Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cum vi se pare?, am vreo sansa sa castig?

AndreiPavel
post 2 Oct 2007, 10:33
Post #31

Membru

Group: Members

Daca nu ai semnat procesul verbal si chiar daca l-ai semnat, ai dreptul la contestatie. Procesul verbal iti vine prin posta dar cateodata iti vine dupa o luna cam asa (eu am primit procesul verbal dupa o luna la o amenda de nepurtare a centurii). Singura arma cu care poti sa invingi actiunea agentului rutier este completarea gresita sau INCOMPLETA de catre acesta a procesului verbal. Deci dupa ce il primesti, i-al la puricat si vezi daca a trecut toate informatiile necesare si in rubricile corespunzatoare ( daca domnu agent a scris informatii in campuri destinate altor informatii PV e nul ). Verifica dc a scris CNP, Nume, Prenume, Adresa, etc. De asemenea vezi la rubrica martorului sa fie toate informatiile. La mine domnu agent nu a trecut decat CNP-ul martorului dar a omis numele si prenumele si i-am anulat PV in instanta.
Vei face in 15 zile de la primirea procesului verbal un memoriu de contestatie, insotit de copii ale buletinului, si a procesului verbal, (Nu uita sa faci cel putin 2 exemplare ale dosarului de contestatie pt ca 2 exemplare o sa le depui la sediul politiei din localitatea unde ai fost amendat. De asemenea cand depui dosaru de contestatie ai dreptul sa soliciti o viza de primire din partea ofiterului de servici de la ghiseu , cu stampila MAI si data de primire ca sa eviti eventuale probleme legate de ratacirea dosarului si sa ai o dovada a depunerii.)si vei intocmi un dosar de contestatie pe care il vei depune la postul de politie din localitatea care a emis PV sau la judecatoria din localitatea respectiva.
Dupa primul termen de judecata care este in cadrul judecatoriei din localitatea respectiva (sau municipiul care are in evidenta localitatea respectiva), daca ai castig de cauza, se va dispune anularea PV si restituirea actelor ( eventual si sanctiunea agentului sau cheltuieli de judecata daca soliciti acest lucru ). Imediat dupa aceasta decizie, AUTOMAT vei primi acasa o instiintare ca MAI a facut recurs la decizia judecatoriei si se va face inca o judecare la Tribunal. Acest lucru este facut automat de MAI pentru a descuraja cetateanu dar oricum motivele de recurs sunt ineficiente pentru ca si la tribunal viciu de procedura pe care il are PV este incontestabil si vei avea si de data asta castig de cauza.

Ca observatii: In memoriul contestatiei, pentru a te scuti de efortul de a te infiinta la fiecare infatisare, daca vrei bineinteles sa nu te prezinti, nu uita sa soliciti JUDECATA IN LIPSA pentru ca altfel va fi lipsa de procedura si nu se va judeca contestatia decat in prezenta ta sau a avocatului tau (daca vrei sa iti angajezi unul).

Succes.

--------------------
Renault Laguna II 2001 1.9 dci
Ex: Renaul Laguna 1.9 dci
2xRenault Clio Bicorp 1.5 dci
BMW X5 E53 3.0d
BMW E90 320d
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 2 Oct 2007, 11:49
Post #32

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Daca e sa ma intrebi pe mine de vreo juma de an contestatiile nu mai trebuie depuse la politie ci direct la Judecatorie...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ramm
post 2 Oct 2007, 14:17
Post #33

Membru autentic

Militienii in cazul meu nu au facut recurs..

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
RIon
post 2 Oct 2007, 17:31
Post #34

pasionat

From: CJ

NOUTATI: azi am primit PV si cf. datei de ridicare de la posta am platit amenda 50%.

NU AM PRIMIT DOVADA!!!!

Am sesizat urmatoarele (maine il scanez).

Incheiat astazi 21.09 ora 14:55

la descriere scrie alta ora, 14:47

Nu e un viciu de procedura ca nu e aceeasi ora?

Fapta savarsita art. 120 16/391/06 sanctionata de art. 100 ... HG 391/06 sau 1391/06, oricum greu lizibil...

4 puncte, retinere permis, amenda 156

La alte mentiuni, ceva f. ciudat scris pe prima linie: C0020868/J - ce inseamna?

