Ce sa aleg ?... jante sau xenon si senzori parcare, sunt intr-o mare dilema
![]() ![]() ![]() |
Ce sa aleg ?... jante sau xenon si senzori parcare, sunt intr-o mare dilema
herculane |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|||
B_37_DEE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti ![]() |
"herculane" si inainte cat iti consuma clio de curiozitate
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 2004 1.6 16V/Kangoo 4x4
2004 1.6 16v /Laguna2.2 2006 1.9dci Lux Privilege/ https://www.facebook.com/edsautomotive88
|
|
herculane |
![]()
|
ideea e ca inainte sa-mi pun jantele (adica atunci cand aveam pana in 2000km cu masina) mergeam normal. apoi s-au adunat mai multe: am pus si jantele, am inceput sa-l conduc si mai "sportiv" si consumul a crescut de pe la 11% la 14%. totusi, cred ca jantele mai mult de 1% nu cresc consumul
cu clio-ul vechi ma apropiam tot de consumul asta la mers mai "infipt"... consumul dat de producator este calculat pt un clio 3 standard banuiesc. in alte tari el vine cu cauciucuri cu latimea 185 sau 195 (nu ca la noi 175), deci ce am pus eu, 205, nu e cu mult mai lat, in concluzie consumul n-ar trebui sa creasca f mult This post has been edited by herculane: 17 Jan 2008, 18:45 |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
cbr-ica |
![]()
|
![]() "Aut vincere aut mori" Group: Members Posts: 275 Joined: 13 April 05 ![]() |
eu mi-am luat jante. senzorii de parcare sunt pentru fraieri. sub o anumita distanta iti spun ca ai atins... adica fix cand e mai important, nu poti sa folosesti distanta aia. iar daca dai in stalpi... poti sa zici ca erai obosit. pt asta exista casco, nu? xenonul nu imi dau seama cat de bun e ca nu am folosit dar daca nu e din fabrica nu am incredere. jantele macar sunt pt rotile de vara si te bucuri de fiecare data cand te duci la masina... dar nici astea nu se vad cand esti la volan... mai bine ii faci iubitei un cadou frumos, un ceas de la Helvetansa
![]() |
--------------------
2008, Jaguar
X-Type
2.2d, 155CP, 400NM 2005, Honda CBR600RR, 117CP
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Hmm, jante, mai mult ca idee sa ai rotile de vara pe ele, si pe cele de tabla sa le pui pe cele de iarna. Sunt frumoase, intr-adevar, ele ar merita cel mai mult banii.
Senzorii de parcare. Poate sunt utili in Bucuresti, unde e greu cu parcatul, eu nu le simt nevoia, cel mult dau pana simt ca ma opresc in ceva, si gata. Si de cand am auzit ca sub 30 de cm nu mai lucreaza, ori eu as dori sa lucreze pana la 1 cm... Xenon. Intai regleaza-ti farurile actuale, verifica sa nu fie plin de zgarieturi plexiglasul, si dupa aceea mai vorbim de imbunatatirea iluminarii. Eu in peste 100 de mii de km de cand am carnet n-am simtit nevoia unei lumini mai puternice, cat am simtit nevoia sa imbunatatesc faza scurta sa bata altfel, sa vad si panourile de intrare in localitate, sensul meu de mers cand vine altul din fata, etc, in rest, pe cat batea fascicolul de faza scurta, vedeam bine. Cum normele legale nu permit sa modifici fascicolul luminos, rezulta ca simgura imbunatatire va fi o mai buna iluminare a aceleiasi zone pe care o ilumineaza farurile clasice, deci...nu merita. This post has been edited by Laurentziu83: 18 Jan 2008, 00:31 |
--------------------
.
.
.
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
laur.. macar, de curiozitate.. condu o masina cu xenon in afara localitatii, noaptea.. (asta daca n-ai facut-o deja) ..
|
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Pe mine ma incomodeaza foarte mult xenoanele altora, mai ales ale celor cu suv-uri care sunt mai inalte. Din acet motiv nu o sa pun xenoane. Oricum clasamentul asta mi se pare aiure. Omul isi pune ce vrea pana la urma. Daca foloseste masina pentru dus la discoteca o sa isi puna xenoane si jante, daca o foloseste intr-un oras aglomerat cum e Bucurestiul o sa isi ia senzori de parcare.
