Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Suierat, fluierat cutie de viteze, schimbare trepte I la II

sobolan
post 14 Dec 2007, 00:07
Post #31

membru paros...

Group: Members
From: GL

QUOTE(SorinV @ 13 Dec 2007, 15:43)

la aia cu partea motrice ai dat cu toti manelistii de pamant...

(aka roti) ale autovehiculului.
*

lasa manelistii in pace....aia fac parte din alt film radmasa.gif ....

aici se discuta de zgomotul ala si nimeni nu pune "punctul pe i"....zgomotul se aude DOAR cand ai pedala de ambreiaj "calcata".....sa auzim explicatia logica....

This post has been edited by sobolan: 14 Dec 2007, 00:49

--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Golf mk5 - syncro - 2007-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SorinV
post 14 Dec 2007, 06:59
Post #32

Membru autentic

From: a

QUOTE(claudelu_nebunelu @ 10 Dec 2007, 11:57)
sad.gif  fratii mei va mai retin si eu atentia cu ceva..de cateva zile am observat ca la schimbarea trepei din 1 in 2 se aude un scartait-suierat cand ridic piciorul de pe ambreiaj.poate s-a mai discutat si nu am fost eu atent..nu scartaie ambreiajul..zgomotul vine de afara(l-am auzit cu geamul deschis.sa fi ramas sabotii blocati cumva>?dar nu se simte la comportamentul masinii nik.si nici nu trag frana de mana iarna niciodata..astept "reclamagii"  icon_mrgreen.gif
*

@ sobolan
nu inteleg de ce traiesti cu senzatia ca aici este un concurs de genul blondele intreaba brunetii raspunde... dar fie daca simti nevoia sa intrebi

omul asta cu problema scrie clar ca face zgomot cand ridica piciorul de pe ambreiaj. NU CAND STA CU EL PE PEDALA.

OFFTOPIC: daca ai chef de contre si caterinci ca la gradinita atunci mergi la alta sectiune ca aici nu sunt folositoare

--------------------
a a a
+
sobolan
post 14 Dec 2007, 10:11
Post #33

membru paros...

QUOTE(SorinV @ 14 Dec 2007, 06:59)

OFFTOPIC: daca ai chef de contre si caterinci ca la gradinita atunci mergi la alta sectiune ca aici nu sunt folositoare
*

tot offtopic : esti lupul moralist ? radmasa.gif

ON topic: la mine se aude cu piciorul pe ambreiaj cu masina pe liber dupa ce am scos-o din a 1a.....

--------------------
+
claudelu_nebunelu
post 14 Dec 2007, 12:48
Post #34

Rau in Traficc

From: tg-jiu

wacko.gif dragule SorinV intreb pentru ca voi sunteti mai vechi pe aici si va pricepeti mai bine ca mine la asa ceva.deca nu sunt asa pregatit ca voi in domeniul asta inseamna ca sunt Blond?am afirmat ceva si am demonstrat ca am dreptate..si de asta e frate forum aici ca sa isi dea lumea cu parerea nu?nu esti obligat sa imi raspunzi mie la topic daca nu vrei.si nu inteleg despre ce caterinci vorbesti..poate nu ai fost atent la discutii.mai citeste odata..eu doar intrebam daca cineva mai are problema mentionata si daca se poate remedia cumva pe garantie sau nu..atata tot.nu inteleg de ce te ataci tu.

14 Dec 2007, 12:50:
scuzele mele nu citesem bine am crezut ca mi se adreseaza mie cuvinte.mi-ar fi de folos niste pareri sincer si nu e nevoie de contrarieri pe alte teme..va rog mult pe amandoi..sau mai bine zis pe toti

This post has been edited by claudelu_nebunelu: 14 Dec 2007, 12:50

--------------------
renault symbol - GJ-29-Ban 2007
+
SorinV
post 14 Dec 2007, 12:59
Post #35

Membru autentic

QUOTE(sobolan @ 14 Dec 2007, 10:11)
tot offtopic : esti lupul moralist ? radmasa.gif

ON topic: la mine se aude cu piciorul pe ambreiaj cu masina pe liber dupa ce am scos-o din a 1a.....
*

nu sunt lupul moralist dar vad ca tot ceea ce faci nu are nici cea mai mica legatura cu ce probleme are omu asta cu masina lui.

daca nu te pricepi sau ai doar o vaga idee stai in banca ta si nu mai induce oamenii in eroare. Poate ai aceeasi problema ca si el dar daca nu cauti rezolvarea sau nu ai rezolvato chiar, atunci nu inteleg de ce postezi!

offtopic: daca nu incetezi cu caterinca iti iei ban. asa ca te rog abtinete

--------------------
a a a
+
sobolan
post 14 Dec 2007, 14:34
Post #36

membru paros...