Sfaturi???
Cum sa interpretez?
Daca dovada a fost scrisa (desi nu am primit-o) in 21.09, ea va expira ca valabilitate in 6 octombrie?
Dupa 6 octombrie vor fi 30 de zile, sau nu am socotit bine?
Dupa ce expira cele 30 de zile (sau in timpul lor) voi primi o scrisoare prin care voi fi anuntat ca si de unde (de la rutiera din localitatea mea??) voi ridica permisul?

Rog raspunsuri pertinente...
merci

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
RIon
post 3 Oct 2007, 18:03
Post #35

pasionat

Daca nu a venit dovada, cele 30 de zile curg de la data retinerii?

--------------------
www.raresion.ro
+
xcristina
post 3 Oct 2007, 18:16
Post #36

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Cu ora nu e niciun viciu, una e ora la care s-au petrecut faptele, alta e ora la care s-a incheiat pv, iar cele doua nu pot fi identice, nu? wink.gif
Poti face plangere, si cu un certificat de grefa (in care va scrie ca plangerea ta a fost inregistrata la judecatorie) te duci la politie si-ti iei permisul pe toata perioada cat se va judeca plangerea ta. Mai multe detalii afli tu la instanta...

This post has been edited by xcristina: 3 Oct 2007, 18:16

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
gibonu
post 3 Oct 2007, 18:21
Post #37

Membru autentic

Si inainte de a te duce la instanta cu jalba in protap, ar fi bine sa citesti Codul rutier si O.G. nr. 2 / 2001, ambele cu modificarile si completarile ulterioare.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
xcristina
post 3 Oct 2007, 18:40
Post #38

Membru autentic

Eh, asta ar trebui sa fie subinteles pentru cei ce se inhama la plangeri, dar in general e mai usor sa intrebi...
Eu sfatuiesc, ca de obicei pe aici pe forum, consultarea unui avocat, daca din lectura legislatiei omul nu intelege nimic...

--------------------
+
RIon
post 3 Oct 2007, 18:57
Post #39

pasionat

Va multumesc, e adevarat ca e mai usor sa intrebi decat sa studiezi, insa cazul meu e unul mai special, daca cititi cu atentie va dati seama, si caut spete asemanatoare, sau experiente la fel in cazul procedurii.

Sa va simplific: nu am semnat nici PV nici pentru dovada, am primit PV, platit amenda, dar nu am dovada; cele 30 de zile au inceput sa curga in acest caz sau nu?

Gibonu si xcristina, formulul a fost creat pentru discutii nu ca sa ti se spuna exact ce sa faci. Am cerut pareri pertinente, nu trimiteri la legi si ordonante!

This post has been edited by RIon: 3 Oct 2007, 18:58

--------------------
www.raresion.ro
+
xcristina
post 3 Oct 2007, 19:45
Post #40

Membru autentic

Bun. Parerea mea este ca nu-i "viciu de procedura" neinmanarea dovezii. Exista in OG 2/2001 niste motive de nulitate a pv, in care nu te incadrezi.

Am mai puricat Regulamentul de aplicare a Codului rutier, si am gasit asta:
ART. 210
(1) În situația în care conducătorul de autovehicul săvârșește o faptă pentru care, potrivit legii, se reține permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, eliberându-se dovadă înlocuitoare cu drept de circulație, sancțiunea contravențională complementară operează începând cu ziua următoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.
(2) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere este eliberată fără drept de circulație, suspendarea exercitării dreptului de a conduce operează din momentul aplicării sancțiunii contravenționale complementare prin procesul-verbal de constatare a contravenției.

La tine, e cam atipic, dat fiind ca nu ti-a eliberat dovada, desi permisul ti l-a luat! Iar situatia in care te incadrezi ar fi dovada cu drept de circulatie..., care ar fi valabila 15 zile de la eliberare (teoretic, in cazul tau, data incheierii pv, pentru ca spui ca dovada totusi a completat-o atunci, ea exista scriptic, desi n-o ai).

Nu inteleg totusi cum de nu ai fost pe la politie pana acum, totusi nu ai nici permis, nici dovada, nici nimic. Macar de-i faceai o reclamatie agentului, eu cred ca se mai misca ceva. Expune problema sefului de pe acolo, ziceai ca era unul care a fost mirat de situatia ta. Nu te-ai agitat chiar deloc atata timp...?

