Tarife RCA, informativ
![]() ![]() ![]() |
Tarife RCA, informativ
Andy_ACS |
![]()
|
||
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|||
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(R19/16v @ 18 Mar 2017, 12:16) esti pe bune? e husa de service trecuta pe factura sau n-ai vazut asa ceva? @Andy: corect tot ce ai spus! asta zic si eu... pana acum lumea nu se apropia de generali sau allianz... stai sa vada de acum... o sa zica de euroins ca sunt zei... |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu, n-am vazut, esti amabil sa ma luminezi?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Cat timp mentalitatea omului va fi sa atace utilizatorul de polita decat firma care ar trebui sa despagubeasca, atata timp asiguratorii vor face magarii. Pentru ca lumea s-a obisnuit sa nu dea vina pe ei pentru ca "se stie ca nu platesc".
In rest, orice conducator are o polita VALABILA nu ar trebui acuzat, indiferent la ce firma isi face asigurarea. Ca sunt sanse ca pagubitul sa aiba de tras, e adevarat, dar vina e a asiguratorului. Nici mie nu mi-ar conveni sa fiu lovit de cineva care imi da o polita de la cei "rau platnici" dar omul respecta legea si are polita valabila, versus cei cu numere de texas. Apoi mai e aspectul "nu despagubeste decat". Ultima data cand m-am uitat pe polita, erau niste limite de despagubire de ordinul a milioane de euro. Nu am avut tangente cu asiguratorii pana acum, dar mi se pare cel putin dubios ca nimeni nu a facut proces pentru repararea masinii in limita despagubirii inscrise acolo. Nu am vazut nicaieri pe polita trecuta limita de dauna totala sau alte bazaconii din sistemele lor de fentare, gen sac de gunoi pus pe scaune in service, iar ca si beneficiar de polita, contractul este acea hartie pe care o tin eu in mana si care e oferita de firma de asigurari. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(psychoo @ 20 Mar 2017, 09:12) In rest, orice conducator are o polita VALABILA nu ar trebui acuzat, indiferent la ce firma isi face asigurarea. Cînd îți faci cu bună știință polița la o companie care nu plătește, o companie despre care ȘTII că nu plătește, dar te doare la bască pentru că e problema altuia nu a ta, ție-ți pasă doar să fie ieftin, după tine potopul, atunci e normal să fii acuzat. This post has been edited by VladSoare: 20 Mar 2017, 12:44 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu as fi asa categoric. Uneori nu e nepasare fata de cel pe care il lovesti, e doar economie.
Gandeste-te cati oameni inca isi cumpara produse alimentare foarte ieftine, haine foarte ieftine, etc. Si alea sunt direct pentru ei. Nu ii poti acuza ca le cumpara ieftin pt altii (cum e cazul rca). Pentru unii sunt sume mici dar care se strang. Pana nu esti in situatia lor e gresit sa judeci. In alta ordine de idei - la mine la 1.6 cu B2 la toate firmele suma pe un an este de 655 ron. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 20 Mar 2017, 12:42) Cînd îți faci cu bună știință polița la o companie care nu plătește, o companie despre care ȘTII că nu plătește, dar te doare la bască pentru că e problema altuia nu a ta, ție-ți pasă doar să fie ieftin, după tine potopul, atunci e normal să fii acuzat. Gurile rele zic ca Euroins a inceput sa plateasca mai bine decat Allianz... De unde sa stie un om ca firma X e rau platitoare? Eu de ex nu aveam idee ca City Insurance nu platesc pana sa citesc pe aici. Polita o facusem la ei inainte sa aflu informatia asta pentru masina sotiei care nu prea circula si am evitat Euroins ca stiam ca sunt rau platnici. Asta inseamna ca trebuie sa anulez polita sa fac alta? La masina din semnatura am facut la Uniqua pe considerentul ca sunt ok. Daca de azi se apuca si astia sa nu plateasca, ce vina am eu? Cati oameni stau sa citeasca forumurile inainte sa isi comande polita? Legea zice: RCA valabil. Omul cauta, alege si plateste -> legal totul e ok. Nu cumva asiguratorii sunt cei care genereaza de fapt problema platilor? |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
De la Euroins a plecat ASF in urma cu 2 saptamani.
