Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

suspensi sport sau suspensi normale

rusu.claudiu
post 21 Nov 2007, 19:40
Post #1

Radu

Group: Members

Buna
O intrebare.Am suspensi sport pe laguna break.vreau sa fac un schimb cu cineva care are o berlina si suspensi normale. Intrebarea este :

Se potrivesc cele de pe berlina pe break
Se merita scimbul adica: Telescoape si arcri sport pe telescoape si arcuri normale .
Ambele feluri sunt de renault originare.
Astept cu nerabdare un raspuns de la voi.
Eu asteptam de mult sa fac un schimb de acest fel deoarece m-am saturat sa aud zgomot la fiecare groapa.Diferenta cred ca o sa fie la curbe ,la viteze mari nu o sa mai aiba aceiasi stabilitate.
Cred ca in romania s-ar potrivi mai bine suspensi normale.Afara nu as fi facut acest schimb .

--------------------
renault laguna break renault laguna break 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
micutz
post 21 Nov 2007, 22:40
Post #2

Membru autentic

Vrei sa spui ca ai suspensie sport cu referinta de Renault? Eu nu am auzit pana acum de asa ceva pe Laguna.

--------------------
Renault Laguna 1.9 dci 120CP 2002 Privilege - PH-88-PWR
Weitec, Luxor 17', Clarion 958 HU, Clarion APA 4400, Helix A1,Mac-Audio,2xPhase Thriller Pro 10' sub
+
traiann
post 21 Nov 2007, 22:52
Post #3

Membru incepator

From: Timisoara

Salut,

Crede-ma ca si afara ai fi facut acest schimb. Eu am suspensie normala pe Laguna mea si intra foarte bine in curbe la viteze relativ ridicate. Din acest motiv am crezut si eu cand am luat masina ca e cu suspensii sport. Mi s-a confirmat ca e suspensie normala defapt. Deci sfatul meu e sa schimbi cat mai repede suspensia (arcuri+telescoape). Si evita anvelopele cu talie joasa. Lucrez in domeniu, fac teste pe anvelope la Continental si alea sunt doar pt viteza si deloc pt confort. Deci suspensie normala si anvelope normale si te poti bucura de masina ta.

--------------------
Renault Laguna I 1998/1.6 16V - TM 29 NTS
+
rusu.claudiu
post 21 Nov 2007, 23:21
Post #4

Radu

Masina are sigur suspensi sport de renault laguna originale.Si pe arcuri si pe telescoape scrie laguna. Mda cred ca o sa fac schimbul. Singurul lucru pe care cred ca o sa il regret este stabilitatea in curbe. Am un stil de condus mai sportiv si credeti-ma ca ,cu suspensile sport nu mi-a facut niciodata figuri. Va mai astept mesajele cu nerabdare .Vreau sa am mai multe pareri ca sa fiu impacat cu idea.

Attached thumbnail(s)
HPIM1568.JPG ( Size: 540.46k ) Number of downloads: 686

--------------------
INITIALE 1.8 16V
+
antifizic2
post 21 Nov 2007, 23:23
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

suspensii sport originale reno, pe laguna??? unsure.gif

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi 2004 - B-57-LXF
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
rusu.claudiu
post 21 Nov 2007, 23:28
Post #6

Radu

Da de ce esti mirat? Dupa ce o sa le dau jos o sa fac o poza si o sa o postez pentru linistea voastra. Daca te vei duce la un consilier piese renault si-i vei cere suspensi sport vei vedea ca se pot comanda fara probleme. Sunt ceva mai piperate .

--------------------
INITIALE 1.8 16V
+
laguna_2_interceptor
post 22 Nov 2007, 01:46
Post #7

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- suspensii sport pentru Laguna II PH I si II fabricate de catre RENAULT nu exista si punct... terminati odata cu tampeniile, dati fuga la un dealer autorizat si solicitati acest lucru si va veti convinge ca nu exista in baza de date nici in RO nici in restul lumii... la un consilier RENAULT poate poti comanda suspensii ELIA care sub nici o forma nu sunt si nu vor fi produse in veci de RENAULT si nu sunt deloc piperate avand in vedere imbunatatirile pe care le aduc, incearca sa cauti pe H&R sau KW... performanta se plateste, eu am H&R si sunt inscriptionate cu tipul masinii pe care trebuiesc montate, nu faceti confuzii, poate ai arcuri originale care au fost ''scurtate'' cu o spira pentru a avea look de sport... total neindicat dar e solutia cea mai ieftina insa nu si fiabila...

