Televiziune HD, In curand pe la noi?:)
![]() ![]() ![]() |
Televiziune HD, In curand pe la noi?:)
bebecool |
![]()
|
||
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
|
||
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|||
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
La noi nici nu au inceput sa emita HD, iar in state incepand din acest an toate programele se vor transmite numai in HD. Cei care nu aveau TV macar HD ready, puteau cumpara adaptoare care puteau decoda semnalul HD.
![]() This post has been edited by Bacu: 26 Jan 2009, 14:57 |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
... sau folositi VLC care este de departe cel mai lejer player pentru filmele encodate cu x264! Chiar so Gomplayer sau MPCHC sunt solutii viabile si codecLESS!
|
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
@bonzai...Uite chiar am facut ce ai spus tu pentru ca sunt acasa desi mai probasem dar nu mai stiam exact.
Am incarcat un fisier care e de vreo 6.8 giga (2 ore si 10 min) si cica e la rezolutie de 720p BluRay. Gradul de incarcare pe care mi-l arata e pt procesor (mentionat mai sus) intre 30 si 40% iar memoriile cam jumatate. LE: filmul e cu x264 intr-adevar si l-am rulat cu VLC cum recomanda bardu. Player-ul asta il folosesc cel mai des. This post has been edited by Dan73: 26 Jan 2009, 15:01 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
la mine pot spune ca am parte de "sacadare" cca 2-3 secunde dupa care isi revine si merge struna aprox 15-15 min, apoi iar sacadare 2-3 sec.
deci filmele 720p eu le vad fara probleme.... eu doream sa stiu daca se poate un plus de calitate cu o alta placa video (cu iesire HDMI pe care sa o folosesc) |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
2006 Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Pai ce placa video ai tu si ce procesor? Ce cablu folosesti pentru conexiunea cu tv-ul?
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
QUOTE(bebecool @ 26 Jan 2009, 14:52) Imi place de cei care au Dolce, ati observat cat de digitali sunt?Dau semnal prin cabluri RCA sau Euroscart. Mai are si o mufa VGA in spatele convertorului. Ce-mi place cand te iau cu faze gen: E FULL FRATE:)))se vede full, toata viata vedem full la tot.FULL FARA PIELE. PS:Am un tivi Hd-ready LG 3000 1360X768 resolution legat la pc prin cablu Hdmi. Se vad super filmele, mai ales .mkv sau blu-ray 720p,1080p... Mai nene vad ca tu nu faci diferente intre DVB-S si FULLHD, si esti singurul care are filme blueray! Mufa VGA la dolce? ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Incercati Media Player Classic + codec CoreAVC.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
"iar in state incepand din acest an toate programele se vor transmite numai in HD"
Unde ai auzit tu asta, Bacule? O sursa ceva? Si, eu cand aveam un comp mai slabut, imi mergeau sacadat mkv-urile pana le-am deschis cu PowerDVD. Acolo mergeau perfect... Va recomand. Si nu uitati, mkv de 1080p nu e full hd, e hd comprimat si n-are nicio legatura cu "full hd" decat ca e aceeasi rezolutie, dar nu si aceeasi calitate. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine, acuma sincer, am comparat si eu imagine de blu-ray cu film comprimat x264 1080p. Vezi foarte greu diferente daca este comprimat cum trebuie, dar intradevar pot exista.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Sa fim seriosi. E o diferenta imensa. Daca vrei, hai ca-ti trimit un clip de la americani, hd 720p pur, mpg necomprimat, si compara-l cu un mkv 1080p, n-are nicio treaba
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
vreti s-o vedeti pe Magda HD?
