Problema consum enorm - 20L/100km, sonda oxigen aval
![]() ![]() ![]() |
Problema consum enorm - 20L/100km, sonda oxigen aval
twingo_buc |
![]()
|
||
![]() fost twingar Group: Members Posts: 883 Joined: 4 January 09 ![]() |
|
||
--------------------
mitsubishi
colt CZ3
- B8x8BBB
1.1 75CP 2008 MOTION fost twingar si fost TDI-st
|
|||
skmetaly |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 27 July 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Dupa cum am scris si in celalt topic, si mie mi "s-a dus" sonda lamda .
Intrebarea mea este, cate fire are aceasta sonda lambda, pentru motorul D7F , fabricat in 1997 ? Ca sa stiu sa intreb pe undeva la dezmembrari sa le zic exact |
--------------------
Alfa Romeo
Giulietta
2011
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Pai daca dai si tu un cod de motor si o serie a motorului, poate te putem ajuta. Altfel nu prea avem cum.
![]() Deci acel D7F..si ce mai scrie dupa si codul ala cu F.... (practic toata seria de la motor este nevoie). Aaa si mai am nevoie si de tipul masinii (C06C, C062, C066, C06G etc) - asta o vezi in codul VIN (caracterele dupa VF1) Pe de alta parte, sondele lambda sunt consumabile, stiu ca sunt destul de scumpe noi, insa nu faci nici un business daca le cumperi second hand. De la dezmembrari, mai mult ca sigur o sa le iei la fel de uzate si obosite si practic sunt bani aruncati pe geam. Este ca si cum ai cumpara un filtru de aer sau de ulei second hand. Sonda lambda "se simte" si la buzunar in sensul ca daca merge bine scade si consumul simtitor - deci bani pe care in timp (nu foarte indelungat) ii recuperezi din carburantul economisit (si cum benzinica este deja o avere...). Preturile la sondele lambda sunt destul de mari si la alte marci - nu este o caracteristica Renault aici, pur si simplu acest tip de senzori sunt scumpi. This post has been edited by bubu782001: 26 May 2011, 16:18 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
mih@i_777 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 13 May 11 From: Bucuresti ![]() |
Salut
si eu am aceeasi problema cu twingo al meu, imi consuma mult, puteti sa-mi recomandati un service unde pot sai fac un test, am fost la mach si nu prea aveau chef de mine asa ca am plecat. |
--------------------
Renault
Twingo
1997
|
|
bubu782001 |
![]()
|
De unde ziceai ca esti?
Iti fac eu o diagnoza. |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
mih@i_777 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 13 May 11 From: Bucuresti ![]() |
sunt din bucuresti, ai tester ?
|
--------------------
Renault
Twingo
1997
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Vreo 3
![]() Un Renault Clip, un Renault DDT 2000 si unul universal... |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
akhkharu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 7 June 11 ![]() |
Salut
Sunt new entry pe domeniul Twingo. Il am de 3 zile. Evident.., aceiasi problema cu acest consum. Nu ma pricep la mecanica si nici nu am fost intr-un service pana acu. Urmeaza. Am pus 24 de litri de benzin in Bucuresti... Am facut de atunci 270 km (bucuresti- brasov + interior brasov). Acum s-a aprins lampa. am facut un calcul mediu...8.8 l /100 km. Eu am un twingo liberty din 2000, C06, 1149 cmc. Mentionez ca am mers cu trapa deschisa in oras, eu turez cam tare masina si pe sosea am mers si cu 120. Este un consum normal? Trebuie oricum sa o pregatesc pentru RAR pt ca nu e inmatroculata. Cred ca trebuie schimbata toba ( e sparta sau nu e ceea ce trebe- respectiv mai mare si scoate zgomot urat). Plus bieletele... etc... In brasov stie careva un servoce bun? Multumesc |
--------------------
Renault
Twingo
2000
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Eu nu stiu ce te mira...asta este consumul NORMAL - de oras. Te astepti sa iti ia 5% in orasele din Romania ? Poate cu scuterul te duci atata...
Mie imi ia uneori si 11% (cand dau drumul la AC) - mentionez ca este 16v si merg si in Bucuresti unde mai mult stai pe loc decat mergi... |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
akhkharu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 7 June 11 ![]() |
Sunt constient ca nu are cum sa consume putin. Doar vroiam sa stiu daca este normal. oricum trebuie bagata intr-un service. Schimbat toba, verificat sonda lambda filtrul de aer... etc. Una peste alta e o bijuterie. Foca se descurva excelent in trafic.
|
--------------------
Renault
Twingo
2000
|
|
macicasan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 January 11 ![]() |
motorul C3G(1239cmc, pana in 1996 cred, 40kw) cu injectorul curatat, fisele, bujii, uleiul si filtrele in stare buna mereu consuma cunsuma intre 5.5 si 7 in cluj vara. valorile astea pe clio, care e mai greu(!!!).
|
--------------------
renault
clio
- cj 02 wtf
1995, 2usi viata are gust!
clio 1, 1.2, '95 go baby, go! |
|
bubu782001 |
![]()
|
Diferente sunt de la motor la motor, depinde cat de bine este intretinut, vechimea/uzura acestuia, de la sofer la sofer (sunt soferi care calca mai agresv acceleratia, altii o calca mai bland) si de orasul in care mergi cu masina.