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
herculane |
![]()
|
xenoanele incomodeaza pt ca de obicei nu-s reglate bine, mai ales cele after-market. in general, cele care "bat" cum trebuie, chiar si de la "gipuri" nu ma incomodeaza f mult (e adevarat, ca ceva mai mult decat un far "normal", totusi)
|
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Parerea mea e ca senzorii de parcare si jantele ar trebui puse in coada listei, mai bine iti pui xenoane pentru a beneficia de vizibilitate mai buna noaptea.
Senzorii de parcare sunt buni daca ii vei avea si pe viitoarele masini sau celelalte masini pe care le conduci in momentul de fata. Am cunostinte care cand s-au suit pe masina fara senzori de parcare (persoanele fiind dependente de ei) au reusit sa loveasca masina ... |
--------------------
-
-
-
|
|
herculane |
![]()
|
xenoanele merita puse daca faci drumuri multe in afara orasului sau daca-ti place cum da masina cu ele
![]() in Bucuresti, de ex, soferul de xenoane nu prea are mari avantaje fata de cel fara |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
B_37_DEE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti ![]() |
masina nu este de mers la discoteca:P pur si simplu o folosesc in scopuri personale....pentru a castiga bani...deci senzori ar fii pe primul loc avand in vedere ca toata ziua parchez cine stie pe unde prin aglomeratie dar sincer si un aspect frumos al masini mi ar placea cu toate ca anumite persoane imi spun ca nu se merita sunt de acord dar ma cam ispitesc lucrurile astea.....
In privinta xenonului......cel putin am sesizat o mare diferenta intre cele 2 masini din semnatura mea la iluminat.Spre exemplu Laguna daca ridic farurile la maxim zici ca am aproape faza lunga pe cand la megane parca ar fii la laguna la pozitia 2 .... nu sa umblat niciodata la ele de cand este masina cumparata..... This post has been edited by B_37_DEE: 18 Jan 2008, 18:03 |
--------------------
Renault
2004 1.6 16v /Laguna2.2 2006 1.9dci Lux Privilege/ https://www.facebook.com/edsautomotive88
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
poti sa-ti iei niste becuri mai puternice ca alternativa la zenone. si nu vad de unde revolta asta cu xenoanele care orbesc cand una din calitatile lor consta chiar in faptul ca orbesc mult mai putin ca celalalte.
eu as lua jante, dar nu Triad ca-s urate rau, si nu pe 15 ca-s prea mici! senzorii de parcare ... tu nu-ti cunosti dimensiunile masinii? nu te enerveaza destul piuitul de la centuri? mai vrei inca unul? |
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
N-ai fost niciodata "radiografiat" de vreo masina cu xenoane ce venea de pe contrasens pe un drum ondulat?
@claus: intr-adevar, n-am mers noaptea cu vreo masina cu xenoane, pentru ca n-am avut ocazia. Si daca as avea ocazia, sper sa fie cu xenoane omologate, nu luate din targ. Momentan sunt multumit de halogene, daca sunt bine reglate. Pe mine ma intereseaza portiunea de sosea de pe sensul meu ce ramane intunecata atunci cand vine altul de pe contrasens, si nu prea imi vine sa cred ca xenonul o lumineaza, atata timp cat ar incalca normele ce au reglementat fascicolul in cod european. This post has been edited by Laurentziu83: 19 Jan 2008, 02:06 |
--------------------
.
.
.
|
|
B_37_DEE |
![]()
|
cred ca pana la urma o sa ma hotarasc la xenon deoarece inca este vreme urata si inca imi tin anvelopele de iarna prin aprilie cand o da caldura ma gandes sa cumpar jante cu tot cu anvelope de vara si atunci o sa le pun pe 16" cred ca urmatoare miscare xenonul
ieri am pus senzori de parcare:) |
--------------------
Renault
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
B_37_DEE : Daca megane-ul e cel din avatar, eu nu mi-as pune xenon fara lupa ca n-are niciun farmec, arata a blue vision.
Eu zic sa-ti iei jante si senzori de parcare, si apoi sa-ti cauti un far cu lupa. Eu asta as face ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
B_37_DEE |
![]()
|
am pus xenon....>:D< 5000k in curand si poze:D:D:D cu senzori si xenonul urmeaza sa pun un dvd+subwoofer+amplificator JBL:D
|
--------------------
Renault
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Dupa parerea mea.. 1.senzori, 2. xenoane 3. jante
Ce observ in acest topic ca unii sunt sau se dau mai catolici decat Papa in legatura cu xenoanele aftermarket HID, eu sunt foarte multumit de ale mele, dau mult mai multa lumina pe drum si mult mai alba, costa mult mai putin decat optiunea din fabrica(poate fi si asta un motiv al contestatarilor xenon aftermaket.. una e cand dai 500E pe optiune alta e cand da altu 100E.. ![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
B_37_DEE |
![]()
|
sunt foarte multumit de ele pana acum ce sa zic nici eu nu am primit nici un flash pana acum bat foarte bine eu zic ca am facut o investitie buna de care ma pot bucura la condusul nocturn:D am ales ordinea spusa de semit deoarece am considerat ca sunt niste lucruri de care ai nevoie si jantele urmeaza dar la ce vreme este inca afara trebuie sa mai tine anvelopele de iarna si nu cred ca ar da frumos:D
|
--------------------
Renault
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu vreau janteeeeeee!!!!
