Anvelope de iarna
![]() ![]() ![]() |
Anvelope de iarna
MihaiStef |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 February 11 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Mégane Sedan II - 1.5dCi - 105CP expression
2007
|
|||
leonardodavinci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 16 January 11 ![]() |
Am vazut la Metro niste anvelope nemtzesti cu 204 lei/buc. Pareau ok.
Asta daca nu vrei vreun brand 'consacrat'... |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 - 1.4 16V/100CP
2009 PRIMA
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=43280&hl=
Ce e drept, inca nu au inceput discutiile pentru sezonul acesta... Majoritatea producatorilor mari deja au venit cu noile modele pentru iarna asta. This post has been edited by Cristi A: 19 Aug 2011, 11:04 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
MihaiStef |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 February 11 From: Bucuresti ![]() |
eu am gasit pe net asta:
Anvelope DEBICA FRIGO 2 Dimensiuni 195/65R15 Indice de incarcare 91 Indice de viteza T Pret: 231,05 Ron / buc multi mi-au spus sa ma duc in targ la Vitan Barzesti! ce parere aveti? cat despre cele din Metro, o fi ele Made in Germany....dar parca striurile alea sunt cam ciudate....seamna parca cu All season! This post has been edited by MihaiStef: 19 Aug 2011, 11:16 |
--------------------
Renault
2007
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Ai deschis un topic nou, pe o arie tehnica, ca sa discuti despre ce marca de cauciucuri sa iti iei?
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
Victoria Floresti!
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
QUOTE(MihaiStef @ 19 Aug 2011, 10:45) Salutare All! ![]() voi deschide acest topic in ideea ca nu am mai gasit vreunul si plus de asta cat de curand ....mai precis cu data de 1 noienbrie 2011, va intra in vigoare legea, care ii obliga pe toti conducatori de autoturisme, sa aibe anvelope de iarna! Faza si mai nasoala este faptul (am auzit din zvonuri) ca anvelopele de iarna se vor scumpi cu data de 1 septembrei 2011. ASA ESTE LA ROMANI!!!! In alta ordine de idei, va trebui sa-mi achizitionez 4 anvelope de iarna 195/65/15.Nu stiu ce marca sa cumpar, de unde sa cumpar ceva bun calitate/pret. Orice sugestie este bine venita. ![]() 1. Nu asa este la romani, ci peste tot in lume cand creste cererea va creste si pretul. 2. Sunt 1000 de motive pro si contra pentru fiecare marca de anvelopa. Un lucru pot sa-ti spun cu siguranta: nu poti luat si bun, si ieftin. Discutia mi se pare fara sens. Oricat ti-ar spune cineva aici ce sa iei, tot ca tine o sa faci in final, lucru de altfel absolut normal. Succesuri ! |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
leonardodavinci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 16 January 11 ![]() |
http://www.anvelopeweb.ro/anvelope-d/1956515
Anvelope MATADOR MP 59 - Nordicca M+S 195/65 R15 91 T 191.98/BUC Anvelope DEBICA FRIGO 2 195/65 R15 91 T 224.98/BUC Personal recomand Firestone Winterhawk...le am de 2 ani si se comporta excelent. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 - 1.4 16V/100CP
2009 PRIMA
|
|
MihaiStef |
![]()
|
scuze ca am deranjat cu acest topic
![]() oricum azi o sa ma duc in targ la Vitan (Bucuresti) si o sa testez piata. Iar maine o sa vin cu vesti proaspete pentru cei interesati. un weekend placut la toti. ![]() |
--------------------
Renault
2007
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
In Vitan se gasesc de toate , dar ce e mai important este ca preturile se NEGOCIAZA si la 2 si la 4 anvelope . In mod normal o marca precum Debica si Sava nu ar trebui sa depaseasca 200 ron/buc .
