Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cat de mult ne incanta Megane2, pentru cei care sunt multumiti de masina...

dumitrescuandrei
post 11 Jan 2009, 02:33
Post #451

Membru autentic

Group: Members
From: Curtea de Arges

Ce-mi place:
- super comoda la condus
- stabila (valabil in special pentru cea veche, cea noua are PDG si se simte diferenta)
- frumoasa (vorbesc despre bicorp, versiunea sedan mi se pare ca banalizeaza masina - tot e bine ca n-o face urata, ca 99% din compactele cu portbagaj atasat ulterior), echilibrata ca impact vizual si totusi cu niste linii speciale, aparte...
- spatioasa
- sigura
- fiabila (daca se strica ceva sunt numai prostioare gen se blocheaza cd-ul sau alte d-astea; nimic motor + tren rulare -> exceptie fulia la benzina, la diesel nu stiu ca-i prea noua)

Ce nu-mi place:
- are niste plastice ingrozitoare => chitaieli, trosnituri, etc.
- ca au inventat PDG, ceea ce reuseste s-o faca de-a dreptul hidoasa din anumite unghiuri (mai rar asa "inspiratie" sa-ti bati joc de o masina care arata super cand nu-i cocostarc)
- ca au inventat si sedan blush.gif (bine, se gasesc doar in tarile cu apa calda din 2 in 3 zile, in vest nu vezi asa ceva)
Daca te obisnuiesti cu cele 2 de mai sus si nu te deranjeaza sedan, mi se pare un best buy.

Parerea mea.
*

[/quote]

Credeam ca aici se discuta despre cat de incantati suntem de masina, nu cat de mult ma incanta bicorpul meu si cat de urat e sedanul.suntem multi pe aici si cu sedan smile.gif e urat ce-ai zis tu...

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Johnny Nash
post 12 Jan 2009, 11:04
Post #452

Membru incepator

From: Bucuresti

QUOTE(dumitrescuandrei @ 11 Jan 2009, 02:33)
Credeam ca aici se discuta despre cat de incantati suntem de masina, nu cat de mult ma incanta bicorpul meu si cat de urat e sedanul.suntem multi pe aici si cu sedan smile.gif e urat ce-ai zis tu...
*

Pai nu ma incanta ca mi se pare ca afecteaza imaginea de marca a Renault (dar asa-i moda, toti producatorii auto au si versiuni sedan...). Ma refer la modelul Megane in general, nu ma pot referi strict la masina mea / masinile mele. Ca inauntru arata la fel ale tuturor smile.gif. Nici eu n-am vreo problema daca ma intreaba cineva cum imi merge fierul de calcat biggrin.gif, e o opinie strict referitoare la design, deci subiectiva.
E doar parerea mea, nu detin adevaruri universal valabile. In plus, fiecare face ce vrea cu banii lui. Oricum sedanul de Megane e parfum fata de cel de Focus de pilda sau de Jetta sau Octavia. Astea mi se pare ca jignesc ideea de simt estetic, da' au bineinteles alte calitati.

--------------------
Renault Megane 2.2 hb - 1,5 dci 2008
+
papa_mulo
post 12 Jan 2009, 11:32
Post #453

Membru autentic

Desi am sedan nu m-am simtit jignit! E chestie de gust...eu sunt fan masini hatchback si daca se poate sa fie cu doua usi. Dar megane II cred ca e printre putinele din lume care nu imi plac...e de vina spatele acela care unora le place la nebunie iar altora le displace, am observat ca imparte lumea in doua si nu prea gasesti persoane pe care sa le lase indiferente!

This post has been edited by papa_mulo: 12 Jan 2009, 21:10

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
j.d
post 12 Jan 2009, 11:53
Post #454

...internationally known

QUOTE(Johnny Nash @ 12 Jan 2009, 11:04)
Ca inauntru arata la fel ale tuturor smile.gif.

