Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cu masina la serviciu?

Cum va este mai bine?

Cu masina [ 88 ] ** [80.00%]
Cu transportul in comun [ 22 ] ** [20.00%]
Total Votes: 110
Guests cannot vote 
RADU__
post 19 Jan 2008, 22:33
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

Se pare ca topicul are sens mai mult pentru Bucuresti.
La Brasov nu cred ca se pune problema daca nu trebuie sa faci 5 min pe jos pana la servici.
Eu fac zilnic 7X2Km (bucurestenii sa nu zambeasca) si daca plec cu 5 min mai tarziu de la scarbici, ajung in 20min. Daca plec la timp ajung in 10min.
Deci oricum merita.

--------------------
Renault Megane IV - BV 22 ROC Sedan TCE140 2022
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniel4ro
post 19 Jan 2008, 22:40
Post #32

forumist anti

From: B U Z Ă U city

am votat cu masina, ca trebuie sa imi duc sotia la munca dimineata si sa o aduc si inapoi cand se termina programul, ea fiind insarcinata in 7 luni.
daca ar depinde numai de mine, as merge pe jos ca pana la serviciu eu fac doar 10 min.

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
cameleon_boy
post 19 Jan 2008, 22:59
Post #33

Membru

Pt Oana: Ai dreptate,este parcare pt medici si rezidenti,dar este destul de mica,prin spatele spitalului,pe unde vin salvarile ,locul este mic,ambulantierii cam idioti ,nu ar fi pt prima data cand gasesc bara spate sau fata zgariata,asa mai bine un stres in minus.Multumesc

--------------------
fara fara - fara fara
+
sylvester
post 19 Jan 2008, 23:20
Post #34

Membru autentic

From: Bucuresti

Cu masina este clar mai bine. Dar daca ar fi sa merg zilnic cu ea nu stiu ce s-ar alege din salariu'. Eu stau in salajan, iar biroul il am undeva in spate la carrefour militari sad.gif

This post has been edited by sylvester: 19 Jan 2008, 23:21

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
FireChief
post 19 Jan 2008, 23:27
Post #35

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

QUOTE(semit @ 19 Jan 2008, 19:41)
se vede ca nu mergi cu RATB  ph34r.gif
*

ti s-a pus si tie mina pe fund? biggrin.gif laugh.gif

cu masina evident....plec mai devreme daca e cazul si la intoarcere nu ma grabesc nicaieri
locuiesc pe giurgiului si lucrez in zona morarilor vergului

This post has been edited by FireChief: 19 Jan 2008, 23:28

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
cuculean
post 19 Jan 2008, 23:34
Post #36

Membru incepator

From: Deva

Cu masina intotdeauna, doar daca se anunta ceva onomastici ... cu taxi smile.gif
Locuiesc cam la 3 km de servici si nu sunt mijloace de transport in comun prin zona. Plus ca sunt delegat de nevasta-mea ca "sef de plasa" in fiecare zi.

--------------------
Renault Twingo 2001
+
Laurentziu83
post 20 Jan 2008, 00:17
Post #37

Membru autentic

QUOTE(AIX @ 19 Jan 2008, 18:56)
Daca ati lasa masina acasa si ati merge 1 an cu metroul la munca la sf. anului ati putea sa va premiati singuri cu un laptop, din economiile realizate. Plus ca ati fi si mai "verzi". Ei?  rolleyes.gif
eu am deja icon_mrgreen.gif
*

Spune-i tu Oanei asta, de fapt spune-o oricui.

Daca o luam asa, putem sa inchidem si caloriferele in casa, si avem bani in primavara de laptop. Intrebarea este: MERITA?
Cum am spus si mai sus, Bucurestiul e un oras cu o infrastructura la pamant, gandit pe un sistem comunist (sistem ce a avut intotdeauna la baza ZGARCENIA), cu strazi inguste intre blocuri (ca nu trebuie masini la muncitorime), cu metrou doar spre cateva puncte (sa ajunga muncitorimea la uzina) si cam atat.
Din cauza infrastructurii gandite pentru cateva masini (nea nicu si secretarii), sunt acum aceste probleme, infrastructura ce nu poate fi largita decat prin exproprieri. Se ofera cineva?