eu nu fac caterinca....ca si celalalt coleg vreau un raspuns ca doar forum e asta draga sorine radmasa.gif ...ai PM....
vrei sa imi dai ban ptr caterinca ...eu nu credeam ca o posibila problema la cutia de viteze e caterinca....

apropo : mai lasa cititul sau copiatul de definitii din manuale sau de pe net....eu facusem definitia cu cuvintele mele nu citind de prin carte....chiar daca stii teorie nu inseamna ca stii si practic....nu am vrut sa spun atunci cand ai zis faza cu curatatul ambreiajului cu spray-ul de frane......
cineva de pe daciaclub spunea : "un gram de practica face cat un teanc de carti"...valabil si pentru tine daca stii ceea ce spui dar tu nu prea stii....

LATER EDIT : cate masini ai avut tu pana acum ? radmasa.gif

This post has been edited by sobolan: 14 Dec 2007, 14:49

--------------------
+
SorinV
post 14 Dec 2007, 14:53
Post #37

Membru autentic

1. Teorie stiu pt ca asta e meseria mea aka Ing de autovehicule (cu specializarea transmisii automate)
2. practica am cat cuprinde nu numai prin faptul ca imi repar singur masinile dar am si lucrat ca mecanic in service Renault o perioada buna de timp.
3. tu nu vrei un raspuns pt ca s-a dat si nu ai citit. problema ta este alta decat a celui care a deschis topicul doar manifestarile sunt similare
4.ambreiajul se curata cu spray de frane in ORICE service pt ca sunt acelasi tip de organ de masina si au acelasi materiale in componenta. trebuie doar sa fii precaut sa nu speli si rulmentul de presiune care nu mai poate fi gresat pe masina.
5. nu ami imi trimite mesaje filozofice pe PM ca sa te spargi in figuri in topic.
6. nu are nimeni pretentia sa ai habar de masini in schimb poti sa ai bunul simt sa nu bati campii

--------------------
a a a
+
sobolan
post 14 Dec 2007, 15:06
Post #38

membru paros...

1.eu o dau in practica mai sorine...te invit la garaj la mine ca sa practici wink.gif ....tot inginer sunt si eu si surpriza......inginer mecanic..... harhar.gif
2.practica am si eu destula de acasa ca la munca nu pun mana pe suruburi...am un amarat de birou bre....la renault nu vreau sa lucrez ca platesc putin astia wink.gif
3.eu vreau un raspuns concret ptr. ca nu am mai desfacut o asemena cutie dar vad ca nu lamureste nimeni problema.....astept in continuare....
4.ambreiajul poti sa il curati cu spray de frana...no pb....dar cum naiba sa faci asta doar prin fereastra de la carterul ambreiaj fara sa atingi articulatiile furcii sau rulmentul ?
5.nu sunt filozof...sunt un golanoi biggrin.gif comic uneori...poate....
6.nu vreau sa aiba nimeni pretentii de la mine doar cei care ma cunosc...nu imi amintesc sa fi facut vreo rabla de trabant ,macar , cu tine impreuna....
RESPECT TOTAL PTR CEI CARE SPUN SI FAC....SCURT SI LA OBIECT....

This post has been edited by sobolan: 14 Dec 2007, 15:07

--------------------
+
rypper
post 9 Dec 2008, 12:30
Post #39

Membru incepator

de vreo2 luni tot fluira cand plec de pe loc schim treapta 2 la fel acelasi zgomot cand bag 3 nu se mai aude [masina e un clio bicorp 1.2 bezinar 70000km] maine ma duc sa schimb rulment fata dreapta ,de face ca naiba o sa il intreb pe mecanic daca isi da seama ce naiba e oricum vas multumii daca ati venii cu vreo idee
sa fie cv bulita ?

--------------------
renault clio 2 2003 bicorp 1.2
+
cmandrei
post 9 Dec 2008, 13:08
Post #40

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Poate daca ne-ai putea da mai multe detalii, poate am putea veni cu vreo idee ... rulmentul ar trebui sa faca mai tot timpul indiferent de treapta de viteza ... ar putea fi cureaua de la accesorii.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
rypper
post 9 Dec 2008, 13:32
Post #41

Membru incepator

fluiera in mers ,treap 1 si 2 ,cand sta la relanti sau daca o accelerez fara sa o bag in vreo viteza nu face [de curea de accesorii o stiu nu e aia] [iar rulmentu pe carel schimb ala e de la roata] ma gandesc sa nu fie ceva la cv disc rulment placa de presiune de acea am deschis topic poate nu sant singurul cu problema asta!!!!
cand plec de pe loc pe la 1500 de ture incepe incet si creste in intesitae pana pe la 3000
la fel si cand schimb intra 2 ,de la a treia in sus no problem unsure.gif

9 Dec 2008, 15:00:
imi vine sa urlu numai si numai probleme ce masini fac astia de la reno

This post has been edited by rypper: 9 Dec 2008, 14:00

--------------------
+
cmandrei
post 9 Dec 2008, 14:25
Post #42

NEWSMAN

Si acest zgomot de care vorbesti tu se aude doar in treptele 1 si 2 ? si deloc in restul indiferent de turatie ?