--------------------
+
RIon
post 3 Oct 2007, 21:04
Post #41

pasionat

Acum mi-ai dat un raspuns bun, merci.
Asa e, e o situatie atipica, si pt. ca nimeni nu gasea comparatie, nu m-am agitat pana nu am primit PV. Doar ca i-am facut reclamatie agentului, deocamdata telefonic catre seful sau...
Din pacate nu exista un punct 3) care sa specifice cum se procedeaza in cazul in care se elibereaza dovada dar nu se semneaza de primire, deci nu se poate comunica.... Asa ca, daca nu o am, in ce situatie ma incadrez? 1 sau 2?
Nu e acesta un viciu de procedura?
Mi s-a spus ca e posibil sa primesc o scrisoare de la militie prin care sa fiu anuntat ca nu am drept de circulatie, asa ca mai astept rabdator cateva zile (daca nu imi da cineva alta idee pana atunci) si daca nu vine pana cand ar trebui sa expire dovada, trimit reclamatia la Politie pe fax.
Ma voi duce si la Politia din CJ sa lamuresc unde ma incadrez; pentru mine cel mai fericit caz ar fi sa fi curs deja termenul de 30 de la data retinerii permisului.
Oricum militianului ii fac reclamatie scrisa, ca altceva nu pot sa ii fac... numai daca nu cumva a semnat el pentru dovada, caz in care il mananc!

Alte idei? merci

--------------------
www.raresion.ro
+
xcristina
post 3 Oct 2007, 21:35
Post #42

Membru autentic

In sine, faptul ca nu s-a procedat corect dupa constatarea contraventiei nu are influenta asupra existentei ei. Unele neregularitati au fost retinute, ti-am spus, in OG 2/2001 si considerate ca fiind suficient de grave incat sa duca la anularea pv. Nu e cazul aici, dupa cum am mai spus.
M-am mai gandit si cred ca cele 30 de zile in care dreptul tau de a conduce e suspendat incep din momentul in care expira dovada, fie ca ti-a fost eliberata, fie ca nu, intrucat e vorba de dovada cu drept de circulatie. Teoretic, mi se pare ca acum ai dreptul de a conduce, desi nu posezi acea dovada! Dar daca te intalnesti cu vreun politist, o sa ai probleme... Iar permisul il vei lua inapoi dupa 45 de zile (15+30) de la data incheierii pv.
Asteptam vesti... Bafta!

--------------------
+
RIon
post 3 Oct 2007, 21:52
Post #43

pasionat

oricum de atunci nu mai conduc... ca nu-s nebun smile.gif
Cum poate dovedi organul ca a eliberat dovada, cand m-a lasat sa plec fara, iar convorbirea prin 112 s-a inregistrat (cred)?
Esti de meserie? Adica cu legea?
merci

--------------------
www.raresion.ro
+
xcristina
post 3 Oct 2007, 22:45
Post #44

Membru autentic

Mda... 090.gif

Nu-s ce sa zic cu dovada, zau, n-am mai vazut/auzit ceva asemanator. Imi dau si eu cu parerea; oricum, e obligatia lui sa elibereze dovada, odata ce ti-a retinut permisul, iar asta reiese din pv, scrie acolo la sanctiuni complementare: retinerea permisului de conducere.

Oricum, asta ma face sa ma gandesc la o gramada de alte consecinte: de exemplu, poti fi chemat sa predai permisul, ca doar ti s-a suspendat dreptul de a conduce radmasa.gif Iar tu te duci si le spui senin ca ti l-a luat deja domnu agent Capsuna... biggrin.gif Poate nu se mai intampla nimic si te duci direct sa iei permisul peste 45 de zile si gata, dar cum? Ca n-ai nicio dovada ca ti l-a ridicat...

Interesant, ce sa zic, de-asta eu una astept ...

--------------------
+
klaus
post 4 Oct 2007, 08:56
Post #45

步步

Eu zic sa faca o cerere SCRISA la politia "agentului Capsunica" sa ceara eliberarea dovezii care nu i-a fost inmanata asa cum prevede legea si s-a facut in acest fel ABUZ IN SERVICIU.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
RIon
post 4 Oct 2007, 10:26
Post #46

pasionat

Atasez PV - poate mai apare ceva ciudat...?

