clanta defecta
![]() ![]() ![]() |
clanta defecta
mimo |
![]()
|
||
![]() eBroky Group: Members Posts: 205 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Renault Kadjar / 2019 / 1.3 tce / 140 cp
- B-100-PYC
Megane Estate II.2 / 2006 / 1.5 dci /
|
|||
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Incearca sai dai cu WD 40 pe la mecanismele usii
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
|
|
dansora |
![]()
|
![]() CISA Group: Members Posts: 480 Joined: 19 October 06 From: Orasu'lu'Bucur/Curtea de la AG ![]() |
Parerea mea e ca nu se va rezolva cu nicio metoda de lubrifiere a clantei.
Urmareste acest tutorial de desfacere a clantei http://reno.ro/index.php?showtopic=41713&hl= si vezi ce anume nu functioneaza corect la mecanismul ei. Eu unul, recunosc ca nu am desfacut-o (pentru ca nu am avut nevoie), dar la prima vedere nu pare ceva complicat. |
--------------------
Kia
Proceed GT
2020
|
|
diasul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 30 May 08 ![]() |
Am avut eu aceeasi problema dar si-a dat drumul cu WD-40.
|
--------------------
renault
megane 1.5 DCI 80CP
2003
|
|
mimo |
![]()
|
![]() eBroky Group: Members Posts: 205 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc,
Voi incerca si eu cu WD-40 |
--------------------
Renault
- B-100-PYC
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
eu iti dau o veste proasta, s-a bulit contramanerul usii; am avut aceeasi problema la usa fata pasager; din pacate piesa nu e prea ieftina, eu am dat acum un an jumate vreo 100 - 120 Ron + manopera!
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Am avut si eu aceeasi problema, tot portiera fata dreapta. Am dat cu WD-40 dar nu si-a revenit.
Mi-a facut probleme pe timpul rece pentru ca spalasem masina, temperaturi sub 0 grade... si asa a aparut problema. Dupa incalzirea vremii, nu am mai avut nicio problema cu manerul usii. Deci la mine... cum a venit... asa a trecut. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema similara la usa dreapta fata, am inteles ca e nu stiu ce piesa in forma de patrat (probabil contramanerul la care se face referire). Inca n-am reusit sa o desfac sa ma uit la ea.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Problema asta am avut-o si eu, dar doar in anotimpul rece cand spalam masina si cred ca era ceva inghetat pe acolo.
This post has been edited by Wolverine: 13 Apr 2009, 13:06 |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
mimo |
![]()
|
Salut,
Azi am constat ca functioneaza fara sa mai aplic acel WD-40, cred ca a fost de ajuns uleiul dat sambata. Acest fenomen se produce numai dupa ce spal masina si cand este frig afara. Probabil este piesa despre care ne spune confratele nostru "enageM". Sper sa nu am aceeasi soarta ca el in ceea ce priveste schimbarea acelei piese. O sa dau si cu WD-40 sa mai lubrifiez locul cu pricina si sper sa nu mai am de a face cu nefunctionarea clantei. Multumesc |
--------------------
Renault
- B-100-PYC
|
|
dragosdia |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 3 December 04 From: Bucharest ![]() |
La mine a mers cu WD 40 + vaselina dupa
![]() Dragos |
--------------------
Fluence
Privilege
2015
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
unde se gaseste acest miraculos wd 40?
am aceeasi problema, aparuta acum in anotimp caldut multumesc |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Metro
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
de fapt cam oriunde
![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
multumesc mult
|
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
codrync |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 May 09 ![]() |
wd40 si ulei de mecanisme fine mi a rezolvat si mie problema la 3 portiere la care era prezenta. multumesc forumisti
|
--------------------
Renault
Laguna
- BC 99 ZAB
2003 / Hatchback
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
Am dat preventiv cu wd40 ..... never problem
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ar fi util sa faceti unele precizari referitor la locul unde ati "actionat" cu WD40, vaselina si asa mai departe!
Eu am demontat panoul si am constatat ca acolo mecanismul de inchidere/blocare propriu-zis este incapsulat - nu prea vad cum se poate desface - iar "actiunile" asupra lui se relizeaza prin actionarea unor cabluri. Unul din cabluri este actionat de tija manerului usii Inclin sa cred ca nerevenirea clantei este generata de blocarea cablului in camasa sau a mecanismului in interiorul incapsulat. Am dat cu un spray lubrefiant universal pe bucatica de cablu dezvelita la actionarea manerului si s-a "deztepenit" dar nu perfect (adica la revenire "usoara", fara sa dai drumul clantei cu "clanc!", aceasta nu revine perfect la starea de "blocat" si ramane un foarte usor joc - posibil generator de greierasi). Cu proxima ocazie am sa refac operatia cu mai multa atentie si am sa fac si fotografii. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
adionita |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 24 October 13 ![]() |
si eu am aceasi problema la un megane 2.1 si din cate am inteles trebuie inlocuit suportul de maner care la dezmembrari costa 50 ron.
|
--------------------
megane 2.1
megane 2.1
- gg55ggh
2004
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
cu wd dai din exterior, cu manerul tras, unde vezi vreo gaurica bagi spray la greu, si misti si bagi si misti si bagi
![]() |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
bursuq |
![]()
|
![]() 112...ce urgenta aveti??? Group: Members Posts: 139 Joined: 6 January 07 From: bucuresti, sector 4 berceni ![]() |
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=41713&st=30
citeste posturile mele de pe topicul respectiv si vei gasi sigur rezolvari pentru remedierea defectiunii.sper sa iti fie de ajutor. |
--------------------
renault
megane sedan 2005
1.5 Dci 60 kw (82cp) " Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul " (Mircea Badea)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 00:57 |