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
rypper
post 9 Dec 2008, 14:49
Post #43

Membru incepator

si putin in a treia dar tiam zis fluieratul creste in intensitate odata cu acceleratia daca debraiez nu se mai aude !!!!stiu e ciudat
daca o turez si e pe liber nu se aude blink.gif sad.gif sad.gif

This post has been edited by rypper: 9 Dec 2008, 14:51

--------------------
+
cmandrei
post 9 Dec 2008, 14:56
Post #44

NEWSMAN

Au mai fost cateva probleme de acest gen pe aici ... daca bine-mi aduc aminte nici una nu a fost legata de cutie ... dar no' sad.gif ... au mai fost rulmenti (dar au facut in orice treapta) ... au mai fost diverse aparatori metalice montate pe sub motor in zona esapamentului care intrau in rezonanta la anumite turatii ... asa cum spui tu insa nu prea pare a fi prea bine

Schimba rulmentul si eventual daca mai are timp si asa dati scutul jos si verificati si pe acolo una alta, verifica si nivelul de ulei din cutie si sa vedem dupa daca se imbunatateste cu ceva ...

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
rypper
post 9 Dec 2008, 17:57
Post #45

Membru incepator

multumesc cm andrei dar rulmentul de la roata il schimb din alta cauza [ca de daca ai reno nu ai o bubasi gata vin cu zecile] oricum tiam zis ca maine dimineata ma duc la mecanic pentru rulment roata fata stanga si o sa il intreb si de buba asta cu suieratu/fluieratu in sarcina
e baiat de treaba poate ii da de cap o sa va spun maine ce a zis

--------------------
+
cmandrei
post 11 Dec 2008, 10:09
Post #46

NEWSMAN

Ati gasit ?

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Relu11
post 11 Dec 2008, 10:20
Post #47

Membru autentic

From: Bucuresti

cmandrei iti pierzi vremea degeaba uite aici http://www.reno.ro/Ulei-cutie-viteze-recom...ml#entry1642809

--------------------
. . .
+
hellcat
post 13 Dec 2008, 11:43
Post #48

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Ohohoo...RIP cutie de viteze. icon_mrgreen.gif S-au uns asa bine pinioanele, ca acum...suiera.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
bdiac
post 2 Jan 2009, 11:21
Post #49

Membru incepator

salut, si la multi ani! am si eu o problema , nu stiu exact daca e din cutia de viteze, ca nu prea ma pricep. cert este ca de cind a venit frigu, si pina se incalzeste bine masina, imi scartie cutia aceea unde e schimbatoru de viteze. dc misc cu mica plasticu, inceteaza si apoi iar.....asa citeodata....ci o fi!?mersi

--------------------
.......... ........... ................
fidji, 1,5dci, 85cp, phase 4
+
cmandrei
post 5 Jan 2009, 11:09
Post #50

NEWSMAN

Poate lipsa de vaselina smile.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
bdiac
post 5 Jan 2009, 16:19
Post #51

Membru incepator

poate...mersi...o sa le zic celor de la service la urm revizie....mersi.

--------------------
.......... ........... ................
fidji, 1,5dci, 85cp, phase 4
+
cibo
post 3 Aug 2009, 22:48
Post #52

Sorin

From: Campina / Brasov

la mine a aparut o problema la cliometrul meu la 100700 de km. cel mai bine se aude in treapta a 5-a. e vorba de niste greierasi care ies de sub masina dar numai cand are peste 1800 rpm. si se mai aude si intr-a 2-a cand o accelerez peste ~2100 rpm si ridic piciorul de pe acceleratie si intra in acea frana de motor. zgomotul parca ar fi a 2 roti dintate ai caror dinti se ating foarte usor la varf si nu se prind. nu prea stiu ce sa fac si mai naspa e ca a inceput sa faca chestia asta exact cu o zi inainte sa plec in concediu... si mi-e cam tarsulica sa merg pe transfagarasan in conditiile astea... dupa mine problema este de la cutie... da nu stiu ce are... ceva pareri?

This post has been edited by cibo: 3 Aug 2009, 22:49

--------------------
Renault; Opel clio3 1.5 dci 85CP; Corsa C 1.3 cdti 70CP - PH10;01ALD 2007 Dynamique; 2005
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 14:53
Dacia