![]() Au suplimentat din nou capitalul social si poate sunt pe drumul cel bun. |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Motor 1.8, B0, 317 lei pe 6 luni.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
balauru_327 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 27 February 09 ![]() |
Salut,
se scumpesc sau nu RCA-urile din aprilie? |
--------------------
dacia
supernova
2001 1.4mpi/rapsodie
- b-83-dip
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Nimeni nu stie
![]() |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
De la B14 am retrogradat la B10
![]() 31 de ani, 1.4, 415 lei - 12 luni la Allianz/Generali. Era diferenta de 1 leu in plus fata de Astra, Uniqa, Groupama. Asta la data de 1.03.2017. |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
Mutzunache |
![]()
|
B10?
![]() Astra? This post has been edited by Mutzunache: 28 Mar 2017, 20:46 Attached thumbnail(s) landscapebackto.jpg ( Size: 516.72k ) Number of downloads: 514 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
Pai atat e maximul acum, din ce am citit pe net. Adica nu iti mai creste clasa pt ca sunt tarifele scazute
![]() Legat de Astra, am scris din greseala. ![]() ![]() This post has been edited by turturel: 1 Apr 2017, 20:29 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
Mutzunache |
![]()
|
Maximul e B8.
Ai pe polita B10? |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca am numere temporare e neaparat nevoie de dovada ca am inregistrat masina la taxe si impozite pentru emiterea politei? Sau doar emag cere asa ceva?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu emag/alti cer ci brokerul de asigurare prin care se face incheierea contractului.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Corect, brokerul cere.
Ce as vrea sa aflu este daca doar brokerul care lucreaza cu emag cere sau e o regula generala. As vrea sa declar masina la impozite si taxe si sa depun actele pentru inmatriculare definitiva in aceeasi zi. Mi-ar fi mai usor daca as avea deja RCA facut, ca sa nu mai umblu si sa fac RCA in ziua respectiva. This post has been edited by St: 3 Apr 2017, 13:31 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
St Eu cand am luat masina (noua ce-i drept) am plecat cu ea de la reprezentanta cu RCA, masina nu avea nici o treaba cu fisc-ul |
--------------------
.
.
.
|
|
St |
![]()
|
A mea este sh si are RCA pe 2 luni, cat sunt valabile si numerele temporare. N-are treaba cu fisc-ul (adica ANAF) ci cu directia de taxe si impozite de la primarie, unde trebuie sa o declari ca sa platesti impozit.
This post has been edited by St: 3 Apr 2017, 14:58 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
psychoo |
![]()
|
Contract de vanzare-cumparare poti face si cu o persoana fictiva, il poti reface cu orice data, etc.
Dovada clara a dobandirii este inregistrarea la taxe si impozite a contractului care de obicei se face deodata cu inregistrarea masinii ca bun pentru care trebuie sa platesti impozit. Nu e obligatoriu sa si platesti impozitul (cred). Banuiesc ca din aceasta cauza au cerut aceste documente. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Mutzunache |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 3 Apr 2017, 15:04) Contract de vanzare-cumparare poti face si cu o persoana fictiva, il poti reface cu orice data, etc. Dovada clara a dobandirii este inregistrarea la taxe si impozite a contractului care de obicei se face deodata cu inregistrarea masinii ca bun pentru care trebuie sa platesti impozit. Nu e obligatoriu sa si platesti impozitul (cred). Banuiesc ca din aceasta cauza au cerut aceste documente. ASF a dat regula generala pentru toti cei care emit polite RCA in vederea inmatricularii sa faca o copie dupa contract de VC, contract ce este in aceelasi timp si inscrierea la taxe si impozite, au unit aceste documente pentru a evita contractele fictive. Nu se emite polita RCA fara contractul VC, modelul nou cu toate stampilele, ca sunt anumiti intermediari care emit, asta e. This post has been edited by Mutzunache: 3 Apr 2017, 16:00 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
St
Eu am plecat de la reprezentanta cu RCA pe 6 luni, repet era noua masina, nu avea treaba cu institutiile statulului. In cursul a 30 de zile m-am plimbat pe la taxe si impozite, anaf (taxa de timbru), pipera ... |
--------------------
.
