Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Demontare oglinzi retrovizoare, oglinda retrovizoare

pegas
post 10 Jul 2007, 07:44
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: IASI

salut!

sunt posesorul unui clio symbol din 2001. la mana a doua. proprietarul dinaintea mea nu a fost prea grijuliu cu masina... si asta se vede.

o problema de remediat este inlocuirea oglinzii stinga. e oglinda simpla, reglaj manual, fara degivrare.

are cineva poze/sfaturi despre cum se da jos? parca nu m-as apuca sa trag de plasticele acelea (interioare/exterioare) fara sa stiu daca e bine...

in iasi unde gasesc oglinzi in afara de bras? la ce pret? cit costa vopsitul? pot vopsi doar oglinda stinga, sau trebuie ambele ca sa iasa bine la culoare?

multumesc blush.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 2001/Dinamyque, 1.4 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
_182_
post 16 Jul 2007, 22:42
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

ornamentul triunghiular de plastic gri din interior se trage cu mana foarte usor

vei vedea imediat cele 3 suruburi (unul sub capac de plastic) in care e prinsa oglinda de usa

edit: la mine nu e cu reglaj manual din interior, nu stiu cum e cu maneta aia

This post has been edited by _182_: 16 Jul 2007, 22:45

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
costi1982
post 16 Nov 2007, 22:25
Post #3

crg

From: bucuresti

Nu imi mai merge dezaburirea la onglinzi(la cea din dreapta nu mai merge chiar deloc iar la cea din stanga foarte incet).As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu cateva indicatii.....vreau sa demontez oglinzile sa vad daca este vreun fir intrerupt pe acolo ca sa nu dau banii pe oglinzi aiurea.Sau poate stie cineva daca pentru oglinzi exista o siguranta.....ma gandesc sa nu fie arsa.Multumesc anticipat pt ajutor

--------------------
renault clio bicorp 01.11.2001, 1.2 benzina - B-92-CRG
+
wolfin
post 19 Nov 2007, 17:25
Post #4

Haha

exista siguranta (verifica daca se dezabureste si luneta)

in spatele odlinzii (sticlei) sunt firele de cupru foarte subtiri si se pot rupe ff usor. de desfacut nu te sfatuiesc ca o sa le spargi. un sfat este sa te duci in service, macar sa le sparga ei.

http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=36493

http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=36492

This post has been edited by wolfin: 19 Nov 2007, 17:37

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
costi1982
post 20 Nov 2007, 08:05
Post #5

crg

luneta se dezabureste....ai idee este aceeasi siguranta si pt luneta si pt oglinzi?si stii care e aceea siguranta?

--------------------
+
wolfin
post 20 Nov 2007, 16:33
Post #6

Haha

ma, asta nu stiu. eventual sa te uiti tu la panou si poate sa vezi daca este vreuna arsa.

apropo. una vezi ca este in jur de 140 ron cu incalzire si 60 ron fara

This post has been edited by wolfin: 20 Nov 2007, 16:40

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
verde
post 20 Nov 2007, 20:54
Post #7

Membru autentic

From: Pitesti

Da-mi un ID de mail sa-ti trimit PDF cu oglinda si alte electrice

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
costi1982
post 22 Nov 2007, 08:09
Post #8

crg

cergancosti2000

--------------------
+
verde
post 22 Nov 2007, 10:29
Post #9

Membru autentic

From: Pitesti

nu te gasesc nici pe Yahoo nici pe Hotmail.I-al pe asta:

Attached File(s)
Attached File  ELECTRICE_DE_TOATE_cu_oglinzi.pdf ( 1.21mb ) Number of downloads: 2854

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
costi1982
post 22 Nov 2007, 11:23
Post #10

crg

cred ca m-ai gasit ca am primit mail-ul de la tine.....mersi mult

--------------------
+
lucianvl
post 6 Dec 2007, 14:24
Post #11

Membru incepator

Mi s-a stricat oglinda electrica si m-at interesa daca stie cineva cum se demonteaza oglinda ca sa pot avea acces la mecanismul de reglare...

--------------------
Renault Clio Symbol 2003 - CT41LVM
+
nephis
post 27 Jan 2009, 16:16
Post #12