--------------------
. . .
+
andu911
post 20 Jan 2008, 03:19
Post #38

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Daca nu era nea Nicu, nici macar metrou nu era. wink.gif

De ce nu facem noi alt metrou ? Suntem de capu' nostru de 18 ani. Cine ne opreste ?

Ne laudam care mai de care cu ce masini conducem, caii de sub capota, dar suntem de rasul lumii.

Cine ne opreste sa construim strazi ? Bucurestiul are o centura vai de soarta ei, zici ca e drum comunal.

Se poate face orice. In NY au cladiri inalte de zeci de etaje si traiesc 20 milioane de locuitori si se descurca mai bine decat noi.
Nu mai dati vina pe Ceausescu, pentru neputinta noastra.

Romanu e facut sa se tarasca, sa se chinuie, sa traiasca in haos si in mizerie. Daca are un rahat si il imbraca in aur, e perfect.
Uitati-va la comunele de jmekeri de langa Bucuresti, care sunt locuite numai de milionari. Vezi numai Bentley si Mertane. Si trece vidanja si le scoate rahatu din casa. Si se face un miros, de-ti sta nasu. Dar de...
Hai sa nu ne mai plangem de strazi si de aglomeratie... asta meritam.

Suntem genul de popor plangacios, care se obisnuieste cu raul pana la urma. Las' ca merge si azi. Mai intarziem 30 min, mai injuram putin, ne mai stresam, dar pana la urma ajungem. Noi sa fim sanatosi. Burtile sa ne creasca, vila sa'nfloreasca, X5'urile sa se'nmulteasca.

This post has been edited by andu911: 20 Jan 2008, 03:43

--------------------
- - -
+
SwatKat
post 20 Jan 2008, 13:41
Post #39

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

QUOTE(AlexC @ 19 Jan 2008, 18:53)
De la Metrou faci "KKlau" pana in Victoriei? No offence, dar incearca cu metroul pe traseul Dristor-Muncii-Iancului-Obor-Stefan cel Mare-Victoriei, care dureaza doar 12-14 minute smile.gif
*

Merg "KKlau" in sensul ca trebuie sa astept mult si bine pana sa ma urc intr-un metrou. A mai mers consoarta de cateva ori, cand n-am putut sa o duc eu si cred ca a ajuns mai greu decat daca o duceam eu... (ea lucreaza oricum pe la Universitate, deci alt traseu)..

Insa e crima dimineata la metrou. Asa imi zic colegii care foilosesc acest mijloc de transport. Asa eu macar stau in masina si merg linistit...., ascult muzica....

PS. Am patit prin liceu si facultate de vreo 4 ori sa mi se fure portofelul cu tot, asa ca nu ma mai bag in aglomeratie fereasca-sfantu. Iar acu, cu toate cardurile, actele de la masina, permise, legitimatii cred ca as innebuni...Si de aia zic ca astept mult si bine la metrou...

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
sadi
post 20 Jan 2008, 14:01
Post #40

tanti moderatoreasa

Group: Moderatori

eu merg cu metroul, pt ca nu am loc de parcare la munca si fac mai putin cu metroul decat cu masina.. lucrez la unirii

--------------------
VW Passat Confortline - numar de moldova :) 2.0 TDI 140 cp 2009
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
AR-18-MOS
post 20 Jan 2008, 15:41
Post #41

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Cu masina ... Intotdeauna.

--------------------
BMW 730Ld - AR - - '07 High Executive
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
sqryn
post 20 Jan 2008, 19:01
Post #42

Clio rulezzz

From: München

Cu metroul. Lucrez in pipera si acolo sa mergi cu masina e sinucidere curata. Prefer sa ma inghesui in metrou dar macar merg fara griji, nervi si alte evenimente auto neplacute.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
LNG
post 20 Jan 2008, 19:25
Post #43

.