.
.
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
RCA pe 1 an la Alfa din semnatura, 1007 lei, la Groupama. B5
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
darksleep |
![]()
|
![]() Za software developer Group: Members Posts: 351 Joined: 23 April 13 From: Arad ![]() |
RCA 1 an la Kia din semnatura, 655 RON la Allianz. B2 - masina fiind inscrisa pe sotie.
Not bad at all. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase II
1999 Kia Ceed 1.6 GDI @ 2016
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Eu nu inteleg de ce nu va faceti pe cate o luna, macar pana in 18.05 cand expira plafonarea?
Pe o luna cost exact a 12-a parte din pretul pe un an . 13 Apr 2017, 17:15: Eu nu inteleg de ce nu va faceti pe cate o luna, macar pana in 18.05 cand expira plafonarea? Pe o luna cost exact a 12-a parte din pretul pe un an . This post has been edited by kosfunny: 13 Apr 2017, 17:15 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
Mutzunache |
![]()
|
Costul asigurarii nu este impartit egal pe 12 luni, sunt mici sau mari diferente.
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
Mutzunache |
![]()
|
Grawe a devenit al noualea jucator pe piata RCA si vrea sa vanda 15.000 de polite in acest an Subsidiara din Romania a grupului austriac de asigurari Grawe a anuntat luni ca a inceput inca din luna martie sa vanda asigurari de raspundere civila auto RCA, devenind astfel al noualea jucator pe aceasta piata, avand deja 2.000 de polite in portofoliu, si estimeaza ca va comercializa 15.000 de polite in acest an, in conditiile in care mai sunt cinci saptamani pana la expirarea perioadei deplafonare a tarifelor RCA. In luna august 2016, la putin timp dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat solicitatea firmei de asigurari, Grawe Romania anuntase ca va incepe sa vanda primele asigurari RCA in luna octombrie a anului trecut, iar obiectivul era atingerea unui numar de 50.000 de clienti la finalul lui 2020.
Un nou organism foarte important pentru asiguratii RCA. Madalin Rosu, de la Omniasig, il va conduce Fondul pentru Victimele Strazii (FPVS) a fuzionat cu Biroul Asiguratorilor Auto din Romania Noul organism se va numi in continuare BAAR, dar va avea atributii noi, printre care gestionarea bazei de date CEDAM, care cuprinde istoricul de dauna al tuturor masinilor asigurate RCA, precum si stabilirea tarifului de referinta pentru asigurarea de raspundere civila auto. La conducerea noului BAAR a fost ales Madalin Rosu (foto), membru in consiliul director al Omniasig VIG si coordonatorul sectiunii auto din cadrul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR). Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publict luni primul top al asiguratorilor activi in Romania, alcatuit in functie de trei indicatori care masoara gradul de satisfactie al clientilor, cele mai slabe rezultate fiind obtinute de Asirom, City Insurance si Forte, iar primele trei pozitii fiind ocupate de Allianz-Tiriac, Generali Romania si Groupama. Topul este alcatuit pe baza a trei indicatori specifici calculati de ASF pentru a stabili gradul de conformitate a conduitei asiguratorilor. Primul indicatori calculeaza raportul dintre numarul de petitii formulate de clienti si numarul de contracte incheiate de asigurator, al doilea masoara raportul dintre petitii si daunele avizate, iar al treilea raportul dintre petitiile favorabile si daunele avizate Autoritatea de Supraveghere Financiara a hotarat sa-i retraga lui Dan Odobescu autorizatia din functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si de director general al City Insurance si sanctionarea cu amenda a acestuia. Dan Odobescu este actionarul majoritar indirect al asiguratorului, care a incheiat