Tarife RCA, informativ
![]() ![]() ![]() |
Tarife RCA, informativ
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
vai doamne ce preturi, ma ia inima. Eu la passat am dat aproape 1000 de lei pe an la cel mai praf asigurator ...
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
la legumă:RCA.jpg ( Size: 115.2k )
Number of downloads: 328
This post has been edited by gabize: 11 Oct 2016, 09:23 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
voi faceti ceva forma de misto acisilea... am dat 6 sau 700 acum cateva luni pentru 12 luni, la motor de 1.6 . si erau vreo trei in interval de vreo 20 de lei.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Just, dar mai verific din cand in cand, sa vad cum stam.
Oricum, dupa ce mi-a spus tata cat plateste asigurare pentru aia inmatriculata in DE m-am linistit, parca nu mai par asa mari astea de la noi, doar ca sunt greu de inteles. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Mda, m-ati facut curios si am facut si eu o simulare pentru Alfa. In iunie am platit 970 de lei pe 12 luni, acum cea mai ieftina varianta e la 1283 de lei pe 12 luni, desi clasa bonus creste.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
cj98czh |
![]()
|
daca calculezi asigurarea in lei ... da ... daca o raportezi la veniturile de acolo nu este nimic de speriat ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MuciX |
![]()
|
De acord, dar pana intr-un punct. Nu ca le plang de mila asiguratorilor, dar piesele de schimb pentru reparatii costa cam la fel si aici si acolo. Crezi ca valoarea daunelor tine cont de venitul proprietarului?
Masina nu e obligatorie, daca ai minim pe economie poate ca e un semn ca ar trebui sa ai alte prioritati decat o masina. |
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
MuciX |
![]()
|
Chiar as fi curios sa vad o comparatie de daune medii, pe aceleasi marci de masini, RO vs DE. Eu nu cred sa fie diferenta mai mare de 20%.
Totusi asigurarea noastra e mult sub a lor ca pret. |
--------------------
-
-
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
In strainatate e manopera mult mai scumpa. De aici diferenta. Cica am citit pe undeva ca dauna medie a scazut in Ro. Deci e si un oarecare bullshit de la asiguratori. Dar pe de alta parte in cazul meu a scazut anul asta la 570 RON pe un an. Si asta la Grupama, la Asirom era sensibil mai scump anult asta. Astia s-au inteles si fac cu rândul la oferte ieftine?
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(MuciX @ 11 Oct 2016, 08:50) Oricum, dupa ce mi-a spus tata cat plateste asigurare pentru aia inmatriculata in DE m-am linistit, parca nu mai par asa mari astea de la noi Vezi ca poate in DE este si casco inclus in asigurarea aia. La mine la masina anterioara am avut full casco inclus si am platit vreo 650 Eur, la o valoare asigurata de 28K. In Ro ar fi fost dublu numai casco. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
MuciX |
![]()
|
Asta nu mai stiu, dar i-au calculat vreo 105 euro pe luna, asta pentru ca cica nu are istoric, decat vreo 3 ani. Trebuie sa ma duc pe la toti asiguratorii din RO sa iau istoric de daune, dar dureaza pentru ca i-am tot schimbat in fiecare an in functie de prime.
|
--------------------
-
-
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 12 Oct 2016, 07:10) Trebuie sa ma duc pe la toti asiguratorii din RO sa iau istoric de daune, dar dureaza pentru ca i-am tot schimbat in fiecare an in functie de prime. In mod normal istoricul de daune trebuie sa se pastreze undeva centralizat, unde toti asiguratorii sa poata avea acces. |
--------------------
Lexus
ES300H
|
MuciX |
![]()
|
Iegzapt, la fel am zis si eu, asa ca i-am zis sa ii trimita pe site-ul CEDAM, dar au spus ca nu valoreaza nimic pentru ei. Ei vor hartie cu stampila si semnatura. Se pare ca nu doar noi avem birocrati.
|
--------------------
-
-
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Care "ei" vor hirtie? Din DE? In cazul asta da, e nevoie de asa ceva, pentru a putea beneficia de "no claim bonus" in DE. Si eu am avut nevoie de o astfel de hirtie de la Asirom (asiguratorul pe care l-am avut in Ro)
|
--------------------
Lexus
ES300H
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Rahat de legi... Vrei sa transferi bonusul de pe masina veche pe cea noua? Se poate dar fara sa detii ambele masini in aceeasi perioada adica sa nu coincida nici macar o zi. Daca ai avut de la o zi in sus ambele masini in propietate, ura si la gara. Si inca o tampenie, sa zicem ca vrei sa transferi bonusul dar noua masina o pui pe numele sotiei, vecinului, mamei, tatalui... Nu. Nu se poate. Doar pe numele trecut in actele vechii masini. Si uite asa pierzi b14 dupa 8 ani de truda, chin si zero accidente (din vina ta). I lāv iu romeinia.
This post has been edited by Maskatu: 15 Oct 2016, 06:42 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
MuciX |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
In Ro ar trebui sa fie posibil sa iei hirtie numai de la ultimul asigurator pe care l-ai avut, deoarece ei au aacces la acea baza de date comuna. Cineva care lucreaza in domeniu ti-ar putea da date mi exacte
|
--------------------
Lexus
ES300H
|
MuciX |
![]()
|
Adresa ultimului asigurator a fost ceva de genul "atestam ca a fost asigurat la noi in perioada, nu a cauzat daune cat a fost asigurat de noi si are categoria Bxx", ceea ce inseamna xx/2 ani fara daune, numai ca nemtii nu recunosc asta. Ei vor "desfasurat".
