Proces verbal completat aiurea, politist varza
![]() ![]() ![]() |
Proces verbal completat aiurea, politist varza
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
mergi si fa reclamatie...posibil sa anuleze PV. mie mi-au anulat unul.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
Doar in baza unei reclamatii ti-au anulat procesul verbal, fara sa fie nevoie de hotarare judecatoreasca?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Citind un alt topic, m-am gandit sa verific si adresa. Bineinteles ca e scrisa gresit!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
BigEdy |
![]()
|
![]() Biggest Private Spice Member Group: Members Posts: 327 Joined: 3 August 06 From: Ploiesti ![]() |
Procesul verbal sau amenda se anuleaza doar in tribunal!
Tovarasii cu basca varuita se bazeaza pe faptul ca daca esti atent si iti dai seama de tampeniile pe care pe pun ei pe foaie nu o sa ai chef sa mergi la tribunal si sa pierzi timp si nervi pe la cozile de acolo,iar daca te duci asta e pe el nu il trage nimeni la raspundere! L.E. Militianu a scris bine cele doua articole: In Codul Rutier la articolul 99 scrie: Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte prevazute de catre persoanele fizice: 1. ... 2. ... . . . 15.nerespectarea culorii galbene a semaforului. Iar articolul 53 pe care il citeaza este din Regulamentul de aplicare al OUG,si ca sa scurtez scrie ca nu ai voie sa treci pe galben decat in cazul in care nu mai poti sa franezi in siguranta! This post has been edited by BigEdy: 5 Aug 2007, 09:45 |
--------------------
Renault
Megane
2006 II.2 Confort Expression 1.6 16V 110 CP Noir Nacré Clima+MP3
PDA Mio P550m+MioMap v3.3 |
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Contestatie scrie pe tine
PS: ![]() |
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
BigEdy |
![]()
|
![]() Biggest Private Spice Member Group: Members Posts: 327 Joined: 3 August 06 From: Ploiesti ![]() |
Clar poate face contestatie,dar doar in ceea ce priveste locul si adresa!
|
--------------------
Renault
Megane
|
Sony |
![]()
|
BigEdy, vad ca vorbim limbi diferite! Nu m-a sanctionat in baza codului rutier, ci dupa OUG.
![]() 5 Aug 2007, 11:54: Ai aici si art. 53 din Codul Rutier: Art. 53. - Autoritatile publice locale, cu autorizatia administratorului drumului public si cu avizul politiei rutiere sau la solicitarea acesteia, sunt obligate sa ia masuri pentru realizarea de amenajari rutiere destinate circulatiei pietonilor, biciclistilor, vehiculelor cu tractiune animala si calmarii traficului, semnalizate corespunzator, In apropierea unitatilor de Invatamant, pietelor, targurilor, spitalelor, precum si In zonele cu risc sporit de accidente. Iar aici ai art 99: Art. 99. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice: 1. conducerea unui autovehicul In mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv; 2. nerespectarea obligatiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers; 3. nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice; 4. neIndeplinirea obligatiei proprietarului sau a utilizatorului de autovehicul de a solicita documentul de constatare a avariilor produse acestuia In alte Imprejurari decat In urma unui accident de circulatie; 5. nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice de catre conducatorii coloanelor militare, ai grupurilor organizate autorizate si cortegiilor; 6. nerespectarea semnificatiei semnalului luminos intermediar de forma uneia sau a unor sageti de culoare galbena ori alba cu varful orientat In jos spre dreapta, care anunta schimbarea semnalului de culoare verde In cazul benzilor cu circulatie reversibila; 7. conducerea unui vehicul avariat peste termenul de 30 de zile de la data eliberarii documentului de constatare a avariei; 8. nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul si a pasagerilor acestuia de a purta, In timpul