![]() Ne strangem mai multi sa ne faca o reducere? ![]() Ca tot mai avem exemple pe forum (reusite, de altfel) ![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(semit @ 29 Jan 2008, 13:11) Ce observ in acest topic ca unii sunt sau se dau mai catolici decat Papa in legatura cu xenoanele aftermarket HID, eu sunt foarte multumit de ale mele, dau mult mai multa lumina pe drum si mult mai alba, costa mult mai putin decat optiunea din fabrica(poate fi si asta un motiv al contestatarilor xenon aftermaket.. una e cand dai 500E pe optiune alta e cand da altu 100E.. ![]() ![]() Poate ca erau niste xenoane aftermarket puse pe lupa de 2.2 normala si lasate pe maxim sus. ![]() Oricum...it's on now...vineri esti provocat la duel. ![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
bring it ON pimpdy4.gif
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
semit, nu poti compara xenon-ul de fabrica cu cel aftermarket, de exemplu cand am fost la Sovata si ai stat in spatele meu, erau deranjante si tine cont ca era zi.
Si chiar nu vad cum lumina xenon-ul prin copaci, reglajul automat al farurilor isi face treaba, mentinand nivelul luminii la nivelul clantelor de la usi (nu stiu ce reper sa iti dau), iar xenon-ul aftermarket nu da lumina, ci imprastie lumina.... ![]() This post has been edited by Mutzunache: 30 Jan 2008, 14:13 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
semit |
![]()
|
este parerea ta.. era retina mea acolo nu a ta
![]() ![]() *eu nu contest faptul ca ar deranja mai mult decat cele stock, dar nu chiar in halul sa te orbeasca, ci inversunarea celor ce au xenoane stock in a da cu noroi in cei ce aleg alte optiuni ![]() PS: asa si pachetul de drumuri grele imprastie masina prin curbe.. in timp ce suspensiile normale nu ![]() QUOTE(Mutzunache @ 30 Jan 2008, 14:12) This post has been edited by semit: 30 Jan 2008, 14:41 |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Totul se va lamuri vineri seara...am vorbit deja cu Semit, si o sa punem masina mea si a lui si poate si a lui Sebi (daca vine cu ea, el avand ange-eyes cu lupa si xenon aftermarket) intr-un capat al parcarii unele langa altele, iar noi vom sta intr-o alta masina in celalt capat si vom inainte incet spre masinile noastre...vom vedea tunci care si cum sunt mai deranjante. Poate gasim si un doritor sa inregistreze evenimentul, ca sa terminam o data.
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu fi rau, ca nu arunc cu noroi, era doar o parere, pentru mine, xenon-ul aftermarket imprastie lumina
Si nu sunt impotriva celor care aleg xenon aftermarket, chiar vreau sa montez si pe cea pe benzina. ![]() |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
semit |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Daca nu mai trebuie sa plec din Buc, poate vin siu eu vineri seara. M2.2 cu lupa si xenoane after-market. Ca sa comparam...
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
mmgmarius |
![]()
|
![]() Invisible to everyone Group: Members Posts: 418 Joined: 21 December 07 ![]() |
B_37_DEE ai spus ca ti-ai montat senzorii. Spune cum sunt, ce parere ai de ai? te ajuta sau nu?
This post has been edited by mmgmarius: 1 Feb 2008, 12:49 |
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
dec 2007 Numai cei ce ies din tipar intra in istorie.
|
|
B_37_DEE |
![]()
|
de ajutat super mult chiar fac parcarile laterale un timp record ce sa zic un plus de confort ......in concluzie a meritat
|
--------------------
Renault
|
|
mmgmarius |
![]()
|
![]() Invisible to everyone Group: Members Posts: 418 Joined: 21 December 07 ![]() |
si cum sunt? doar bipaie sau iti arata si distanta pana la obstacolul din spate
|
--------------------
Renault
Symbol Music 1.4 8V
dec 2007 Numai cei ce ies din tipar intra in istorie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 10:31 |