Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

bara stabilizatoare, Si-a pus cineva?

fanu_WZI
post 1 Oct 2007, 19:22
Post #1

Membru in trecere

Group: Members
From: Bucuresti

Nu am foarte multe informatii despre beneficiile aduse stabilitatii masinii de o astfel de bara stabilizatoare. Ce stiu este ca "Rolul barii stabilizatoare este de a oferii o pozitie mai ferma pe sosesea si in special in curbe" si ca "Exista doua tipuri de bari stabilizatoare pentru puntea fata si pentru puntea spate, ambele ajutand la stabilitate si impiedicand deformarea sasiului."

Bun. Chiar face acest lucru o bara stabilizatoare la megane sedan ? Sau se preteaza doar pe masinile sportive (cu suspensie sport eventual) ? Minusuri nu are aceasta bara stabilizatoare? De ce nu a fost pusa de producator din start masinii?

Si-a pus cineva pe Megane o astfel de bara? excl.gif

--------------------
Megane Sedan Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4
Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Solon
post 1 Oct 2007, 20:15
Post #2

Membru autentic

Iar incepem? blink.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
poseidon06
post 1 Oct 2007, 22:12
Post #3

Membru autentic

Mai era un topic deschis pe tema asta.
Cum am aflat mai tarziu, ii zice bara de rigidizare, daca te referi la cea care se monteaza in capetele amortizoarelor. Barele stabilizatoare sunt de mai multe tipuri, si daca nu ma insel, pe fata, este montata de producator, ocoleste motorul prin spate cumva.
Bara de rigidizare, cred ca se merita, cel putin pe o Toyota Yaris a unui prieten, am observat o stabilitate si rigiditate usor crescuta in curbe. Problema la Megane, si motivul principal pentru care nu prea gasesti de cumparat, este spatiul, care este foarte stramt, in zona aceea a amortizoarelor. In plus, nu stiu daca oalele amortizoarelor sunt deschise pentru a permite prinderea unei astfel de bare...nu am avut curiozitatea sa desfac toate plasticele de acolo sa ma uit.
Daca afli ceva noutati, poti posta, chiar sunt curios daca se gaseste undeva de cumparat si cum se monteaza.

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 09:05
Dacia
Loading...