Rulment RX4
![]() ![]() ![]() |
Rulment RX4
Dacus_Malus |
![]()
|
||
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|||
mihai victor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 20 August 09 From: Sf. Gheorghe ![]() |
LA MULTI ANI!
Cine are probleme cu cardanul sa sune la tel. 0744.33.15.81 (este tatal meu - are acelasi nume ca si mine) acum cateva zile a reusit sa-si repare cardanul prin schimbarea rulmentilor - a facut o treaba super buna. El va poate ajuta sa va reparati cardanul. BAFTA MULTA!!! |
--------------------
Renault
Megane Scenic RX 4
2000 4x4
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
a folosit metoda cu incalzire?
tatal tau e tot din SF.Gheorghe - Covasna? |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
BogdanApostol |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 19 January 13 ![]() |
LProdan, catnico si ceilalti interesati de afurisita problema a cardanului Rx4.
Rulmentii i-am cumparat(aceia de la mercedes, cu codul mentionat de altii pe acest forum, fff ieftini indeed) acum am masina intr-un service din Piatra Neamt unde ii voi scoate pe cei vechi si ii voi monta pe acestia(multumesc LProdan pt schema de desfacere), problema mecanicului meu(fff priceput dealtfel) era acel cauciuc ambutisat ce protejeaza rulmentii de intemperiile inerente, dar se pare ca solutia tot de la mercedes vine ![]() P.S. Eu am schimbat si motorul, am luat unul second cu 60 mii km rulati, ATENTIE! motor de megan espace! , la sfaturile mecanicului meu. Se potriveste perfect, aceeasi capacitate cilindrica etc(ba chiar si seria e identica ![]() Era sa uit, folosesc masina deocamdata doar cu tractiune pe fata pana e gata si cardanul, deci cei ce se intrebau daca se poate folosi rx4 fara cardan raspunsul este clar. This post has been edited by BogdanApostol: 19 Jan 2013, 23:01 |
--------------------
Renault
Scenic Rx4 Privilege
2001
|
|
LProdan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 7 January 03 From: Timisoara ![]() |
Bravo Bogdan si multumiri pentru informatii.
Ar fi tare bine daca ne-ai spune codul pentru acel cauciuc ambutisat (sau flansa, ce-o fi). Daca avem codul pentru rulmenti si pentru piesa asta intermediara, e perfect. Trebuie sa schimb si eu rulmentii fiindca vibratiile de la cardan s-au accentuat in ultima jumatate de an (masina are totusi 180.000km). |
-------------------- Scenic RX4 Privilege 1.9 dCi, 180.000 km
|
|
BogdanApostol |
![]()
|
LProdan, revin cu detalii de cum imi va da un raspuns mecanicul meu, momentan cauta sa imi ia acele nenorociri de cauciucuri/flanshe ce acopera rulmentii de la vreun mercedes second, tocmai pt a economisi cat mai multi bani.
P.S. Sfatul meu e sa te duci intr-un service sa dai jos cardanul daca au inceput deja trepidatiile si acel binecunoscut zgomot, tocmai pt a evita aparitia unor probleme si mai mari mai ales la diferentialul din spate(cel de la capatul din spate al cardanului ce asigura tractiunea pe spate),eu am neglijat zgomotul pana a devenit insuportabil, si ca urmare dintr-un singur rulment de schimbat, acum am avut de schimbat pe amandoi.Mai ales ca poti rula cu masina (cu tractiunea pe fatza) linistit pana iti pot da mai multe detalii cu privire la reparatie(de indata ce a mea e gata va voi anunta,deocamdata suport ff greu criza economica si am multicele probleme cu propria firma, nu am prea mai avut timp sa trec pe la service zilele acestea). Era sa uit,ai spus ca ai aprox 180 mii km rulati, verifica senzorul de ulei, cel ce face "verificarea" acestuia prin computerul de bord(cand pui contactul, binecunoscutul "oil/service ok") eu cam pe la tot atat am patit-o, am crezut ca fucntioneaza, el nu mai mergea, nu am verificat joja de ulei (Din comoditate in primul rand, dar si pt ca acel senzor defect dadea semnal computerului de bord ca e totul "OK") si am ramas fara ulei in masina(zgomotul motorului imi cam era acoperit de cel al cardanului), ca urmare am inlocuit motorul cu ce am scris data trecuta(se sudasera cuzinetii pe arbore neavand ulei, si asta a fost cea mai ieftina solutie). |
--------------------
Renault
Scenic Rx4 Privilege
2001
|
|
LProdan |
![]()
|
La mine vibratiile incep pe la 80kmh. Am fost la mai multi mecanici si ei zic ca inca nu e cazul sa-mi fac griji. Dar un mecanic bun si dotat cu tot ce trebuie e totusi greu de gasit...