Membru incepator

Am avut o problema cu oglinda retrovizoare stanga si am rezolvat-o.
Am gasit-o intr-o zi atarnand doar in fire. A suparat pe cineva care a simtit nevoia sa o rupa de tot.
Rupta insemna: corpul oglinzii (cochilia) era desprins total de bratul care o tine (pe bratul asta se strange cand vrei sa le pliezi).
Prindere corpului oglinzii de brat este facuta de un fel de butuc (teava) cu niste dinti. Ca oglinda sa stea prinsa bine in jurul acestui butuc este un arc care este greu de strans cu mana.
Rezolvarea problemei a fost urmatoarea:
1. trebuie demontata cu tot oglinda, adica: se scoate triunghiul din interior prin fortare usoare cu o surubelnita. Dupa ce acesta se desprinde se vede priza de conectare a instalatiei electrice (am oglinzi electrice cu incalzire - Symbol 2008) si doua suruburi. Al treilea surub care tine oglinda este putin in dreapta acoperit de un capac.
2. Se desfac suruburile care au cap de 8 cu cheia sau cu o surubelnita in stea (nu va pot spune dimensiunea, eu am o trusa de capete de surubelnita si am gasit masura corespunzatoare).
3. Inainte de desfacerea suruburilor desfaceti priza de conectare. priza de conectare de pe corpul oglinzii este fixata intr-o parte de un tanburus si in cealalta parte de un surub tot cu stea.
4. Desfacerea celor trei suruburi face ca oglinda sa poata fi desprinsa dupa usa si sa puteti lucra la ea.
5. Se desface capacul cochiliei (cel in culoarea masinii) prin fortare usoara cu o sufubelnita (este prins pe interior de niste cleme de plastic).
6. Desfaceti gemul oglinzii tot cu subeilnita fortand foarte usor.
7. Dcaa aveti oglinda incalzita trebuie sa deconectati fisele dupa desfacerea geamului.
8. Motorasul cre regleaza oglinda este prins in trei suruburi care se vad si se desfac tot cu surubelnita in stea dar mai mica decat cu cea care ati desprins oglinda.
9. Dupa desfacerea motorasului ca sa in deconectati se scoate cu grija capacul din spatele lui. se forteaza f usor - iese sigur si nu se rupe nimic. Daca nu scoateti capacul nu puteti scoate fisa electrica a lui. Capacul are niste cleme de plastic care tin fisa si nu cred ca ar fi bine sa le rupeti.
10. Dupa detasarea motorasului scoateti afara firele. Trebuie demontata si priza de conecare cu fisa din masina.
11. Dupa demontarea prizei de demontare (se desface o clema de oprire) coprul mai mic rezultat poate fi scos prin butucul (teava) cu dinti precizata mai sus.
Dupa operatiunile prezentate mai sus ar trebui sa aveti una bucata cochilie goala (fara geam oglinda si motoras) si brat.
Ca sa conectati bratul la cochilie aveti nevoie de o nenghina in care trebuie prinsa o teava care trebuie sa aiba aproximativ diametrul butucului.
Deci ati prins bine teava mica vertical in menghina, luati corpul cochiliei si vedeti ca gaura prin care intra butucul are prevazute lucuri prin care intra si dintii. Potriviti butucul cu dintii ca sa poata si impins. Peste teava prinsa in menghina trebuie sa vina butucul. Se pune apoi bratul exact ca in pozitie deschisa a oglinzii (asa cum sta normal oglinda pe masina). Prin apasare a intregului ansamblu peste teava prinsa in menghina, arcul este presat si futucul iese prin gaura din brat.
12. Ca sa prindeti cochilia de brat trebuie invirtii putin butucul. Aici aveti nevoie de o alta persoana care cu o surubelnita si un ciocan va lovi incet intr-un dinte al butucului si il ca roti. Prin rotire dintii (in numar de trei) prind cochilia de brat prin butuc. Arcul tensionat asigura prindere stransa acelor doua elemente.
13. Montarea celorlalte elemente se face in ordinea inversa desfacerii lor.
ATENTIE:
Montarea firelor electrice se face prin introducerea fiselor (2 ale incalzirii oglinzii si 1 a motorasului de miscare) in semnsul sin masina afara, adica prin brat si sa iasa in cochilie prin butucul cu arc.
Firele electrice sunt foarte scurte, turcii cred ca le-am masurat la milimetru ca nu iti permit conectarea oglinzii dupa ce deja motorasul este prins. Asa ca trebuie conectata oglinda, inclinata pentru a da voie motorasului sa fie introdus in cochilie. Se conecteaza motorasul cu fisa lui, se pune capacul din spate si cu grija se prinde cu suruburile. Cu grija pentru ca firele sunt f subtiri si se pot rupe care le fortam.
13. Dupa prindere motorasului geamul oglinzii deja conectat la firele de incalzire se apasa incet in pozitia normala pe care o are gemul oglinzii in cochilie.
14. Se monteaza corpul mic al prizei de conectare in priza de conectare a oglinzii.
ESTE BINE: In prealabil sa verificati conectarea corecta a fiselor. Sa nu montati oglinda si sa nu mearga din acesta cauza.
15. Oglinda se prinde de usa cu cele trei suruburi cu cap de 8 si stea. Unul dintre suruburi ,cel dinstre dreapta se acopera cu capacul lui, iar celelalte doua se acopera cu trinunghiul care se prinde usor fe usa prin presare (aretrei guiri in care se prinde prin presare).
IMI CER SCUZE daca explicatia este cam greoaie dar eu RECOMAND daca aveti aceasta problema, printati explicatia si cu piesa in fata veti intelege termeni folositi.
BAFTA!

--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 - B 52 G
**Renault Symbol Fidji 1.4 // B 52 ???**
+
basalic77
post 8 Jul 2009, 15:36
Post #13

Membru incepator

From: Galati

cum pot sa schimb numai geamul oglinzii fara sa o mai dau jos?

--------------------
reno clio symbol 2004 - GL-06-WXL
+
wolfin
post 9 Jul 2009, 09:29
Post #14

Haha

da, o poti schimba fara se dai oglinda(capacul + etc) jos, dar probabil o sa spargi sticla.

daca asta nu este o problema (7 ani de ph34r.gif) sticla este prinsa in niste urechi de plastic si daca tragi de ea (usor) se desprinde.

la mine a sarit usor cand oglinda a fost lovita cu 60km/h

This post has been edited by wolfin: 9 Jul 2009, 12:19

--------------------
+
George Paul
post 9 Jul 2009, 12:34
Post #15

Membru autentic

basalic77,

Incepi prin orientarea oglinzii in jos, la maxim. Apoi strecori pe deasupra o surubelnita (daca n-ai vreo scula mai lata si-ndoita un pic in jos, sa intre tangential/paralel cu spatele oglinzii) si faci o parghie in care impingi in sus cu frica, incetisor.
Oglinda are 4 gheare dispuse in cerc, pe un diametru de ~3/4 din inaltimea ei.
Cand simti ca scapa complet, ai grija sa n-o lasi libera (ramanand atarnata in conectorul dezaburirii, se poate ciocni de portiera; daca n-are dezaburire, cade jos).

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 08:38
Dacia