Nope...sedan-ul este mai mare si are interiorul crem. tongue.gif

This post has been edited by j.d: 12 Jan 2009, 11:54

--------------------
powered by TFSI
Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
+
A l e x
post 12 Jan 2009, 11:58
Post #455

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Nu e mai mare sedanul in interior... biggrin.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
j.d
post 12 Jan 2009, 12:15
Post #456

...internationally known

Este ceva mai confortabil pentru pasagerii spate...cu vreo 3cm din cate tin eu minte. wink.gif

--------------------
powered by TFSI
Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
+
Prince of Persia
post 12 Jan 2009, 12:28
Post #457

Membru autentic

From: Galati/Romania

Este mai mare sedanul la interior,verifica pe net ampatamentul pentru ambele versiuni:
Sedan
• Dimensiuni (LXlXh) (m) 4500X1777X1460
• Ampatament: 2686 mm
• Ecartament fata: 1518 mm
• Ecartament spate: 1514 mm

Bicorp
• Dimensiuni (LXlXh) (m) 4209X1777X1458
• Ampatament: 2625 mm
• Ecartament fata: 1518 mm
• Ecartament spate: 1514 mm

This post has been edited by Prince of Persia: 12 Jan 2009, 12:32

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 - xxxxxxx 1.5 DCI 105 CP/2007/Confort Expresion/ESP and CC
+
Johnny Nash
post 12 Jan 2009, 12:50
Post #458

Membru incepator

QUOTE(j.d @ 12 Jan 2009, 12:15)
Este ceva mai confortabil pentru pasagerii spate...cu vreo 3cm din cate tin eu minte. wink.gif
*

Asa stiam si eu. Lucru pe care-l resimt cand sta cineva in spatele meu. Are putin ochii bulbucati icon_mrgreen.gif, ca eu tin si scaunu' in spate la maxim. In sedan (am mers in spate) e un pic mai mult loc.

--------------------
Renault Megane 2.2 hb - 1,5 dci 2008
+
b76bgaarh
post 12 Jan 2009, 13:52
Post #459

Membru autentic

facut 3000 km in 2 reprize scurte...

f incantat in continuare de masina mea.... portbagaj imens...motorul desi mic (85 de cai) trage la greu....

confort....

platicul scartiie la frig dar dupa ce se incalzeste numai e nici o problema

pdg te ajuta pe drumuri de munte, parcari pline de zapada..etc etc....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Manuel
post 12 Jan 2009, 14:01
Post #460

Membru autentic

From: VASLUI

Ciudat, a mea tace la frig si scartaie la caldura. Cred ca frigul imi anesteziaza greierii 04.gif cert e ca pare mai inchegata cand e ger.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
b76bgaarh
post 12 Jan 2009, 14:15
Post #461

Membru autentic

manuel dupa o saptamana de tinut masina la -15 grade...pana se incalzea bine in ea....scartaia si pielea ecologica de la schimbator...si iesea inelul argintiu de pe coloana centrala.....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
dumitrescuandrei
post 12 Jan 2009, 16:48
Post #462

Membru autentic

From: Curtea de Arges

Nu m-am simtit jignit.doar am spus ca e urat sa zici asta pe un forum despre renault unde f multi din noi avem sedan.era vb un pic de respectul fata de alti colegi de forum. smile.gif eu unul decat sa spun ca nu-mi place bicorpul, din respect fata de altii, tac.dar deh....fiecare cu ale lui biggrin.gif

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
+
Cristi17
post 14 Feb 2009, 23:34
Post #463

Membru incepator

Este o masina ok.si la mine se aude plasticul de pe bord la frig,dar dupa un timp zgomotele dispar....in rest totul este perfect.

--------------------
Renault Megane 2008-Manager-1.6 ; 2016-Sedan-Intens-1,6 dci
+
s_j_teo
post 15 Feb 2009, 14:39
Post #464

Membru autentic

Normal dupa ce se incalzeste in masina zgomotele dispar!

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
cristimi
post 15 Feb 2009, 17:15
Post #465

Membru incepator

From: BUCURESTI

O masina super.Sunt foarte multumit de ea.Eu am un OPEL ASTRA 16 de servici si este praf la tot ce inseamna comfort radmasa.gif,frane,etc

--------------------
Renault Laguna 3 2014 Initiale Paris 2.0 dci 173cp
+
valerius 54
post 15 Feb 2009, 18:30
Post #466

Membru incepator

Eu sunt foarte multumit de ea . La 126000 km motorul ''toarce'', si nici un zgomot suspect nu se aude .
De fapt conteaza mult cum o ''respecti'' .