De exemplu in Bucuresti - dupa cum am spus, este imposibil sa calculezi vre-un consum...de ce? Pentru ca este absolut nebunie pe strazi, de la plecare de acasa pana la serviciu merg in coloana continua... This post has been edited by bubu782001: 16 Sep 2011, 09:54 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
b12tgo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 19 July 11 From: Bucuresti ![]() |
bubule vreau si eu o diagnoza micuta mea bestie dintr-un 7 la suta in oras a inceput sa pape si 12 poti sa ma ajuti si pe mine? Motorul este C3G 702 din 1995 40kw 1239 cmc. Nu am cum sa-ti dau pm asa ca iti las numarul de telefon aici: 0762377841 multumesc frumos
This post has been edited by b12tgo: 22 Nov 2011, 20:01 |
--------------------
renault
Renault
- Olteanu'
Twingo http://forum.twingoclub.ro/
|
|
Alexium |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 30 January 10 ![]() |
Am si eu o intrebare, cu privire la consum: Cand rulezi la vale, in panta intr-o treapta mai mica, face motorul sa tureze mai tare. Intrebarea este daca se consuma mai multa benzina decat ar fi pe liber ? Cineva a zis ca atata vreme cat nu apesi pedala de acceleratie nu va da mai multa benzina decat ar merge la relantiu iar altcineva mi-a zis ca isi ia mai mult odata ce se supratureaza.
|
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
skmetaly |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 27 July 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Teoretic, daca o lasi in frana de motor, nu consuma deloc : 0 la motoarele pe injectie .
Asa se face si la stop, cand vezi de la departare ca e rosu , eu o pun intr-o treapta inferioara, in frana de motor, pana aproape de stop. Asa , mai castigi putin la consum intr-un fel ![]() |
--------------------
Alfa Romeo
Giulietta
2011
|
|
Alexium |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 30 January 10 ![]() |
Multumesc
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
Buzi86 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 January 11 ![]() |
Imi spuneti si mie va rog daca daca Twingo din 95 motor C3G de 1239 are mufa pentru diagnoza, si daca da unde se afla? Pentru ca am fost cu el la service la Reno si mi-au spus ca Twingourile din pana in 95 nu au mufa pentru diagnoza.
|
--------------------
Renault
Clio 1.2 16V
2002 dynamique
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Mufa de diagnoza la Twingo incepand cu 1994 pana in 1997 este situata in compartimentul motor. Conectorul de diagnoza este amplasat in stanga motorului are o forma aproape patrata si are 12 gauri cu pini (nu toate gaurile au pini). Are si un capac peste mufa pentru protectia pinilor. http://skopjewifi.com/DL/img/12PINDLCTwingo97.jpg
Orice interfata Renault CLip are acea mufa de diagnoza si ma indoiesc ca cei de la Renault nu au gasit mufa (mai degraba nu au avut chef) - ori in caz contrar (daca este pe bune), sunt mult prea imbecili, ceea ce este amuzant si dureros in acelasi timp. This post has been edited by bubu782001: 6 Dec 2011, 17:10 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
DarkTempTatiOnN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 15 October 11 From: Bacau ![]() |
... am vazut ca sa discutat despre frana de motor... este adevarat ca atunci cand folosesti des frana de motor, motorul are de suferit mai mult (se uzeaza mai repede sau mai stiu eu ce...) decat atunci cand nu folosesti frana de motor sau o folosesti foarte putin?
This post has been edited by DarkTempTatiOnN: 22 Dec 2011, 03:12 |
--------------------
Renault
Twingo
- BC
1996 C3G
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Eu nu am auzit sa aiba de suferit motorul daca folosesti frana de motor.
Doar daca (in caz de urgenta majora) bagi intr-o treapta inferioara, treapta 1-a sa zicem, din a 5-a, asta la o viteza mare (de ex. 120km/h), cred ca 99.9% ai sanse sa rupi cutia - dar dupa cum am zis, in caz de urgenta majora - realizezi ca nu ai frane si un obstacol implica un impact iminent. In acest caz zic eu ca e mai bine sa arunci o cutie de viteze decat sa ajungi in groapa (cu toate ca si asta este o chestie relativa si tine mai mult de karma ta ![]() This post has been edited by bubu782001: 22 Dec 2011, 10:07 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
mih@i_777 |
![]()
|
salut,
cine imi recomanda si mie un service pt twingo, dar trebuie sa aibe si aparat pt diagnoza. si eu am consum mare iarna, vara consuma normal iar acum iarna a consumat cu mult mai mult, si vreau sa vad daca este termostatul de vina sau vreo alta sonda, sonda lamda am schimbat o acum 2 ani. |
--------------------
Renault
Twingo
1997
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Termostatul nu este diagnosticabil. E o piesa metalica.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
mih@i_777 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Twingo
1997
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 17:31 |