Ma intriga faza cu cauciucurile alea de pe rulmenti si faptul ca rulmentii sint foarte ieftini. Ce am gasit eu pe net sint pe la 50-100 euro bucata, deci nu sint chiar ieftini ![]() Ah, merci de sfatul cu senzorul de ulei; la mine nu e cazul sa ma stresez fiindca am pierderi pe la garnitura baii de ulei si nu poate fi data jos daca nu dam tot motorul jos... This post has been edited by LProdan: 23 Jan 2013, 16:23 |
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
in linkul dat de LProdan se observa ca rulmentii au protectia de cauciuc+urechile de prinder..
Deci se gasesc si rulmenti fara protectia de cauciuc? |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
BogdanApostol |
![]()
|
LProdan, bandiT, rulmentii luati de mine sunt cu MULT mai ieftini, dar fara cauciuc si fara suportul de prindere,I-am luat anul trecut de la un magazin de piese auto, ducandu-ma cu codul lor(stiam ce trebuie sa iau), si am avut placuta surpriza sa aflu ca acel magazin avea printre furnizori chiar pe Febi Bilstein , producatorul la care gasisem exact rulmentii cu codul necesar.
Maine cand ajung la birou caut exact codul lor, eventual dau un tel si la acel magazin auto sa aflu cat m-au costat (a trecut ceva vreme de cand i-am luat si vreau sa va ajut cu tot ce pot), am sa incerc sa va scriu maine codul, producatorul, si pretul(exact datele de care aveti nevoie pt a ajunge la un magazin de piese auto si a cere ceea ce va trebuie) |
--------------------
Renault
Scenic Rx4 Privilege
2001
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
dar daca nu au urechi de prindere si caucioace de protectie....e cam dificil...
cum se vor prinde pe sasiu? |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
LProdan |
![]()
|
Am mai gasit rulmenti inca intr-un loc (http://www.euro4x4parts.com/parts/tpa1014-1534_propshaft_center_bearing.html) dar astia sint chiar mai scumpi (88 de euro bucata la care se adauga vreo 30 de euro transportul).
Ma gindesc serios sa-i cumpar pe cei din Anglia, pretul final (cu tot cu transport si taxe) pentru 2 rulmenti ajunge la 83 de lire, ceea ce nu e ieftin dar e suportabil. |
|
|
BogdanApostol |
![]()
|
BandiT, urechile de prindere le poti refolosi pe cele date jos, nu sunt prinse decat in cateva puncte de sudura, singura problema este acel cauciuc, nu am optat pt rulmentii pe care i-a gasit si LProdan datorita pretului lor.Astept solutia mecanicului meu cu privire la ambutisarea cauciucurilor pe rulmentii noi.Eu mi-am zis ca merita riscul sa iau FARA urechi si fara cauciuc, pt ca nu am "riscat" decat aprox 100 lei pe 2 buc.(merita riscul nu?)
Codul ORIGINAL al rulmentilor Renault este 77 03 090 428, eu l-am gasit fabricat de Febi Bilstein si se potriveste pt modelul nostru, si pt cateva alte modele si marci. Un exemplu clar despre cum arata si cat costa ai aici: http://www.ingaraj.ro/rulmenti-suporti-sup.../10939/1879674/ 24 Jan 2013, 20:25: LProdan, BandiT, catinco, va rog sa intelegeti ca eu tot ce postez o fac DUPA ce am testat "pe mine" (adica pe masina mea) ceea ce spun. Si voi, ca si mine, cautati modalitati de reparatie de CALITATE dar si cat mai IEFTINE. Asa cum am promis, va dau toate detaliile pe masura ce lucrurile sunt demontate/montate/achizitionate/etc pe masina personala. Daca voi reusi sa am cardanul cu rulmentii schimbati, la un pretz cat mai mic(pana acum pt aceasta operatie am cheltuit doar aprox 100 lei) si fara sa am oscilatii sau alte lucruri de acest gen veti fi primii pe care ii voi anunta. Cu stima si respect, Bogdan This post has been edited by BogdanApostol: 24 Jan 2013, 20:25 |
--------------------
Renault
Scenic Rx4 Privilege
2001
|
|
LProdan |
![]()
|
Merci Bogdan, spor la treaba si asteptam.
