masina sa se incalzeazca sa vad si eu cam in cat timp ajunge acul indicator la temp de 80-90 de grade si am stat cam 10-15 minute) 2. instalatia de gaz o am de aproximativ 3 ani si mai trebuie curatata, schimbat la ea niste filtre, garnituri, trebuie reglata Pe benzina in oras motorul asta de 1,7 pe injectie monopunct imi ia intre 12-14%.Si o mare importanta e si cum conduci , adica ii dai blana iti consuma mai mult, mergi mai linistit iti ia mai putin. Totul are o logica. Am stat si m-am gandit: la motorul asta destul de mare ce consum ai vrea sa ai? 8%..? Pe langa faptul asta in afara imi scoate un consum foarte mic 6% la o viteza de 80-100 km/h, chiar anul trecut cand am fost in constanta am facut plinul in iasi apoi in barlad... am ramas crispat ce consum mi-a iesit ...5,6%. Ce poti cere mai mult. This post has been edited by costicutz: 6 Feb 2008, 16:33 |
--------------------
renault 19
chamade
- IS 05 CSU
1990
|
|
cham98 |
![]()
|
Chiar nu stie nimeni cu ce fel de benzina functioneaza tipul asta de motor ???
|
--------------------
Renault
Chamade
|
|
Aleks |
![]()
|
Care tip ?
Pomenesti doar modelul, capacitatea, anul de fabricatie al masinii si vrei sa afli cu ce fel de benzina functioneaza ... tipul de motor. Fii, deci, amabil si spune tipul, fara de care e cam greu. Tip (a.e. clue, pont): in certificatul de inmatriculare si in CIV este o rubricuta undeva care mentioneaza tipul motorului. Este un cod acolo ... trebuie sa fie cu "F" sau cu "C" in fata ... |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
R19/16v |
![]()
|
Tipul motorului este, probabil E6J. Depinde...
Oricum, cel mai probabil benzina fara plumb de 95 e foarte buna pentru tine. |
--------------------
DS
5H
|
Aleks |
![]()
|
Ca veni vorba (R19/16v): de cand nu se mai foloseste benzina cu plumb in Occident ?
Intreb pe bune, pentru ca, tot asa, am avut o discutie amicala cu cineva ... Si spunea ca orice motor pe carburatie, fara sonda lambda si catalizator, poate merge fara probleme "cu plumb". Acuma, or fi francezii cum or fi, dar chiar mai fabricau in 1989 ... 1992, ma rog, in anii '90, motoare care sa mearga ok "cu plumb" ? Personal, ma indoiesc, dar nu stiu ceva sigur ... A... referitor tot la tipul de benzina, la masina mea, pe interiorul usitei care acopera busonul de alimentare exista o eticheta pe care scrie "essence sans plomb", "unleaded gasoline" si ... sa mor io ![]() |
--------------------
Renault
11
- 126.000 km
|
|
cham98 |
![]()
|
OK, scuzati
Tipul de motor este E6J-7/00, de 58 Kw.... cat despre placuta la rezervor nu mai este , sunt ceva anisori !!! |
--------------------
Renault
Chamade
|
|
cosmonwo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 28 May 07 From: Pitesti ![]() |
Salut! Cel mai sigur test este sa incerci sa bagi benzina cu plumb. Daca iti intra pistolu' de la pompa in busonul de la rezervor inseamna ca merge. Eu i-am imprumutat lu' cumnata-meu masina din semnatura iar asta m-a sunat de la benzinarie ca "nu intra ala in rezervor"! El incerca sa bage cu plumb! Deci este prevazut din constructie ce si unde intra. Bafta!
|
--------------------
Renault
19 RT
'93 F3N740 Megane II.2 Grandtour Dynamique 1.9 dCi FAP 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th August 2025 - 05:10 |