Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

aerisit frane

dominy
post 27 Jan 2012, 23:49
Post #61

Membru autentic

Group: Members

pana la urma problema intaririi pedalei cui o datoram ?smile.gif

la mine se intareste pedala numai cateodata si atunci nu tine, mentionez ca se intampla atunci cand motorul este la turatii joase .. ma gandesc ca problema vine de la acea pompa de vid sau la servofrana

pareri?

--------------------
renault laguna 2 - GL 22 DOM 2002 dci 120 hp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
boeru_laurentiu
post 14 May 2012, 09:30
Post #62

Membru

From: Focsani

Aceiasi problema o am si eu : cateodata se intareste pedala de frana si eficienta franelor este foarte slaba ,acest lucru se intampla numai cand masina este pe liber. Am demontat pompa de vacum , dar nu vad ce se poate strica la ea...ramane supapa de sens unic sau serva. Vreun coleg sa lovit de problema asta ???

--------------------
renault latitude 2011, 173 cp , automată
+
tacufmr_lagunaII
post 14 May 2012, 16:04
Post #63

Membru autentic

From: Brasov

Verifica circuitul de vacuum.

--------------------
Renault Laguna II - BV - 32 - UMY 2007, 1.9 dci, 131 CP
+
maruk84
post 16 Jun 2012, 14:20
Post #64

Membru

From: ostroveni,dolj

sal tuturor, azi am schimbat si eu toate placutele de frana si problema mare nu se aerisea instalatia de frana, adica nu prea aveam pedala si ce sa vezi pierdeam lichid de frana pe la roata stanga spate, am desfacut si am vazut ca am garnitura de la etrier ciupita, acum trebuie sa o cumpar, intrebarea mea ar fi cum reuseste ea sa stea pe pistonas se lipeste cu ceva anume sau este mai stramta si intra fortat ca am obserbat la cea pe stanga care a ieisit in timp ce impingeam pistonasul si am puso eu cu mana la loc, iar o alta intrebare ar fi cum se procedeaza la placutele spate cele de la pistonas le pui intai pe pistonas si apoi pe etrier sau direct pe etrier si intra pistonasul singur intre sarme cand prinzi etrierul?

--------------------
renault laguna 2 - dj 11 mru 2003
laguna II 1.9 dci, 74 KW, 2003
+
AdR!@N
post 16 Jun 2012, 21:32
Post #65

Adrian

From: Timisoara

Placuta din interior se pune pe pistonas si te asiguri ca toate sigurantele (sarmele) intra in canalul pistonului. Placuta din exterior se pune pe partea fixa a etrierului.
La fel se procedeaza si la placutele de fata, doar ca acolo placuta are niste lamele care intra in pistonas.

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
maruk84
post 17 Jun 2012, 13:03
Post #66

Membru

pe fata am vazut,este mai simplu,dar pe spate nu eram asa de sigur, daca ma puteti ajuta cu informatii despre montarea garniturilor la etrier pe spate

--------------------
+
Cheluu
post 18 Jun 2012, 21:48
Post #67

Membru

pentru maruk84. pe spate daca ai discuri pistonul de la etrier se introduce prin rasucire la fel se procedeaza si cand il scoti .cineva apasa pedala iar altcineva 'ajuta' putin pistonul rasucind-ul.daca tie iti curge inseamna ca ai ciupita garnitura din interior care arata ca un inel. prima garnitura , cea care arata ca un burduf este doar de protectie impotriva prafului si a apei si din cauza ca este rupta a ajuns praf pe piston si a terminat-o si pe cea din interior.din cauza asta pierzi lichidul de frana.

--------------------
Renault Laguna II 1.9 dCi 88 kW/120 cp 2004
+
maruk84
post 19 Jun 2012, 21:59
Post #68

Membru

QUOTE(Cheluu @ 18 Jun 2012, 21:48)
pentru maruk84. pe spate daca ai discuri pistonul de la etrier se introduce prin rasucire la fel se procedeaza si cand il scoti .cineva apasa pedala iar altcineva 'ajuta' putin pistonul rasucind-ul.daca tie iti curge inseamna ca ai ciupita garnitura din interior care arata ca un inel. prima garnitura , cea care arata ca un burduf este doar de protectie impotriva prafului si a apei si din cauza ca este rupta a ajuns praf pe piston si a terminat-o si pe cea din interior.din cauza asta pierzi lichidul de frana.
*

Multumesc mult de ajutorul acordat ai avut perfecta dreptate, am desfacut si curatat acum merge bine

--------------------
+
MatzuJr
post 20 Jun 2012, 18:58
Post #69

Matzu

From: Hunedoara,Calan

Salut,cam de o luna am schimbat sabotii fata si spate iar acum aud un scartait foarte enervant,ce se aude foarte tare mai ales la viteze mai mari dar se aude si la viteza mica gen 25 km.Proasta calitate sabotii sau altceva???
Iar aerisire cred ca a facut nea mecanicu doar pe spate...