--------------------
renault megane 2 hb 2003 1,5 dci.
+
cristixxxlog
post 19 Feb 2009, 16:55
Post #467

..

From: BUCURESTI

mie imi place tot ce tine de masina, mai putin fiabilitatea pieselor (intr-o saptamana trebuie sa schimb kit-ul de accesorii, sa repar problema cu panglica de la volan, sa schimb cablul de frana de mana).

dar mi-as mai lua-o odata daca ar fi.... eventual varianta RS, mi se pare absolut dementiala.

PS: sunt anti-nemti, nu-i mai suport. si cand ma gandesc ca vroiam golf.smile.gif

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci - B-XXX-LGF 2011
+
usernameunknown
post 19 Feb 2009, 19:21
Post #468

Membru incepator

Subscriu la treaba cu nemtii............

--------------------
renault megane hatch 2008/extreme 1.6
+
cata70
post 21 Feb 2009, 15:18
Post #469

Membru autentic

Fara sa exagerez,imi place la fel de mult ca in prima zi .Astazi am scos-o putin la plimbare,i-am curatat putin injectoarele. post-336-1110552459.gif post-336-1110552459.gif ..Nu am ce sa-i reprosez. biggrin.gif
Daca i-as fi pus ca optionale(era balbaiala de atunci,de care stiti) si ESP ...era perfecta

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
Ryk
post 21 Feb 2009, 19:08
Post #470

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

sunt si eu multumit de masina, 20.000km facuti cu ea de cand o am, n-am avut probleme majore, singura care mi-a imobilizat masina au fost 2 bobine in perioada sarbatorilor si a trebuit sa astept pana a fost zi lucratoare si au ajuns piesele. Nu m-am plictisit inca de ea sper in viitorul apropiat sa-i pun si ceva imbunatatiri. Greierii cand sunt cand nu sunt. Cei drept diferenta dintre sofer si pasager e de la cer la pamant. Ca pasager parca-i noua masina. Singurul lucru care ma nemultumeste este ca are momente cand merge usor in suturi cand o tin constant undeva la 2000 de ture. Am facut si topic legat de aceasta problema.

This post has been edited by Ryk: 21 Feb 2009, 19:09

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
radun
post 22 Feb 2009, 22:34
Post #471

La noi normalitatea este ceva special

From: Bucharest

Eu mi-am luat Megane 2 tocmai ca exista versiunea sedan. Chestiune de gusturi. Zilnic cand merg la birou ma bucur ca am PDG. Fara el masina era distrusa demult deoarece pe o portiune de 200m este un drum jalnic din pamant cu denivelari care arata ca niste transee. Xenon-ul ma ajuta la vizibilitate mult, am scapat de o caruta care intra pe drum fara nicio lumina. Mi-ar placea o viitoare versiune sedan cu haion, dechiderea portbagajului este cam mica. Multumit in continuare la 2 ani de la achizitie.

This post has been edited by radun: 22 Feb 2009, 22:36

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,6 16V 2006/Expression/MP3/Clima/Xenon/Senzori
+
spy_oh_joy1389
post 24 Feb 2009, 22:06
Post #472

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

aproape 9000 de km, multumit de ea cum merge, cum arata, cum miroase mai ales. Probleme mari cu drumurile, groapa nasoala, multe probleme in service. Daca nu s-ar fi intamplat, masina nu ar fi avut ce cauta in service. Imi place designul, cum straluceste, mai ales noaptea in lumina becurilor de strada. Imi plac materialele la atingere(manerele au inceput sa se decojeasca), tapiteria textila, pacat ca partea vinila nu prea poate sa stea fara sa se cuteze. Clicaie tweeteru din dreapta, cred ca nu e prins bine, face urat mai ales la rece.
As vrea sa imi petrec timpul mai mult si ca pasager. Imi place ca e confortabila, ca e spatioasa, silentioasa, bine izolata.
Vazusem ca multi se plangeau, sau ieseau ei in evidenta, ca au avut ghinion cu masina lor ca scartaia, troncanea. Din fericire la mine nu s-a intamplat, doar rotita de la centura sofer scartaie dar incet.
Masina merge super, singura data cand simt ca e util PDG e atunci cand am vezica plina, ca mai atenueaza socurile. Dar altfel nu mi se pare mare diferenta fata de masinile fara.