Oricum o sa mai dati bani si pe montaj si pe echilibrat ... deci trebuie si asta trecut pe lista de cheltuieli . Conteaza ca anvelopa sa fie cat mai noua , adica anul 2011 de ex. , altfel pierdeti un an de "aderenta" si de viata la ele . Nu cred ca mai e nevoie sa spun ca anvelopele de iarna se folosesc NUMAI iarna , iar durata de viata a lor este intre 4-6 ani , folosite numai in sezoanele corespunzatoare . Eu nu recomand resapate si nici restantate , deci mare grija cand le cumparati . Inainte sa le cumparati , sa le comparati ca greutate si cu altele si sa verificati cu antetie DOT-ul cum este stantat . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
MihaiStef |
![]()
|
cateva date despre Anvelope:
MARIMEA ANVELOPEI 165/70R13 79H -„165” – Latimea anvelopei, sau ‚latimea sectiunii’. Aceasta se masoara in mm si reprezinta zona de latime maxima cand este montata pe janta corecta. Latimea reala a anvelopei depinde de janta pe care este montata. -„70”- Raportul nominal de aspect. Se obtine prin impartirea inaltimii sectiunii la latimea acestuia si inmultirea rezultatului cu 100. Daca nu este specificat acest raport nominal de raport (ex. 175R14), atunci se ia in considerare raportul de baza, care in cazul anvelopelor radiale este 82%. -„R” – Radial – Au o constructie radiala. Anvelopele radiale au firele din pliuri extinse pana la talon. Firele sunt dispuse la unghiuri de 90°, carcasa fiind stabilizata de o curea circumferentiala. Mai exista : „B” – constructie bretea si „D” – constructie in diagonala. - „13” – Diametrul rotii in inch. Este exact dimensiunea pe care se potriveste anvelopa. Exista jante mai vechi, numite „TRx” care au marimi indice ca 390. Acestea nu sunt compatibile cu anvelopele obijnuite. - „79” – Indice de incarcare. Aceasta corespunde unei sarcine pe anvelopa de 437 Kg. - „H” – Indice de viteza - M+S (M&S sau M-S) indica faptul ca anvelopa este buna pentru toate anotimpurile. Veti gasi aceste marcaje pe aproape toate anvelopele de iarna sau iarna/vara. Anvelopele de vara nu vor avea inscrise pe ele acest semn. - „*” – Indica o comportare foarte buna a anvelopei in caz de zapada ambundenta. Aceasta anvelopa va face fata mai bine conditiilor de iarna decat cele marcate M+S. Sunt cele mai sigure anvelope pe timp de iarna. - „DOT” = Department of transportation (Ministerul trasporturilor). Dupa aceste prescurtari apare scrisa denumirea producatorului sau sigla acestuia. Tot aici mai apar: marimea anvelopei, executia anvelopei si data fabricarii (saptamana si anul). La anvelopele fabricate in periada 1990-1999 , apare un simbol reprezentand acest deceniu. La anvelopele fabricate incepand cu data de 01/2000 s-a modificat simbolizarea datei de fabricatie. Simbolul „1900” indica faptul ca anvelopa a fost fabricata in a 19-a saptamana a anului 2000. La aceste anvelope, simbolul deceniului nu mai este valabil. - „TUBELESS” = Anvelopa fara camera (TUBETYPE = cu camera). This post has been edited by MihaiStef: 19 Aug 2011, 14:16 Attached thumbnail(s) Image.jpg ( Size: 17.64k ) Number of downloads: 624 Image2.jpg ( Size: 33.81k ) Number of downloads: 634 |
--------------------
Renault
2007
|
|
gamihai |
![]()
|
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare mai de neatent : legea asta noua prevede sa avem anvelope de iarna in ce luni ? Decembrie-Februarie inclusiv ? Multa lume spune ca daca ai all season e ok , insa unii zic ca nu. Pe net am gasit articole care se contrazic...
Pana la urma cum e legea ca nu gasesc varianta oficiala ![]() |
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
Noiembrie-Martie
|
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Eu auzisem ca anvelopele de iarna se uzeaza daca le utilizezi la temperaturi peste x grade celsius. Unde x auzisem ca este ba 5 grade, ba 10 grade. Ori, intre noiembrie si mertie, temperaturile sunt peste 5 grade in multe zone ale tarii. Mi se pare un interval prea mare. Ar trebui sa fi fost obligatorii doar in ianuarie si februarie...
|
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
- pur pretutindeni!
primavara cu verde crud si albastru
|
|
ritter |
![]()
|
Se folosesc sub 15 grade Celsius. Peste acest prag uzura creste seminificativ. Le poti consuma in maxim 10.000 km daca mergi cu ele la peste 20 grade, de exemplu.