--------------------
Renault Laguna 3 grandtour 4 control - Hd 2.0 dci m9r 12.2009
+
AdR!@N
post 20 Jun 2012, 20:34
Post #70

Adrian

Cel mai probabil din cauza calitatii placutelor, daca inainte sa le schimbi nu scartaia nimic categoric placutele sunt cauza.

--------------------
+
MatzuJr
post 20 Jun 2012, 21:25
Post #71

Matzu

Cred ca ele scartaiau si inainte ca de aceea le-am schimbat.Care e BUBA....

--------------------
+
AdR!@N
post 21 Jun 2012, 07:45
Post #72

Adrian

Pentru inceput curata bine etrierii, in special partea de intra in contact cu placutele.
Placutele au un strat subtire de cauciuc pe spate? Ar trebui sa aiba pentru a absorbi vibratiile de frecventa mare (scartaiturile).

P.S. De la ce firma sunt placutele? Eu folosesc TRW si nu am avut niciodata probleme sa scartaie.

LE: Daca instalatia nu e aerisita cum trebuie se apasa pedala destul de mult , iar franele nu sunt eficiente... deci nu cred ca asta ar fi problema ta

This post has been edited by AdR!@N: 21 Jun 2012, 07:47

--------------------
+
MatzuJr
post 21 Jun 2012, 20:33
Post #73

Matzu

salut sabotii sunt de la trw,pedala mi se pare ca merge prea jos sincer dar frane are.Iar azi am observat (auzit)ca acel scartait se intensifica si mai tare cand virez.Scartaitul nu este constant se aude intrerupt si daca calc putin frana nu se mai aude deloc.Cand iau piciorul de pe frana iar incepe tac tac tac tac..etc.E chiar enervant ,deja il aud cu muzica tare.

--------------------
+
AdR!@N
post 21 Jun 2012, 22:17
Post #74

Adrian

"daca calc putin frana nu se mai aude deloc"
Adica, tie iti scartaie cand NU apesi frana?... ca eu asta inteleg din ce ai spus mai sus. Daca e asa atunci, poate, ai vreo placuta montata gresit.
Cel mai bine verifica la care roata e buba, care scartaie, ca poate e doar o roata, daca scartaie toate atunci sabotii sunt problema.

--------------------
+
MatzuJr
post 22 Jun 2012, 17:29
Post #75

Matzu

Deci sa fim intelesi imi scartie cand nu calc frana iar daca apas putin nu se mai aude,nu sunt sigur dar cred ca la roata dreapta fata se si incalzeste mai tare.Cand am timp ma uit sa vada si ochiu meu care e buba.

--------------------
+
gsalexandru
post 23 Jun 2012, 13:54
Post #76

Membru autentic

From: Romania-Suceava

buba este de la etrier. Daca pistonasul inca nu a prin rugina de la apa si mizerie atunci se poate repara cu un nou chit de garnituri. La mine era putin ruginit si l-am schimbat cu totul

--------------------
renault laguna 2 - sv-07-xjr 2001 1.9 dci expression
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
stany
post 19 Dec 2015, 19:34
Post #77

Membru autentic

From: Vaslui

salut. Am si eu o problema de ceva timp cu franarea. Am schimbat lichidul de frana , am aerisit sistemul prin metoda clasica dar dupa ceva timp mi s-a aprins abs-ul si destul de frecvent martorii de STOP si frana de mana. Lichidul este la nivel , franarea ce-i drept e destul de proasta jumatate de cursa nu se intampla mai nimic apoi incepe sa franeze cat de cat iar cand in sfarsit simti ca pedala opune rezistenta rotile se blocheaza . Placutele sunt jumatate pe toata masina .
Poate sa fie din cauza aerisirii sa nu fie facuta ok ? Pe DDT apare o eroare la abs ...sensor AVG ..o sa incerc sa inversez senzorii de pe fata sa vad daca e de la senzor.

--------------------
Renault laguna 1.6, 2002, expression. Seat Leon S, 2003
+
mars
post 20 Dec 2015, 17:23
Post #78

meow or never

Group: Moderatori

Lichidul e DOT4 ESP? asta daca ai ESP pe masina, desigur. Eu zic sa faci din nou aerisirea, unele service-uri au niste pompe speciale pentru lichidul de frana, nu mai e cazul aplicarii metodei clasice, pus si simplu se slabesc aerisitoarele si curge lichidul vechi.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 15:47
Dacia