urmarire cu politia, va rog ajutati-ma
![]() ![]() ![]() |
urmarire cu politia, va rog ajutati-ma
ndy |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 1 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Cabrio
2002
|
|||
fanu_WZI |
![]()
|
![]() Membru in trecere Group: Members Posts: 160 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
poti face o contestatie. echipajul de politie care lucreaza pe masina echipata cu aparat radar trebuie sa aiba un ordin de serviciu in care sa fie specificata clar zona/aria/sectorul de drum pe care poate folosi si este autorizat sa foloseasca aparatul radar.
deasemenea politistii de la rutiera care apartin de o unitate de politie de pe raza unei comune, pot actiona fara autorizare speciala doar pe teritoriul acelei comune. fa contestatie si spune ca te-a "urmarit" pe raza mai multor comune (daca zici ca a durat mult timp urmarirea) sau chiar ca a depasit limita de judet. etc. LE: dupa noile prevederi agentul de politie nu mai este obligat sa "dea caseta inapoi". ba chiar pe aparatele noi el nu mai poate face acest lucru. Nu este dreptul tau sa vezi inregistrarea sau pozele (daca sunt poze) imediat dupa constatarea contraventiei. Eliberarea acestor dovezi se face doar pe baza unei cereri scrise sau in eventualitatea unei contestatii. This post has been edited by fanu_WZI: 17 Dec 2007, 17:49 |
--------------------
Megane
Sedan
Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4 Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3 |
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
eu zic ca orice ai face ramai fara permis. mai bine pune mana si invata sa dai iar examen, probabil ca ai uitat care sunt limitele de viteza
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
fanu_WZI |
![]()
|
![]() Membru in trecere Group: Members Posts: 160 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
si in fond si lng are dreptate. In urma unei astfel de contestatii poti obtine maxim diminuarea perioadei de la 3 la 1 luna. aveai mult!
foloseste detector de radar de acum. |
--------------------
Megane
Sedan
Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4 Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3 |
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
pai pana la urma avea doar camera de supraveghere a traficului sau radar?
ca sunt 2 chestii diferite....daca avea radar si te a prins intr adevar cu 150,scoate banii de la ciorap si arunca i pe taxi.... daca avea camera , putea sa ti ia permisul ca ai depasit pe linia continua sau pt alte abateri,dar nu pt viteza....acum tu stii care sunt sansele tale la contestatie.... |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
ndy |
![]()
|
avea camera,nu radar...
m-a urmarit vreo 15 km stie cineva,detectorul detecteaza camerele de pe masina politiei? |
--------------------
Renault
Megane Cabrio
2002
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
pai camera doar te inregistra, cum a determinat ala cu ce viteza mergeai tu daca nu avea radar? a, poate si-a filmat singur ceasurile din bord si atunci ar trebui sa se amendeze singur
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
pai daca avea camera si ti a luat permisul pt viteza castigi clar...detectorul nu "vede" camerele de supraveghere....sa nu fie trecut altceva pe pv...
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Sa inteleg ca tu aveai detector si nu ti-a bipait nimic, dar ai semnat PV-ul?
Pai trebuia sa-l iei de chica si sa-l dai cu capul de volan pana iti arata radarul de pe masina, si dup-aia sa pleci fara sa-i dai vreun act. Eu am trecut pe langa politia de frontiera cu vreo 190 la ora (cu un Megane Coach de vreo 150 de ponei ![]() ![]() Daca nu aveau radar pe masina, nu aveau cum sa-ti dea amenda de viteza. Daca esti sigur ca NU AVEAU RADAR PE MASINA, fa o contestatie a amenzii de viteza, eventual ceri judecata in lipsa, si o depui la judecatoria pe raza careia ai luat amenda. Contesti ca aveai viteza mai mica, etc. Apoi, dupa ce depui contestatia, iti iei un certificat de grefa cu care te duci la politie si iti iei permisul inapoi (pana la solutionarea in instanta). In instanta, politia va trebui sa se prezinte cu o poza cu masina ta (in care se vede clar numarul de inmatriculare) si intr-un colt viteza incriminata, exact poza de se vede la camerele de pe masini. Daca ei nu aveau radar pe masina, n-au cum sa prezinte o astfel de poza, si implicit castigi. De multe ori, politia romana mai actioneaza si la intimidare, mergand pe premisa ca "e bataie de cap sa contesti amenda, mai bine o platesti si gata", insa, de cand cu noul cod rutier si cu noile amenzi, numarul contestatiilor a crescut exponential (cine ar mai contesta acum o amenda echivalenta cu 8 litri de benzina? ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
norisss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 2 September 04 From: Buc ![]() |
daca aveai un detector model mai vechi, care nu avea KU pe el...s-ar putea sa fi avut bafta sa dai chiar de un radar cu KU, care cica nu au tunuri, se vede numai camera.