[attachmentid=1627413878]

<span class='edit'>4 Oct 2007, 10:28:</span>
QUOTE(klaus @ 4 Oct 2007, 08:56)
Eu zic sa faca o cerere SCRISA la politia "agentului Capsunica" sa ceara eliberarea dovezii care nu i-a fost inmanata asa cum prevede legea si s-a facut in acest fel ABUZ IN SERVICIU.
*

Si daca termenul a trecut? Imi dau ei alte 15 zile?
Mai degraba mi-ar conveni sa fi curs deja zilele de pauza...

--------------------
www.raresion.ro
+
bighiu77
post 4 Oct 2007, 12:44
Post #47

Membru incepator

abuz in serviciu.....doar daca se dovedeste ca a fost cu rea intentie.in cel mai realist caz neglijenta in serviciu.tragand o ocheada pe pv,nu stiu daca ai vre-o sansa de castig avand in vedere ca e semnata si de un martor...'nepartinitor'.in cazul unui proces,va fi chemat cu siguranta in instanta..si daca se dovedeste ca nu sunt conflicte de interese,cazul e pierdut.

--------------------
peugeot 406 hdi berlina 2000
+
RIon
post 4 Oct 2007, 12:53
Post #48

pasionat

Marotrul a fost oprit, a semnat si apoi a plecat, nu a vazut daca am semnat sau primit ceva. Cu agentul ami era inca unul, insa legea spune ca nu poate fi martor.

Tot ce ma intereseaza acum e sa am deja inceput termenul de suspendare, daca nu am primit dovada, si asta fara sa ajung la judecatorie!

Ce ziceti? merci

--------------------
www.raresion.ro
+
Como
post 4 Oct 2007, 13:11
Post #49

Membru autentic

Vad ca la obiectii scrie ca nu ai depasit in loc nepermis. Pai inteleg ca ai depasit, dar ca te-ai repliat cand ai vazut indicatorul de depasire interzisa. Deci n-a consemnat obiectiile tale in mod corect. Daca faci contestatie si martorul zice din nou ca nu poate spune sigur daca te-ai repliat la timp, ai avea sanse daca ai si tu un martor (erai singur in masina sau nu?).

OT: De ce o fi semnat martorul ala de pomana? Eu am trecut pe rosu o data intr-o zona unde se circula pe o singura banda, prima si ultima oara in viata mea. Langa semafor era un politist pe care nu l-am vazut, mersesem in coloana si s-a pus rosu chiar in fata mea, am zis ca trec fara sa incurc pe nimeni. In spate era un nene cu masina plina de cartofi, care a inceput sa-i faca semne politistului ca ia uite-l si pe asta cum trece pe rosu. Evident ca in partea cealalta era alt politist care ma astepta, si l-a oprit si pe nenea cu cartofii sa semneze ca martor; cand i-a pus pv-ul in fata a inceput s-o dea cotita, si pana la urma i-a zis politaiului ca parca n-a vazut bine si ca nu semneaza nimic. Si asa am ramas fara permis luat... Dar nici nu mai fac vreodata tampenii din astea.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
bighiu77
post 4 Oct 2007, 13:24
Post #50

Membru incepator

pai termenul de suspendare curge din momentul in care ti s-a suspendat permisul,proba reprezentand-o pv.mergi la politia rutiera din localitatea ta si intreaba acolo pe cate luni il ai suspendat.sigur permisul tau il gasesti acolo...
deci mai exact din 21-09-2007

This post has been edited by bighiu77: 4 Oct 2007, 13:28

--------------------
peugeot 406 hdi berlina 2000
+
RIon
post 4 Oct 2007, 13:37
Post #51

pasionat

Eram singur in masina si posibil ca mrtorul sa nu fi avut ceva in regula la masina, o coaja de varsta mea... si fac 32 maine-poimaine...

E suspendat pe o luna, ca sunt doar 4 puncte... asta stiu. Insa cum dovedesc ca nu mi-a dat dovada...?

--------------------
www.raresion.ro
+
gibonu
post 4 Oct 2007, 13:47
Post #52

Membru autentic

Dupa cum ti-au zis si altii, fa o cerere la unitatea de Politie de unde e agentul care ti-a luat permisul in care sa zici ca dovada nu ti-a mai dat.
Insa, sa nu te mire daca cel care ti-a ridicat permisul o sa zica ca te-ai certat cu politia si ca ai plecat nervos, refuzand sa iei si dovada.
Eu sincer nu mai stiu daca trebuie sa semnezi undeva ca ai primit dovada.
Dupa mine, avand in vedere ca ai pus si PV-u scanat, nu prea cred ca ai sanse de castig in instanta, avand in vedere ca tu nu ai pe nimeni care sa probeze varianta ta.
Bafta