anul 2016 pe locul sase in ierarhia de profil. In acelasi timp, ASF a decis sa puna societatea de asigurari sub incidenta Legii privind redresarea si rezolutia Amenda aplicata de ASF lui Dan Odobescu, fost presedinte si actual actionar majoritar indirect la City Insurance, cu argumentul ca firma pe care a condus-o pana de curand nu a respectat masurile din planul de redresare sub care a actionat timp de aproximativ un an, s-a ridicat la 30.000 de lei, arata sursele Profit.ro. Pentru avocatul Cristian Pascale, actionar si coordonator al departamentului juridic la City Insurance, amenda este de 10.000 de lei. Cat timp s-a aflat in redresare, City Insurance a explodat pe zona vanzarilor de RCA, desi avea limitari impuse de ASF in aceasta privinta. In acest moment, in pofida tarifelor plafonate prin lege, City travereseaza una dintre cele mai bune perioade ale sale din acest punct de vedere, fiind cel mai activ jucator pe piata RCA. Pe de alta parte, City Insurance ocupa prima pozitie in topul reclamatiilor depuse de pagubiti la ASF. Saptamana aceasta, Autoritatea a anuntat ca a pus City sub incidenta legii privind redresarea si rezolutia si a impus firmei un nou set de masuri. Autoritatea a decis sa aplice prevederile Legii rezolutiei, in conditiile in care City Insurance este o companie care se incadreaza in criteriile de dimensiune impuse de actul normativ. Concret, City Insurance are mai mult de 5% din piata si, in acelasi timp, activitatea sa are un impact semnificativ asupra consumatorilor. Politele auto obligatorii (RCA) reprezinta inca vedeta asigurarilor, iar in perioada urmatoare mai urmeaza "hopuri" de trecut, perioada de plafonare a tarifelor RCA urmand sa expire in curand, sustine Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere a Asigurarilor (ASF). Normalizarea pietei RCA este unul dintre principalele obiective ale ASF pentru acest an. "RCA-ul inca este vedeta asigurarilor. Inca mai avem niste hopuri de trecut. Inca este suficienta neincredere. Sper sa nu avem surprize, iar piata sa evalueze constant, daca nu echilibrat", a declarat Negritoiu la evenimentul CFA Forecast Dinner. De la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut, companiile de asigurari sunt nevoite sa vanda RCA la tarife impuse. Pe 19 mai plafonarea ar trebui sa expire, iar companiile de asigurari ar trebui sa aiba din nou posibilitatea de a stabili tarifele in mod liber. This post has been edited by Mutzunache: 18 Apr 2017, 10:58 |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
Mutzunache |
![]()
|
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
Mutzunache |
![]()
|
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Acest topic are caracter pur informativ. De aceea sunt permise doar mesajele care contin liste de preturi RCA de la asiguratori si link-uri directe catre site-urile asiguratorilor, preferabil catre sectiunea RCA.
Orice alte mesaje se sterg fara preaviz. Ofertele si link-urile catre site-uri ale brokerilor sau agentilor de asigurari sunt strict interzise in acest topic. Abaterea se sactioneaza cu stergerea mesajului si avertisment (warn). Recidiva sa sanctioneaza cu Ban. Multumesc. Tarifele publicate pe site-urile asiguratorilor sunt cele corecte. Tot corect este si faptul ca asiguratorii au voie sa acorde reduceri celor cu istoric curat, adica fara dauna in anul/anii anterior(i). Sfatul nostru este ca, daca nu ati produs daune in anul incheiat (e vorba de 365 zile in urma si nu de anul calendaristic), sa cereti cotatia direct la acelasi asigurator, pentru ca aveti sanse mari sa obtineti o cotatie mai mica decat cea de lista si apoi sa comparati cu preturile celorlalti. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 17:38 |