deplasarii pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranta omologate; 9. nerespectarea obligatiei de catre conducatorul de motocicleta sau moped de a purta, In timpul deplasarii pe drumurile publice, casca de protectie omologata; 10. nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a lasa liber traseul tramvaiului la apropierea acestuia, cand drumul are o singura banda; 11. nerespectarea regulilor de circulatie de catre conducatorii de animale; 12. nerespectarea obligatiei de a aplica semnul distinctiv pe autovehicule conduse de persoane care au mai putin de un an vechime de la dobandirea permisului de conducere; 13. lasarea libera In timpul conducerii a volanului, ghidonului sau a manetei de comanda a vehiculului; 14. nerespectarea de catre pasageri sau calatori a obligatiilor ce le revin atunci cand se afla In vehicule; 15. nerespectarea semnificatiei culorii galbene a semaforului; 16. conducerea unui vehicul ale carui placute cu numarul de Inmatriculare sau de Inregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheata sau zapada de natura a Impiedica identificarea numarului de Inmatriculare sau de Inregistrare; 17. conducerea unui vehicul pe ale carui placute cu numarul de Inmatriculare sau de Inregistrare sunt aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea numarului de Inmatriculare ori placutele nu corespund standardelor In vigoare; 18. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu defectiuni tehnice, altele decat cele prevazute la art. 102 alin. (3) lit. b ), ori care are lipsa unul sau mai multe elemente de caroserie sau aceasta este deteriorata vizibil. (2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 2 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. a). Ai gasit vreo legatura? Eu nu gasesc! This post has been edited by Sony: 5 Aug 2007, 10:54 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
gibonu |
![]()
|
Asadar, contestatia se face la Judecatoria de pe raza careia s-a savarsit presupusa contraventie. Nu trebuie neaparat sa te si duci la proces, poti solicita judecarea in lipsa.
Daca vrei sa faci contestatie, citeste O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Sony |
![]()
|
In sectorul 1. Multam de sfaturi!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
BigEdy |
![]()
|
Regulamentul de aplicare a OUG spune la art 53 exact ce spuneam eu mai sus!
Cauta in orice carte de legislatie ca nu spun prostii! |
--------------------
Renault
Megane
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
si mie mi-a saltat carnetul un nenorocit de tablagiu, ieri, pt depasirea a doua masini in dreptul unei treceri de pietoni..semnalizata de un panou, ascuns de un copac... dupa care era pitit si nea Sapcalie ala..intr-o comuna dintr-un fund de lume...
asta e..era obosit dupa un drum lung si nici macar nu am putut sa ma enervez, acu, 30 de zile pieton, faza e ca mi-a trecut cretinul adresa din boletin fara sa aiba minte sa observe ca am si flotant. I-am atras atentia (ca e bou..in gand) ca a gresit, si a scris undeva sus pe PV adresa de flotant. Daca trimite boul carnetul la adresa din buletin, nu la cea de pe viza de flotant, ce am de facut? Va multumesc |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
amsterdam |
![]()
|
![]() no member Group: Members Posts: 181 Joined: 25 July 07 From: sb ![]() |
vezi ca poti sa faci contestatia si pe raza judetului in care ai domiciliu si in raza judetului in care s-a savarsit contraventia! citeste oug 2 caile de atac etc.
succes!!! 6 Aug 2007, 13:51: a scris bine, trebuie domiciliu stabil nu flotantul This post has been edited by amsterdam: 6 Aug 2007, 12:51 |
--------------------
renault
megane
2007 expression
- 58-TRZ It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
|
|
gibonu |
![]()
|
Mai poti sa faci contestatie si in raza judetului in care domiciliza polististul care te-a amendat !!!
