Renault Megane 3
![]() ![]() ![]() |
Renault Megane 3
connectorxp |
![]()
|
||
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
Eco/2011 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
Ca musca'n lapte pe forumul Reno' :) |
|||
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
This post has been edited by Reckno: 1 Nov 2012, 10:33 |
--------------------
Renault
Megane
- MAG
Coupe 2011
|
|
dragos1989 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 November 12 ![]() |
e frumos:x
|
--------------------
megan
megan 3
- ag 21 mdr
2010
|
|
traiann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 June 07 From: Timisoara ![]() |
Mi se pare o masina frumoasa. Cred ca as prefera totusi ca partea frontala sa fie preluata de la noul Clio sau noul Fluence. Mi se pare mai reusita si ar da Megane-ului un plus de sportivitate si eleganta. Sper ca francezii cu noul designer sa faca treaba buna. Despre motoarele Renault cel putin pe benzina am o impresie buna, asa ca ma gandesc la un Megane 1.6l sau 1.4l Tce. Bordul imi place mult fiind simplu dar elegant si in acelasi timp practic. Cred ca putem opta lejer pentru Renault si nu doar pentru masini germane care mi se par cam sobre si nu neaparat mai performante. Ma refer la marcile accesibile si nu la cele de top germane.
3 Nov 2012, 16:19: Nu inteleg de ce nu este permis sa se faca referiri si la celelalte modele Renault. Scopul acestui forum este tocmai libera exprimare in limita bunului simt. Sunt de acord sa nu se faca referiri la alte marci auto sau sa nu se foloseasca exprimari de genul : "aia e mai buna decat cealalta". O exprimare de genul :"plansa de bord de la cutare ar fi mult mai potrivita pentru cutare" mi se pare in regula si nu deranjeaza pe nimeni. Doar suntem aici pentru a imparti opinii constructive. Daca parerea mea este gresita accept criticile si imi cer scuze. This post has been edited by traiann: 3 Nov 2012, 16:19 |
--------------------
Renault
Laguna I
- TM 29 NTS
1998/1.6 16V
|
|
connectorxp |
![]()
|
![]() Just a happy camper :) Group: Members Posts: 829 Joined: 28 March 09 From: Bucuresti ![]() |
TRaiann, problema la masinile germane este ca nu trezesc nicio emotie, adica Octavia 2 Facelift nu imi spune nimic si nici nu simt o placere sa o conduc, doar o conduc ca trebuie si atat, lucru total opus fata de Megane3 unde in ciuda imperfectiunilor masinii, este foarte "calda si primitoare", placuta la sofat, simpla si in acelasi timp are un aer frantuzesc care nemtii nu-l vor avea nici in 50 de ani. Eu acum, cu Toyota si tot mai ma minunez cand vad vre-un Megane3, mai ales ph2, in ciuda caracterului "electrizant" al Prius-ului imi lipseste aerul acela de lucru frantuzesc, la Prius e mai rau ca in masinile germane, totul e pus la punct si perfect inchegat si nimic nu ridica probleme sau semne de intrebare, singurul lucru care scoate peri albi este asistentul vocal, gen Siri, care ia unele comenzi aiurea si iti vine sa dai cu pumnul in bord.
This post has been edited by connectorxp: 3 Nov 2012, 16:20 |
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
Eco/2011 1,8VVTi HSD, 136PS, 5% in Bucuresti :) Albastru 8U9 si senzatii tari pe curent :P
|
traiann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 June 07 From: Timisoara ![]() |
Mesajul asta automat cu "fara versusuri" mi se pare de-a dreptul inapoiat si cam comunist. Cu riscul de a fi suspendat nu pot sa nu mentionez ca toate revolutiile tehnologice au apelat si la metoda studiului comparativ. Daca marca Renault, pe care o respect din motive obiective dat fiind faptul ca am o profesie in domeniul automotive, nu ar apela la comparatie, atunci nu ar fi in stare sa creeze ceva nou.
