Taxa auto, declarata ilegala, de Tribunalul ARAD
![]() ![]() ![]() |
Taxa auto, declarata ilegala, de Tribunalul ARAD
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
klaus.....
eu cred ca ei erau prea mici ca sa isi aduca aminte de acele vremuri frustante..cand statul iti dicta cam totul..... desi in vest...prin taxe si amenzi sunt la fel de multe restrictii.....Londra e cel mai bun exemplu..... si fratilor taxa de prima inmatriculare, CO2, combustibil......centru..etc...se plateste in toata europa.......sub o forma sau alta........deci resemnativa ca tot acolo ajungem si noi........ |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
QUOTE(lucian_v @ 13 Dec 2007, 15:03) trei masini de persoana ...nu stiu ce sa zic, dar 3 masini intr-o familie? care e problema? daca omu isi permite poate sa aiba si 5, atata timp cat omul respectiv plateste taxele , impozitele etc....de ce sa nu aiba voie sa aiba? eu as pune limita minima de km/an de ex...adica sa faci dovada ca intr-adevar folosesti masina aia si nu sta parcata cate o luna in fata blocului sa ocupe locul degeaba ![]() ce vreau sa spun e ca o masina e necesitate, un lucru pozitiv. a doua poate fi considerata lux. sa se plateasca taxa pe lux. pe a doua masina sa puna ce taxe or vrea. dar nu pe prima. in conditiile in care spun ca trebuie sa avem numai masini bune, ei de fapt pastreaza pe strazi dacii ca a mea. niciodata nu o sa am in vedere cat polueaza. e ultima mea grija, am altele mai stringente, legate de motor, caroserie. cu limita minima...e hazliu. cum dovedesti? toti or sa aiba in dotare o bormasina, sa faca kilometraj cu ea. on topic...de vre-o trei zile nu mai merge cablul de kilometraj....aoleu, ce ma fac? |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
De ce nu se divizeaza in doua acest topic, pentru ca se vede faptul ca discutia a luat-o pe alt fagas? Mi se pare destul de interesant pentru a fi considerat pur si simplu off topic, totusi asa este daca ramane aici.
In ceea ce priveste circulatia din Bucuresti, pentru ca banuiesc ca fluenta deosebita a acesteia naste idei de genul limitarii numarului de masini pe familie/ persoana/ kilometri/ etc., si eu consider ca ar fi o idee excelenta reintroducerea circulatiei alternante, pe zile, a masinilor cu numar par/ impar. Deci nu doar in week-end, ci in fiecare zi. As fi de acord sa circul una din doua zile cu transportul in comun, asa cum este el, dar sa stiu ca in ziua cand circul cu masina, circul, nu stau. Nu consum aiurea benzina, nervi, si ani din viata. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
greu. cum facem in zilele de azi? o zi circula consoane si una vocale? tu vei circula cu ratb-ul. dar prea multi isi vor lua doua masini. rezolvarea comunista nu mai e posibila.
|
--------------------
dacia
1310
|
441529 |
![]()
|
![]() Administrator de blocuri Group: Members Posts: 160 Joined: 14 January 07 From: Comuna Bucuresti ![]() |
Doamne ajuta
![]() Limitari de trafic, o zi da una nu si alte bunatati... dragi tovarasi si pretini (pentru unii, no offence) si stimati colegi (pentru restul), singura solutie fezabila este dezvoltarea infrastructurii. Nu taxarea trecerii prin centru rezolva problema aglomeratiei ci oferirea unei posibilitati rapide de a-l ocoli. Ia sa existe iesiri din oras cat mai bune si o centura in regim de autostrada, o mai ia careva din Berceni pana in Pipera prin centru? Nu cred. |
--------------------
Renault Megane
Nissan Pathfinder 2.5 dci SE+ 174 CP
Nissan Urvan 2.4i
|
|
mafone |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 15 November 07 ![]() |
Eu cred ca ati luat-o pe aratura cu propunerile astea imprumutate din comunism........ Daca va place asa de mult comunismul, duceti-va tata in Cuba sau in China. Sa va oblige sa faceti maxim 1 copil pe familie, sa va spuna cand sa faceti una alta, sa aveti toata viata aranjata pe un grafic.