Acum serios. O.G nr. 2 / 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, actualizata pana la 27.04.2007, la art.32, alin (2) zice asa: "Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a carei circumscripție a fost săvârșită contravenția" Poate confuzi cu decizia Curtii Constitutionale, care zice ca te poti adresa si direct instantei de judecata. A si fost aici pe forum o discutie ca, in cazul in care sunt amendat la Satu Mare, eu fiind din Bucuresti, nu o sa ma mai duc pana acolo sa ma judec. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
QUOTE(amsterdam @ 6 Aug 2007, 12:50) va multumesc tovarasi pt. raspunsuri ! ![]() ideea e ca nu vreau sa fac nici o contestatie..am gresit, m-a prins, platesc. Scurt ! Acu..probabil ca locul ala e cu dedicatie pt facut norma la amenzi... asta e alta caciula ![]() singura chestie e ca nu mi se pare firesc sa merg 4-500 de km numai ca sa imi ridic permisul ! adresa in "bolentin" am la bt si flotant am in oradea, judecati deci si singuri daca am dreptate sau nu. si eu cred ca un domiciliu pe baza de flotant e destul de stabil (nu de alta dar stau de cativa ani buni cu flotant), altfel care i-ar mai fi rostul ?! |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
Sony |
![]()
|
QUOTE(amsterdam @ 6 Aug 2007, 13:50) Bre, mie mi-a trecut flotantul ala expirat anul trecut, dar si p-ala l-a scris gresit in timp ce mormaia in barba ca toti spun ca politia e incompetenta. ![]() 7 Aug 2007, 19:41: QUOTE(BigEdy @ 5 Aug 2007, 18:53) Regulamentul de aplicare a OUG spune la art 53 exact ce spuneam eu mai sus! Cauta in orice carte de legislatie ca nu spun prostii! Uite aici ce scrie art 53 din regulamentul de aplicare a ordonantei de urgenta: Art. 53. - Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule: a) CATEGORIA A: motocicleta cu sau fara atas; ![]() 1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizatanu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; 3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator; c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg; d) CATEGORIA C: 1. autovehiculul, altul decat cel din categoria D, a carui masa totala maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg; 2. ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; e) CATEGORIA CE: ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg; f) CATEGORIA D: autovehiculul destinat transportului de persoane avand mai mult de 8 locuri pe scaune, in afara locului conducatorului. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; g) CATEGORIA DE: ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din categoria D si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg. Remorca nu trebuie sa fie destinata transportului de persoane; h) CATEGORIA Tr: tractor si masina autopropulsata pentru lucrari; i) CATEGORIA Tb: troleibuz; j) CATEGORIA Tv: tramvai; k) SUBCATEGORIA A1: motocicleta usoara cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere care nu depaseste 11 kW; l) SUBCATEGORIA B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cm3 sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h; m) SUBCATEGORIA C1: autovehiculul, altul decat cel din categoria D, a carui masa totala maxima autorizata este de peste 3.500 kg, dar nu mai mare de 7.500 kg. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate atasa o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; n) SUBCATEGORIA C1E: ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din subcategoria C1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg, cu conditia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii sa nu depaseasca masa proprie a autovehiculului tragator; o) SUBCATEGORIA D1: 1. autovehiculul destinat transportului de persoane avand cel putin 9 locuri pe scaune, dar nu mai mult de 16, in afara locului conducatorului; 2. ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din subcategoria D1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg; p) SUBCATEGORIA D1E: ansamblul de vehicule constand dintr-un autovehicul tragator din subcategoria D1 si o remorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg, cu conditia ca masa totala maxima autorizata a ansamblului sa nu depaseasca 12.000 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii sa nu depaseasca masa proprie a autovehiculului tragator. Remorca nu trebuie sa fie destinata transportului de persoane. si art 99: Art. 99. - Pentru informatii, avertizari sau reguli de circulatie aplicabile temporar, se folosesc aceleasi indicatoare ca in semnalizarea permanenta, insa simbolurile vor fi aplicate pe fond galben. This post has been edited by Sony: 7 Aug 2007, 18:41 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
sorin_ |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 7 July 06 From: Constanta ![]() |
Cred ca pot posta si eu aici...tot legat de un proces verbal....incheiat cu data de 09-08-2007, in Bv (unde m-au prins pe radar in localitate cu 69 km/h)... Numai ca in PV nea Garcea a pus data "infractiunii" ca fiind 09-07-2007... adica m-a prins in iulie si mi-a facut PV in august! Mi-am dat seama tarziu, dupa ce am platit 50% din amenda.... Credeti ca mai are vreun rost sa le atrag atentia ? As avea de castigat sau doar as face bascalie de ei ?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007 Dynamique 1.4 16v + clima
- CT
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, ceri anulare si nu hotararea judecatoreasca te duci la fisc si iti iei banii platiti.