Lasand acest topic deoparte, Megane este o masina reusita din mai multe puncte de vedere: design inovator din punct de vedere aerodinamic si ergonomic, motorizari fiabile, raport bun calitate/pret. Chiar daca mai e nevoie de imbunatatiri estetice si de o gama mai larga de motorizari, eu am fost placut surprins dupa ce am condus Megane 3. Poate Renault va plusa la gama motoarelor turbo pe benzina. Un 1.6l la 150-160 CP si 220Nm ar suna foarte bine. De asemenea prefer ceasurile de bord clasice (analogice) si mai putin cele digitale. Dupa un drum mai lung veti vedea si voi de ce. |
--------------------
Renault
Laguna I
- TM 29 NTS
1998/1.6 16V
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu ma apropii de 50 de mii de km cu ceasurile digitale si pot sa zic ca nu mai pot fara ele.
La drumurile noastre pline de sate e aur curat sa vezi cu litere de-o schioapa si sa-ti sara in ochi viteza cu care mergi, desi te uiti doar cu coada ochiului la ele. Am mai mers in ultima perioada ocazional cu masini cu afisaj analogic si m-am dezobisnuit cu acul analogic mititel care cand e la 60, cand e la 80. Iar ca e deranjant...nici vorba, in primul rand ai un reostat prin care reglezi intensitatea luminoasa si aproape poti sa-l inchizi. Am facut drumuri de noapte, iarna, de cate 700 de km si n-am simtit nici un inconvenient. Dupa 3 ani de cand o am, pot sa-mi zic ca, in afara de niste boxe cu ceva mai mult bass (poate si o cutie DSG in 7 trepte, dar deja o dau in SF-uri), nu mai am nevoie de nimic la ea, tinuta de drum si confortul la drum lung pe care mi-o ofera ma fac sa nu ma intereseze altceva asemanator si as tine-o bine mersi si dupa ce va implini 5 ani, n-are nici un rost sa o vand ca sa-mi iau altceva. Motorul poate nu e cel mai puternic, insa nu e deloc pretentios la intretinere si e suficient pentru drumurile noastre. Bine, poate mi-ar place un Mercedes Clasa A, dar e o cu totul alta gama de pret. Pe Astra J stiu sigur ca n-as da-o. Am condus vreo 700 de km (Bucuresti-Balcik si retur) un Citroen DS3 1.6 diesel, configurat de un pasionat cu tot ce vrei pe el, calitate a interiorului excelenta dar...tot in Megane m-am simtit mai bine. La Citroen nu mi-a placut ambreiajul tare (si nu era placa decalita sau mai stiu eu ce), parca era vechiul Oltcit, jantele pe 17 cu care iti clantaneau dintii pe denivelari si pe A2 pana la Fundulea si terminand apoi cu satelitul de comanda radio, care avea prea multe butoane inghesuite pe el, facand dificila utilizarea sa. Nu mai zic de motor, care, desi era diesel, nu mi-a lasat cine stie ce impresie de economie, la 140 pe cruise, cu 3 persoane, desi am plecat cu mai bine de jumatate de rezervor, la Agigea s-a aprins becul. Cat a consumat, nu stiu, nu m-am descurcat in meniul lui sa vad acesti parametri. This post has been edited by Laurentziu83: 4 Nov 2012, 09:24 |
--------------------
.
.
.
|
|
Trak-X |
![]()
|
![]() The IT Guy Group: Members Posts: 115 Joined: 28 September 12 From: Bucuresti ![]() |
Scurta intrebare
![]() Pe voi nu enerveaza puiutul acela de la centura? Inteleg ca este pentru siguranta noastra, dar totusi ... 300-400 de metrii parcursi, eu unul nu mai pun centura si ma scoate din sarite. In afara de centura aceea falsa, nu exista nici o alta posibilitate de dezactivare, din setari de undeva? |
--------------------
Renault
Kadjar
- B 121 NCS
2016 -1.5 dCi 131 CP - 4WD Mégane III Estate 2010 - 1.5 dCi - B 111 NCS
EX: Daewoo Matiz Semi-SE "Pe fata bare, pe spate bare Juri ca e cea mai placuta inchisoare" |
|
gruyuss |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 26 December 09 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
cred ca asa gandesc toti noii posesori de megane3. dar o sa te obisnuiesti, o sa ajungi sa il ignori total, eu nici nu il bag in seama. imi dau seama de faptul ca e sacaitor totusi pentru ca se plang de el cei care merg cu mine in masina mai rar.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Coupe
- B 18 EAJ
dec 2009/Dynamique cu un caracter de fier as fi ruginit pana acum
|
|
qazq |
![]() ![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 5 February 09 ![]() |
Poate sa imi explice cineva de ce tce nu are frana de motor? Se mai vaita si cineva cu un ecoboost ..sa inteleg ca la toate benzinarele de capacitate mica cu turbo, frana de motor este inexistenta.