Sunt curios daca ar merge la un alt asigurator, cum ar sta treaba. |
--------------------
-
-
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 15 Oct 2016, 07:40) Rahat de legi... Vrei sa transferi bonusul de pe masina veche pe cea noua? Se poate dar fara sa detii ambele masini in aceeasi perioada adica sa nu coincida nici macar o zi. Daca ai avut de la o zi in sus ambele masini in propietate, ura si la gara. Si inca o tampenie, sa zicem ca vrei sa transferi bonusul dar noua masina o pui pe numele sotiei, vecinului, mamei, tatalui... Nu. Nu se poate. Doar pe numele trecut in actele vechii masini. Si uite asa pierzi b14 dupa 8 ani de truda, chin si zero accidente (din vina ta). I lāv iu romeinia. Uite de asta am vandut solenza cu 1300 lei... Concret: RCA pe un an la noua masina cu clasa B0 = 1400 lei Acelasi RCA la aceeasi firma, tot pe 1 an cu clasa B14 = 461 lei 0 accidente din 2002 de cand am permis, dar ce mai conteaza? |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Ciudat, conform siteeurilor de asigurari Bonusul primt pentru B14 este o reducere de 50%.
Daca zici ca de la B0 la B14 e diferenta de la 1400 la 461 eu nu mai inteleg nimic. Edit: Bonus: B0 -0%, B1 -5%, B2 -10%, B3 -14%, B4 -18%, B5 -22%, B6 -26%, B7 -29%, B8 -32%, B9 -35%, B10 -38%, B11 -41%, B12 -44%, B13 -47%, B14 -50%. Malus: M1 +5%, M2 +10%, M3 +20%, M4 +30%, M5 +45%, M6 +60%, M7 +80% si M8 +100% This post has been edited by Andy_ACS: 16 Oct 2016, 21:40 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
1381 mai exact. Am pus 19 lei din burta...my bad.
Tot nu respecta formula, dar ce conteaza? Am ales si o firma care nu e cea mai ieftina, ca sa nu ma trezesc in 3 luni ca intra in faliment. Drept rasplata mi-au gresit polita, au pus o adresa de acum 6 ani. Cred ca in cautarile lor de istoric sau orice nod in papura au ajuns in antichitate si au pastrat adresa de atunci pt noua polita ![]() Le-am cerut sa o modifice, ca dpmdv daca datele completate nu pusca cu restul actelor ar putea sa gaseasca nod in papura la o eventuala despagubire. Astept ziua in care se vor da niste legi logice pentru acest RCA ca imi pare una din cele mai mari hotii la ora actuala reglementata legal de catre cei care ne conduc. Impreuna cu taxa auto. Trebuie sa incep procedura de recuperare a banilor pentru 2 masini. Desi e ilegala, nu poti inmatricula o masina daca nu o platesti. Hai rromania! |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Da, aici sunt de acord cu tine, modalitatea de calcul RCA e aiurea rau de tot. Se iau in calcul chestii nerelevante, nu se face distinctie intre proprietar si utilizator, etc.
Mie mi-ar placea si mi s-ar parea normal sa se faca RCA pe persoana (sofer) si nu pe masina, dar deja deviem de la subiect. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Cu toate ca am B14(maxim) mi-a crescut prima cu 154 lei
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Nu deviem de la subiect, RCA-ul trebuie sa fie PE SOFER ! Dar pentru orice drept trebuie luptat, nu pe forumuri, nu pe facebook !
Reclamatii si petitii intr-una catre ASF ! 24 Oct 2016, 15:05: Nu deviem de la subiect, RCA-ul trebuie sa fie PE SOFER ! Dar pentru orice drept trebuie luptat, nu pe forumuri, nu pe facebook ! Reclamatii si petitii intr-una catre ASF ! This post has been edited by kosfunny: 24 Oct 2016, 15:05 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ministerul de finante a pblicat proiectul de tarif maximal pt RCA: http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/...re_25102016.pdf
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cat am dat pan'acu'... dau si d-acu' incolo.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Acest topic are caracter pur informativ. De aceea sunt permise doar mesajele care contin liste de preturi RCA de la asiguratori si link-uri directe catre site-urile asiguratorilor, preferabil catre sectiunea RCA.
Orice alte mesaje se sterg fara preaviz. Ofertele si link-urile catre site-uri ale brokerilor sau agentilor de asigurari sunt strict interzise in acest topic. Abaterea se sactioneaza cu stergerea mesajului si avertisment (warn). Recidiva sa sanctioneaza cu Ban. Multumesc. Tarifele publicate pe site-urile asiguratorilor sunt cele corecte. Tot corect este si faptul ca asiguratorii au voie sa acorde reduceri celor cu istoric curat, adica fara dauna in anul/anii anterior(i). Sfatul nostru este ca, daca nu ati produs daune in anul incheiat (e vorba de 365 zile in urma si nu de anul calendaristic), sa cereti cotatia direct la acelasi asigurator, pentru ca aveti sanse mari sa obtineti o cotatie mai mica decat cea de lista si apoi sa comparati cu preturile celorlalti. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 12:43 |