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Ceva asemanator am si eu.
Am fost sanctionat pentru tulburarea linistitii locatarilor din bloc, dupa articolul 2 pct 29 din legea 61/1991 care spune asa QUOTE 29). tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora; si am fost sanctionat in consecinta, cu amenda de la 500 la 1500 ron. Eu, teoretic, pentru ce am facut, trebuia sa fiu sanctionat cu 200 ron, nu trebuie sa platesc mai mult doar pentru ca vor ei. Nu sunt persoana juridica, nu era nici o firma la mine acasa, n-au cum sa ma incadreze la asa ceva. Fapta s-a intamplat in februarie, am primit PV-ul acasa (a fost completat in lipsa), l-am contestat in termenul legal, in iunie am fost la tribunal, nu s-a prezentat nici martorul, nici politia, apoi am primit iar citatie sa ma prezint la tribunal pentru inceputul lunii august, m-am prezentat, iar singur, am intrebat judecatoarea, mi-a spus ca mi-a respins ![]() Am ramas mirat, inclin sa cred ca nici nu citesc prea atent dosarele si ca poti sa mori cu legea-n mana. Daca era amenda de 1 miliard, tot asa mi-ar fi respins contestatia? Intreb acum: daca ma prezint si in septembrie, si, la fel, nu vine nimeni, am sansa sa scap de frecatul zidurilor la tribunal? Ca imi vine sa-i bag undeva, m-am saturat de drumuri deamboulea. This post has been edited by Laurentziu83: 15 Aug 2007, 10:32 |
--------------------
.
.
.
|
|
gibonu |
![]()
|
Daca ai facut plangerea impotriva procesului verbal la tribunal, n-ai nici o sansa de castig, pentru ca nu ai depus plangerea la instanta competenta pentru solutionare, care este judecatoria.
Daca citeai Legea nr. 61 / 1991 pana la sfarsit, vedeai ca la art. 9 scrie foarte clar ca "Plângerea impotriva procesului-verbal de constatare a contravenției se soluționează de judecătorie." Asadar, tu trebuia sa te adresezi judecatorie de pe raza careia s-a produs contraventia si nu tribunalului. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Am facut plangerea la sectia de politie ce mi-a intocmit PV-ul, ei au trimis-o mai departe unde trebuie. Da, judecatorie este, nu le am cu astea.
Ramane intrebarea: ce se intampla daca nu ma mai duc de-acum incolo? Am fost de 2 ori singurul prezent. |
--------------------
.
.
.
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Contestatia se depune la sediul institutiei care aplica sanctiunea, in cazul nostru la Politie. Vezi OG2/2001.
Cat despre problema lui Laurentiu, o chestie nu mi-e clara. Daca i-a fost respinsa contestatia inseamna ca PV si sanctiunea stau in picioare, drept urmare se aplica. La ce sa-l mai cheme din nou la tribunal? In fine... iti recomand sa te prezinti la termene, altfel pierzi sigur. In ceea ce priveste procesul verbal... are martori? Sau cum ti l-a intocmit in lipsa? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Mi l-au intocmit in lipsa, este trecut un martor, care nu se prezinta. Am contestat atat nulitatea PV, cat si faptul ca am deranjat linistea publica (la momentul respectiv nici nu aveam vreo sursa de sunet prin casa).
Deci, cum ar fi in cazul asta? |
--------------------
.
.
