Problema cutie de viteza, PROBLEMA MARE!!!
![]() ![]() ![]() |
Problema cutie de viteza, PROBLEMA MARE!!!
c8ilu222 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 15 August 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo
2000,motor 1149
|
|||
CrisTwingo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Nu ma pricep la cutii, dar peste tot am auzit ca este mult mai ieftin schimbarea cutiei cu totul decat o eventuala reparatie. Asta daca este de la cutie. Poate sa fie si de la timonerie sau ambreiaj.
Este de schimbul cu una SH functionala. This post has been edited by CrisTwingo: 8 Mar 2012, 16:29 |
--------------------
Renault
Twingo
1999 C068/D7F-F-702/8V/E3
|
|
misu.cj |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 30 January 12 ![]() |
Ambreiajul trebuie sa fie de vina.
8 Mar 2012, 17:05: Daca e ambreiajul e undeva la 500 lei cu manopera.Depinde si ce marca preferi... This post has been edited by misu.cj: 8 Mar 2012, 17:05 |
--------------------
Renault
Twingo
1998,d7f
|
|
gedan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 7 July 08 From: Dr. Taberei ![]() |
cu motorul oprit intra in marsarier?
daca da, ai o problema de ambreiaj. in principiu , datorita faptului ca marsarierul nu este sincronizat, trebuie ca ambreiajul sa lucreze pana la capat. mai apar probleme cand turatia motorului e prea mare, dar nu cred ca e cazul tau. pune mana pe furca de ambreiaj si roaga pe cineva sa actioneze pedala. trebuie sa ai o cursa de 1-2 cm. discul e consumabil, asa ca nu te necaji prea tare... |
--------------------
renault
twingo
1996
|
|
c8ilu222 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 15 August 11 ![]() |
L-am fortat putin mai tare si a mers.Dar oricum se simte ca ceva nu e in regula,o voi duce la mecanic zilele astea.Ambreiajul este foarte tare de cand am luat masina...dar pana acum nu au fost probleme cu vitezele.
|
--------------------
Renault
Twingo
2000,motor 1149
|
|
andreixyz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 19 November 11 ![]() |
ai rezolvat problema?
poate imi dai mai multe detaliii despre cum "nu intra" sa-ti pot da un sfat intra maneta dar nu pleaca de pe loc , opune rezistenta sau caraie cand vrei sa cuplezi? cutiile de viteze sunt specialitatea mea deci iti pot da un sfat in calitate de cunoscator iar cei care nu se pricep mai bine sa se abtina decat sa trimita omul sa-si cumpere alta cutie fara a sti despre ce e vorba acolo daca e o problema de ambreiaj ar trebui sa se simta putin si la v1 |
--------------------
bmw
325td
- cj11rcv
e36 +40 0746127271
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
andreixyz poate imi dai si mie un sfat - eu banuiesc de la ce ar fi insa as vrea sa imi confirmi asta.
Ca sa intre in viteza 1, uneori trebuie sa o bag mai intai in a 2-a si pe urma sa imping inainte maneta. Banuiesc ca este varza linkage-ul (timoneria) de la schimbator pana la cutie (am luat o burta sanatoasa pe niste coclauri ![]() This post has been edited by bubu782001: 22 Mar 2012, 23:56 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Puscyferine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 14 November 11 From: Agigea ( Constanta ) ![]() |
Bubu daca rulmentul nu huruie si ambreiajul nu patineaza, clar este de la timonerie . In interior cutiile de viteza de la twingo se strica destul de rar si la un numar mare de kilometri . Urca bolidul pe o rampa , da scutul jos si verifica timoneria . Daca ai nevoie de piese Sh am gasit eu un centru de dezmembrari de la satu mare care are 2 twingo uri din 2001 - 16 v desfacute si iti pot da numarul de telefon de acolo . Tu cand te intorci in Constanta ?
This post has been edited by Puscyferine: 22 Mar 2012, 23:44 |
--------------------
Renault
Twingo
2001 / 1.2 16 v
|
|
andreixyz |
![]()
|
90% timoneria
rezolv-o rapid altfel termini cutia pt ca nu te lasa sa cuplezi complet si incepe sa sara din viteze |
--------------------
bmw
325td
- cj11rcv
e36 +40 0746127271
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Pai merg cam asa de un an...
O sa incerc sa schimb tot ce e pe acolo...(ma refer la timonerie). @Puscyferine cred eu ca in vreo 3 saptamani - weekend-ul asta este total ocupat (tot pt masina, amortizoare, flanse and shit... ![]() Ms pentru pontul cu piese dar prestez servicii de immo off si reparatii calculatoare la niste centre de dezmembrari NUMAI de Renault-uri. In principiu as putea lua cam ce piesa vrea sufletelul meu (la preturi f bune - deh doar ne ajutam reciproc, pentru ca si eu le iau foarte rezonabil - mergem si pe credit chiar) insa la mine timpul e pb. This post has been edited by bubu782001: 23 Mar 2012, 00:01 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Puscyferine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 14 November 11 From: Agigea ( Constanta ) ![]() |
Aha ... de aia ti-ai luat twingo
![]() In cazul asta nu mai sta pe ganduri si schimba timoneria . This post has been edited by Puscyferine: 23 Mar 2012, 11:58 |
--------------------
Renault
Twingo
2001 / 1.2 16 v
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Neaaa Twingo il am de mai demult. Pura coincidenta (benefica binenteles).