|
--------------------
Fost Renault
2007 Sport Dynamique
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 19 Aug 2011, 14:55) Conteaza ca anvelopa sa fie cat mai noua , adica anul 2011 de ex. , altfel pierdeti un an de "aderenta" si de viata la ele . Conform BRV ( Asociatia Federala de Comercializare a Pneurilor si Statiilor de Vulcanizare ) daca sunt depozitate in mod corespunzator, anvelopele intre 3 ani si 5 ani sunt considerate ca un brand nou. QUOTE(ritter @ 20 Aug 2011, 16:47) Se folosesc sub 15 grade Celsius. Peste acest prag uzura creste seminificativ. Le poti consuma in maxim 10.000 km daca mergi cu ele la peste 20 grade, de exemplu. Temperatura pentru montare anvelope de iarna devine ideala atunci cand scade sub +7 grade. |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gamihai @ 19 Aug 2011, 23:52) Am si eu o intrebare mai de neatent : legea asta noua prevede sa avem anvelope de iarna in ce luni ? Decembrie-Februarie inclusiv ? Multa lume spune ca daca ai all season e ok , insa unii zic ca nu. Pe net am gasit articole care se contrazic... Pana la urma cum e legea ca nu gasesc varianta oficiala ![]() daca anvelopa all-season are semnul M+S si "Fulg si munte" este ok din punct de vedere legal. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Păi se pare că, conform "minunii" de lege, e ok acum si all seasons, adică doar M+S, fără fulg de nea (ceea ce inseamna anvelope numai de iarnă). Că "all seasons" e tradus cam "no seasons", asta e altceva...
This post has been edited by OVIDIUS: 20 Aug 2011, 17:02 |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Asta daca ne referim strict la all-season de la firme low-cost.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(ritter @ 20 Aug 2011, 16:47) Se folosesc sub 15 grade Celsius. Peste acest prag uzura creste seminificativ. Le poti consuma in maxim 10.000 km daca mergi cu ele la peste 20 grade, de exemplu. Greșit. Se consideră că de la 8 grade in jos, pneurile de iarnă încep să fie mai eficiente decât cele de vară. Uzura pneurilor este insă direct proporțională cu temperatura. Temperatura pneurilor, nu cea exterioară. Că e influențată de cea exterioară, e altceva. Dar consumat pneu complet in 10.000 de km e o chestie exagerată. Adică, așa ceva s-ar intâmpla doar dacă le-ai folosi la temperaturi exterioare de peste 35 de grade, la viteze de peste 150 de km la oră. Poate atunci da. Dar și atunci ar trebui să fie un pneu prost. This post has been edited by ssilviu: 21 Aug 2011, 12:13 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
in ultimii 2 ani, din comoditate, mi-am schimbat cauciucurile de iarna in luna iulie. Am condus cate 3 luni la temperaturi chiar de 35 grade, asfaltul probabil de 60... Cam 7-8000 de km de mers vara cu ele. Pot sa depun marturie ca am constat o uzura vizibila, insa nu din categoria consum maxim. Inca mai am aproape 4-5 mm pe ele, in total am facut aproximativ 25.000 km cu cauciucurile (le am de 4 ani). Mersul vara cu ele banuiesc ca m-a costat pana intr-un mm uzura aditionala.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
cum definim "low-cost"? in poza e o anvelopa "low-cost" "all-season", utilizata doi ani permanent (30.000 km). se vede ca mai avea viata destula, iar la cit a costat, nu m-ar fi deranjat sa iau unele noi la fiecare doi ani.
This post has been edited by Rimio de Vassur: 21 Aug 2011, 22:44 |
--------------------
.
.
.
|
|
edward_zone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 436 Joined: 31 March 06 ![]() |
Cauciucuri ieftine in ultima revista-reclama de la Real.
|
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
Mihai.D.G. |
![]()
|
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
O oferta pentru rocada anvelope vara-iarna:
http://www.localdeals.ro/deals/219 Sper sa nu fie considerata reclama. Dar de la 70-80 lei la 40 lei e ceva... |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
QUOTE(Mihai.D.G. @ 22 Aug 2011, 18:18) O oferta pentru rocada anvelope vara-iarna: http://www.localdeals.ro/deals/219 Sper sa nu fie considerata reclama. Dar de la 70-80 lei la 40 lei e ceva... vedeti ca echilibratul este separat; adica oferta este MUMU, caci demontat/montat si echilibrat normal tot atat este. e prosteala pe fata (sa nu te simti ofensat, e vorba de pacalicii astia care fac ofertele).n-am vazut firma pe la noi sa piarda in favoarea clientului pai tocmai asta este, ca in normal un montat demontat cu echilibrat te duce undeva la 100 ron cu totul, iar ei si-au pus la 80ron doar montat demontat , inseamna ca pret de lista ar fi la 150-170 http://www.anvelopa-janta.ro/service-roti-...re-anvelope.php This post has been edited by moreinffo: 23 Aug 2011, 06:51 |
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
Mihai.D.G. |
![]()
|
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
Scrie si in oferta:
Doar 40 Ron in loc de 100 Ron pentru inlocuit 4 anvelope ( iarna/vara, montat/demontat) + echilibrat. Am sunat la ei. Exact asa e... Am mai beneficiat de voucere de genul asta si au fost ok. This post has been edited by Mihai.D.G.: 23 Aug 2011, 06:26 |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 17:27 |