p.s. urasc stergatoarele, le schimb

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 24 Feb 2009, 22:08

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
prise
post 24 Feb 2009, 22:48
Post #473

Posesor de megane fericit

From: Birlad

super multumit si sunt impreuna cu de ea de peste 54 mii de km ... nu am reprosuri. si-a scos toti bani. un simplu regret, as fii vrut un motor mai mare dar cu siguranta a compensat cu consumul biggrin.gif

--------------------
RENAULT MEGANE SEDANE - VS-03-LCZ 1,5 DCi 80 CP 2006 100.000km fara probleme
+
gionik
post 25 Feb 2009, 08:58
Post #474

Membru

Dupa 5000 km sunt ff multumit de masina. Spatioasa, confortabila, portbagajul mare. De tras trage ff bine, ma cam enerveaza PDG-ul, dar la drumurile din Buc este ff util. Ma gandesc pe viitor sa ii pun niste arcuri sport, pt a mai micsora garda la sol, si pt imbunatatirea stabilitatii.La capitolul minusuri: 1. Claxonul; 2. Greierasii din bord, usi, etc. Sper sa nu intampin probleme cu masina, asa cum am vazut la unii useri mai ghinionisti.

--------------------
Renault Megane 1.6 16V
+
Soldatul
post 25 Feb 2009, 14:13
Post #475

Membru incepator

QUOTE(SorinGL @ 6 Sep 2008, 10:47)
Salut si Bine v-am gasit la toti posesorii de Megane , sunt nou pe aici intentionez sa achizitionez un Megane 2 , 1.6 -16v -110 cp sau ceva de genu , modelul privilege + ceva optionale , xenon si acel pachet cu ESP etc .... as dori sa stiu de la voi posesorii de motorul 1.6 ce performante are cum trage cum se descurca ... daca este cu 4 persoane trage sau se chinuie , daca mai dai drumu si la o clima cum se comporta ...ce demaraj ar avea masina ,cum se descurca la drum intins in depasiri ma refer la faptul daca are acel 'zvac in ea ... pana acum nu am avut ocazia sa merg cu una de 1.6 , am fost la apan Galati ( sau daca este vreun posesor din GL sa ma dea si pe mine o tura biggrin.gif ) si nu aveau disponibila ptr test drive 1.6-le ce imi puteti voi spune despre acest motor ..
Salutare , numai bine ...
*

Acelasi model il am si eu, fara xenoane si esp
Motorul isi face treaba foarte bine cu sau fara pasageri si nu am simtit diferente notabile de cuplu cand AC ul functiona la capacitate maxima
La plecarea de pe loc (liniute daca vrei biggrin.gif) se descurca mai mult decat onorabil fiind capabila sa tina pasul cu majoritatea masinilor sub 200 CP, insa puterea nu foarte mare o dezavantajeaza dupa 70-80 kmh. Alta chestie e ca datorita greutatii mici ai toate sansele sa pierzi tractiunea la o plecare in forta.
In depasiri se descurca mai mult decat onorabil, dar uneori e necesara retrogradarea vitezelor . Nu o sa te bage niciodata in scaun indiferent de situatie dar o sa ai mereu o senzatie comfortabila de putere la turatii mari.
In curbe si drum denivelat o sa vrei sa nu fortezi deoarece la viteze mari poti pierde destul de usor controlul. Eu am varianta sedan, se simte stabila pana in 120-130kmh dar apoi ai o usoara senzatie ca stai sa decolezi... nu incerca 150+ decat pe drumuri drepte si fara vant puternic.
Consumul este ok, dupa 39.000 km computerul de bord arata 7,8%.
Alt punct forte ar fi modul exceptional in care se comporta la regim de croaziera, masina fiind foarte comfortabila pentru drumurile lungi la aceasta contribuind si elasticitatea motorului.
Ca exemplu am facut traseul Bacau-Onesti (combinatie de curbe si serpentine stranse si drum drept) pe timp de noapte in viteza a 5-a la regimuri de viteza de 40-120kmh.