|
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
multe dintre radarele amplasate pe masini neinscriptionate nu au tun, in habitaclu pe bord e asezata camera sau aparatul foto iar radarul e montat in portbagaj sau sub bara din fata. in cazurile astea, numerele sunt din plastic sau carton si nu din tabla pentru a permite undelor sa le strabata
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ai semnat? ura si la gara
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Daca semnezi nu recunosti nimic. Am castigat proces cu muilitienii chiar si cu PV semnat.
Eu as face contestatie numai de placere (si curiozitate cum e cu camera aia).. |
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
daniel4ro |
![]()
|
sunt de aceeasi parere cu ramm
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
ndy |
![]()
|
as mai avea o intrebare!fac contestatie si tre sa merg la arad la tribunal si eu is la faculta in tm.nu ii foarte lung drumu da nu as avea chef sa ma plimb de nu stiu cate ori.
intrebare:cam cat m-ar tine procesu ca sa-i zic asa?as avea mult de umblat? mersi mult pentru sfaturi |
--------------------
Renault
Megane Cabrio
2002
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
1. daca semnezi pv-ul semnezi ca iei la cunostinta nu ca recunosti fapta... e adevarat ca daca la observatii a scris "recunoaste fapta" nu mai stiu ce se intampla...
2. viteza nu poate fi determinata decat cu aparate radar omologate si verificate metrologic (asa ca ala chiar daca si-a filmat ceasurile tot nu poate sa dea amenda pentru viteza) 3. exista o perioada limita in care se poate depune contestatia, atentie sa nu o fi depasit. cel mai bine iei regulamentul si citesti capitolul cu "cai de atac..." |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
ramm |
![]()
|
Pe PV nu scrie nicaieri 'recunoaste fapta'. Chiar si cand mi-am furat o amenda ptr lumini pe timpul zilei, am recunoscut, dar militianul nu a scris nicaieri. Contestatie se face in 15 zile de la constatare (daca ai luat PV) sau 15 zile de cand ai primit instiintarea.
Militianul poate sa-si filmeze ceasurile din bord 3 zile la rand ca tot nu se accepta ca proba. |
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ramm @ 19 Dec 2007, 15:41) Eu stiu ca am vazut undeva scris ca "nu exista martori pentru ca recunoaste fapta". Acum nu sunt sigur daca era pv de viteza sau centura (ca pentru altceva nu cred ca am mai luat amenda)... sau poate pe vreun pv de accident?! ![]() |
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
ramm |
![]()
|
In PV pe care le am pana acum nici un militian nu a scris asa ceva. El decat constata fapta si trece la observatii ce 'vrea muschiu tau'.
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
zax |
![]()
|
o sa incerc zilele astea sa caut prin acte si daca gasesc pv-ul in cauza ii fac o copie si o atasez aici... daca nu, asta este, poti sa nu ma crezi ca oricum nu despre ce se scrie in pv era vorba; daca nu a scris asa ceva cu atat mai bine inseamna ca ai semnat ca ai luat la cunostiinta si cu asta basta, poti scrie ce vrei tu in contestatie (chiar si ca masina era de fapt cuminte in garaj iar tu te uitai la un meci de fotbal) numai sa nu dovedeasca tablagiul ca minti ca mai intri si la fals in declaratii
![]() This post has been edited by zax: 19 Dec 2007, 22:58 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
ramm |
![]()
|
zax eu nu am zis ca nu te cred, eu am afirmat ca nu am mai intalnit asa ceva.