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
stiu pentru ca am fost in iunie anul trecut acolo. si detalii pentru cei interesati:
"Analog shutoff Because HDTV requires extra broadcast spectrum during the transition period, it had become a topic of political controversy in the United States. Current stations have received a free channel, usually in the UHF range, on which to broadcast their digital signal, while still maintaining analog service. According to the original FCC rules, all full power stations were to convert to digital by the beginning of 2007, followed by shutdown of analog broadcasting. An escape clause stipulated that 85% of receivers in the service area must be "capable" of receiving digital signals before the shutdown could occur. At the time of analog shutoff, one of the channels (digital or analog) would then be returned to the government, with the other channel remaining as a digital station; the freed spectrum could then be used for other TV stations, with UHF channels at the high end of the band being decommissioned and sold for other uses. The 2007 deadline could not be satisfied under many interpretations of 85% "capability" of digital signal reception. On February 8, 2006, President Bush signed into law the "Digital Transition and Public Safety Act of 2005", a section of the "Deficit Reduction Act of 2005". This law mandated a hard shut-off date of February 17, 2009 for the end of all full power[3] analog (NTSC) TV transmissions in the U.S., thus ending this uncertainty. The act also provided for the auctioning off of the frequencies associated with UHF channels 52 to 69, and set aside funds to subsidize consumers who would need digital-to-analog converter boxes. [4] Coupons can now be requested by households in the U.S. for qualifying standard-definition ATSC converter boxes[5]" This post has been edited by Bacu: 26 Jan 2009, 17:17 |
--------------------
Honda
CRV
|
|
A l e x |
![]()
|
Pai nu cumva e vorba ca sunt obligati sa transmita in digital, in loc de analog? Asta nu inseamna neaparat HD, poate fi si SDTV.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
HD pe înțelesul tuturor
Ce înseamnă? Înalta definiție vă permite să vă bucurați de divertisment la propria locuință la o calitate uimitoare a imaginii și sunet deosebit. Vizionarea filmelor Blu-ray Disc™ este o experiență asemănătoare celei de la cinema. Conectarea consolei PLAYSTATION®3 este la fel de ușoară, personajele și scenele prinzând viață pe ecran. Totul se datorează rezoluției mult mai mari de care dispun televizoarele High Definition, rezultatul fiind imagini incredibil de clare și de detaliate. Toate acestea sună foarte bine, dar cum funcționează de fapt și ce înseamnă toate aceste logo-uri diferite? Mai mulți pixeli înseamnă o rezoluție mai bună și imagini mai detaliate Ce rezoluție? Televizoarele cu definiție standard au 720 x 576 pixeli sau 576 de linii de 720 pixeli. Ecranele televizoarelor cu înaltă definiție au o rezoluție mult mai ridicată, de două ori mai mare la 1280 x 720 și până la de cinci ori mai mare la 1920 x 1080 pixeli, pe măsură ce avansați. Așadar, mai mulți pixeli înseamnă o rezoluție mai bună și imagini mai detaliate. Dar înalta definiție oferă o astfel de calitate uimitoare a imaginii și în alte moduri. Este vorba de diferența dintre semnalul progresiv și cel întrețesut. Mai simplu, imaginea este scrisă și afișată pe ecran. Formatul întrețesut: imaginea se formează pe ecran în două etape Cum funcționează? Cu un format întrețesut, imaginea se formează pe ecran în două etape, mai întâi fiind afișate liniile impare și apoi cele pare. Mișcarea fiind atât de rapidă încât ochiul uman nu o poate percepe cu ușurință, este posibil să puteți observa un efect de "pâlpâire" a imaginii. Un semnal progresiv este mult mai avansat, conținutul ecranului fiind scris dintr-o dată, ceea ce înseamnă că puteți vedea imediat toate detaliile pe ecran. Cele mai utilizate formate HD sunt 720p, 1080i și 1080p. Aceasta vă spune cât de detaliată este rezoluția și ce format de scriere a ecranului folosește (‘i’ înseamnă întrețesut și ‘p’ for progresiv). 