Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

vreau sunet!, problema sau nu?

cocokawa
post 11 Sep 2007, 19:37
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: zalau/salaj

As vrea si eu sa pun o intrebare celor mai priceputi.
ce probleme as intampina daca as elimina toba intermediara si la final as pune o toba sport?
probleme blink.gif sau doar as castiga sunet fara probleme?

--------------------
renault laguna 1998 - SJ 82 BCG
laguna 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sebi
post 12 Sep 2007, 11:43
Post #2

Membru autentic

Problema va fi ca nu vei putea sta in masina de zgomotul produs, cel putin la drum lung. Eu cand mi-am facut traseul la Borla, am vrut initial sa elimin toba intermediara, si toti cei de acolo mi-au zis sa nu fac asa ceva. Ce am vazut pana acum:

1) se intampla sa-ti dea erori pe BC (datorita sondei LAMBDA)
2) sunetul nu e stralucit (adica nu e unul gros frumos, si mai degraba partie)

Daca vrei un sound bun si frumos recomand sa-ti faci traseul complet, eventual pui o toba intermediara sport cu catalizator sport si toba finala, sau varianta mai accesibila este sa schimbi doar finala, fie de la borla sau altii.

Eu am tot traseul facut cu finala de la BORLA, dar imi schimb finala cu una REMUS saptamana viitoare.

--------------------
EX Owner: Renault Megane -2005- All black - Prea multe modificari pt a le pune intr-o semnatura :)

Audi A8 4.2tdi Quattro 2006
+
cocokawa
post 12 Sep 2007, 12:16
Post #3

Membru incepator

mersi de sfaturi
dar explica-mi si mie ce erori poate sa dea?
sa stiu cam care ar fii riscurile

--------------------
laguna 1.6 16v
+
sebi
post 12 Sep 2007, 12:55
Post #4

Membru autentic

Ideea este ca unele masini au 2 tobe intermediare alte au 1 toba intermendiara. Daca ai 1 singura toba intermediara, in aceea toba se afla si sonda LAMBDA, aceasta sonda masoara nivelul de noxe care ies pe esapament, daca nu ai aceasta sonda sau e defectoasa sensorul de la sonda iti va da o eroare la BC. In teorie nu se intampla nimica la masina. Dar repet nu recomand scoaterea tobei intermediare, decat daca pui o toba intermediara sport cu catalizator sport. Altfel crede-ma face un sunet urat si la drum lung (viteze ridicata) urla atat de tare de nu te mai intelegi in masina. Daca pui o toba finala sport de calitate vei avea parte de un sound gros si frumos la turatii/viteze mici, si un sunt bun (civilizat) la turatii/viteze mari.

This post has been edited by sebi: 12 Sep 2007, 12:58

--------------------
EX Owner: Renault Megane -2005- All black - Prea multe modificari pt a le pune intr-o semnatura :)

Audi A8 4.2tdi Quattro 2006
+
cocokawa
post 12 Sep 2007, 16:08
Post #5

Membru incepator

mersi mult
mai concret nu se poate
Deci toba ramane acolo in schimb strang bani pentru toba sport finala
biggrin.gif

--------------------
laguna 1.6 16v
+
Toto - BOD
post 17 Sep 2007, 21:25
Post #6

Membru autentic

From: Craiova

Exista mai multe modele de tobe sport si nu toate suna atat de rau! Eu am o toba sport, care suna atat cat trebuie! Facuta la Pilot Pitesti, este Borla si e facuta direct pe masina, copie fidela (din pct de vedere al aspectului) dupa cea originala. Diferenta e ca la asta se vede dintr-o parte intr-alta (adica teava pe interior, evident cu site si tot ce trebuie). Din interiorul masinii se aude, suficient de tare incat sa nu te derenjeze la drum lung! Full inox, de 2 ani nu are nici pic de rugina pe ea. Cea originala dupa 2 ani(atunci cand am schimbat-o) avea inceput de 'carie'. Bafta si ai grija ce alegi!

--------------------
Renault Clio 2003 - BOD
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 03:27
Dacia