sper sa iti fi fost de folos, bafta la masina smile.gif

--------------------
Renault Megane 2007 Lux Privilege /1.6 16v 110 CP
+
vali_iacov
post 25 Feb 2009, 17:56
Post #476

Membru Ilfovean

From: Corbeanca, Ilfov

confort, fiabilitate, design multumitor.
dupa 78.000km chiar nu a fost facuta nici o interventie.
Ba da, mint, pe la 25.000km s-a schimbat o piesa la volan care tinea de airbag, nu mai tin minte exact cum se numea. In rest, merge perfect, motorul are un zumzait mic, putin ciudat, se va verifica.
Multumit 100% de Megane 2.2 Sedan, e pack Autentique, la care s-au adaugat cateva plusuri.
PDG-ul intr-adevar ma enerveaza putin la drum lung, dar pentru oras e extraordinar.
Pentru un 1.4 16v alearga destul de bine. Tin chiar sa il contrazic pe Soldatul, a mers mult peste 150 si chiar nu am avut senzatia ca decolez.
Nota 10 pentru acest model.
Drumuri bune tuturor !

--------------------
Dacia Logan 1.5dCI 2006
Under Construction...Please Wait...
+
megane1
post 25 Feb 2009, 18:45
Post #477

Membru autentic

From: Moinesti

sunt de acord cu ce spunea Soldatul ..." nu incerca 150+ decat pe drumuri drepte si fara vant puternic "
cat despre consum , daca Soldatului ii ia 7,8 - pb preponderent urban in combinatia urban/extraurban ( " Consumul este ok, dupa 39.000 km computerul de bord arata 7,8%") , mie imi indica 6,4% la o combinatie 50% urban(nu bucuresti, ci bacau)-50% extraurban..

--------------------
renault megane2.2 privilege 1,6 16v mai 2007
privilege, gris platine+mp3
+
Ryk
post 26 Feb 2009, 00:11
Post #478

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

nu iti da o senzatie ca e lipita de pamant dar nici de decolare, megane 2.1 HB fara PDG.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
Catalinmodena
post 26 Feb 2009, 10:25
Post #479

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

La cele fara PDG nu stiu,dar la cele cu PDG de pe la 150 de km/h incolo nu prea mai iti vine s-o calci.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
nsl_iuli87
post 1 Mar 2009, 19:05
Post #480

retras

QUOTE(Soldatul @ 25 Feb 2009, 15:13)

In curbe si drum denivelat o sa vrei  sa nu fortezi deoarece la viteze mari poti pierde destul de usor controlul. Eu am varianta sedan, se simte stabila pana in 120-130kmh dar apoi ai o usoara senzatie ca stai sa decolezi... nu incerca 150+ decat pe drumuri drepte si fara vant puternic.

*

QUOTE(megane1 @ 25 Feb 2009, 19:45)
sunt de acord cu ce spunea Soldatul ..." nu incerca 150+ decat pe drumuri drepte si fara vant puternic "

*

La faza cu stabilitatea, pot sa va contrazic, cred ca este printre cele mai stabile, daca nu cea mai stabila din clasa ei(vorbesc aici de megane bicorp din 2004)...
Si acum argumentul, am mers cu Golf 4-5, Astra h, Kia ceed, si in unele curbe cu care intram cu megane-ul in deplina siguranta, cu astea mi se facea oarecum frica la aceeasi viteza...
Si inca ceva, daca stie cineva drumul intre Afumati si Petrechioaia, e asfaltat, dar e denivelat, si pot sa zic, ca mai de fiecare data trec pe acolo 150+, fara cea mai mica problema

Si acum cat de mult ma incanta... Foarte mult
Sa dau un exemplu de traseu Bucuresti-Sinaia-Pestera Ialomicioara-Targoviste-Bucuresti, sa ies cu un consum de 4.6/100...
Sa te iei la intrecere cu un TDI de 90 de cai si sa te tii dupa el...
Sau sa am aproape 90 de mii de km, si sa schimb doar consumabile, o bascula si o bieleta...

--------------------
Renault Megane II - Boooxxx 2020
+
22 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 21:52
Dacia