This post has been edited by qazq: 5 Nov 2012, 02:15 |
--------------------
MCV
dci@85
M3@tce
|
|
connectorxp |
![]()
|
Nici 1.4 TSI nu are asa ceva, atat manual cat si cel cu DSG. 1.2 TSI nu are frana de motor mai deloc. Asta e buba generala la motoarele de cilindree mica.
|
--------------------
Lexus
CT200h
- XX-XXX-LEX
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
Va contrazic aici in problema franei de motor !
Si la 1.2, si la 1.4 si la 1.6 exista frana de motor, doar ca nu este atat de "pronuntata" ca la 1.5dci. Si este de aur pentru un consum "decent ! Odata ajunsi sa va obijnuiti cu ea, veti vedea la ce ma refer ! |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
2011 Plecat in depresie......
|
|
qazq |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 5 February 09 ![]() |
Cred ca nu ai condus tce, am avut megane 1 cu 1.6 si are frana de motor ok.
|
--------------------
MCV
dci@85
M3@tce
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
Am impresia ca se confunda niste termeni, frana de motor si deceleratie ! Oricum.. deceleratia este mai pronuntata odata cu cresterea cilindreei, si la diesel este mult mai pronuntata, pe cand frana de motor are si 0.9litri , si Tico chiar cu 700cmc .
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
|
|
viperdel |
![]()
|
![]() Membru cu drepturi Group: Members Posts: 224 Joined: 20 November 09 ![]() |
QUOTE(Silk @ 6 Nov 2012, 15:05) Am impresia ca se confunda niste termeni, frana de motor si deceleratie ! Oricum.. deceleratia este mai pronuntata odata cu cresterea cilindreei, si la diesel este mult mai pronuntata, pe cand frana de motor are si 0.9litri , si Tico chiar cu 700cmc . Nu știu exact ce numești tu decelerație (accelerație negativã?). Legat de frâna de motor veți gãsi chestii interesante pe pagina wikipedia. Se pare cã Diesel-urile nu au acea frânã de motor "realã" care existã doar la cele pe benzinã. Efectul existã doar pentru diesel turbo și/sau cu EGR, dar are alte cauze decât cele de la benzinare. http://en.wikipedia.org/wiki/Engine_braking |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Dynamique Respectã toate regulile și presupune cã nimeni altcineva nu le respectã - Ghidul supraviețuirii în trafic
M3 B95 K9K 105CP |
|
Silk |
![]()
|
Ceea ce numesc eu deceleratie ar trebui sa numeasca toata lumea la fel ( inversul acceleratiei sau acceleratie negativa , pe romaneste ) si este rezultatul actionarii franei de picior, de serviciu sau de motor. Ca deceleratia este mai rapida la motoarele cu compresie mai mare si mai mica la celelalte, asta este alta discutie.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
|
|
mihairomeob |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 11 February 12 From: Oradea ![]() |
Intrebarea asta e de genu': spune-mi daca-ti pui centura ca sa-ti spun ce sofer esti!