Cu metroul, fac 30 min, max 40, iar cu masina fac 1 - 1 ora jumate la dus, dar la intors ... e durere ca faci 2 - 2 ore jumate pana acasa ...
Evident ca aleg sa fiu mai devreme si acasa si la munca, si sa nu-mi stresez nervii prea tare in trafic cu soferii care nu si-au baut cafelele cand au plecat de acasa blink.gif
Am colegi care procedeaza la fel ca mine dar si colegi comozi care mai stiu si short-cut-uri prin care scurtezi timpul dar iti faci praf si masina ...

20 Jan 2008, 19:26:
QUOTE(sqryn @ 20 Jan 2008, 19:01)
Cu metroul. Lucrez in pipera si acolo sa mergi cu masina e sinucidere curata. Prefer sa ma inghesui in metrou dar macar merg fara griji, nervi si alte evenimente auto neplacute.
*

Acolo lucrez si eu biggrin.gif

This post has been edited by LNG: 20 Jan 2008, 19:26

--------------------
- - -
+
Dan73
post 20 Jan 2008, 20:24
Post #44

Membru autentic

La chestionar, parerea mea, trebuiau adaugate inca doua optiuni si anume:
-mersul cu bicicleta;
-mersul pe jos.
Eu merg pe jos pentru ca fac un sfert de ora pana la servici. Nu as lua masina nici cu pusca la spate pentru ca la 9 dimineata as face o jumatate de ora pe acei 1500 de m.
Scorul chestionarului, si nu va fie cu suparare, spune multe despre mentalitatea noastra. Nu numai semaforizarea proasta si strazile inguste sunt de vina pentru aglomeratie. In Olanda, dar si in alte tari din vest este un adevarat cult al bicicletei. Daca am sta sa ne gandim un pic ar fi cel mai bun lucru pe care l-am putea face...sa ne luam o bicicleta.

@antifizic...metroul merge pe baza de energie electrica si intr-adevar acea energie e produsa in centrale pe carbune, pacura, gaz metan. Sunt poluante toate insa tu omiti un lucru si anume faptul ca metroul transporta mult mai multi oameni odata iar daca acei oameni ar merge toti cu automobilul poluarea rezultata ar fi mult mai mare. Obtinerea energiei electrice in centrale nucleare este absolut nepoluanta, insa riscul este mare in cazul accidentelor.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Laurentziu83
post 20 Jan 2008, 21:23
Post #45

Membru autentic

Da, dar in Olanda au piste pentru biciclisti, care sunt deszapezite, (daca ar ninge vreodata pe acolo) curatate, nu ca la noi unde nici ca pieton nu prea poti sa treci, ca e ocupat trotuarul, baltoace, etc.
Acum serios, daca ai avea vreun post care sa implice tinuta office, te-ai duce zilnic cu bicicleta la birou? Chiar si cand ploua?

Majoritatea de pe aici nu prea se incanta sa faca 5 kilometri intr-o ora cu masina si sa aiba consumuri astronomice, dar prefera asta, deoarece nici la metrou nu e situatia roza, trebuie sa suporti mirosurile celor ce nu stiu ca s-a inventat sapunul, trebuie sa stai cu mana pe buzunare cand se suie vreo satra de tigani, trebuie sa astepti 4-5 metrouri pana prinzi unul liber, trebuie sa te freci de toti, sa fii calcat in picioare, sa ti se puna vreo mana pe fund, etc, etc, etc.
Crezi ca nu le-ar conveni multora sa aiba un transport civilizat, in care sa faca 3-4 minute pana la statia de metrou, apoi sa se suie in primul metrou, sa fie decent ca si capacitate, sa coboare apoi tot la 3-4 minute de job si sa scape de stress-ul locului de parcare? Ba da, dar cum vad ca pe aici sa castiga suficient cat sa nu mai fie consumul o problema, oamenii aleg masina. Din 2 rele, cel mai mic.
Nu e vorba de educatie aici, ci de confort, si, pana la urma ai muncit si muncesti zilnic ca sa-ti intretii acest confort, iti faci parul alb, etc, ai mers cu tramvaiul supraaglomerat cat ai fost in facultate, acum vrei ceva mai bun, nu? Si cum in Romania singura sansa de a trai bine este de a fi independent de serviciile statului...
A, si s-a uitat o varianta in chestionar, si anume a celor care lucreaza la firme ce asigura transportul angajatilor, solutie ce mi se pare cea mai civilizata.