Este clar si pentru mine si pentru altii cred, ca decizia luata de tribunal nu este una definitiva, si nici nu va fi, pentru ca respectivul, daca nu va ajunge cumva la Strasbourg, aici nu va obtine o hotarare definitiva care sa-i puna statului atatea bete in roate. Oricum, daca ati vazut ultimele stiri, vor sa scoata taxa asta si sa o ontroduca din nou dar cu alt nume...... si in felul asta o sa se ia tot tambalaul de la inceput, si o vor putea-o taragana la nesfarsit..... |
--------------------
Renault
Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne
2008 4 iulie
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
ce folos ca am masina, cand vin acasa si trebuie sa caut 30 de minute loc de parcare ? si dimineata gasesc un cauciuc pe janta ?
sugerez ca, daca nu ai proprietate personala unde sa-ti tii masina, si o tii pe domeniul public in jurul casei tale, municipalitatea sa-ti perceapa o taxa. se poate apoi regla nivelul acestei taxe (pentru nr de masini care 'tin' de acelasi imobil) pentru a putea obtine numarul optim de masini in zona, pentru ca circulatia in oras sa se pastreze intr anume limite de fluenta. cine va fi in stare sa isi permita acele taxe, este o cu totul alta poveste. asa ca ori comunism, in care toti ascultam de aceleasi reguli, sau democratie, in care numai _unii_ sunt afectati. eu sunt pentru taxa auto, si ard de nerabdare sa va vad pe toti, pe strazi, pe biciclete ... ![]() This post has been edited by hash: 14 Dec 2007, 00:27 |
--------------------
-
-
-
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu propun sa poti cumpara din hipermarket-uri maxim un produs din fiecare ...sa ajunga la toata lumea domle
![]() ![]() |
--------------------
---
---
- ---
---
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Va asigur ca nu sunt un nostalgic si nici nu am o varsta prea frageda, sa fi uitat vremurile apuse, insa toate tarile au luat masuri ca urmare a cresterii parcului auto.
Nu este vorba de masuri care sa incalce drepturile cuiva ci de parghii (financiare, de regula) care sa tempereze fenomenul. Nu poti asista pasiv la nesfarsit sa-si cumpere majoritatea populatiei Romaniei - fara teren aferent privat, masini peste masini, cate 2-3-4 cand locuri de parcare sunt 20-30%, ca asa a fost norma. Soselele au fost facute si intretinute caum au fost. Eu imi amintesc si acum un drum Brasov-Arad in '92 cand, datorita valurilor si craterelor din DN7 faceam mai mult slalom si 70Km/h era viteza mare, noroc de altii ca ne-au dat ceva bani pentru reabilitare. La urma urmei infrastructura costa si oricat de naivi am fi nu-si face nimeni iluzii ca din taxa de drum se pot construi autostrazi, parcari si nici macar intretine soselele existente. Taxa asta, n-o fi morala, n-o fi europeana dar isi are si aspectele pozitive, chiar daca va fi modificata / anulata se va gasi altceva sa o inlocuiasca. Fara o parghie de control ne vom trezi ca ne rahatim pana cand nu ne mai putem aseza ca ne ajunge "movila" la dos ! Ca sa folosim haznaua, mai trebuie si curatata periodic ! This post has been edited by adi_ar: 14 Dec 2007, 06:25 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
Taxa asta nenorocita este impusa de cei de la "mediu" , aia care cica vor sa reduca poluarea , dar nu-i vad pe aia care intra-n paduri cu drujba ca lupu in turma de oi . Pai cum nu , hai sa-i ardem pe ai mai multi si sa refacem ce strica aia putini (da dar aia sunt ai lor).Si cate parcuri au facut ei din banii luati? Cate paduri?