Sincer sa fiu, imi pare rau cand aud astfel de intrebari, dar fiecare cu viata lui! QUOTE(Trak-X @ 4 Nov 2012, 15:36) Scurta intrebare ![]() Pe voi nu enerveaza puiutul acela de la centura? Inteleg ca este pentru siguranta noastra, dar totusi ... 300-400 de metrii parcursi, eu unul nu mai pun centura si ma scoate din sarite. In afara de centura aceea falsa, nu exista nici o alta posibilitate de dezactivare, din setari de undeva? QUOTE(gruyuss @ 4 Nov 2012, 17:42) cred ca asa gandesc toti noii posesori de megane3. dar o sa te obisnuiesti, o sa ajungi sa il ignori total, eu nici nu il bag in seama. imi dau seama de faptul ca e sacaitor totusi pentru ca se plang de el cei care merg cu mine in masina mai rar. |
--------------------
Toyota
Aygo
2009
|
|
gruyuss |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 26 December 09 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 3 Coupe
- B 18 EAJ
|
|
Trak-X |
![]()
|
![]() The IT Guy Group: Members Posts: 115 Joined: 28 September 12 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mihairomeob @ 6 Nov 2012, 19:09) Intrebarea asta e de genu': spune-mi daca-ti pui centura ca sa-ti spun ce sofer esti! Sincer sa fiu, imi pare rau cand aud astfel de intrebari, dar fiecare cu viata lui! Chiar nu inteleg ce vrei sa spui cu asta. Nu am zis ca nu o port. Daca ai inteles altceva e fix problema ta. Nu ma refer numai la mine, sunt si alte persoane, insarcinate, cu probleme, care nu pot purta centura (banuiesc, cunosti si tu legile de circulatie), si acel sunet, pe o distanta de 200-300m, este enervant la culme. Chiar nu inteleg rostul postului tau. Daca nu stii un raspuns, nu e nevoie sa te bagi in seama degeaba. |
--------------------
Renault
Kadjar
- B 121 NCS
EX: Daewoo Matiz Semi-SE "Pe fata bare, pe spate bare Juri ca e cea mai placuta inchisoare" |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Singurele momente in care n-am purtat centura au fost cele in care am ramas inzapezit si trebuia sa fac balans si sa cobor din masina. Altfel imi pun centura de cum ma sui in masina, indiferent daca merg 50 de metri sau 500 de km.
Oricum cand mergi cu viteza mica (prin parcare) nu se activeaza piuitul. Solutia pentru a nu mai auzi piuitul e sa porti centura. Mie mi se pare ciudat cand n-o simt pe mine. Iar cazurile de persoane care nu pot purta centura sunt extrem de rare, asa ca nu vad rostul. Daca erau mai multe astfel de situatii, prevedea producatorul o setare de anulare a piuitului. This post has been edited by Laurentziu83: 6 Nov 2012, 23:29 |
--------------------
.
.
.
|
|
Trak-X |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 7 Nov 2012, 00:28) Singurele momente in care n-am purtat centura au fost cele in care am ramas inzapezit si trebuia sa fac balans si sa cobor din masina. Altfel imi pun centura de cum ma sui in masina, indiferent daca merg 50 de metri sau 500 de km. Oricum cand mergi cu viteza mica (prin parcare) nu se activeaza piuitul. Solutia pentru a nu mai auzi piuitul e sa porti centura. Mie mi se pare ciudat cand n-o simt pe mine. Iar cazurile de persoane care nu pot purta centura sunt extrem de rare, asa ca nu vad rostul. Daca erau mai multe astfel de situatii, prevedea producatorul o setare de anulare a piuitului. Ai dreptate Laurentiu. NU am zis ca nu o port. Sa nu se inteleaga gresit. Am intrebat daca exista sau nu o modalitate. Venind de pe o masina care nu avea aceasta optiune, mi se pare enervanta la culme. Si da, la mine cel putin incepe de la 19 km/h, viteza pe care o mai depasesc prin parcare, cand caut loc. In fine, nu mai are importanta. O sa incerc maine o metoda gasita pe net si sa vad daca functioneaza si la noi. This post has been edited by Trak-X: 7 Nov 2012, 00:29 |
--------------------
Renault
Kadjar
- B 121 NCS
|
gruyuss |
![]()
|
