Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ulei si Aditivi

traficantul de de guJI:D
post 7 Feb 2008, 10:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members

buna sant un nou propietar de renault 11(model 86 GTL) si as vrea sa stiu ce fel de ulei trebuie sa ii pun la batranelul meu si ceva aditivi sa ii curatz motorul prin interior deoarece cred ca sa nu a fost curatzat nici o data ....am de cand sa fac masina bici am si ceva probleme cu puntea spate dar am vazut ca sant topicuri pe tema aceasta ..va multumesc wub.gif

7 Feb 2008, 12:22:
chiar nimeni nu imi rasp:(( wacko.gif sad.gif ............

This post has been edited by traficantul de de guJI:D: 7 Feb 2008, 12:22

--------------------
renault 11 GTL - cj 02 RMD 86 berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 7 Feb 2008, 12:38
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Salut,

Ulei ar fi Elf. In mod normal ar trebui sa scrie tipul de ulei pe capacul de la motor (daca e original). Eu am pus in R5 si R21, Elf 10w40 si era ok. Cat despre aditivi, sunt de curatare baie ulei ? stiu ca sunt pentru o ungere mai buna (cel putin in teorie) ... aici discutiile sunt interminabile ... (sunt sau nu buni asa cum spune producatorul ?) ... 2+2 am mai folosit uneori smile.gif tot la R5 si R21.

Ce anume vrei sa cureti ? e prea mica presiunea la ulei ? de obicei filtrul de ulei se ocupa de "curatenie" ... eventual pune niste ulei ieftin ieftin si un filtru bun de ulei, mergi asa cativa km pana se incalzeste bine bine motorul si uleiul si da-l afara asa cald cum este ... dupa care pui ulei bun si un alt filtru si hai sa zicem ca ai facut ceva ... altfel trebuie demontate, curatate si montate (daca asta te costa mai mult).

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 17:37
Dacia