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Puscyferine |
![]()
|
Bubu eu am cautat dar nu am reusit sa aflu .. stii cumva injectorul de Clio 1.2 16 v este acelasi cu cele care echipeaza Twingo 1.2 16 v ? Codul de motor difera putin, D4F712 la Clio si D4F702 la Twingo.
|
--------------------
Renault
Twingo
2001 / 1.2 16 v
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Este IDENTIC ..magnetti marelli Pico injectors...pink ring. (culoarea inelului implica flow rate-ul)
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Puscyferine |
![]()
|
Perfect , este raspunsul pe care il asteptam , multumesc mult .
|
--------------------
Renault
Twingo
2001 / 1.2 16 v
|
|
bubu782001 |
![]()
|
pentru putin
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
devilgenius |
![]()
|
![]() The God Group: Members Posts: 525 Joined: 9 October 12 ![]() |
Am si eu o problema... cand bag schimbatorul in viteza a 2a dupa o perioada de timp iese singur pe liber, sau daca dau intr`o groapa sau ceva, face la fel.
A mai intampinat cineva astfel de probleme? De la ce poate sa fie? |
--------------------
Renault
Clio
2000 1.4 Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :)) |
|
andreixyz |
![]()
|
Sal
Ai un arc de palpare rupt sau un tampon de la cutie/motor. Daca e tampon , teoretic ar trebui sa faca la fel si la v4 care e tot in spate. Varianta cu arcul de palpare e cea mai probabila(din pacate pt. tine e in interiorul cutiei de viteze). Daca trimiti cutia demontata de pe masina te costa 200ron reparatia. |
--------------------
bmw
325td
- cj11rcv
e36 +40 0746127271
|
|
devilgenius |
![]()
|
De unde esti?
|
--------------------
Renault
Clio
|
andreixyz |
![]()
|
Campia Turzii
0746127271 This post has been edited by andreixyz: 10 Oct 2012, 16:03 |
--------------------
bmw
325td
- cj11rcv
e36 +40 0746127271
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Cand o accelerezi tare sare din viteza?
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
devilgenius |
![]()
|
Stai ca iti explic acum cum sare... de exemplu, ajung la cedeaza si bag fireste a 2a intru usor si cand las ambreiaju si vreau sa accelerez, masina se accelereaza pe liber... sau cobor o panta cu a 2a si dau intr`o groapa mica, la fel sare pe liber... am si observato in timpul mersului cum se retrage singura pe liber.... si iar ma trezesc ca o turez pe liber... daca o tin cu mana nu e nici un fel de problema
![]() @andreixyz am sa te sun saptamana viitoare, deoarece acum am ceva probleme si nu am timp sa dau jos cutia de pe masina... This post has been edited by devilgenius: 11 Oct 2012, 13:10 |
--------------------
Renault
Clio
|
devilgenius |
![]()
|
Masina a stationat timp 3 zile, iar azi cand am vrut sa plec cu ea am observat o pata de ulei care este fix sub cutia de viteze...
![]() This post has been edited by devilgenius: 12 Oct 2012, 18:46 Attached thumbnail(s) CameraZOOM_20121012185927505.jpg ( Size: 714.13k ) Number of downloads: 662 |
--------------------
Renault
Clio
|
bubu782001 |
![]()
|
Ai ca ma bag si eu cu o problema.
@andreixyz am luat anul trecut "o burta" cu masina - adica o groapa mare si a cazut EXACT pe zona unde e cautatorul de viteze pe o piatra de pe marginea gropanului, in zona timoneriei cutiei cu bara aia de la schimbator. Atunci pe moment a ramas blocata in a 3-a parca (nu mai retin exact), im fine, m-am chinuit in fel si chip si am scos-o pe liber. Acuma vitezele merg ok dar are o mica problema, anume ca uneori, ca sa bag in a-1a, trebuie sa pun pe linia la viteza a 2-a apoi sa imping in fata, altfel nu intra a 1-a. Acuma am inteles ca ar fi dereglata bara aia dintre schimbator si cutie (bara aia are un colier cu zimti foarte fini). Deci nu am probleme cu ea, nu caraie, nu sare din viteza samd - doar problema asta - ca sa o bag 1-a trebuie sa o trag usot catre a 2-a (deci nu trebuie sa o bag in a 2-a - doar o ghidez catre a 2-a). Ai putea sa-mi confirmi daca este intr-adevar din reglajul ala si nu din altceva? This post has been edited by bubu782001: 12 Oct 2012, 21:08 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
redlinero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 31 March 12 ![]() |
parca e o poza de la locul crimei
![]() mai lipseste placuta galbena cu nr pe ea. ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
- IS
1999
|
|
devilgenius |
![]()
|
Hehe, am duso azi pe o rampa.... problema e de la timonerie... e dereglata si bate in toba de esapament... iar uleiul acela curgea din planetara de pe stanga, de la un burduf care are un colier rupt
![]() |
--------------------
Renault
Clio
|
l_ussu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 6 August 10 From: SATU MARE ![]() |
sal sunt nou posesor de twingo .inainte am avut laguna din 99"" problema la twingo-ulnmeu este ca pe la tija care iese din cutia de viteze pe ce vine prinsa timoneria imi curge ulei stie cineva daca se poate face ceva ,exista ceva simering acolo? ,am sa revin cu poze
This post has been edited by l_ussu: 20 Oct 2012, 22:45 |
--------------------
renault
laguna I
- SM 09 MAT
1999 CONCORDE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 23:35 |