QUOTE(mihairomeob @ 6 Nov 2012, 19:09) Intrebarea asta e de genu': spune-mi daca-ti pui centura ca sa-ti spun ce sofer esti! Sincer sa fiu, imi pare rau cand aud astfel de intrebari, dar fiecare cu viata lui! Mie personal mi se pare sacaitor sa port prin oras centura de siguranta. Pericolul e relativ mic, pt ca oricum prin oras ma deplasez cu viteza mica si e si traficul cum e...deci centura nu face decat sa imi faca viata mai grea, fara sa fie utila. In afara localitatii, o port intotdeauna. Dar asta e punctul meu de vedere despre centura si nu am pretentia ca ceilalti sa il considere bun, sau sa faca la fel, si nici nu cred ca vorbesc in prezenta unor copii iresponsabili care mi-ar prelua eventualul exemplu negativ. Fiecare face cum crede si cum ii este mai bine. Asa ca nu cred ca este cazul sa mi se faca morala, de unii dintre noi care sunt mai catolici decat Papa. |
--------------------
Renault
Megane 3 Coupe
- B 18 EAJ
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
morala, nemorala, tu circuli ilegal. restul e cancan.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Silk |
![]()
|
@gruyuss : Asta este opinia ta, ca prin oras nu intampini riscuri "demne" de purtarea centurii, de aici nu pot decat sa trag concluzia ca nu ai avut incidente la viteza mai mare de 40km/h ca sa vezi ce inseamna asta.
Daca tu circuli in oras cu viteza mica, asta nu inseamna ca toti participantii la trafic iti vor urma exemplul, si nu o sa intalnesti "eroi" care merg cu >100km/h. Si asa, presupunand ca tu circuli cu 30km/h, un "coleg" de trafic circuland regulamentar, cu 50km/h, in cazul ( nu doresc nimanui) unui accident frontal, rezulta o viteza de 80km/h, caz in care nu prea garanteaza pentru integritatea ta, indiferent daca porti centura sau daca nu , nici macar cei de la Volvo. So... fiecare circula cum doreste, dar are centurica un rol important. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
|
|
gruyuss |
![]()
|
ca si tine si oricare alt sofer de altfel. ca nu cred ca ai mers in toata viata ta de sofer pe un DN numai cu maxim 90 km/h
This post has been edited by gruyuss: 7 Nov 2012, 13:05 |
--------------------
Renault
Megane 3 Coupe
- B 18 EAJ
|
|
Silk |
![]()
|
..da, dar am purtat centura
![]() Oricum, acestor riscuri suntem expusi toti, nu numai tu sau eu. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
|
|
gruyuss |
![]()
|
QUOTE(Silk @ 7 Nov 2012, 14:20) ai dreptate cu ce spui. in bucuresti mai mult stau bara la bara in aglomeratie si nu prind prea des 50km/h...desi stiu ca nu e bine, nu prea o port prin oras. treaba cu DN-ul era pentru colegul b76bgaarh ![]() This post has been edited by gruyuss: 7 Nov 2012, 13:30 |
--------------------
Renault
Megane 3 Coupe
- B 18 EAJ
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 8 April 11 ![]() |
Pt eliminarea totala a piuiturilor enervante ce vin de la nepurtarea centurii recomand sa infingeti cate un varf de centura(doar triunghiul) in locasul prevazut.Voila!
![]() This post has been edited by nokia_6260: 7 Nov 2012, 18:12 |
--------------------
Renault
Captur
- HSK-IP-XXX
1,2 Tce 2017
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Oare de numai romanii se plang ca ii strange centura?
Si oare de ce romanii sunt singurii interesati ca masina sa fie "cat mai sigura", dar se eschiveaza cat poate de la purtatul centurii de siguranta? |
--------------------
.
.
.
|
|
Valy1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 6 October 08 ![]() |
"are airbag-uri, ce mai trebuie centura?"
Si nu suntem nici pe departe singurii. |
--------------------
Renault
Megane
- B xx xxx
2007 80cp Renault Megane 3 1.5 dCi 105cp , Dynamique , Noir Nacre.
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Discutati numai despre Megane 3 si nu despre Laguna sau alte modele... De asemenea, fara versusuri. Topicul a fost curatat, si s-au aplicat sanctiuni usoare. De acum inainte se lasa cu suspend.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 11:06 |