Personal nu sint prea ingrijorat de rulmenti (bineinteles, se poate sa ma si insel) ci mai degraba de acea flansa de cauciuc care imbraca rulmentul si care are rolul de a amortiza miscarile cardanului. La mine poti trage destul de usor de cardan cu mina. Ultima inspectie tehnica am facut-o de curind la Fiat (care se ocupa si de Jeep, printre altele) si omul a pus mina pe cardan si m-a intrebat daca nu-mi vibreaza... asa ca sint curios cum vei rezolva tu problema. Ieri la un magazin le-am spus ca s-ar potrivi de Mercedes ML prima generatie si mi-au spus sa le dau o serie de sasiu si cauta tot ce ma intereseaza; evident, n-am serie de sasiu de ML. Spor! Update: Citesc in paralel si despre Mercedes ML, cu care chipurile am imparti acelasi sistem 4x4. Rulmentul de ML arata asa: http://www.ebay.co.uk/itm/MERCEDES-ML-M-W1...9-/250971906538. Ce-i drept, pare sa fie cam departe de ce ne trebuie noua (alte dimensiuni si o flansa de cauciuc mai solida). Sa stiti ca si la Mercedes ML se schimba destul de greu rulmentul si tot cu aparatul de sudura din cauza unor suruburi/pene care se intepenesc. This post has been edited by LProdan: 25 Jan 2013, 14:00 |
|
|
vl77aln |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 25 January 13 ![]() |
Am si eu aceeasi problema cu rulmentul de la cardan.. peste tot imi spun ca nu exista posibilitate de a fi schimbat... doar tot cardanul... stie cineva cum pot sa rezolv problema?
|
--------------------
RENAULT
SCENIC RX4
2001
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
pai ai citit topicul asta?
sunt date linkuri ptr. site-uri de unde poti comanda DOAR rulmentii... http://www.driveshaftparts.co.uk/center-be...t/cat_1133.html si apoi trebe sa ai curaj sa te apuci de reparatie. http://www.driveshaftparts.co.uk/delivery/info_6.html This post has been edited by "BandiT": 26 Jan 2013, 19:47 |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
LProdan |
![]()
|
Mi-au sosit rulmentii! Cei de pe Driveshaft Parts. Sint exact ca cei din poza (cu flansa de cauciuc si suportul de prindere) dar atentie, pretul e dat fara VAT, care e 20%.
Acu' mai ramine sa gasesc mecanicul priceput in Timisoara. Vreo idee, ceva? |
|
|
dimi229 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
LProdan - au rulmentii vreun cod pe ei ? (daca se poate). Ai reusit sa-i schimbi?
BogdanApostol - sa intelegdem ca nu ai facut (inca) nimic cu acel cardan?! |
--------------------
Renault
scenic
Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
|
|
LProdan |
![]()
|
M-am uitat pe rulmenti, scrie pe ei ceva: KYK HQ6006 LLUCM.
Acum, ce sa spun, nu rulmentii sint de fapt problema, i-au mai gasit si altii cu mult inaintea mea. Rulmentul este intr-un ansamblu cauciucat, prins intr-o piesa metalica ambutisata iar ceea ce am cumparat de la englezi este ansamblul complet, exact ca in pozele din link. De la ansamblul vechi presupun ca s-ar putea recupera acel invelis metalic ambutisat dar partea de cauciuc se uzeaza impreuna cu rulmentul si de aceea nu cred ca are rost de cumparat doar rulmentul. Daca ma insel, ar fi bine de aflat, chiar daca eu i-am cumparat deja. In schimb inca nu am dat de un om care sa poata spune ca este in stare sa incalzeasca cardanul, sa separe componentele, sa inlocuiasca rulmentii si apoi sa asambleze totul la loc. Iar eu nu pot face nimic la flacara brichetei ;-) |
|
|
dimi229 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 11 September 06 From: Iasi ![]() |
Bun. Dar in Romania nu gasim nicaieri oare ansamblul asta de rulment+cauciuc?!
Si cat or costat pina la urma cele 2 buc. (Pret total + transport) Eu am dat cardanul la niste mecanici sa-l studieze - vedem ce se intampla (am si o cruce cardanica gripata pe o directie). Ideea e sa vad de unde si la ce costuri se pot procura rulmentii (cat mai ieftin - un cardan bun sh e pe undeva la 200-250eur). |
--------------------
Renault
scenic
Rx4 2.0 16V 102KW, F4R 744
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
In Romania nu se gaseste. Poate-l convingem pe LProdan sa se faca dealer. Mie mi se pare rezonabil pretul de pe site-ul britanic, chiar daca se mai adauga TVA, transport, etc.
