manual megane, MEGANE MANUAL DE INTRETINERE
![]() ![]() ![]() |
manual megane, MEGANE MANUAL DE INTRETINERE
Highwayman |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|||
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Din pacate cred ca l-am sters de pe calculator.
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Cipriansen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 28 May 10 From: Craiova ![]() |
Nu am gasit alt topic in care sa postez : Eu obisnuiesc la plecarea de pe loc sa o tin din ambreiaj si nu o turez , se aude foarte putin motorul .
Azi plecand de la service mecanicul mi-a spus ca sa accelerez masina la plecarea de pe loc ca asa trebuie . A mentionat el ca asta poate fi un motiv pentru care e consumul mai mare ![]() E vreun sambure de adevar aici ? This post has been edited by Cipriansen: 27 Jan 2016, 22:30 |
--------------------
Renault
Megane II
2007 / 1.4 / 16v / 98 CP
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Tu pleci subturat ce dauneaza foarte tare motorului ca si uzura plus ca are consum mare la plecare. Este normal sa accelerezi la plecare, cu cat creste turatia, creste si puterea, pompa de ulei functioneaza mai bine in turatii si distribuie uleiul necesar pentru ungere peste tot.
Este normal sa creasca consumul cand accelerezi!!! In orice treapta !!! Ii da benzina in amestec cu aer si motorul capata putere pentru a propulsa masina. Chiar si la masinile electrice cand accelerezi creste consumul ... de curent! Consumul instant este ceva foarte relativ, mai degraba distrugi motorul decat sa faci vreo economie care sa o simti! Consumul real in determini prin metoda de la pompa, plin la plin. |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
Cipriansen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 28 May 10 From: Craiova ![]() |
La plecare o turez pana la 2500-3000 . Asta inseamna subturat ?!
This post has been edited by Cipriansen: 29 Jan 2016, 20:23 |
--------------------
Renault
Megane II
2007 / 1.4 / 16v / 98 CP
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Eu am avut o surpriză să observ că mergând cu vreo 500-700 ture mai sus, îmi scade consumul (e valabil mai ales în sarcină). Te invit să faci un experiment când o să urci un deal. Încearcă pe porțiunile unde îi dădeai a 4-a (și erai pe la 2700 ture) să mergi cu a 3-a (pe la 3500 ture). Toate motoarele au câte un punct unde raportul cuplu/turații este optim. La 1,6 16V punctul ăsta este pe la 3700 turații.
Pentru mai multe informații (și explicația celor 700 de ture în plus). http://howtodriveyourcar.blogspot.ro/2011/...rque-power.html http://rototest-research.eu/popup/performa...ph&ChartsID=544 (e motorul 1,6 16V 79kw, dar e cam același lucru și îl poți găsi pe cel pentru 1.4 și poți descărca graficele pentru a le mări). PS: Evident că nu se aplică cele de mai sus când mergi la vale (sau un fals plat la vale), unde nu ai nevoie de cuplu, ci trebuie doar să "ajuți" puțin pentru a menține viteza. În situația asta, economia de carburant o faci la undeva pe la 2000-2500 ture. Sau, când cobori din Predeal la Brașov (cum fac eu zilnic), economia maximă de carburant o fac în frână de motor, ajutată din când în când. This post has been edited by Mr_X: 30 Jan 2016, 10:32 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
fisshu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
Salut,
Am tot cautat dupa un manual de utilizare si reparatii pentru Megan II sedan 1.6 16v si nu am gasit. Unele link-uri pe care le-au postat colegii nu mai sunt valide, iar ce am gasit era pentru megan II hatchback. Asa ca daca cineva, este binevoitor si detine acest manul (en sau ro) mi l-ar putea trimite si mie? cristian.pester@yahoo.com Multumesc mult, numai bine. This post has been edited by fisshu: 30 Jan 2016, 19:25 |
--------------------
renault
laguna III grandtour
Ph.1 , 2.0 16v, 2008 140 CP "...don't judge me, you don't even know me"
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Eu mi-am luat de aici manualul Haynes: http://www.manualeauto.ro/renault/renault-megane-2002-2005.
Pentru cine nu a avut un astfel de manul pe mână, este ca pentru proști (adică fiecare capitol este dedicat unei categorii - motor, interior, electric, etc) și pentru fiecare operație în parte îți spune cât de complexă este și (aproape) pas cu pas ce șuruburi, mufe, piulițe trebuie să desfaci, ce plastice să scoți, cât de tare să le strângi etc. Eu am Megane 2007, dar diferențele cred că sunt minore și nu există un manual în lb. română pentru 2002-2008. Există unul în limba engleză, dar cred că este același cu 2002-2005: https://haynes.co.uk/catalog/car-manuals/ca...oct-02-08-52-58 This post has been edited by Mr_X: 31 Jan 2016, 01:40 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
Sinny85 |
![]()
|
SiNnY Group: Members Posts: 109 Joined: 11 March 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Arkana
Techno Mild Hybrid 160 EDC 2023
|
|
AVIAR |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 July 16 From: arad ![]() |
Salut, ma poate ajuta si pe mine cineva cu un manual de reparatii pentru un megane 2 1.6 16v din 2003?
|
--------------------
renault
megane 2
1.6 16v / 2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 07:11 |