- cat priveste schimbul... vazi ce greutate suporta suspensia ta (ar trebui sa fie inscriptionata pe spirele arcului) pe fiecare roata si compara cu cea de pe masina cu care faci schimbul, pe fata diferentele sunt mari in functie de motorizari (caracteristici diferite) iar pe spate GT nu e similar cu limo dpdv al greutatilor pe roata...

This post has been edited by laguna_2_interceptor: 22 Nov 2007, 01:51

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - 2003 - IS 79 MRS
C32 AMG Sportcoupé
+
micutz
post 22 Nov 2007, 04:23
Post #8

Membru autentic

Asa este. Mergem impreuna la orice dealer si daca tu gasesti suspensii sport cu referinta de Renault, le mananc.

--------------------
Renault Laguna 1.9 dci 120CP 2002 Privilege - PH-88-PWR
Weitec, Luxor 17', Clarion 958 HU, Clarion APA 4400, Helix A1,Mac-Audio,2xPhase Thriller Pro 10' sub
+
OVIDIUS
post 22 Nov 2007, 08:44
Post #9

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Ceva diferente trebuie sa fie, totusi. Am mers cu Laguna II dci si sunt foarte moi, masina se leagana ca o barca. E adevarat, gropile se simt foarte putin. Pe Laguna mea, cand m-am urcat, nu eram sigur daca am suspensii huh.gif ....Sunt foarte rigide, nu se balangane masina, sta foarte bine la viteze si curbe, dar simti si gropile de toate zilele...Asadar, daca nu sunt sport, sunt diferite. Asta e clar...

This post has been edited by OVIDIUS: 22 Nov 2007, 08:44

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
laguna_2_interceptor
post 22 Nov 2007, 08:47
Post #10

createur d'automobile

- pai or fi sport dar nu facute de RENAULT!!! asta era ideia generala...

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
OVIDIUS
post 22 Nov 2007, 08:52
Post #11

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Asta nu stiu, o sa arunc o privire...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
bau33
post 22 Nov 2007, 09:02
Post #12

Membru

Renault nu face NICI UN FEL de suspensii (nici sport, nici normale, nici cu patratele) - ia nu mai faceti pe fetele virgine...
rusu.claudiu vrea sa zica ca sunt suspensii venite din fabrica - eventual poate scrie renault pe ele (prin rebrand) - eu am avut la un opel exact aceeasi situatie..

This post has been edited by bau33: 22 Nov 2007, 09:03

--------------------
Nissan Qashqai 2017 - TMXXXXX
+
sb-55-dan
post 22 Nov 2007, 09:20
Post #13

Membru si atat

Nici Renault nici un alt producator de masini, dupa cate stiu eu, nu produce amortizoare. Amortizoarele sunt produse de firme precum Bilstein, Sachs etc pe care producatorul de masini isi imprima sigla. Asta va spun cel putin in cazul Bilstein, firma la care lucrez prin colaborare.

--------------------
renault Laguna II, Laguna III 2003, 2011
Renault Laguna II Dynamique 1.9 Dci 120CP
Renault Laguna III Dynamique 2.0Dci 150CP
+
Bibanu
post 22 Nov 2007, 15:09
Post #14

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(OVIDIUS @ 22 Nov 2007, 08:44)
Ceva diferente trebuie sa fie, totusi. Am mers cu Laguna II dci si sunt foarte moi, masina se leagana ca o barca. E adevarat, gropile se simt foarte putin. Pe Laguna mea, cand m-am urcat, nu eram sigur daca am suspensii  huh.gif ....Sunt foarte rigide, nu se balangane masina, sta foarte bine la viteze si curbe, dar simti si gropile de toate zilele...Asadar, daca nu sunt sport, sunt diferite. Asta e clar...
*

Astea sint "suspensiile intarite" din pachetul "drumuri grele" cu care au venit in Ro. L 2.2(in 2007 sigur, nu stiu daca si inainte), si despre care cei cu masini mai vechi i-si dadeau cu parerea ca sint mai "moi"!Asa ,rigide,am si eu dar nu sint "sport",L 2 intrind la categoria "limuzine" nu la masini "sport".