1080p este cea mai avansată formă de înaltă definiție. Acum că știți cum funcționează HD, să încercăm să descifrăm toate logo-urile și limbajul tehnic. HD Ready are o rezoluție minimă de 720 de linii pentru afișarea conținutului High Definition. Poate accepta formate video HD în 720p și 1080i, dar nu poate afișa rezoluția completă de la surse 1080p. Imaginile pot fi ușor distorsionate, așadar nu este perfect, dar obțineți totuși imagini de calitate uimitoare cu Blu-ray Discs™, DVD-uri upscaled și jocuri PLAYSTATION®3. Pentru a utiliza acest logo, televizorul trebuie să dispună de un ecran panoramic, de o componentă analogică, precum și de o conexiune HDMI™. HD Ready 1080p sau ‘Full HD’ reprezintă viitorul. Este rezoluția ecranului care îndeplinește cerințele minime pentru HD Ready cu adăugarea a 1920 x 1080 pixeli. Afișează conținut la 1080i și 1080p fără distorsiuni, ceea ce înseamnă că puteți alege un ecran mai mare decât cel al televizorului pe care îl dețineți în prezent (chiar dacă nu dispuneți de o cameră foarte mare). Detaliile mai fine înseamnă că puteți sta mai aproape de ecranul televizorului fără a vedea pixelii individuali, așa încât să vă bucurați pe deplin de generația următoare de sisteme de divertisment pentru acasă. Mai mult, logo-ul HD Ready 1080p garantează posibilitatea reproducerii conținutului la 24 Hz (24 de cadre pe secundă), precum și la 50 Hz și 60 Hz (de exemplu, DVD). HDTV include un tuner digital integrat cu televizorul, suplimentar față de cerințele pentru HD Ready. Aceasta înseamnă că puteți să primiți și să afișați conținut HD fără a adăuga o unitate tuner. HDTV 1080p este echivalent cu HDTV, dar acceptă rezoluție full HD la 1920 x 1080, precum și conținut 24p (de exemplu, filme Blu-ray Disc™). Sony Gold Full HD a fost conceput pentru a vă ajuta să configurați o lume High Definition în propria locuință. Toate produsele au o rezoluție de 1080 linii. Aceasta înseamnă că puteți conecta un televizor la Handycam®, Cyber-shot, playerul Blu-ray Disc™ sau consola PS3™ pentru configurația completă Full HD. Așadar, nu treceți cu vederea acest logo și creați-vă propria experiență High Definition. http://www.sony.ro/product/home-cinema-sys...d/1207064677895 |
--------------------
-
-
-
|
|
A l e x |
![]()
|
De cand e "full hd" viitorul? Deja au multi... Viitorul e Quad HD
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Bacu |
![]()
|
QUOTE(A l e x @ 26 Jan 2009, 17:24) Pai nu cumva e vorba ca sunt obligati sa transmita in digital, in loc de analog? Asta nu inseamna neaparat HD... habar n-am. eu asa am inteles. dar dupa putinele mele cunostinte tehnice in domeniu, nu cred ca la trecerea de la semnal analog la digital trebuie sa iti schimbi tv-ul sau sa iti iei adaptorul de care vorbeam... |
--------------------
Honda
CRV
|
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 26 Jan 2009, 15:03) asa...deci lcd-ul e model LG 37LE2R-ZJ, de 94 cm. placa video NVIDIA GEFORCE 7300SE/7200GS proc athlon 64 x2 dual core 5200+ @2.7Ghz conexiunea pc-monitor e prin cablu normal de monitor OS : vista ultimate 64bits la display settings rezolutia maxima pe care o am ca optiune si pe care si rulez este de 1360 pe 768. in manualul lcd-ului imi da rezolutie de afisare suportata 1366x768 pe mod RGB(PC). acum intrebare este: daca lcd-ul e suficient de bun...merita sa imi iau cablu DVI-HDMI (este diferenta foarte mare pe acceasi placa video) sau sa imi fac mai degraba upgrade la o placa video cu iseire hdmi? This post has been edited by manucu: 26 Jan 2009, 19:19 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
|
A l e x |
![]()
|
Manucu, am si eu o intrebare. Daca LCD-ul e LG 32LE2R-ZJ, 32-ul din acel nume reprezinta diagonala. 32 de inch sunt 81 cm, nu 94.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
manucu |
![]()
|
greseala mea...e 37LE2R-ZJ
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
|
A l e x |
![]()
|
Ce sa zici si tu acum...
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
bonzai |
![]()
|
Poate fi de la cablul VGA (analog).
Eu folosesc VGA, dar este dublu ecranat, cumparat special, nu din cele subtiri ce vin regula cu monitoarele. Am si DVI-HDMI, insa HDMI nu permite o flexibilitate in rezolutii cand conectezi la TV-ul la PC Diferentele de calitate in imagine nu mi s-au parut semnificative. PS: ma refer strict la calitatea imaginii; intreruperile nu cred ca au legatura @semit ...credeam ca numai eu urmaresc meteo in weekend si fac screenshot-ri ![]() This post has been edited by bonzai: 26 Jan 2009, 19:32 |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
manucu |
![]()
|
QUOTE(manucu @ 26 Jan 2009, 19:19) QUOTE(A l e x @ 26 Jan 2009, 19:28) mda...ce sa zic si eu acuma... SSL23028.JPG ( Size: 302.25k ) Number of downloads: 333 SSL23029.JPG ( Size: 271.97k ) Number of downloads: 346 SSL23031.JPG ( Size: 318.58k ) Number of downloads: 358 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
|
Io_mi_s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 25 August 06 From: Galati ![]() |
Sa povestesc si io experienta mea cu .mkv-urile redate pe TV (de pe PC).
