Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fluierat/scartait Megane 2.2 dupa 4500 km, dupa ce se incinge

sayups
post 24 Sep 2007, 20:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut la toata lumea, am folosit functia cautare si, desi am gasit ceva similar, nu am gasit probleme expusa cu aceleasi date.

Problema mea...
La iesirea de pe autostrada Budapesta - Szeged am inceput sa aud un
fluierat sporadic, fara nici o logica in ceea ce priveste motivul si
momentul startarii ori incetarii acestuia. Se aude ca un "Si" (nota Si),
tine cateva zeci de secunde, random, apoi dispare.Ca un tren care franeaza, dar cu mult mai putini decibeli , desigur. Masina nu arata nici un
comportament anormal, indicatoarele de pe bord nu avertizeaza nimic.
Am mers pe autostrada "sustinut", intre 120 si >180 km/h si,
dupa ce am iesit si am inceput sa aud si altceva in afara de zgomotul
motorului turat la 5500 rpm, prima explicatie pe care mi-am livrat-o
este ca s-or fi incins in mod normal si natural niste piese in miscare,
s-or fi dilatat si de aici fluieratul, rezultat din frecare in cel mai
nefericit caz fier pe fier.
In ziua urmatoare am vrut sa reproduc cazul, am mers din nou viguros si turat si am constatat ca zgomotul a reaparut, dupa vreo 20 km, exact cand eram pe punctul de a reintra in oras multumit ca a fost o situatie paranormala si apusa. Se auzea foarte clar pe la 3500 rpm, in treapta a 3-a.

p.s. Se aude la fel si daca tin ambreiajul la podea.

Experiente similare, ceva explicatii plus eventuale rezolvari ?
Multumesc.

25 Sep 2007, 14:41:
Nimic similar ?

This post has been edited by sayups: 25 Sep 2007, 14:41

--------------------
renault megane 2007, Megane 2, 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cxdani
post 25 Sep 2007, 15:04
Post #2

Membru

Ar putea fi placutele de frina. Scirtiie in mers.
Incearca sa pisti frina un pic si vezi daca dispare.
La mine asa se manifesta uneori. Le ignor pur si simplu. La revizia de 15000 Km mi-au luat la pila placutele pe margini dar tot nu s-a rezolvat problema.
Cred ca intra in categoria "asa face toate".

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression Octombrie 2006, clima
+
fanu_WZI
post 25 Sep 2007, 15:16
Post #3

Membru in trecere

From: Bucuresti

si la mine face cand dupa mers intains intr-un in cate o localitate, se aude de undeva din partea stanga fata. Am doar 9000km dar incep sa cred ca e de la placute in conditiile in care la franare usoara prin oras mai scartaie. Scaraitul la franare l-am gasit si la clio pe la 14.000km dar in mers nu. Sper sa fie doar niste praf intrat intre placutza si disc.....sau cine stie...."asa face toate"

--------------------
Megane Sedan Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4
Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3
+
sayups
post 25 Sep 2007, 15:20
Post #4

Membru incepator

E adevarat, cand am piscat putin frana, cel putin in acele 1-2 cazuri in care am urmarit chiar acest comportament, fluieratul a incetat. Dar a scazut putin si turatia si asta ar putea duce pe alta pista.
Ca ma intreb, daca e de la placute, de ce nu fluiera constant, si la turatii mici?
Sau poate fluiera doar ca nu am avut eu "noroc" sa se activeze smile.gif. Azi o mai scot odata la sosea. Orice sfaturi, in ceea ce priveste un plan de testare, imi prind bine si multumesc pentru ele in avans.

--------------------
+
sayups
post 15 Oct 2007, 22:44
Post #5

Membru incepator

salut again,
referitor la acest topic: am fost cu masina in service. din pacate in singura zi in care nu am reusit sa reproduc fenomenul.
nu au gasit nimic dar sunt aproape sigur ca fluieratul metalic are legatura cu franele. cum pisc extrem de fin frana , dispare. asta ca regula. 100 din 100. reapare dupa cateva secunde. mi-au livrat urmatoarea explicatie, a carei legatura cu realiatea va rog sa o comentati : cica au schimbat compozitia chimica a placutelor de frana conform cu niste norme UE si noul aliaj nu are darul de a se uza uniform ci mai lasa niste asperitati pe ici colo care cica ar zgaria, fara impact, pe discuri(sau pe ce ar trebui sa se lipeasca placutele cu pricina, eu am retinut discuri) ... pot sa cred asta si nu foarte greu.
mai apoi, aparent off topic , am gasit urmatoarea priveliste stropita cu ulei, de habar nu am unde , dar am facut poze poate stiti voi ...
pls faceti lumina.
o poza este de ansamblu, sa localizeze pata in peisaj (pe undeva pe sub conducta de plastic ce duce la rezervorul de lichid de parbriz, imediat in stanga curelei) iar cealalta concentraza pata in marea-i splendoare.
p.s. de cand am vazut-o, aprox 3 sapt, ii tot studiez evolutia, dar nu a crescut mititica, cred ...

Attached thumbnail(s)
Imag.444.jpg ( Size: 254.93k ) Number of downloads: 105
Imag.442.jpg ( Size: 185.81k ) Number of downloads: 109

--------------------
+
TRANCA
post 15 Oct 2007, 23:23
Post #6

Membru autentic

From: IALOMITA

Aia e o pata de la un grund anticoroziv...nu pare ulei...asa ca fii linistit...deocamdata...iar daca zici ca la apasare usoara frana dispare zgomotul...sigur e de la placute...jocul este mic, asa ca mizeria adunata freaca pe disc...calca de cateva ori ferm si brusc frana la viteze mai mari...atentie, sa nu ai pe cineva in spate!!...sau da cu un spray de curatare discuri...asa am patit si eu... victorie.gif...si nu mai baga in seama toate, ca daca vrei sa fie totul perfect, atunci nu te mai bucuri deloc de masina...

This post has been edited by TRANCA: 15 Oct 2007, 23:32

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
Danezu
post 16 Oct 2007, 08:32
Post #7

un fost proprietar de megan.....

From: Bucuresti

Asa am si eu,in acelasi loc. Stai linistit,daca pui degetul o sa vezi ca este un fel de rasina,cu am spus si colegul mai sus!

Bafta!

This post has been edited by Danezu: 16 Oct 2007, 08:33

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 10:21
Dacia