De ce nu pun impozit pe norma de poluare si nu pe capacitatea cilindrica? E mult mai simplu , ar aduce mult mai multi bani la buget si mai mult ca sigur ar reduce numarul masinilor poluante (si nu ma refer in primul rand la dacii ci la camioanele care lasa-n urma un nor de fum si care au trecut de ITP si vor trece in continuare). Si daca platim taxa de inmatriculare in functie de norma de poluare de ce rovigneta se plateste numa' pentru noneuro , euro 1 si euro2 , iar euro 3 si 4 platesc la fel ca pentru euro 2? Alti bani luati de la fraieri , nu? Si cu tot cu taxa asta , cu cat a scazut importul de masini sh? Ideea e (cred eu) ca au pierdut banii pe care ii incasau la vama pana la 1 inuarie 2007, si trebuiau sa-i recupereze cumva! Cate masini sh sub euro 3 s-au importat ? Asta e.... ma uit in oglinda si ma injur ca am pus stampila prost. Le-am dat 1500 de euro de pomana.... sa-si cumpere lumanari de ei ! Nu ma mai astept sa-i vad inapoi (totusi mai pastrez o urma de speranta). off-topic Referitor la infrastructura.... au trecut 17 ani DEGEABA ! Toti care s-au perindat prin functii inalte au avut alte griji! Nu vad de ce ar fii o problema ca fiecare membru major din familie sa aiba masina ! Nu sunt locuri de parcare...asta asa este dar si marlania romanului e mare! masini parcate aiurea - ca na' asa vrea muschii lui da' jmecher- , rable uitate de dumnezeu prin parcari , si exemplele pot continua. Gata ca e prea dimineata si ma enervez degeaba , ca deh "cainii latra........" |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
slaiciprian |
![]() ![]()
|
ADI-AR
sincer nu te inteleg. logica ta e ceva de genul: daca am avea drumuri bune, nu ar trebui sa platim taxe. dar pentru ca avem drumuri proaste, trebuie sa platim taxe aberante. crezi ca prea multi bani se duc in infrastructura? in benzina, juma e acciza. rovigneta nu e ieftina. mai platesti impozit, rca, amenzi. repari masina pe banii tai din vina lor. eu mor de oftica, sa fiu al naibii daca nu. crede-ma, sa vad ca se fac autostrazi, sa vad ca treaba merge si nu numai pe hartie, nu mi-ar parea rau. as spune ca sufar 10 ani, platesc ce trebuie dar baiatul meu va merge ca-n occident. ca se merita sa dau banii. indiferent ce taxe care de care mai mari se vor pune, poate se vor gasi unii sa spuna: e pentru strazi, e bine! CARE STRAZI? pe un deal de aici din judet, fugea soseaua. 20 de ani, tot rupeau cu lama din deal. au facut altul. nou-nout, deviat. cu o zi inainte de receptie s-a surpat drum-stauceni.jpg. de un nan sta asa. nici reparat, nici receptionat. ancheta: Gresela de proiectare. Aceasta este cauza care a dus la prabusirea drumului national care face legatura intre Botosani si Stefanesti inainte ca acesta sa fie macar receptionat. Comisia numita printr-un ordin al prefectului a facut o evaluare a cauzelor ce au dus la producerea evenimentului de la Dealul Mare. Concluzia? Ce s-a intimplat poate fi introdus in categoria calamitatilor naturale, a caror posibila producere nu a fost luata in calcul la proiectare. ADICA AU FAUT VARIANTA LA UN DRUM CARE SE SURPA, DAR NU SAU GANDIT SA-L PROIECTEZE PE ASTA SA NU SE SURPE. nu e baiaie de joc? alt drum reparat la stauceni timp de 2 ani si ceva, reparatie capitala, a rezistat 6 luni. si exempe mai sunt PE ASTA SA DAU EU BANII? SA CREASCA NUMARUL DE VILE DIN TARA? BANII CARE-I DAI TU SE FURA! This post has been edited by slaiciprian: 14 Dec 2007, 11:13 |
--------------------
dacia
1310
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
putin curaj cand dati minus la reputatie, eh ?
