Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

troncanit fata stanga

cpcro
post 18 Jun 2008, 19:53
Post #31

Membru autentic

Group: Members

si eu cred ca flansele se duc ultimele. mai repede s-ar duce rulmentul. la mine era si un amortizor dus, iar masina sarea stanga sau dreapta, dupa cum erau denivelarile in sosea. cand am schimbat amortizoarele, am schimbat si bieletele. acum laguna sta foarte bine pe sosea. cineva vroia sa cumpere piese din constanta...incercati si tracon...pe lapusneanu. eu am fost multumit de ei.

--------------------
renault laguna 2 break 1.9 dci 120 cp - ct xx afc 2002 privillege carminat
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fubiansky
post 18 Jun 2008, 20:14
Post #32

Membru autentic

From: Arad

Mie mi sa dus flans din partea stanga
A inceput cu zgomote metalice la virajele spre stanga pe drum denivelat.....apoi sa accentuat si se auzea si cand intorceam masina (in parcare) cand puneam frana.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm 2002 Privilege
+
andu911
post 19 Jun 2008, 00:10
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

am 2 flanse bune, daca ai nevoie...

--------------------
- - -
+
$$ilvviu
post 19 Jun 2008, 07:44
Post #34

Membru autentic

From: Roman/NT

Fubiansky, si pe mine ma tot chinuie niste zgomote ca ale tale.
Cum ai ajuns la concluzia ca sunt flansele?
Eu am scos telescopul, am "analizat" cu ochiul meu de expert biggrin.gif flansa si rulmentul si nu am vazut nimic uzat.
Am avut impresia cateva zile dupa montare ca nu mai troncane, dar n-a fost sa fie.

Andu, ce flanse sunt ale tale? Noi? SH?
Un pret?

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
andu911
post 19 Jun 2008, 10:23
Post #35

Membru autentic

50 ron amandoua, le-am scos de pe masina desi n-aveau nimic

--------------------
- - -
+
$$ilvviu
post 22 Jul 2008, 21:36
Post #36

Membru autentic

Nu mai pot, incep sa ma enervez 022.gif
Deci am schimbat: capete bara, bielete, bielete antiruliu, telescoape, flanse si rulment flansa si troncaneala naibii tot nu vrea sa ma lase.
Rotile nu au joc, pe drum drept nu se aude nimic.
Nu am scapat nici de scrasnetul la viraje pe care il puneam pe seama rulmentului.
In continuare pe denivelari troncane la viraj stanga.

Urmeaza sa verific rulmentul de pe planetara dreapta si bara de torsiune (la asta m-am mai uitat, am strans acele bride de cauciuc, dar in zadar)
Daca stau sa ma gandesc bine exact acest zgomot il aveam si inainte dar mult mai pronuntat. L-am mai diminuat prin strangerea bucsei de cauciuc de pe bara de torsiune din dreapta. Am taiat o bucatica din ea astfel incat sa fie mai stransa pe bara. Gasesc undeva aceste bride, cauciuce sau cum naiba s-or numi sau trebuie sa merg cu ele in mana pe la piese auto?
Ar mai putea fi pivotul, daca tot scrasneste in viraje. Nu are joc roata (eu sunt invatat la fosta masina cand era uzat pivotul se simtea jocul la mana), dar naiba mai stie.

This post has been edited by $$ilvviu: 22 Jul 2008, 21:37

--------------------
+
Pauleta18
post 25 Jul 2008, 15:55
Post #37

Membru

From: Vulcan HD

salut la toata lumea sunt nou peaici...
am si eu o laguna 2 1.9 dci dinamique...
dupa un drum de 200 de km a inceput sami bata ceva sub capota in partea dreapta...faza nasoala era ca imi ridica capota ...azi dimineata am fost la service la un om super priceput....si ce sa vezi rulmentu si flansa erau rupte...telescopul sau suspensia nu stiu exact ce e prins acolo la denivelari imi impingea in capota...maine dim ma duc sa schimb acel rulment...rulmentul si flansa 140 ron iar manopera 50 ron ...la mine aceasta a fost rezolvarea ...iam explicat omului ce se intampla ce bate...si direct sa lasat pe suspensie si rulmentu ala iesea cam 4-5 cm de unde este prins si batea in capota...cand am patit chestia asta am zis cami rupe capota...deci uitativa la flansa si rulment apasativa pe partea respectiva si vedeti daca nu cumva se ridica...la mine asta a fost rezolvarea

--------------------
Renault Laguna II - HD-08-DFG 1.9 dCI Dinamique ,2001,120cp
+
$$ilvviu
post 7 Aug 2008, 21:03
Post #38

Membru autentic

La mine era pivotul.
Culmea la ce uzura avea nu s-a vazut nimic la ITP si chiar am insistat sa se uite bine ca am o bataie pe dreapta.
Daca aveti nevoie de telescoape, flanse sau rulmenti... le-am schimbat degeaba si le dau ieftin.

--------------------
+
andu911
post 8 Aug 2008, 03:27
Post #39

Membru autentic

QUOTE(Pauleta18 @ 25 Jul 2008, 15:55)
salut la toata lumea sunt nou peaici...
am si eu o laguna 2 1.9 dci dinamique...
dupa un drum de 200 de km a inceput sami bata ceva sub capota in partea dreapta...faza nasoala era ca imi ridica capota ...azi dimineata am fost la service la un om super priceput....si ce sa vezi rulmentu si flansa erau rupte...telescopul sau suspensia nu stiu exact ce e prins acolo la denivelari imi impingea in capota...maine dim ma duc sa schimb acel rulment...rulmentul si flansa 140 ron iar manopera 50 ron ...la mine aceasta a fost rezolvarea ...iam explicat omului ce se intampla ce bate...si direct sa  lasat pe suspensie si rulmentu ala iesea cam 4-5 cm de unde este prins si batea in capota...cand am patit chestia asta am zis cami rupe capota...deci uitativa la flansa si rulment apasativa pe partea respectiva si vedeti daca nu cumva se ridica...la mine asta a fost rezolvarea
*

rulmentul n-are cum sa iasa de acolo... s-a largit gaura la flansa si a trecut telescopul prin ea... masina a vazut gropi serioase la viata ei...

--------------------
- - -
+
jon_nxt
post 19 Aug 2008, 16:17
Post #40

Membru declarat anti-bizoni

From: Bucuresti

Ar mai putea fi caseta de directie. Daca nu se manifesta zgomotul la drum intins pe asfalt insa face la denivelari sau pe pavaj sau la viraj luat pe loc se aud trosnituri scurte puternice ... s-ar putea sa fie (Doamne Fereste!) caseta de directie. E vreo 26 de milioane noua... originala. Cred ca se gaseste si reconditionata, la juma de pret. Oricum... e nasol sa ajungi la concluzia asta.
Bafta!

--------------------
Renault Laguna 2, phase 1 1.9 dCi Dynamique, 2001
"Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
+
my-name
post 31 Aug 2008, 09:19
Post #41

Membru incepator

From: Brasov

am avut si eu un troncanit fata, dar in dreapta. am schimbat pivoti, capete de bare, bielete antiruliu si nu s-a intamplat nimic. dupa indelungi cautari, problema era de la piulita din capatul telescopului, aia de sub capota, care era insuficient de stransa. incercati si voi sa vedeti daca nu e de acolo problema.

--------------------
Renault Laguna II 2001/INITIALE
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 10:26
Dacia