P.S. Desi e off-topic, nu iti mai pune datele personale pe formuri unde are acces toata lumea.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
RIon
post 7 Oct 2007, 08:28
Post #53

pasionat

Am discutat cu cineva de la circulatie care mi-a zis ca agentul care mi-a ridicat permisul si nu mi-a dat dovada, pare a fi NEBUN!
In alta ordine de idei, fara acea dovada, se pare ca nu poti sa ridici permisul cand vine la unitatea de care apartii...
sad.gif

--------------------
www.raresion.ro
+
klaus
post 7 Oct 2007, 11:38
Post #54

步步

Pai de ce naibii crezi ca te-am puus sa faci cererea in scris?

--------------------
+
RIon
post 7 Oct 2007, 14:23
Post #55

pasionat

Mi s-a mai spus sa astept sa vad daca nu vine vreo scrisoare de la militie, cu ceva interdictie de circulatie in perioada cand ar fi trebuit sa am dovada; cum aceasta s-a incheiat, luni ma intalnesc cu cineva de la Politie, si vad ce am de facut...
Oricum fac reclamatie scrisa pentru abuz....

--------------------
www.raresion.ro
+
RIon
post 9 Oct 2007, 10:49
Post #56

pasionat

Din ultimele informatii, am aflat ca fara dovada respectiva, nu voi putea ridica permisul de la rutiera de care apartin sad.gif
Ar mai putea fi atasata la permis, cand l-au trimis la rutiera de care apartin.
Daca saptamana asta nu apare acolo permisul cu dovada atasata, sau nu primesc scrisoare prin posta prin care sa mi se comunice ca nu am drept de circulatie, fac reclamatia scrisa catre toate militiile din zona!!!!
In 6 oct trebuia sa expire dovada, in 6 noiembrie ar trebui sa pot ridica permisul de la rutiera din localitate...
Oricum, nu e logic... daca nu am primit dovada, termenul ar fi trebuit sa curga.
Si, oricum, tot fac reclamatie cu lux de amanunte militianului, macar o penalizare sau mustrare sa primeasca, sa nu mai pateasca si altii ca mine...

--------------------
www.raresion.ro
+
RIon
post 15 Oct 2007, 19:40
Post #57

pasionat

NEWS: mi-a venit si o scrisoare - instiintare prin care mi se comunica perioada, dar dovada nu a venit.
Cineva de la rutiera spune ca sunt 2 variante:
- sa merg la notar sa declar ca am pierdut dovada si asa imi recuperez carnetul
- sa merg la postul de militie din localitatea respectiva si sa recuperez dovada

Ce parere aveti?

--------------------
www.raresion.ro
+
xcristina
post 15 Oct 2007, 20:49
Post #58

Membru autentic

Parerea mea este sa urmezi ambii pasi, in succesiunea inversa, adica intai la politie. Desi... daca tu te duci si declari pierduta dovada, e pe raspunderea ta...

De curiozitate, ce perioada apare in scrisorica primita ca fiind cea in care ai permisul suspendat? De la expirarea dovezii, nu?

--------------------
+
RIon
post 15 Oct 2007, 22:02
Post #59

pasionat

QUOTE(xcristina @ 15 Oct 2007, 20:49)
Parerea mea este sa urmezi ambii pasi, in succesiunea inversa, adica intai la politie. Desi... daca tu te duci si declari pierduta dovada, e pe raspunderea ta...

De curiozitate, ce perioada apare in scrisorica primita ca fiind cea in care ai permisul suspendat? De la expirarea dovezii, nu?
*

Da ... dovada ar fi expirat in 6 octombrie, iar scrisoarea a fost primita AZI, 15 octombrie; perioada mentionata este cu incepere din 6 octombrie.
Daca declar... pe raspunderea mea, pot pati ceva? Adica sa se intereseze militianul respectiv si sa intrebe cum de am ridicat permisul cand dovada e la el? biggrin.gif
merci

This post has been edited by RIon: 15 Oct 2007, 22:03

--------------------
www.raresion.ro
+
xcristina
post 15 Oct 2007, 22:11
Post #60

Membru autentic

Pai, tu cam cum crezi? nedumerire.gif
Vezi ca exista o infractiune care se cheama "fals in declaratii".

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 18:57
Dacia