![]() mai mergeti si prin alte tari sa vedeti cum se reglementeaza parcarea de rezidenta (ca si-aia abunda in masini); parcarile extraurbane, sosea de centura si un bun transport in comun, asta au ei in metropole - e un sistem verificat si care da rezultate; in plus, toate cladirile noi construite trebuie sa aiba parcare subterana cat despre modul cum se lucreaza, tine de noi sa-l corectam - cei care au 'painea si cutitul' sa dea socoteala cum au cheltuit banii nostri. ca de lamentat ca babele pe marginea drumului - asta ne pricepem This post has been edited by hash: 16 Dec 2007, 18:05 |
--------------------
-
-
-
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
QUOTE(hash @ 16 Dec 2007, 19:04) mai mergeti si prin alte tari sa vedeti cum se reglementeaza parcarea de rezidenta (ca si-aia abunda in masini); parcarile extraurbane, sosea de centura si un bun transport in comun, asta au ei in metropole - e un sistem verificat si care da rezultate; in plus, toate cladirile noi construite trebuie sa aiba parcare subterana despre asta este vorba , bani luati degeaba! QUOTE(hash @ 16 Dec 2007, 19:04) cat despre modul cum se lucreaza, tine de noi sa-l corectam - cei care au 'painea si cutitul' sa dea socoteala cum au cheltuit banii nostri. ca de lamentat ca babele pe marginea drumului - asta ne pricepem solutii? eu cred ca a exprima o nemultumire nu inseamna a te lamenta! si ca sa fiu baba, nu-i usor sa te bati cu morile de vant , au mai incercat si altii ...... parerea mea... |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
slaiciprian |
![]()
|
cat despre modul cum se lucreaza, tine de noi sa-l corectam - cei care au 'painea si cutitul' sa dea socoteala cum au cheltuit banii nostri. ca de lamentat ca babele pe marginea drumului - asta ne pricepem.
o.k. sa spunem ca noi ne lamentam ca babele. ce putem face? da o solutie. p.s. oricum la noi singura solutie valabila e cea minereasca. mana pe bata si jos guvernu. |
--------------------
dacia
1310
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 14 Dec 2007, 12:02) ADI-AR sincer nu te inteleg. logica ta e ceva de genul: daca am avea drumuri bune, nu ar trebui sa platim taxe. dar pentru ca avem drumuri proaste, trebuie sa platim taxe aberante. crezi ca prea multi bani se duc in infrastructura? in benzina, juma e acciza. rovigneta nu e ieftina. mai platesti impozit, rca, amenzi. repari masina pe banii tai din vina lor. eu mor de oftica, sa fiu al naibii daca nu. crede-ma, sa vad ca se fac autostrazi, sa vad ca treaba merge si nu numai pe hartie, nu mi-ar parea rau. as spune ca sufar 10 ani, platesc ce trebuie dar baiatul meu va merge ca-n occident. ca se merita sa dau banii. ... PE ASTA SA DAU EU BANII? SA CREASCA NUMARUL DE VILE DIN TARA? BANII CARE-I DAI TU SE FURA! Ai dreptate, nu ai inteles (sau nu m-am facut eu inteles) ! Explicit: - taxele platite de noi, foarte multe si grele nu sunt, totusi, suficiente pentru construirea infrastructurii, a miilor de km autostrada, reparatiii si intretinere de drumuri etc. noroc de noi cu finantari europene; - pana la rezolvarea infrastructurii, conditia de trafic este cea care este, iar guvernul este dator sa gaseasca metode de a contrabalansa cumva cresterea necontrolata a numarului de masini pe sosela (indiferent ca noua ne place sau nu ne place); - deocamdata, pe hartie, proiecte sunt multe si minunate. Sa dea Dumnezeu sa le vedem si in fapt; - ai inca o data dreptate, toate reabilitarile si constructiile la noi, fie si inlocuirile de borduri au fost, in primul rand, o sursa de imbogatire si de capatuire a neo-nomenclaturii; Pe de alta parte, indiferent cat de larg am intelege democratia noastra balcanica: - pe sosele (si nu numai) ar trebui sa domneasca legea si ordinea. Pentru ca tot a pomenit Klaus de vremurile apuse, n-as vrea sa ajungem la circulatie "din cand in cand", nu zile pare / impare, de frica neghiobilor si a marlanilor care n-au nici o lege in spatele unui "tanc" cu tabla de 0,6 mm, > 2 t si >150 CP. - copii de bani-gata, precupetele si gaborii analfabeti ar trebui sa suporte acelasi etalon de dobandire a permisului de conducere cu toti ceilalti participanti; - recidiva in depasirea vitezei legale (cu peste 30-40-50 Km/h), accidente, consum de alcool si altele, sa duca la suspendarea pe perioade progresiv crescatoare, pana la anularea permisului de conducere (selectia ne-naturalilor); - examinarea psihica si fizica serioasa si competenta. Excluderea de la sofat a celor care prezinta caracteristici de comportament coleric, agresiv, precum si a celor cu manifestari de labilitate psihica, emotivitare excesiva, lipsa de concentrare sau au probleme de distribuire a atentiei. .. si ar mai fi si altele. La cerere pot sa mai dezvolt ideea! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Matei |
![]()
|
![]() --M!-- Group: Members Posts: 328 Joined: 21 May 05 From: Bucharest ![]() |
suneti 'putin' cam offtopic.
eu propun macar schimbarea numelui, daca nu scoaterea taxei. e stupid sa ii zici 'prima inmatriculare' la o masina sh... parera mea ! |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2005, 1398 cmc Fericit sau roman ?
|
|
AMDO |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Un lucru e clar: legea taxei de prima inmatriculare nu a fost facuta sa protejeze mediul. Nu poti aduce un automobil euro 3 ca e poluant dar poti aduce un buldozer second hand fabricat in anii 50 fara a platii nici o taxa de prima inmatriculare. Ala nu e poluant? Sau Citroen nu fabrica buldozere?
|
--------------------
Dacia, Renault, VW
Laureat , Scenic, Cross Touran
2004, 2005, 2008
|
|
slaiciprian |
![]()
|
1. nu cred ca in occident se fac toate strazile din banii de pe taxe. si mai sigur, acum cativa zeci de ani cand s-au facut, sigur nu erau atatea masini sa aiba taxe cat cuprinde.
2. ceausescu nu a facut strazile din ce a adunat de la taxe. 3. de ce strazile trebuie facute musai numai din taxele auto? de unde regula asta? din celelalte taxe ce sa se faca? sunt destule. aduna tva, impozite pe profit, salarii, etc, statul isi ia aproape juma din tot banul ce misca in tara asta. |
--------------------
dacia
1310
|
AMDO |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai putem adauga ca dupa ce se fac autostrazi cu banii nostrii, apoi ne mai iau si taxa de autostrada. Adica platim de doua ori. Ca parca asa se lauda puterea actuala, ca vom plati taxa pentru autiostrada care o avem deja, ..., pe hartie.
|
--------------------
Dacia, Renault, VW
Laureat , Scenic, Cross Touran
2004, 2005, 2008
|
|
slaiciprian |
![]()
|
8-9 luni pe an consumul meu lunar de benzina este de 10 milioane. 5 pleaca la stat din accize. vrei mai multi bani? lasi mai multe masini, ca din acciza pe carburant iese ban mult la buget. si ai de autostrazi. asa gandeste un guvern normal. prea multe masini? unii vor prefera sa mearga cu transportul in comun, daca l-ar face civilizat. va fi o selectie. prea multe masini sunt in bucuresti, dar in provincie nu. de ce sa sufere restul?
sunt de acord cu politica liberala, dar guvernul asta mi-a cazut in greata numai si numai din cauza afurisitei asteia de taxe. pentru ca nu-mi permit si nu ma indur (nu as vrea sa fiu intre ultimii fraieriti) sa-mi iau o masina de 2-3 mii de euro, care va fi ca un vis pe linga actuala. |
--------------------
dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th August 2025 - 04:44 |