This post has been edited by Laurentziu83: 20 Jan 2008, 21:25

--------------------
. . .
+
ciobi
post 21 Jan 2008, 08:05
Post #46

BMF

Merg numai cu masina. In prima zi de ninsoare cand nu am putut sa scot masina am fost cu metroul.Daca ar fi putin mai aproape metroul m-as duce cu dansul. La 41 nu indraznesc sa ma duc caci as cobori mult prea nervos din el.

Dar la vara nu cred ca ar strica o bicicleta...un scuter

--------------------
Renault Megane Estate Lux Privilege 1.6 16V B-XX-BMF 2007
+
Dan73
post 21 Jan 2008, 09:42
Post #47

Membru autentic

@Laurentiu...Pai voteaza un primar care are ca prioritate infiintarea de piste pentru biciclisti. Occidentalii nu mai sunt asa constipati de mult si tinuta asta office nu e deloc dominanta la ei. I-am vazut la cate o conferinta, ditamai profesorii, in blugi si cu fundul pe un colt de birou vorbind foarte degajat si natural. Cand pleaca acasa se suie pe bicicleta si o taie la fel de degajat.
Folosesc de mult mijloacele de transport in comun si pot sa spun ca nu pute chiar asa cum spui tu, de buzunarit nu am fost niciodata pentru ca daca esti un pic atent ii vezi dupa mutra imediat ce urca. Nu am asteptat niciodata metroul de 4-5 ori cum spui tu....niciodata cum la fel, niciodata nu mi-a pus nimeni mana pe fund biggrin.gif ...oricum daca se intampla asta si daca era barbat era pe jos in secunda urmatoare iar daca era femeie...ce sa zic....nu stiu daca mi-ar fi displacut asa tare biggrin.gif .
Nevasta-mea face 5 minute pana la metrou la Iancului..mai asteapta cateva minute si cu inca 10 cat merge metroul...20 de minute pana la Gara de nord. Fa tu cu masina atata. Uneori mai induri si mirosuri si aglomeratie dar pentru mine sunt mai greu de suportat mitocania soferilor care se baga, care claxoneaza, care iti taie fata etc, etc, etc.
Sa nu uiti ca o tura de cativa kilometri cu bicicleta e foarte sanatoasa. Parerea mea e ca trebuie sa ne civilizam de la vladica pana la opinca. Daca un primar de sector oarecare face o pista de biciclete si oamenii parcheaza masinile pe ea.....ce sa mai vorbim?

This post has been edited by dan73205: 21 Jan 2008, 09:46

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
DrK
post 21 Jan 2008, 09:51
Post #48

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

ma simt nevoit sa incerc si eu metroul... intra in reparatie masinile. nu o sa mor o saptamana. Daca o sa am vise urate si o sa primesc palme pe fund o sa va spun radmasa.gif

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
Laurentziu83
post 21 Jan 2008, 09:54
Post #49

Membru autentic

Da, dar la noi sunt, au pretentie la tinuta office chiar si la sub 1000 ron/luna. Bine ca la mine nu au pretentie dintr-asta, INCA. smile.gif

--------------------
. . .
+
GeT
post 25 Jan 2008, 00:25
Post #50

Membru

Cu masina, asta incluzand dus dimineata si luat seara sotia de la serviciul ei. Traseu studiat in timp, 90% pe stradute secundare, reusesc sa ma descurc onorabil zic eu. Inca. Si da, pe 3 ianuarie am fost cu RATB si metroiul.