This post has been edited by betamax: 29 Mar 2013, 13:17 |
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
Dacus_Malus |
![]()
|
am facut si eu o simulare de comanda pe site-ul ala si mi-a iesit in jur de 84 lire sterline .
adica 84 lire = 2 rulmenti + transport in RO + TVA. adica undeva peste 400 lei. |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
OK. Ofer 450 lei (sau 100 E) cui ii aduce in Bucuresti.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
|
Dacus_Malus |
![]()
|
pai de ce nu ti le comanzi tu direct?
ca ala e magazin online: http://www.driveshaftparts.co.uk/center-be...t/cat_1133.html |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
betamax |
![]()
|
Sa zicem ca nu le am cu e-commerce...
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
Dacus_Malus |
![]()
|
deci pe mine ma costa 85 lire sterline sa ajunga in BV.
aia inseamna : 445 lei ca sa-i trimit cu un curier in bucuresti, ma mai costa 30 lei. total 475 lei, adica mult peste cei 450 lei oferiti de tine. deci...nu se merita. dar nu trebuie sa ai abilitati de e-comerce...trebuie doar un cont de paypal, si e foarte simplu si foarte sigur! bafta! |
--------------------
Toyota
Prius 2
|
betamax |
![]()
|
QUOTE("BandiT" @ 30 Mar 2013, 17:03) total 475 lei, adica mult peste cei 450 lei oferiti de tine. 500. "Mult" peste costurile tale. What da ya say ? This post has been edited by betamax: 30 Mar 2013, 20:47 |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
reddy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 April 13 ![]() |
sal.a-ti mai auzit ceva despre repararea cardanului?
|
--------------------
renault
scenic rx 4
2001
|
|
LProdan |
![]()
|
Prieteni, astazi am rezolvat problema cardanului. Din pacate nu asa cum as fi vrut... dar iata povestea.
Cu ceva timp in urma va spuneam ca am reusit sa gasesc/cumpar rulmenti pentru cardanul nostru. Ei bine, l-am pregatit din timp pe mecanicul meu pentru operatiunea de schimbare, care presupunea incalzirea puternica a cardanului pentru a putea separa componentele. Ne-am dus la un alt mecanic (ca sa nu fie probleme cu lipsa fortei de munca!) si, chiar de Sfintul Andrei, ne-am pus pe treaba. Am lasat deci masina pe miine bune. Dupa ceva timp, primesc telefon de la mecanicul meu, cum ca intr-adevar cardanul e sudat si s-au convins de asta spargind un rulment :-( Nu va spun cum m-am simtit, ca nu are rost. Am inceput sa caut o solutie. Am baleiat tara in cautare de cardan. Nu neaparat nou dar demontabil. In Timisoara exista un singur service de cardane unde mi s-a spus ca i se pot schimba rulmentii: se taie cardanul, se schimba rulmentii si se sudeaza la loc, dupa care se echilibreaza. Totul la numai 1600 de lei, cu unele riscuri legate de echilibrare si sudura. La Bucuresti am gasit cardan Renault la 4000 de lei sau reconditionarea piesei mele la 2200 de lei. Persoana cu care am vorbit la Rune a avut o prestatie dezamagitoare, aveam senzatia ca nu vrea (sau nu poate?) sa dea detalii, in orice caz nu au solutii in acest moment pentru RX4. Compa Sibiu este dealer EDS si pot aduce la comanda cardan nemtesc, nou, demontabil la 3150 de lei. Neavind nici o experienta cu cei din Bucuresti, am decis ca diferenta nu e colosala iar nemtii sint in general foarte seriosi in ceea ce fac. Asa ca am cumparat cardanul nemtesc si astazi l-am si montat pe masina. Urmeaza sa vad cum se comporta la drum lung, ca in oras nu prea poti simti nimic deosebit pe zloata asta. In concluzie, asta este experienta mea in materie de cardane. Ori va gasiti cardan demontabil, ori stati departe de rulmenti cumparati separat ca ii luati degeaba. Acum nu mai ramine decit sa tina masina cit tine cardanul! |
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
cand vine primavata, o sa incerc sa aflu daca cardanul meu e demontabil sau sudat.....
|
--------------------
Toyota
Prius 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:38 |