Chiar, ndy sa ai grija ce faci, ca falsul in declaratii e cam naspa. |
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
QUOTE(daniel4ro @ 17 Dec 2007, 22:44) multe dintre radarele amplasate pe masini neinscriptionate nu au tun, in habitaclu pe bord e asezata camera sau aparatul foto iar radarul e montat in portbagaj sau sub bara din fata. in cazurile astea, numerele sunt din plastic sau carton si nu din tabla pentru a permite undelor sa le strabata Partial ai dreptate dar nu in totalitate, si anume: Acele radare sunt de generatie veche si sunt stationare,nu pot fi folosite in miscare. Singurele radare care pot fi folosite in miscare sunt cele cu "tun" adica astea http://www.astroproducts.net/phantompatrol.htm . Daca nu avea asa ceva montat pe masina da-l in judecata si cere si daune morale, sa se invete minte. |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
Hypo RS |
![]()
|
![]() Lentilescu Obezel Group: Members Posts: 215 Joined: 26 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Se merge destul la intimidare. Iata un exemplu:
Eram pe Giulesti zor nevoie sa ma duc sa iau un amic de la maternitate (prietena cu probleme "hardware" ). Data - 28 Dec. Cei drept, cam "dadeam in ea" , cu okii fiind ba pe drum ba pe detectorul de radar. La o intesectie incetinesc, dau prioritate si nush ce-mi vine sa o las incet. E, apare langa mine pe banda a 2a un prea meseriash logan de politie care venea usor usor peste mine pe banda. Logic - claxoane, luat de volan sa nu ma plezneasca imbecilu', etc. Ma blocheaza la bordura- asta fara vreun avertizator acustic sau optic (cred ca asa vazuse el in filme si a zis ca de' ...). Zic ok..ia sa vedem ce vrea nebunu'. Imi cobor geamu', opresc muzica, fac "maruntel din buze" ca pierd din caldura acumulata in masina din cauza unui .... si astept cumite, pe avarii, sa vie organu'. Apare un neica nimeni cu uniforma descheiata si nepieptanat pe deasupra. Nu ma intreaba de acte, nu se prezinta, ma ia direct "ca mergeti cam tare" "ca de ce vorbiti la mobil" bla bla bla. Nu sunt o fire calma de fel si, avaind in vedere felul "profesionistic" in care am fost oprit incep si iau reprezentul ordinii publice la bani marunti. Ca de ce m-a oprit venind peste mine fara sa dea semnalele necesare, cum de nu se prezinta si vine sa ma ia la .... intrebari in tinuta aia. Intamplator vajnicul aparator al legii blocase, cu mirobolizanta-i masina 2 benzi, logic nu am iertat nici asta. In fine nu va mai plicitisesc, cert e ca i-a trecut tot cheful de ciorvaiala (sau poate vroia si altceva..) si mi-a recomandat sa merg mai atent. I-am promis ca asa voi face ![]() Militian.... |
--------------------
Renault Sport
Clio 172
- B -- XUU
2003 Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata |
|
georgeax |
![]()
|
![]() ...putin derutat Group: Members Posts: 54 Joined: 5 September 07 ![]() |
Nu stiu daca mai e de actualitate...cateva chestii conform Ordonantei nr 2/12.07.2001:
1. art. 16, alin (7) - In momentul incheierii PV agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii PV. 2. art. 17 - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului verbal. Nulitatea se constata si din oficiu. 3. art. 31 - Impotriva PV se poate face plangere in term de 15 zile de la inmanare sau comunicare. |
--------------------
renault
megane sedan
noiembrie 2007 lux privilege/1,5 dCI 105 CP
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Ca sa fim impartiali,nu mai spune ca "te-a fortat" sa mergi cu viteza peste limita legala.Asa slab de inger esti? Ce noroc pe tine ca nu te-a "fugarit "vreo unul cu Lamborghini...
![]() Cat despre legalitatea activitatii politaiului deja sunt probleme.Nici un politist de la "rutiera" nu are dreptul sa lucreze singur,iar cei de la politia rurala NU au in dotare radare. Politistul nu este obligat sa-ti arate inregistrarea video.In schimb acesta trebuie sa aiba asupra lui atestat nominal pentru folosirea tipului de radar pe care -l foloseste,ordin de serviciu in care sa fie precizate data ,intervalul orar si traseul pe care e autorizat sa-si desfasoare activitatea. Semnarea procesului-verbal de contraventie denota faptul ca ti s-au adus la cunostinta abaterile pe care politia a constatat ca le-ai savarsit,dar NU inseamna ca esti de acord cu cele costatate de ei. In p-v de contraventie este o rubrica in care contravenientul poate sa scrie ce doreste.Acolo trebuia sa scrii ca politistul actioneaza singur. Mai puteai sa suni la 112 ,pe loc ,cu politistul de fata si sa spui ca esti sanctionat de un politist care lucreaza singur si sa soliciti expres nr. de inregistrare a sesizarii. In concluzie ,daca nu te misti repede ,timpul curge in defavoarea ta si in favoarea politistilor.Ei au timp sa repare din condei greselile. Si din greseli se invata... |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Topicul asta nu ar trebui sa fie la Legislatie ?
Oricum, nu inteleg cum poti ramane fara permis daca masina nu avea radar, acum stiu ca probabil te-ai pierdut pe moment si nu te-ai gandit dar fii mai atent ca in astfel de cazuri poti face scandal mare. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 22:22 |