--------------------
exRenault, Toyota Camry 2020, Hybrid 2.5/218cp - B11xxx
+
pixule
post 22 Nov 2007, 15:15
Post #15

Membru autentic

From: Zalau

salut.stiti cumva care este diferenta intre laguna I normala si laguna I ranforsata? huh.gif mersi,,

--------------------
Renault Laguna 1ph2 RXE 1.6/16v/107 - SJ69LOL
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
tibidragomir
post 23 Nov 2007, 16:59
Post #16

Membru

Si eu eram convins ca am suspensie sport, tot pe kombi, pana acum 1-2 luni cand am schimbat bucsele puntii spate, bucse brate fata si pivoti. Acum merge ca o Laguna normala. Aviz amatorilor.

--------------------
Renault Laguna II 2003 Kombi, 1.9dCI, 120Cp, Initiale
Mai bun in fiecare zi
+
bh07xyk
post 23 Nov 2007, 22:51
Post #17

C

From: Oradea

Si eu inclin sa cred ca suspensiile alea sport si zgomotoase sunt de fapt niste amortizoare terminate.

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
Bibanu
post 24 Nov 2007, 01:49
Post #18

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai poate gaseste vre-un amator de chilipir, ca suna bine "suspensii sport", si nici nu cere decit amortizoare bune la schimb, nu cere nici un ban!

--------------------
exRenault, Toyota Camry 2020, Hybrid 2.5/218cp - B11xxx
+
laguna_2_interceptor
post 24 Nov 2007, 06:19
Post #19

createur d'automobile

QUOTE(bau33 @ 22 Nov 2007, 09:02)
Renault nu face NICI UN FEL de suspensii (nici sport, nici normale, nici cu patratele) - ia nu mai faceti pe fetele virgine...
rusu.claudiu vrea sa zica ca sunt suspensii venite din fabrica - eventual poate scrie renault pe ele (prin rebrand) - eu am avut la un opel exact aceeasi situatie..
*

QUOTE(sb-55-dan @ 22 Nov 2007, 09:20)
Nici Renault nici un alt producator de masini, dupa cate stiu eu, nu produce amortizoare. Amortizoarele sunt produse de firme precum Bilstein, Sachs etc pe care producatorul de masini isi imprima sigla. Asta va spun cel putin in cazul Bilstein, firma la care lucrez prin colaborare.
*

- vad ca discutia degenereaza rau... problema se pune ca in reteaua RENAULT nu gasesti spre comercializare suspensii sport pentru Laguna II decat de la un partener agreat si acel partener este ELIA si in nici un caz nu vin inscriptionate cu RENAULT (nu mai spun ca in nici un caz nu se gasesc in RO), cat priveste ''facutul'' lor ei bine tot RENAULT le ''face'' in sensul de conceptie/proiectare si apoi trimite cerere de oferte la toate firmele serioase din domeniu alegand apoi cea mai ieftina varianta pentru ei, moment in care se semneaza un contract si se trimit specificatiile de la departamentul de proiectare RENAULT catre executant (SACHS, BILSTEIN etc)... asta daca vreti explicatie clara cum decurge procesul, dupa cunostintele mele producatorul proiecteaza autoturismul apoi are in grija sa isi asigure subansamblele necesare si proiectate de la diversi si numerosi producatori, o masina se construieste ''facuta'' de proiectant (in speta RENAULT sau alti producatori de autoturisme) nu de producatorii de subansamble... daca stiam ca se pune accent pe descriere cat mai amanuntita a procesului de productie se explica si asta pentru cei care stau la cotitura... noi combateam o cu totul alta problema nu cum ''face'' RENAULT sau orice alt producator de autoturisme o masina!

This post has been edited by laguna_2_interceptor: 24 Nov 2007, 06:33

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
tibidragomir
post 24 Nov 2007, 08:19
Post #20

Membru

Eu zic sa nu ne certam si sa il ajutam pe rusu.claudiu. El spune: "m-am saturat sa aud zgomot la fiecare groapa". Deci Claudiu zgomotele vin de la vreo piesa/piese defecta/defecte, nu este din cauza tipului de suspensie. Cauta cu grija defectele suspensiei, sigur le ai, remediaza-le si vei simti diferenta. Asa am patit si eu.

--------------------
Renault Laguna II 2003 Kombi, 1.9dCI, 120Cp, Initiale
Mai bun in fiecare zi
+
bh07xyk
post 24 Nov 2007, 08:49
Post #21

C

From: Oradea

Bucsi punte spate ar fi prea simplu smile.gif

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:48
Dacia