--------------------
Renault Zoe ZE50 2020
Clio III 1.5 dci - erat
+
rombul
post 7 Apr 2008, 20:59
Post #51

Membru autentic

From: bucuresti

cu masina merg la serviciu

--------------------
renault captur - B-21- .... 0,9 tce 90 cp
Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
+
Cypher4laguna
post 7 Apr 2008, 21:18
Post #52

Honda Driver

Fratiori... fac 17 km pana la munca, tre sa schimn 1 autobuz, 1 troleu, 2 metrouri si inca un autobuz... s-o creada Videanu!!!... prefer sa stau in trafic wink.gif

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
ssilviu
post 7 Apr 2008, 21:21
Post #53

F1 Man

From: Nicaieri

69 in za haus!

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
romeod
post 7 Apr 2008, 21:38
Post #54

Romeo

Doar masina. Decat in aglomeratia din RATB, METROREX sau la dai 1leu si stai si capra(maxitaxi) mai bine in aglomeratia din trafic vazuta de la mine din masina. tongue.gif

--------------------
Renault Clio - B 94 RVR 2003
Am bani de dat, am datorii la stat.........................
+
Sebastian Loeb
post 7 Apr 2008, 21:41
Post #55

Membru incepator

From: becali city

e masina de serviciu...clar cu ea...desi imi pare rau ca nu mai fac atat de multa miscare pana la o statie de metrou sau RATB...plus ca pana pe soseaua de centura, iesirea din pipera, n-au reusit inca sa faca proiectul pt metrou, daramite sa construiasca o magistrala

--------------------
skoda fabia - B-02-RADAR 2004
vitezomanu' Gica
+
Bhal
post 8 Apr 2008, 08:59
Post #56

Membru autentic

cu masina. nu am nici metrou, nici ratb la indemana (decat sa schimb vreo 2-3). pe jos fac 45 de minute, cu ratb aprox o ora, cu masina 15-25 de min dimineata si 10 minute seara.

iar experienta ratb m-a convins sa imi iau masina. smile.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
+
mmgmarius
post 8 Apr 2008, 09:52
Post #57

Invisible to everyone

Cu RATB si metrou. Lucrez in zona Romana... e foarte greu sa gasesti un loc de parcare in jurul orei 9 dimineata. Mai sunt si alte chestii dar nu e cazul sa le postez pe aici.

--------------------
Renault Symbol Music 1.4 8V dec 2007
Numai cei ce ies din tipar intra in istorie.
+
wolfin
post 8 Apr 2008, 17:52
Post #58

Haha

de acasa (iancului) pana la servici (mircea voda) fac cu masina cc 15 minute. cum si sotia s-a angajat in aceiasi institutie.... asteapta nervos.gif si avem cam acelasi program...masina personala este pe primul loc. cu metrolul as face cc 30 min. dar se intampla rar sa il folosesc. si cu parcarea no problem are institutia + sute de locuri in jur facute de primar (sectorul 3)

This post has been edited by wolfin: 8 Apr 2008, 17:52

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
cuza26
post 9 Apr 2008, 03:55
Post #59

Membru

From: Bucharest

aproape non-stop cu masina, stau in titan si pana in pipera e f ok pe fundeni, plus ca ma ajuta programul, nu lucrez in turele normale caci daca lucram de mult vindeam masina.....si preconizez o bicicleta in max 1 luna...deci ma pregatesc sa fiu verde...smile.gif. In plus voi avea pe alese....depinde cum ma trezesc dimineata, sa fie masina, sa fie bicicleta sau sa fiu aventuros cu transportul in comun? smile.gif)

P.S.: daca vin cu bicicleta la intalniri ma primiti sau ma dati afara? sau trebuie sa imi pun romb pe far? biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan - B-07-HLU Manager 1,5 85CP
+
verde
post 9 Apr 2008, 07:55
Post #60

Membru autentic

From: Pitesti

Cu masina ptr ca prefer sa dau banii pe motorina decat pe madicamente. Autobuzele praf= curent si frig iarna, ultracurent si extracaldura vara.25Km casa-servici.

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 22:32
Dacia