.
|
|
Fantasio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 January 07 ![]() |
QUOTE Contestatia se depune la sediul institutiei care aplica sanctiunea, in cazul nostru la Politie. Vezi OG2/2001... Contestatia nu se mai depune la sediul institutiei ci direct la judecatorie. Legile s-au mai modificat intre timp. Vedeti deciziile Curtii Constitutionale nr. 953/2006 si 347/2007, le atasez eu aici. Incercati sa folositi un soft legislativ (sintact, indaco, lex 2006, etc) ce are capacitatea de a va arata forma actualizata a actului la pana in momentul in care il cititi, este adevarat nu este gratis dar va ajuta enorm. ![]() ![]() Vedeti si Ordonanta de Urgenta 69/2007, art 1 pct 57: QUOTE Art. I. - Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează: 57. Articolul 118 se modifică și va avea următorul cuprins: "Art. 118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta. (2) Plângerea suspendă executarea amenzilor și a sancțiunilor contravenționale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești. (3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care va efectua mențiunile în evidențe și îi va restitui permisul de conducere. (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență pentru a preda permisul de conducere. (5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce." Ordonanta asta a mai modificat: - vitezele de deplasare pt camioane si autobuze in afara localitatii: 110 pe auto strazi, 90 pe dr expres si 80 pe celelalte drumuri; - prevede expres faptul ca detinatorul suporta cheltuielile de ridicare a masinilor stationate ilegal; - a reintrodus termenul de 24 ore de prezentare la Politie in cazul unui accident usor; - s-au modificat cazurile in care trebuie sa te prezinti la test pentru redobandirea permisului suspendat; - nu mai e obligatorie preschimbarea permisului la schimbarea domiciliului; - alte modificari mai putin importante. This post has been edited by Fantasio: 19 Aug 2007, 20:48 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Varianta mea de og2/2001 e scoasa de pe legis prin iunie 2007.
Curios.... Oricum daca organul constatator si martorul nu se prezinta ai sanse mari de castig. This post has been edited by $$ilvviu: 19 Aug 2007, 21:32 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 19 Aug 2007, 18:01) Am facut plangerea la sectia de politie ce mi-a intocmit PV-ul, ei au trimis-o mai departe unde trebuie. Da, judecatorie este, nu le am cu astea. Ramane intrebarea: ce se intampla daca nu ma mai duc de-acum incolo? Am fost de 2 ori singurul prezent. Ce se intampla, nu cred ca are nimeni cum sa-ti spuna, atata timp cat nu a vazut dosarul. Fa o cerere prin care soliciti judecarea in lipsa, in conditiile art. 242, alin. (2) Cod de procedura civila. Ai grija ca pe cerere sa scri nr. de dosarul si termenul de infatisare. Cerere trimite-o prin posta, recomandat cu confirmare de primire, daca nu vrei sa pierzi timpul de la registratura judecatoriei. Cererea pentru judecarea in lipsa o faci ca sa nu se suspende judecarea cauzei datorita lipsei partilor. This post has been edited by gibonu: 20 Aug 2007, 10:43 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Roberttyno |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 24 July 07 ![]() |
imi pare rau sa iti spun dar incadrarea a facut-o bine art 53 se refara la trecerea la culoarea galbena a semaforului electric aflat in functiune.
art 53 prevede fapta cand semnalul de culoare galbena apare dupa semnalul de culoare verde conducatorul vehiculului care se apropie de intersectie nu trebuie sa treaca de locurile prevazute la art 52 al 2 ( marcajele pt oprire trecerea pietoni iar in lipsa acesteaia in dreptul semaforului iar daca semaforul este intalat deasupra ori de cealalta parte a intersectiei in lipsa marcajului pt oprire sau pietonal vehicului trebuie oprit inainte de marginea parti carosabile ) 53 al 1 HG nr.1396/2006 art 99\1 o sanctioneaza amenda 2 pcte cat despre loc daca e asa cum zici tu e o greseala fatala daca faci contestatie poti castiga . e o mare diferenta intre a dirija circulatia si a supraveghea traficul daca politistul statea la centru si nu facea nici un semn inseamna ca se mergea dupa semafor daca nu dupa semnalel facute de el . poti sa imi zici cum il cheam pe agent ? |
--------------------
Renault Laguna 3
Expression
2008 I Paint My Blood In Blue Because Of "U"...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:32 |