Folosesc o placa video adaptata vechiului meu calculator (ATI X1650 - AGP 512). In setarile Catalyst-ului merg pe optiunea 'extended display' care permite setarea diferita a tv fata de displayul PC-ului. Tv-ul e un LCD 1080p, pe care l-am 'declarat' in Catalyst la max (1920x1080p/60 Hz - azi am aflat si io ca nu bate 100 Hz). Folosesc iesirea DVI a placii, iar intrarea tv e HDMI. Ca player, pana sa citesc topicul asta, foloseam GOM doar ca mi se tot intepa (atat video, cat si audio). VLAN-ul n-am reusit sa-l fac sa ruleze pe tv. In urma cu vreo ora, am constatat cu surprindere ca Win Media Player face treaba mult mai buna (s-a updatat zilele trecute - asta o fi sau CoreAVC?) - dar tot se inteapa cand si cand. Cum io mi-s paralel cu astea, tot ce stiu e bazat pe incercari care, pana acum, n-au dus la nimic ars. Cu PowerDVD 8, nu reusesc sa lansez niciun film ![]() Multumesc bonzai si A l e x pt. tips, iar tie manucu pt. c-ai readus topicu' in actualitate. Oricum, am pus ochii pe device-ul asta. Raportat la titlul topicului am fost O/T, scuze. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006/Confort Privilege
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
HD în 1080i emis în București de TVR și ProTV. Printscreen de la tv tunerul meu digital:
http://www.emag.ro/tv_tunere/tuner-tv-lead...usb20--pDTV200H cu antena venită la pachet scoasă pe geam. Garantez că față de orice soluție TV existentă pe piață diferența e enormă. Attached thumbnail(s) Image_0120_2306_NoName__Stirile_ProTv_22.30_.jpg ( Size: 182.3k ) Number of downloads: 359 Image_0121_1858_NoName__Stirile_ProTv_17_00_.jpg ( Size: 296.82k ) Number of downloads: 339 Image_0121_1859_NoName__Stirile_ProTv_17_00_.jpg ( Size: 139.01k ) Number of downloads: 121 Image_0121_1908_TVR_HD__1_.jpg ( Size: 200.67k ) Number of downloads: 128 Image_0123_2209_TVR_HD_.jpg ( Size: 121.93k ) Number of downloads: 118 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
aoleu...tv tunnerul ala seama cu al meu (palmtop) si numai probleme am avut cu el. Sper sa fie diferit cu varianta asta, dar la mine mai mult a stat decat sa fie folosit.
Cel mai mult imi placeau solutiile de la leadtek pentru problemele de nefunctionare " reinstal windows ". ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
manucu |
![]()
|
ssilviu...ce sa-i faci, nu toata lumea sta in bucale
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
|
A l e x |
![]()
|
manucu : Mama, ce afectati mai suntem... Era o gluma, n-am nevoie de dovezi..
![]() ssilviu : Screenshotul de la stirile pro tv arata bine, restul arata a SDTV marit sincer sa fiu. Foaaarte slab comparativ cu ce e prin tarile cu apa calda ![]() Io_mi_s : Cred ca trebuie sa le faci din .mkv in .avi... Parca asa faceam... De deschis trebuie sa se deschida, acum depinde daca iti vor merge bine sau nu... Eu tin minte ca mergeau sacadat primele 2 secunde apoi mergeau perfect... Si aveam Pentium IV la 3 ghz... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
@bardu-cred ca ai ceva cu mine tu....
uite dovada: Technical Specs * Blu-ray * BD-25 Single-Layer Discs * Four-Disc Set Video Resolution/Codec * 1080p/VC-1 Aspect Ratio(s) * 1.78:1 Audio Formats * English Dolby Digital 5.1 Surround (448kbps) Subtitles/Captions * English SDH * French Subtitles * Spanish Subtitles Supplements * None Exclusive HD Content Transformers.2008.Full.BluRay.1080p.AVC.TrueHD.5.1-HDT Two Disk Edition ========================================================== Release Date : 6 July 2007 Format : AVC H264 Source : BluRay Disc Res : 1920x1080 Bitrate : 32.00 Mbit/sec Audio 1 : English TrueHD 5.1, Audio 2 : Russian DD 5.1 Audio 3 : Czech DD 5.1 Audio 4 : TurkishDD 5.1 Audio 5 : Polish DD 5.1 Running Time : 114 minutes (Disc 1) Genre : Action / Adventure / Sci-Fi / Thriller Subtitle : English, Russian, Ukrainian, Polish, Arabic, Czech, Hungarian, Portuguese, Bulgarian, Croatian, Slovenian, Turkish, Estonian, Lithuanian, Latvian Special Feat : Yes Extras : Yes BD Live : Yes PS3 Files : No |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 08:13 |