Probleme cu o roata, s-a stricat filetul de prindere al prezonului
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu o roata, s-a stricat filetul de prindere al prezonului
R19/16v |
![]()
|
||
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|||
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Prezon = șurub prizonier = cilindru filetat care se înșurubează la ambele capete într-un obiect.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
VladK2K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 30 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Aveți dreptate, însă peste tot sunt denumite prezoane:
http://www.oasa.ro/ro/produse/organe_de_as...er_id=6produs http://www.cartuning.ro/suruburi.htm Toată lumea le spune prezoane (http://www.google.com/search?q=prezoane), și chiar de ar fi așa, mai important este cum rezolv problema. Sunt sigur că știți la ce m-am referit de la început. |
--------------------
Hyundai
Tucson
2017 LP+
|
|
AdrianoBoy |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 632 Joined: 10 August 07 From: B u c u r e s t i ![]() |
pana la urma si-a refacut cineva filetul din fuzeta fara sa o schimbe??pentru ca azi am avut aceeasi belea la vulcanizare
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
cred ca sigur se refileteaza, dar cu un tarod mai mare si implicit un alt surub de prindere
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 632 Joined: 10 August 07 From: B u c u r e s t i ![]() |
unde gasesc asa ceva...unde gasesc in Bucuresti un servcice sa-mi repare filetul
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
VladK2K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 30 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Îmi pare rău că nu am revenit cu detalii despre ce s-a întâmplat.
M-am apucat de roată, care nu era chiar atât de rău precum am crezut. Am folosit un șurub cu filetul bun pe care l-am dat cu WD40, și l-am înfiletat cu cheia de roți până a început să țină. Am mai dat apoi jumătate de tură, și l-am scos. Am curățat gaura (am folosit o perie din aceea de curățat sticle, cu peri de jur împrejur), i-am dat un fâs de WD40 și am făcut la fel. Am repetat asta până a ieșit șurubul pe partea cealaltă, și se pare că totul e ok. Din păcate acum acel șurub intră mai greu, dar prinde bine și stă fără probleme. Până la urmă fuzeta e dintr-um material mai dur și șurubul e cel care se deformează (la tatăl meu problema era că rămăsese șpan de la șurubul stricat) |
--------------------
Hyundai
Tucson
2017 LP+
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
QUOTE(AdrianoBoy @ 22 Oct 2011, 22:02) trebuie gasit un atelier de-asta cu prelucrare prin aschiere, au de toate. Trebuie tinut cont ca filetul respectiv nu este un banal filet, este cu pas mai marunt, si atunci trebuie si un surub adecvat, dar nu facut pe strung ca nu este tratat in niciun fel. Mai bine, incearca asa cum a facut si colegul de mai sus: eventual da roata jos, cu o cheie tubulara si putina vaselina sa mearga mai usor, inainte si inapoi, poate ii redefinesti filetul busit. Daca vrei sa incecram impreuna, lasa-mi un PM; eu stau pe Chisinau.Succes! |
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
STALEX2004 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
o problema identica am si eu la megane.roata stanga spate are o "gaura" cu un filetul dus.am fost la autosoft sa imi echilibrez rotile si atunci am constatat ca am un prezon lipsa(vechiul proprietar a "omis" sa imi spuna.....).baietii de acolo au incercat sa refaca filetul, dar cand au pus un prezon si s-au apucat sa il stranga mergea in gol.prezonul masinii parca e de 12 cu 1.25 pasul nu?as putea gasi de 13 sau 14 cu acest pas??eventual marca ce foloseste astfel de prezoane?sau mai bine spus imi puteti recomanda un atelier in bucuresti sa fac aceasta operatie?
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
nimeni?
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
CRI72 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 28 February 06 ![]() |
eu am patit-o la masina din semnatura. Filetul la una din gaurile de pe fata a cedat datorita mie. Am pus jante de aluminiu si nu aveam suruburi de prindere suficiente. Am incercat cu un surub mai scurt care a prins doar vreo doua spire si cand l-am fortat a barbierit filetul. Filetul original M12*1.5 . Am corectat filetul din fuzeta cu M14*1.5. Aceste prezoane sunt la gama skoda, WV, Audi. Pentru linistea mea am luat prezonul original al masinii si cel cu filet mai mare si le-am cantarit. Diferenta e de doar 2 grame intre cele doua. Merg de mai bine de un an, cam 10000 km si absolut nici o problema.
This post has been edited by CRI72: 7 Sep 2012, 18:18 |
--------------------
renault
megane 2
2005 1.5 dci 82 cp
- SB 61 D..
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
ok am inteles, am vorbit la un atelier, se rezolva, dar problema este ca trebuie sa ma duc cu piesa in mana....ce anume trebuie dat jos...disc, etrier si dupa?
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu trebuie dat jos nimica sa-ti rectifice filetul, de ce nu-ti face pe masina?
This post has been edited by argon: 11 Sep 2012, 16:39 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
mi-au spus ca trebuie sa o puna pe "aparat"
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
CrissGabriel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 11 June 12 From: Petrosani, HD ![]() |
QUOTE(STALEX2004 @ 11 Sep 2012, 16:56) mi-au spus ca trebuie sa o puna pe "aparat" ![]() Filetul e pe "m", gaura e pe Ǿ si ti-au spus corect, trebuie sa puna discul pe o masina de gaurit verticala ca sa poata da gaura perfect perpendiculara, e cam greu de dat direct pe masina, gaura fiind mare si trebuie sa ia cam mult din carne si sa o faca si perfect. Dar cat te costa toata smecheria nu mai bine cumparai disc nou (sau chiar second dar bunicel) si nu mai umblai pe la nici un atelier si o faceai cat decat originala? e doar parerea mea personala ![]() Cu stima, |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5dci 78kW 6+1
2008 Hatchback
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(STALEX2004 @ 11 Sep 2012, 17:56) mi-au spus ca trebuie sa o puna pe "aparat" ![]() Aha, se poate, eu am vazut o rectificare direct pe masina, asa la mana , si a iesit ok. QUOTE(CrissGabriel @ 11 Sep 2012, 19:58) Dar cat te costa toata smecheria nu mai bine cumparai disc nou (sau chiar second dar bunicel) si nu mai umblai pe la nici un atelier si o faceai cat decat originala? e doar parerea mea personala ![]() , Degeaba ia discul, ca filetul e in in fuzeta, care e o caruta de bani. Am vazut mai sus ca se procupa unii de echilibrarea rotii fiind un surub mai greu, nu e nici o problema, daca diferenta ar fi mai pe exteriorul rotii, era problem, dar asa fiind aproape de centru nu deranjeaza cu nimic acel mic dezechilibru. This post has been edited by argon: 11 Sep 2012, 19:17 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
@argon: unde ai vazut ca au facut rectificarea la mana, fara demontare?ar fi mai ok asa...
@CrissGabriel: asa am crezut si eu in prima faza ca se infileteaza in disc, dar .... |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
zer0 |
![]()
|
![]() renault 11 sold: renault chamade sold Group: Members Posts: 78 Joined: 2 November 07 ![]() |
Surubul care prinde roata se înfileteaza direct în discul de frana spate la megane 2, nu exista nici o fuzeta. Si discul de frana este cu rulment si senzor ABS de la 230 lei in sus.
|
--------------------
renault
megane 2.2; 1,5 dci 86 cp
2007/manager/bleu crepuscule
|
|
cezar13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 4 June 13 From: Bucuresti Sector 4 ![]() |
zer0 iti dai seama ca ultimul post aici a fost acum 3 ani nu?
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 1.6 16v combi
- B513CMG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:19 |